Puck Moonen over forfait LBL: “Ik word opgesteld in wedstrijden waar ik niet klaar voor ben”

Puck Moonen over forfait LBL: “Ik word opgesteld in wedstrijden waar ik niet klaar voor ben”
dinsdag 27 april 2021 om 17:00
Interview

De liefde tussen Puck Moonen en haar team Bingoal-Chevalmeire is bekoeld. Moonen gaf in laatste instantie forfait voor Luik-Bastenaken-Luik en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Zo uitte Thalita de Jong haar ongenoegen op haar Instagram-account. Moonen schrok. “Ik vind het niet netjes van Thalita. Ik was mentaal en fysiek niet klaar voor Luik.”

“Ik heb mijn trainingsweekend met mijn zus Demi afgebroken”, klonk het op het Instagram-account van Thalita de Jong. “… Puck Moonen laat het afweten om te komen koersen. Ik heb voorgesteld om te starten, anders kon heel de ploeg naar huis ondanks de nodige voorbereidingen, hotel- en PCR-kosten en boetes. Gelukkig legde ik zelf nog op tijd een negatieve PCR-test af, dus alles is safe.”

Tijdens de rechtstreekse uitzending op Sporza werd het item aangekaart en de vraag gesteld of Moonen bij Bingoal-Chevalmeire op weg is naar de uitgang. WielerFlits contacteerde zowel teammanager Davy Wijnant als de renster zelf, met de vraag om verduidelijking.  “Puck wil koersen, dus geven wij haar de kans”, begint Wijnant zijn verhaal. “Dat kost ons veel geld. Zoals hotel- en PCR-testen. Als een renster dan niet komt opdagen en het startrecht van de andere rensters in gevaar brengt, dan ligt dat gevoelig, ja.”

Syndroom van Raynaud
“We hebben haar een tijdje gespaard, omdat ze kampt met het syndroom van Raynaud. Ze heeft last met fietsen in de koude. Daarnaast moet je ook fysiek klaar zijn voor de WorldTour-wedstrijden. Het niveau bij de vrouwen blijft stijgen en de opeenvolging van wedstrijden is belastend. We hebben een groep van acht, negen rensters om die periode door te komen. Puck kon starten in de Ronde van Moeskroen en kon nu – op eigen vraag notabene – de Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik doen.”

Maar daar is uiteindelijk niets van gekomen. “De Brabantse Pijl lukte niet omdat ze in de aanloop er naartoe geen tijd had om haar PCR-tests te doen. Puck heeft naast het wielrennen nog een eigen bedrijfje. Voor de Waalse Pijl miste ze de test op dag -6. Voor Luik-Bastenaken-Luik waren haar PCR-testen dan wel in orde, maar belde ze in laatste instantie af. Dat vind ik een gebrek aan verantwoordelijkheid.”

Dat de 25-jarige Moonen nu op weg zou zijn naar de uitgang, wilde Wijnant niet bevestigen. “We gaan dat intern bekijken. Maar uiteraard moeten we daar over praten. We zijn een team in opbouw, we vragen professionaliteit van zowel onze rensters als onze medewerkers. En Puck krijgt bij ons kansen die andere vrouwen niet altijd krijgen. Dan verwachten we dat ze haar best doet en respect heeft voor sponsors en ploegmaats.”

Omdat we vonden dat Puck Moonen recht op antwoord had, belden we ook haar op. “Euh… Ja, er is een dingetje binnen de ploeg”, begon ze schoorvoetend. “Ik ben best geschrokken van het bericht dat Thalita postte. Omdat zij de reden niet kende van mijn forfait. Bovendien heeft Thalita ook zelf een moeilijke periode gekend. Zij zou net begrip moeten tonen voor de situatie. Nee, ik vind het niet echt netjes.”

Mogen wij die reden van je forfait voor Luik-Bastenaken-Luik kennen?
“Twee dagen voor de koers kreeg ik een plotse paniekaanval. Een dag later op training gebeurde het nog eens, vanuit het niets. Maar het is ongetwijfeld iets dat – deels onbewust –  al langer speelt. Ik zit op mijn tandvlees. Wat het exact is, kan ik moeilijk onder woorden brengen.”

Is het een mentaal of fysiek probleem?
“Ik ben het zelf nog aan het uitvogelen, maar wellicht een combinatie van beide. Ik bezoek deze week nog een psycholoog om erover te praten en het verder uit te zoeken.”

Dan lijkt het eerder mentaal…
“Kijk. Ik weet wat ik kan op een fiets. Maar ik word al een paar jaar opgesteld in wedstrijden waar ik nog niet klaar voor ben. Dat frustreert. Dan snak je naar wedstrijden op een niveautje lager, maar daar mag ik nauwelijks van start. Als je dan wel een wedstrijd mag rijden waarin je iets zou kunnen tonen, dan loop je net die dag ergens tegenaan. Of je bent ziek, of je hebt pech…”

Ik zie op ProCyclingStats alleen de Ronde van Moeskroen staan.
“Die wedstrijd bedoel ik. Daar ging ik anderhalf uur mee. Plots moest ik overgeven. Maar dat zijn wel zeldzame kansen en als het dan door omstandigheden niet lukt, is dat mentaal zwaar. Wellicht lag dat overgeven aan een foute voedingsstrategie. Daar werkten we intussen aan, maar ik krijg de kans niet om dat opnieuw te testen. Dat is lastig.”

Er zijn uiteraard een aantal wedstrijden afgelast door corona. Maar je mocht wel van start in de Waalse klassiekers… 
“Luik-Bastenaken-Luik is voorlopig gewoon te hoog gegrepen voor mij. En dat is ook niet goed voor mijn ontwikkeling als renster. Het is ook niet de eerste keer. Ik stemde altijd toe, om het team te helpen. Maar daar word je fysiek en mentaal niet beter van.”

Begrijp je de reactie van het teammanagement, dat reageert dat je hen – door zo laat af te bellen – in de steek laat?
“Goh. Ik stel vooral vast dat mentale gezondheid nog steeds taboe is in de wielrennerij. Hopelijk is dat voor Davy ook een eye-opener. Als iemand zegt dat het niet gaat, dan gaat het niet. Voor mij was dit ook niet leuk.”

Mag ik opmerken dat jij jezelf veel druk oplegt? Je vertelde vorig jaar dat je in 2024 wereldkampioene zou worden, terwijl je er voorlopig amper in slaagt een wedstrijd uit te rijden.
“Ik werd geïnterviewd en kreeg de vraag wat ik wilde bereiken in mijn carrière. ‘Noem iets tastbaars’, zei de interviewer. Toen antwoordde ik dat wereldkampioen worden het mooiste is. ‘Kan dat?’, vroeg hij. ‘Misschien, binnen een jaar of vier’, zei ik. Dat is toen als krantenkop gebruikt en overal overgenomen. Sindsdien word ik daar vaak op aangesproken. Zoals jij me daar nu ook op aanspreekt.”

“Weet je, groot zijn op social media (Puck Moonen heeft onder meer 536.000 volgers op Instagram, red) is vaak leuk, maar heel dikwijls is het helemaal geen cadeau. Wat ik ook doe of zeg, commentaar komt er altijd.”

Je krijgt nu de kans die uitspraak van toen recht te zetten.
“Ik moet realistisch zijn. 2024 zal niet lukken. Ik moet de tijd nemen om mezelf te ontwikkelen. Ik heb koersritme in 1.1, 2.1 en 1.2-wedstrijden nodig om stappen te zetten. Voorlopig geen WorldTour-koersen. Maar mijn doel blijft wel hetzelfde. En ik zal er alles uithalen wat erin zit. De motivatie is nog intact.”

Klopt het dat je aan het syndroom van Rynaud lijdt? (Bij het syndroom van Raynaud worden de kleine bloedvaten in de vingers en soms in de tenen tijdelijk afgesloten of vernauwd)
“Ja. Maar tijdens wedstrijden heb ik daar minder last van. Dat is niet de echte reden waarom ik dit voorjaar niet geselecteerd werd. In ben uit de selecties gehaald omdat mijn voormalige trainster aan de ploegleiding vertelde dat ik niet klaar was. Ik werk nochtans al een hele tijd niet meer met haar samen.”

Heb je nog een toekomst bij Bingoal-Chevalmeire?
“Daar gaan we het over moeten hebben.  Ik heb niets tegen het team, de sponsors of de ploeggenotes. Dit is een jammerlijk voorval en ik hoop dat we er uitkomen.”

Wanneer kom je opnieuw in competitie?
“Geen idee. Ik train nu in elk geval door. Hopelijk snel.”

Dit artikel delen:

150 Reacties

havana 27 april 2021 om 07:40

Met een uurtje Zwiften per dag kun je niet mee op dit niveau.

xistnc 27 april 2021 om 09:17

Lukt prima. Dan zijn de katten wel langs geweest en de fotootjes geschoten.

Het probleem ligt niet bij Puck: die is vast niet de enige die de sportieve lat voor zichzelf te hoog en bovendien rechtop plaatst ipv dwars. Zolang ploegen haar met niet-sportieve motieven blijven contracteren zullen we DNS-jes, DNF-jes en dit soort huilberichten blijven krijgen. Niet echt in het belang van het dameswielrennen, lijkt me.

katerkop 27 april 2021 om 07:51

Puck, je rijdt in het peloton omdat je een plaatje bent niet vanwege je prestaties

Johnny7 27 april 2021 om 09:06

Dit was ook wou ik wou schrijven maar goed ik ben gelukkig niet de enige die er zo over denkt. Ze heeft niet genoeg talent om mee te doen met de toppers en zelfs niet met de middelmatige rensters. Verder is zo’n persoon drukker met een foto’tje maken dan met 100% concentreren op de sport. Ze zal zelf toch ook wel begrijpen dat ze alleen populair is vanwege haar knappe gezichtje. Ga daar lekker geld mee verdienen en kap met zielig doen en toch blijven aankakken als wielrenster.

monsieur soixante pourcent 27 april 2021 om 09:56

@Johnny
Zo werkt het helaas niet, als ‘model’ wordt ze 1 van de zovelen.

Als wielrenster die er toevallig ook goed uit ziet lijkt het allemaal niet zo kansloos als bij dat hele peloton ‘influencers’ dat staat te popelen om je te influencen.

Ronellenfitsch 27 april 2021 om 07:56

Inderdaad erg zuur voor De Jong, de enige die hier echt medelijden verdient.

Oblomov 27 april 2021 om 11:16

Denk dat de Jong juist wel wat begrip had mogen tonen. Bij die ’tig mislukte comebacks van de afgelopen jaren heeft ze ook mensen/teams in de problemen gebracht en bestond het vermoeden dat het allemaal, in ieder geval deels, een psychosomatisch karakter had. Vraag dat maar aan Christel Herremans.

steven2743 27 april 2021 om 22:35

Helemaal eens met Oblomov. Ik ben geen fan van Puck, maar Thalita is wel de laatste die daar wat over mag zeggen. Thalita is niet alleen ex-wereldkampioen veldrijden maar ook wereldkampioen afzeggingen.

Merlinappa 27 april 2021 om 07:58

Als je een social media celebrity/influencer bent en een eigen bedrijf hebt, is het misschien gewoon te hoog gegrepen om óók nog prof wielrenster te zijn. Er zitten maar 24 uur in een dag. Ik kan me voorstellen dat dat veel stress geeft, en misschien ook paniekaanvallen.

Als je dan toch graag prof wil zijn, is het misschien verstandig om het influencen een tijdje stil te leggen; niemand dwingt je om je social media accounts met honderdduizenden volgers te gebruiken (hoop ik toch). Ik kan me zo voorstellen dat het flink wat rust geeft als je je daar niet meer druk over hoeft te maken.

Anyway, mijn twee cent. Wie weet leest Puck het.

Secondant 27 april 2021 om 08:16

Volledig juiste reactie als je het mij vraagt. Puck Moonen is volgens mij een prima persoon. Zij is mede door haar populariteit op een niveau terecht gekomen waar ze misschien destijds nog niet thuishoorde, maar waar het ook mogelijk ‘nee’ tegen te zeggen is. Bij dat niveau, en met zo’n grote schare volgers, horen vervolgens verwachtingen die ze op deze leeftijd nog niet waar kan maken. Dan is het lastig om op niveau te komen, zeker wanneer het lichamelijk en/of geestelijk ook niet meezit.

Voor de renster Puck Moonen hoop ik dat ze een stapje terug kan doen, zowel qua wielerniveau als qua populariteit. Ik hoop dat dat haar als persoon goed zal doen. Wellicht kan ze die stap vooruit dan vervolgens later weer maken.

Aart van Woud 27 april 2021 om 08:43

Ja, ook ik sluit me hierbij aan. Naar mijn mening vraagt een carrière als profwielrenster te veel om er ook nog dingen naast te doen. Misschien gewoon een stapje terugdoen qua niveau, of zoals Merlinappa al zegt de nevenactiviteiten voorlopig op een lager pitje. Je kunt je ploeg niet laten vallen omdat je niet volledig focust op je wielercarriere.

vanSpringel 27 april 2021 om 08:49

Ik weet zeker dat er veel rensters zijn die fietsend springen haar plaats in die mooie ploeg over willen nemen. Ik verwacht dat de ploegleiding hier binnenkort wel een beslissing in gaat nemen.
Wanneer je het syndroom van Raynaud hebt, (ken ik zelf), dan lijkt mij dat handig dit ook bij opnemen in de ploeg kenbaar te maken, zodat ze daar bij het opstellen van een team per wedstrijd, rekening mee kunnen houden. Lijkt me dat deze afstemming niet is gebeurt.
Puck als influencer in de hoedanigheid van wielrenster lijkt me prima, maar dan op recreatief niveau met informatie op haar blog (?) over fraaie fietsroutes op warme locaties. Zij lijkt me uitermate geschikt als uithangbord voor fietsvakanties op b.v. Mallorca of Spanje.

$kedel 27 april 2021 om 22:39

Dat “eigen bedrijf” hangt samen met haar instagram gedoe en stelt niet zo gek veel voor waarschijnlijk. Maar het was natuurlijk al langer duidelijk dat daar meer toekomst ligt voor haar dan in het wielrennen.

Onie 27 april 2021 om 08:00

Ook al is het niet je koers of ben je er niet helemaal klaar voor. Je kan dan toch een deel in dienst rijden van je ploeg/ploeggenoten? Al rijd je maar 50 kilometer mee. Dit komt niet erg professioneel en collegiaal over.

josemanuelfuente 27 april 2021 om 08:14

Het aantal DNF’s op ProCyclingStats is indrukwekkend.

KimJungPoels 27 april 2021 om 08:14

Tsja vrij dubbel allemaal. Deze mevrouw wordt rijk door het genereren van aandacht via nieuwe moderne media. Maar tegelijkertijd kan ze niet echt om gaan met aandacht, zeker niet als die wat negatiever is.

Verder is het wel een beetje sneu dat het genereren van aandacht dan net in een vrouwensport moet gebeuren die qua imago super aan het verbeteren is qua professionaliteit. Puck krijgt overduidelijk kansen door haar image, maar haalt daarmee kansen weg voor iemand die beter kan wielrennen.

Dus gewoon eens met Merlinappa verder. Als ze echt een droom heeft om volwaardig prof te worden moet ze er eens vol voor gaan zonder al die aandacht op te eisen waar ze dan schijnbaar ook niet eens van geniet.

Guushovd 27 april 2021 om 08:16

Als iemand in een beleidsoverleg van de gemeente het woord strategie gebruikt dan schiet iedereen in de stress, ‘we moeten dit niet te groot maken’.

Maar in de sport heeft een individuele sporter het over haar ‘voedingsstrategie’. Vind ik toch een beetje symptomatisch voor deze tijd.

Dolledriesoldebroek 27 april 2021 om 08:16

Tsja puck… altijd druk met de buitenkant, en steeds maar weer verplichtingen aan sponsoren die veel geld betalen en ook getoond willen worden op haar socials.. dat geeft immense druk.

Wil je er ook nog profwielrenster bij zijn, die buitenkant zit voor ons allemaal wel goed haha! werk vanaf nu wat meer aan je eigen binnenkant, of hang die fiets an de spreekwoordelijke wilgen.

AWestie 27 april 2021 om 08:18

Och wat zit ze in de knoop met haarzelf. Met goeie begeleiding en een paar goeie keuzes wat betreft Social media, profleven en haar eigen bedrijf komt er hopelijk ook meer opluchting voor haar en het team. Voor nu lijkt het vooral een rommeltje met niemand die weet wat Puck kan en wil.

Kies waar je blij van wordt Puck, maar naar mijn bescheiden mening is dat misschien niet het profpeloton.

Bazzz 27 april 2021 om 08:18

Ik blijf dit toch een schande voor de sport vinden.

Denk dat het team ondertussen ook wel klaar is met het verhaal pretty woman. Heb het idee dat ze allerlei excuses zoekt, maar ondertussen weet toch iedereen dat ze geen contract heeft vanwege haar geweldige sportprestaties (die er ook nooit gaan komen)
Vind het triest als ze iets onder de leden heeft, maar last minute afzeggen kan echt niet, zeker niet in haar geval.

FW07 27 april 2021 om 08:25

Dat verhaal over die gemiste testen is toch wel heel kwalijk. Geen tijd om ervoor te zorgen dat je gewoon je wedstrijden kan rijden, meermaals. Vind het ook wel veelzeggend dat een teamgenoot zich zo uitspreekt. Daar zal toch al langer iets van onvrede spelen.

Romāns Vainšteins 27 april 2021 om 08:32

Ik kan me wel voorstellen dat je choked wanneer er een koers geagendeerd staat waarvan je weet dat je hem niet aankan maar in haar geval lijkt dat vrij regelmatig te zijn. En tuurlijk wil je als geldschieter het liefst zo’n exposure renster in de tv koersen opstellen maar met te weinig conditie heeft dat ook geen zin.

Wheely 27 april 2021 om 08:39

Sterkte Puck, wielrennen moet je wel met plezier doen anders moet je er mee stoppen. Je kunt de druk momenteel duidelijk niet aan en dat is geen schande, het overkomt de besten. Kijk naar een Dumoulin of een Pinot. Mijn advies: stop er even mee en ga bij jezelf te rade of je dit avontuur nog wel aan wil gaan. Daar zijn je collega’s ook mee geholpen.

Panache 27 april 2021 om 08:43

Het probleem van vrouwensporten in een notendop: het businessmodel fotomodel/influencer is winstgevender dan de rol als sporter. Zo lang er binnen de sport geen zelfreinigend vermogen aanwezig is om deze zaken te scheiden heb ik totaal geen medelijden met al het gekonkel en verschil in prijzengeld/contractwaarde.

monsieur soixante pourcent 27 april 2021 om 09:48

Helemaal mee eens.

Echter, dit is toch ook bij de elite heren het geval? En, is dit niet helemaal logisch?
Stel dat we ‘brutoloon’ opdelen in 3 zaken, dan krijg je; persoonlijke sponsors, een ploegcontract (een component ‘vast’ en een component ‘variabel’ onder de vorm van boni) en prijzengeld. Het enige objectief bepaalbare in dit loonpakket is het prijzengeld/boni. De rest zal altijd afhangen van het influencergehalte.

Uiteindelijk zijn het ook de Sagans en VDPs van deze wereld die toeschouwers (en geld) naar de wielersport lokken. Wat uiteindelijk dan ook weer de sport an sich ten goede komt.

klootje kriekeljon 27 april 2021 om 10:26

Kijk, dit is lekker scherp.

Maar kan wel begrijpen dat je als serieuze collega er niet blij van wordt.

Panache 27 april 2021 om 11:25

Verschil is wel dat de grootverdieners bij de mannen coureurs zijn die presteren én kleurrijke figuren zijn (of die in het verleden tot de beste ter wereld behoorden zoals Froome).
Ik sluit niet uit dat dit topic tot de meeste reacties gaat leiden binnen een vrouwenwielrennentopic 2021. Dat is eigenlijk bizar en sneu tegelijk.

monsieur soixante pourcent 27 april 2021 om 16:41

Klopt maar dat is eigen aan het niveauverschil.

Ik denk dat je in het damespeloton slechts een 30% ‘waardige’ profs hebt -al klinkt dit ontzettend fout-. De overige 70% zijn niet meteen top-top. Mijns inziens zie je dit ook aan bvb een Van Vleuten en veel meer nog aan Marijn De Vries.

Met enkel een hoge VO2max moet je er bij de heren niet meer aan denken om prof te worden na je 22. Het lijkt mij zelfs dat je geen EZC wedstrijden gaat winnen. Bij de dames is zulks wel nog mogelijk, enkel en alleen omdat het nog niet zo ver staat qua professionalisering.

Om het cirkeltje rond te maken, Puck Moonen klampt aan bij de dames en is daar door de stakeholders ook wel gewenst door de bloedarmoede waar de sport mee te kampen heeft. Bij de heren is het niveau gewoon te hoog om niet door de mand te vallen.

Disclaimertje; dit is mijn mening en geen wetenschappelijke analyse.

ssj 27 april 2021 om 18:42

Hoe oud was Roglic toen ie begon met fietsen?

monsieur soixante pourcent 27 april 2021 om 22:26

Van zijn 25 bij jumbo? Roglic lijkt mij iemand die van jonge leeftijd op de topsportschool zat én die een vo2max van wat, 88 heeft?

De uitzondering bevestigt de regel maar goed, als je roglic vergelijkt met Marijn de vries of puck moonen. Daar wordt niemand vrolijk van.

NB, ondanks zijn inhoud faalt hij nog altijd ‘vaak’ door kleine foutjes. Foutjes die de renners met mindere Waarden maar meer jaren op de teller net niet overkomen. Zelfde verhaal met Evenepoel of Greg van avermaet, die rijdt na 20j koersen nog steeds in de wind.

S. Morgenstern 27 april 2021 om 22:42

Bora heeft sinds dit seizoen Paltzer. Bijna dertig en zo van een uitzonderlijk goede test naar een WT-contract.

monsieur soixante pourcent 28 april 2021 om 06:24

Wederom een topsporter uit een discipline die erom bekend staat sporters met enorme inhoud af te leveren.

Er zijn nog Cameron wurf, jay vind en vele anderen. Wiggins was ook bijna naar de OS als roeier. Anomalieën zullen er altijd zijn.

Maar goed, we houden het erop dat het heren-en dameswielrennen dus op hetzelfde niveau staat?

ssj 28 april 2021 om 07:25

Puck kan dus ook niet mee. Marijn de Vries zou nu ook niet meer mee kunnen. Het peloton bij de dames is in de afgelopen tijd echt wel sterker geworden, hoewel er nog wat meer niveauverschil is daar dan bij de mannen (teveel vrouwen die op vrijwel alle terreinen kunnen winnen). En Van Vleuten lijkt me ook een uitzondering in je voorbeelden.

Romāns Vainšteins 28 april 2021 om 08:08

Michael Woods is ook een goed voorbeeld van omgekat atleet naar wielrenner. Nu jaarlijks helemaal vooraan in de moeilijkste eendaagsen ter wereld. Ik denk dat de sport bij lange na nog niet aan zijn plafond zit.

ssj 28 april 2021 om 08:48

Ik denk dat het ook aan het type sport ligt en dat bij duursporten het makkelijker is om op een laat moment te starten (roeien, wielrennen, hardlopen). Ook omdat met uithoudingsvermogen/kracht een verminderde techniek is op te vangen cq de techniek relatief eenvoudig is aan te leren op een latere leeftijd.

meestre 27 april 2021 om 08:53

Kijk, als je professioneel wilt aan sport doen moet je er 100 % voor gaan. Niet half want dan val je door de mand .Je moet ook mentaal sterk zijn. Wat ze blijkbaar niet is . De hele tijd al de kampioen van de dnf’s . Jongens toch

Quintenri 27 april 2021 om 09:03

Wanneer wou ze nu weer wereldkampioen worden? :D

Jowinho 27 april 2021 om 09:57

In 2024, maar dat zal dan wel niet in het wielrennen zijn.

vanSpringel 27 april 2021 om 11:17

Puck grossiert in wereldkampioenen.
Eerst met Eli Eserbyt, en u met de WK BMX, Twan van Gendt.

Welleke 27 april 2021 om 09:03

De reacties hier en vooral van haar ploeg spreken boekdelen. Nu moet ze het zelf nog in zien, om gelukkiger te kunnen worden.

Aart van Woud 27 april 2021 om 09:22

Ik denk dat daar haar probleem ligt: het zelf nog niet zien.

Veloburto 27 april 2021 om 09:05

Vrij genant dit

Ajvenema 27 april 2021 om 10:14

Echt hoor…

klootje kriekeljon 27 april 2021 om 10:28

Snap überhaupt niet waarom een serieus medium een serieus interview afneemt bij een totale grap van een renster. Meisje krijgt al genoeg aandacht, die ze verdient. Maar dit soort serieuze aandacht, is gewoon weer een voorbeeld van WF die met clicks bezig is i.p.v. serieuze journalistiek. Mijn mening

Wheely 27 april 2021 om 12:00

@klootje
Dat was in eerste instantie ook mijn gevoel maar wielerflits stelt hier wel degelijk iets aan de kaak en is terecht op onderzoek uitgegaan. Dit is niet zomaar een smeuïg artikeltje wat mij betreft, het gaat sowieso de voorzet zijn van het einde van Puck bij Bingoal.

lo squalo dello Stretto 27 april 2021 om 09:05

Ze had toch ook gewoon de eerste wedstrijdhelft in Luik kunnen meerijden? Ze kan dan in de knoop liggen met zichzelf maar het is gewoon een gebrek aan talent en toewijding. Dat laatste kan je haar moeilijk kwalijk nemen; ze heeft immers gekozen voor de rol als influencer/snoetje in plaats van professioneel wielrenster. Voor dat laatste is ze ook niet bij die ploeg gecontracteerd maar respect naar ploeggenotes en teamleiding toe ontbreekt haar blijkbaar.

Aart van Woud 27 april 2021 om 09:20

Gebrek aan toewijding kun je haar, gezien de commentaren van ploegleiding en ploeggenoten juist wel kwalijk nemen. Het komt over alsof ze zelf niet helemaal doorziet dat haar gebrek aan toewijding deze reacties oproept bij diverse partijen..

Adorni 27 april 2021 om 09:52

Moonen zou niet eens de helft van de wedstrijd gehaald hebben, daarvoor is Luik te lastig.
Ik herinner mij een reportage van een paar jaar geleden over de vele kritiek op haar heeft en zei tegen de reporter: “Fiets maar eens mee”
Ok, ze kan vlakke trainingsritjes tegen 30gemiddeld rijden.
Maar er zijn veel vrouwelijke wielertoeristen die dat ook presteren.
Dat zal zij dan weer als kritiek van een papzak in de zetel zien. Maar ze kan toch niet zeggen dat ze traint en leeft voor haar sport, als je dan nog eens testen mist om een wedstrijd te mogen rijden.

Ik lees hier ‘profwielrenster’, maar ze geeft zelf toe dat het niveau voor haar te hoog is. In lokale wedstrijdjes zou ze mogelijk beter tot haar recht komen dan in profwedstrijden.

Thomasieff 27 april 2021 om 10:49

De eerste helft? Weet je hoe ver het is als je alleen terug moet fietsen van Bastenaken…… Oh wacht……

Nillus 27 april 2021 om 20:43

Right, wat heb je nodig om wielrenster te worden..
1 talent, 2 GRINTA ! , 3 koers hardheid.
Idd het zou haar sieren om in iedergaval koersen te rijden, finishen en daarop te bouwen.
Misschien met de juiste begeleiding, het mooie neusje de goeie kant op kan ze best een goeie prof worden..

Klaas Kregel 27 april 2021 om 09:35

Zoals meerdere mensen al opmerken hierboven. Het feit dat ze een contract heeft als prof is een slechte zaak voor de verdere ontwikkeling en imago van het dameswielrennen

Overigens is het van de ploeg ook naïef om een poppetje aan te nemen dat – buiten haar lijf – nog nooit iets heeft laten zien op de fiets en je vervolgens niet voor te bereiden op de consequenties en de reacties van de andere rensters in de ploeg.

lo squalo dello Stretto 27 april 2021 om 09:56

Maar zij is wellicht de renster die het meeste exposure heeft opgeleverd voor haar ploeg (zelfs zonder dit voorval). Uiteindelijk heeft zo dankzij de sociale media zo haar eigen “bedrijfje” opgericht. Ik vermoed dat ze haar sociale media ook bedoelen met haar “bedrijfje” of gaat het over iets anders?

Cameron Vandenbroucke is ook zo gecontracteerd geweest door Lotto-Soudal. Reed amper tot geen koersen maar er was wel veel aandacht voor.

Dan zijn de Italiaanse baanwielrensters toch wat anders. Ook pareltjes maar wel 100% prof en resultaatgericht.

Murcia 27 april 2021 om 09:54

Hoe lullig ook dit is wat je krijgt als je Puck aantrekt. Een fotomodel en niks anders. Al jarenlang neemt Moonen nu een plek in van iemand die wel vol voor het fietsen zou kunnen gaan en zijn werkgevers bereid om voor het perfecte plaatje haar niet-renster zijn te accepteren.
Bij Topsport moet de atleet 100% voor zijn of haar sport kiezen. Puck doet het al jaren met 50% en wielrennen is voor haar een onderbreking van de foto shoots.

Puck, kies voor je bedrijf en de ploeg moet voor een echte renster kiezen ipv een part-timer.

Jetstream89 27 april 2021 om 09:56

Typisch dit, het ligt aan alles en iedereen behalve aan puck.

Ze heeft zelf in diverse intervieuws gezegd dat wereldkampioen 2024 het doel was en dan nu zeggen dat die uitspraak uit verband is getrokken?

Puck moet lekker fietsvakanties gaan promoten in de spaanse zon, kan ze een leukere boterham mee verdienen, denk ik

lo squalo dello Stretto 27 april 2021 om 09:57

Die uitspraak van 2024 was echt oerdom. Haar eigen schuld dat het haar achtervolgt natuurlijk.

Jasperdewaal11 27 april 2021 om 09:57

Geen resultaat rijden sinds zover ik kan zien en dan de ambitie hebben om Wereldkampioen te worden hahah –> tijd voor een realitycheck.

Joaquim Agostinho 27 april 2021 om 10:09

"influencer", ik kan het woord niet meer horen, ik ben inmiddels influeverwenser!
v.w.b. Puck, aardig meiske, kan ook best goed schilderen, oordeel niet te hard!
536.000 volgers op instagram, een mens zou om minder paranoïde worden.

Headlines

Populair

Materiaalzone