Puck Moonen over forfait LBL: “Ik word opgesteld in wedstrijden waar ik niet klaar voor ben”

Puck Moonen over forfait LBL: “Ik word opgesteld in wedstrijden waar ik niet klaar voor ben”
dinsdag 27 april 2021 om 17:00
Interview

De liefde tussen Puck Moonen en haar team Bingoal-Chevalmeire is bekoeld. Moonen gaf in laatste instantie forfait voor Luik-Bastenaken-Luik en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Zo uitte Thalita de Jong haar ongenoegen op haar Instagram-account. Moonen schrok. “Ik vind het niet netjes van Thalita. Ik was mentaal en fysiek niet klaar voor Luik.”

“Ik heb mijn trainingsweekend met mijn zus Demi afgebroken”, klonk het op het Instagram-account van Thalita de Jong. “… Puck Moonen laat het afweten om te komen koersen. Ik heb voorgesteld om te starten, anders kon heel de ploeg naar huis ondanks de nodige voorbereidingen, hotel- en PCR-kosten en boetes. Gelukkig legde ik zelf nog op tijd een negatieve PCR-test af, dus alles is safe.”

Tijdens de rechtstreekse uitzending op Sporza werd het item aangekaart en de vraag gesteld of Moonen bij Bingoal-Chevalmeire op weg is naar de uitgang. WielerFlits contacteerde zowel teammanager Davy Wijnant als de renster zelf, met de vraag om verduidelijking.  “Puck wil koersen, dus geven wij haar de kans”, begint Wijnant zijn verhaal. “Dat kost ons veel geld. Zoals hotel- en PCR-testen. Als een renster dan niet komt opdagen en het startrecht van de andere rensters in gevaar brengt, dan ligt dat gevoelig, ja.”

Syndroom van Raynaud
“We hebben haar een tijdje gespaard, omdat ze kampt met het syndroom van Raynaud. Ze heeft last met fietsen in de koude. Daarnaast moet je ook fysiek klaar zijn voor de WorldTour-wedstrijden. Het niveau bij de vrouwen blijft stijgen en de opeenvolging van wedstrijden is belastend. We hebben een groep van acht, negen rensters om die periode door te komen. Puck kon starten in de Ronde van Moeskroen en kon nu – op eigen vraag notabene – de Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik doen.”

Maar daar is uiteindelijk niets van gekomen. “De Brabantse Pijl lukte niet omdat ze in de aanloop er naartoe geen tijd had om haar PCR-tests te doen. Puck heeft naast het wielrennen nog een eigen bedrijfje. Voor de Waalse Pijl miste ze de test op dag -6. Voor Luik-Bastenaken-Luik waren haar PCR-testen dan wel in orde, maar belde ze in laatste instantie af. Dat vind ik een gebrek aan verantwoordelijkheid.”

Dat de 25-jarige Moonen nu op weg zou zijn naar de uitgang, wilde Wijnant niet bevestigen. “We gaan dat intern bekijken. Maar uiteraard moeten we daar over praten. We zijn een team in opbouw, we vragen professionaliteit van zowel onze rensters als onze medewerkers. En Puck krijgt bij ons kansen die andere vrouwen niet altijd krijgen. Dan verwachten we dat ze haar best doet en respect heeft voor sponsors en ploegmaats.”

Omdat we vonden dat Puck Moonen recht op antwoord had, belden we ook haar op. “Euh… Ja, er is een dingetje binnen de ploeg”, begon ze schoorvoetend. “Ik ben best geschrokken van het bericht dat Thalita postte. Omdat zij de reden niet kende van mijn forfait. Bovendien heeft Thalita ook zelf een moeilijke periode gekend. Zij zou net begrip moeten tonen voor de situatie. Nee, ik vind het niet echt netjes.”

Mogen wij die reden van je forfait voor Luik-Bastenaken-Luik kennen?
“Twee dagen voor de koers kreeg ik een plotse paniekaanval. Een dag later op training gebeurde het nog eens, vanuit het niets. Maar het is ongetwijfeld iets dat – deels onbewust –  al langer speelt. Ik zit op mijn tandvlees. Wat het exact is, kan ik moeilijk onder woorden brengen.”

Is het een mentaal of fysiek probleem?
“Ik ben het zelf nog aan het uitvogelen, maar wellicht een combinatie van beide. Ik bezoek deze week nog een psycholoog om erover te praten en het verder uit te zoeken.”

Dan lijkt het eerder mentaal…
“Kijk. Ik weet wat ik kan op een fiets. Maar ik word al een paar jaar opgesteld in wedstrijden waar ik nog niet klaar voor ben. Dat frustreert. Dan snak je naar wedstrijden op een niveautje lager, maar daar mag ik nauwelijks van start. Als je dan wel een wedstrijd mag rijden waarin je iets zou kunnen tonen, dan loop je net die dag ergens tegenaan. Of je bent ziek, of je hebt pech…”

Ik zie op ProCyclingStats alleen de Ronde van Moeskroen staan.
“Die wedstrijd bedoel ik. Daar ging ik anderhalf uur mee. Plots moest ik overgeven. Maar dat zijn wel zeldzame kansen en als het dan door omstandigheden niet lukt, is dat mentaal zwaar. Wellicht lag dat overgeven aan een foute voedingsstrategie. Daar werkten we intussen aan, maar ik krijg de kans niet om dat opnieuw te testen. Dat is lastig.”

Er zijn uiteraard een aantal wedstrijden afgelast door corona. Maar je mocht wel van start in de Waalse klassiekers… 
“Luik-Bastenaken-Luik is voorlopig gewoon te hoog gegrepen voor mij. En dat is ook niet goed voor mijn ontwikkeling als renster. Het is ook niet de eerste keer. Ik stemde altijd toe, om het team te helpen. Maar daar word je fysiek en mentaal niet beter van.”

Begrijp je de reactie van het teammanagement, dat reageert dat je hen – door zo laat af te bellen – in de steek laat?
“Goh. Ik stel vooral vast dat mentale gezondheid nog steeds taboe is in de wielrennerij. Hopelijk is dat voor Davy ook een eye-opener. Als iemand zegt dat het niet gaat, dan gaat het niet. Voor mij was dit ook niet leuk.”

Mag ik opmerken dat jij jezelf veel druk oplegt? Je vertelde vorig jaar dat je in 2024 wereldkampioene zou worden, terwijl je er voorlopig amper in slaagt een wedstrijd uit te rijden.
“Ik werd geïnterviewd en kreeg de vraag wat ik wilde bereiken in mijn carrière. ‘Noem iets tastbaars’, zei de interviewer. Toen antwoordde ik dat wereldkampioen worden het mooiste is. ‘Kan dat?’, vroeg hij. ‘Misschien, binnen een jaar of vier’, zei ik. Dat is toen als krantenkop gebruikt en overal overgenomen. Sindsdien word ik daar vaak op aangesproken. Zoals jij me daar nu ook op aanspreekt.”

“Weet je, groot zijn op social media (Puck Moonen heeft onder meer 536.000 volgers op Instagram, red) is vaak leuk, maar heel dikwijls is het helemaal geen cadeau. Wat ik ook doe of zeg, commentaar komt er altijd.”

Je krijgt nu de kans die uitspraak van toen recht te zetten.
“Ik moet realistisch zijn. 2024 zal niet lukken. Ik moet de tijd nemen om mezelf te ontwikkelen. Ik heb koersritme in 1.1, 2.1 en 1.2-wedstrijden nodig om stappen te zetten. Voorlopig geen WorldTour-koersen. Maar mijn doel blijft wel hetzelfde. En ik zal er alles uithalen wat erin zit. De motivatie is nog intact.”

Klopt het dat je aan het syndroom van Rynaud lijdt? (Bij het syndroom van Raynaud worden de kleine bloedvaten in de vingers en soms in de tenen tijdelijk afgesloten of vernauwd)
“Ja. Maar tijdens wedstrijden heb ik daar minder last van. Dat is niet de echte reden waarom ik dit voorjaar niet geselecteerd werd. In ben uit de selecties gehaald omdat mijn voormalige trainster aan de ploegleiding vertelde dat ik niet klaar was. Ik werk nochtans al een hele tijd niet meer met haar samen.”

Heb je nog een toekomst bij Bingoal-Chevalmeire?
“Daar gaan we het over moeten hebben.  Ik heb niets tegen het team, de sponsors of de ploeggenotes. Dit is een jammerlijk voorval en ik hoop dat we er uitkomen.”

Wanneer kom je opnieuw in competitie?
“Geen idee. Ik train nu in elk geval door. Hopelijk snel.”

Dit artikel delen:

150 Reacties

Groetjesaandevoetjes 27 april 2021 om 10:10

Zonder dit soort uitspraken zal de aandacht voor Moonen snel afnemen, dus om relevant te blijven voor haar sponsoren moet ze af en toe met pittige uitspraken ook naar buiten komen en dat zal altijd leiden tot negatieve reacties, aangezien iedereen door deze facade prikt. Iedereen kan zien dat dit geen prof wielrenster is en dat ze geen 100% toewijding voor de sport heeft. Ze gebruikt wielrennen voor haar eigen carriere en sponsoren gebruiken haar voor hun marketing. Zodra zij vertelt dat ze niet 100% voor de sport gaat dan zullen de inkomsten snel achteruit gaan, dus ik snap dat ze door blijven met dit verhaal. Wel wil ik betwisten dat je niet twee carrieres kunt hebben (instagram vs. prof zijn). Sagan, Flip, Van Aert hebben ook veel individuele sponsoren die ze in de aandacht brengen met hun social media en hun trainigsarbeid en toewijding heeft niet te leiden onder deze ‘bedrijfjes’ van deze profwielrenners. Dus met de juiste invalshoek en training/toewijding is het zeker mogelijk om te combineren.

0
KeesD 27 april 2021 om 16:55

kkv81 doet ook nog een duitje in het deugzakje. Nou nog even aan je dominante feministische vriendinnetje laten zien hoe braaf je bent geweest op wielerflits. Echt. Een vrouw profileert zich als sexy centerfold babe, ze krijgt de commentaren die een sexy centerfold babe graag hoort, en floep, daar zijn ze alweer de woke-gekkies waar we o.a. het afschaffen van pitpoezen en rondemissen aan te danken hebben.

0
Aart van Woud 27 april 2021 om 19:08

Woke gekkies is het juiste woord..!

0
Groetjesaandevoetjes 28 april 2021 om 05:09

geen idee waar jullie nu precies op reageren

0
WernerFranke 27 april 2021 om 10:16

Als je kijkt op Strava: haar meeste trainingsritjes zijn ongeveer 40km lang, 30km/u gemiddeld en volledig vlak. Waarom vraagt ze dan om opgesteld te worden in de Waalse klassiekers? Wat had zelf verwacht?

0
Veloburto 27 april 2021 om 10:23

Haha, ik zat ook te kijken. Als je bijvoorbeeld naar haar hartslaggegevens kijkt: totaal profonwaardig. Ik fiets haar (ok, als man van 36) er nog keihard uit. De enige reden dat ze profrenner is: ze is heel lekker en heeft 500.000 volgers op instagram. Puck moet niet janken: of ga eens trainen of stop als prof

0
Javier 27 april 2021 om 10:29

@Veloburto

Opmerkingen als “ze is heel lekker”, daar voel ik mij niet comfortabel bij. Ik ken het Wielerflits-forum als een plek waar we op een professionele en respectvolle manier met elkaar (over anderen) spreken. Met zulke opmerkingen verlagen wij ons tot het niveau GeenStijl. Laten we daar alsjeblieft van weg blijven.

0
KeesD 27 april 2021 om 10:37

@javier
Niet té woke worden he.
Bovendien, met een mooie strakke verpakking is 50% van het vrouwenpeloton best ‘lekker’ (als in leuk om naar te kijken). Velen zijn veel mooier dan onze Puck.

0
klootje kriekeljon 27 april 2021 om 10:44

Ja zo gaat dat in 2021. Meisje zet zichzelf als lustobject neer en de mannen krijgen de schuld.

0
Veloburto 27 april 2021 om 10:46

Ach joh, als ik nou zeg dat ik Mario Cipollini ook heel lekker vind: is het dan weer goed?

0
Wheely 27 april 2021 om 10:47

Haar ploeg heeft toch ook inzage in haar trainingsprogramma en vormpeil? Die treffen ook wel enige blaam door haar hier op te stellen, zeker richting haar ploeggenoten.

Overigens heeft winnares Vollering ook goede looks, we hoeven het echt niet van Puck te hebben.

0
Veloburto 27 april 2021 om 10:54

Ik ben stiekem een beetje verliefd op Letizia Paternoster

0
Lance4eva 27 april 2021 om 12:19

Die is al van mij, dus daar blijf je met je fikken van af.

0
kkv81 27 april 2021 om 14:23

Sommige reacties hierboven over vrouwen zijn gewoon triest. Geen respect. Ik zou zeggen snel je browsergeschiedenis wissen, je handen wassen en naar beneden toe. Je moeder roept dat ze je boterhammen heeft gesmeerd en dat je moet eten.

0
lo squalo dello Stretto 27 april 2021 om 14:29

Wat is er mis mee om een vrouw knap (of lekker) te noemen?

0
Michiel De Rooij 27 april 2021 om 17:05

Javier voelt zich er niet comfortabel bij. Ahahaha

0
Barry Batsbak 27 april 2021 om 18:23

Eens met Veloburto. Paternoster is een plaatje.

0
La Primavera 27 april 2021 om 18:38

Wat een preuts gedoe van een aantal hierboven zeg. Niks mis mee om een man of vrouw knap/lekker te vinden. We zijn niet allemaal bij een zwarte kousen kerk aangesloten.

0
blix 27 april 2021 om 10:27

Ik zou ook een paniekaanval krijgen als ik zou moeten starten in LBL, in de wetenschap er bij de eerste de beste brug te worden uitgekletst, omdat ik niet voldoende trainingsarbeid aan de dag heb gelegd en niet volledig voor mijn sport heb geleefd.

0
KeesD 27 april 2021 om 10:34

Puck Moonen is een klap in het gezicht van meisjes die wél talent hebben maar geen plek krijgen in het peloton (omdat zij zich niet in sport bh tonen op instagram).

Overgeven door foutief voedsel… haha… gewoon overgeven omdat je anderhalf uur op maximale hartslag hebt getrapt en compleet verzuurd was bedoel je.
Geen talent, een berg zelfoverschatting, een overdaad aan smoesjes.

0
Michelangelo 27 april 2021 om 10:39

Hoge bomen vangen veel wind.

En voor een deel bepaal je zelf hoe hoog je boom is. Je hebt zelf de keuze om wel of niet actief te zijn op instagram, en hoe je jezelf daar profileert. Als je graag zowel mooi bent, veel volgers hebt, en ook nog eens een eigen bedrijfje hebt en wilt fietsen als een prof, dan moet je er niet raar van opkijken als mensen je aanpakken als dat allemaal niet lukt.

Een middelmatige renster met een mooi snoetje. Maar als je vervolgens niet leeft als een wielrenner, dan word je al snel een slechte renster met een mooi snoetje. En daar zijn je collega’s niet blij mee, als een gewild plekje in het peloton gaat naar een mooi snoetje dat niet levert in prestaties, enkel in aandacht.

0
Nils96 27 april 2021 om 10:48

Kunnen we niet gewoon met zijn allen afspreken Puck te negeren tot dat zij een keer wat presteert? Sportief welteverstaan.

0
Viktrodriguez 27 april 2021 om 10:55

Je bedoelt dus doodzwijgen?

0
Nils96 27 april 2021 om 14:26

Dat bedoel ik ja.

0
Viktrodriguez 27 april 2021 om 10:55

”Puck wil koersen, dus geven wij haar de kans.”

Wat is dit voor rare quote? Er lopen juist in de Benelux zat vrouwen rond die willen koersen. Pluk een willekeurige vrouw van haar leeftijd van straat en dikke kans dat ze betere uitslagen rijdt met minder training dan Puck Moonen. Of beter gezegd, uberhaupt uitslagen. Maar ja, die hebben vast geen bos hout voor de deur en een ”knap snoetje” met 28 lagen makeup op.

En tja, die WK-ambities. Jammer voor Puck dat de bondscoach van de KNWU geen vent is die zijn lul achterna loopt, dus een WK-deelname zelf kan ze al uit haar hoofd zetten. Anders kan ik het niet verklaren dat ze na al die jaren nog steeds een ploeg vindt in een comercieel toch niet bijster interessante tak van sport.

0
Westland95 27 april 2021 om 11:23

Die ploeg wist toch dondersgoed waar ze aan begonnen? Mevrouw heeft nog nooit laten zien profwaardig te zijn.

0
KennyKlimmen 27 april 2021 om 11:30

Dus als ik het goed begrijp is ze een soort Eddy the Eagle van de wielersport, maar dan met andere looks…

0
meestre 27 april 2021 om 11:56

Het raakt mij ook omdat het als getalenteerde al zo moeilijk is om in het peloton te geraken. Voor een snoetje zonder talent zou dit absoluut niet mogen mogelijk zijn

0
Eljorro 27 april 2021 om 11:59

Amateuristische bende. Zowel de renster als de ploeg. Ik kan op strava zo een paar vrouwen aanwijzen die direct meekunnen in LBL.

0
girardengo 27 april 2021 om 12:00

Waarom wordt Puck Moonen opgesteld in Luik-Bastenaken-Luik (gelet op (gebrek aan) trainingsarbeid, talent, doorzettingsvermogen, bijdrage aan team)?

0
Koers 27 april 2021 om 13:13

Om haar eens pijnlijk duidelijk te maken dat ze niet genoeg traint ofzo. Ik lees hierboven dat ze gem. 40km per keer doet: dat is een afstand die je hier in Friesland nog wel eens moet fietsen naar school (enkele reis 20km) als je een laag of hoog leerniveau hebt. Goed, dat doe je niet aan 30/km maar het stelt natuurlijk echt niks voor. Ik vermoed dat ze er vrede mee heeft dat ze via instagram haar centen verdiend en er is altijd wel een ploeg die haar wil hebben voor wat extra centen. En daar is overigens niks mis mee, maar wereldkampioen ga je daar niet mee worden.

0
Murcia 27 april 2021 om 13:43

@girardengo
Omdat de ploeg het bewust op een conflict wilde laten aankomen. Ze hebben nu spijt van het aantrekken van Puck en willen haar de breuk laten forceren. Tenminste, zo komt het op mij over.

0
FritsvanHoefelen 27 april 2021 om 18:50

Omdat ze verder geen renners hadden. Er hebben er nu ook maar 4 meegedaan.

Niet alle ploegen hebben volop keus

0
Rsw85 28 april 2021 om 09:37

Omdat je als opkomende ploeg je renster met de meeste aandacht wilt opstellen in alle wedstrijden waar de media aandacht het grootst is. Waar was er een live verslag met vooraf interviews etc? Juist, in die grote wedstrijden.

0
Handige Harry 27 april 2021 om 13:31

Het is natuurlijk een beetje een tegenvaller dat er nu verwacht wordt dat je daadwerkelijk iets doet voor je geld, terwijl je het je hele leven hebt gered met lekker zijn.
Ze weet dondersgoed dat als ze dadelijk geen "professioneel" wielrenster meer is, ze gewoon een van de vele Instagram aandachtszoeksters is.

Ze is wel echt een perfect voorbeeld van wat er mis is met sociale media.
Er wordt veel te veel status aan opgehangen.
Talentloze figuren harken een flinke partij geld binnen met helemaal niks kunnen en er is genoeg schaapjesvolk dat ze blind adoreert.

Ik acht de kans trouwens vrij groot dat Puck eerder op de cover van de playboy dan op het podium staat.

0
dumoman 27 april 2021 om 14:01

Goeie reactie, ben ik het helemaal mee eens

0
Merlinappa 27 april 2021 om 13:55

Wat ik dan ook weer jammer vind is dat enorm veel reaguurders hier allerlei soms gekke aannames doen, of ronduit seksistisch zijn. Als we MvdPs Strava moeten geloven fietst ie om de week een klassieker en verder niks bijvoorbeeld; Strava is nou niet per sé een realistische afspiegeling van trainingsarbeid. Ik ken genoeg mensen die niet alles openbaar zetten, en terecht.

Voor beide kanten van het verhaal valt wat te zeggen. Als zij echt paniekaanvallen heeft snap ik volledig dat je niet wilt koersen; ik kan uit ervaring vertellen dat dat echt niet tof is. Maar het missen van tests vanwege ander werk is dan ook weer een raar gegeven. Ik zou vooral niet te snel oordelen.

0
lo squalo dello Stretto 27 april 2021 om 14:32

Ik volg haar op Instagram en ze is met veel dingen bezig; maar ik zie haar niet vaak fietsen. Dus ik denk dat haar Strava-profiel een goede afspiegeling van de realiteit is

0
Merlinappa 27 april 2021 om 15:13

Als je denkt dat Instagram een goede afspiegeling is van de realiteit heb je het ook flink mis.

0
lo squalo dello Stretto 27 april 2021 om 15:28

Bij iemand die dagelijks tig-stories post is dat best een goede afspiegeling. Het valt gewoon op hoeveel extrasportieve zaken ze doet dus daaruit concludeer ik dat ze niet al te vaak op de fiets zit.

0
Merlinappa 27 april 2021 om 15:32

Ik post ook dagelijks tig stories en in 90% van de tijd heeft dat met fietsen te maken. Betekent niet dat ik elke dag 5 uur fiets. Verre van zelfs. Maar hey, als jij alles op social media wil geloven be my guest. ;)

0
Romāns Vainšteins 27 april 2021 om 16:24

Ik heb nog nooit iets gepost op FB, Twitter & Insta maar ik doe echt heel veel!

0
AdZ 27 april 2021 om 17:47

Zeg jij… zien is geloven ;-)

0
KennyKlimmen 27 april 2021 om 14:59

Was ik maar knap en niet zo intelligent….

0
Koers 27 april 2021 om 16:20

Volgens mij had ze vwo gedaan en wou ze geneeskunde studeren, dus dom is ze niet.

0
WernerFranke 27 april 2021 om 16:35

Een prachtige studie als geneeskunde opgeven om het lachertje van het vrouwenwielrennen te worden…

0
AdZ 27 april 2021 om 17:49

Ja ze wou ook wereldkampioen worden. Om daar nou gelijk aan op te hangen dat ze een heel veel talent heeft…

0
Aart van Woud 27 april 2021 om 19:14

Carrière als ploegarts dan maar?

0
Evlojami 27 april 2021 om 15:56

Ik neem het de redactie van wf kwalijk dat er hier niet word afgerekend met de lompe seksistische opmerkingen die sommigen hier menen te moeten plaatsen. Ze zal zelf weten hoe het zit. Lees het stukje van @wheely. Die slaat voor mij de spijker op de kop. Hoe was er gereageerd als het om een kerel ging?

0
Handige Harry 27 april 2021 om 16:57

Volgens mij gewoon hetzelfde.
Alleen rijdt er bij de mannen niemand rond, die puur gecontracteerd is op basis van zijn uiterlijk.

Ze is ook totaal geen uithangbord voor het vrouwenwielrennen met haar onprofessionele gedrag.
Daarnaast houdt ze gewoon een plek bezet waar iemand die wel echt er voor wil gaan.

0
Michiel De Rooij 28 april 2021 om 08:17

Ik neem jou en je mede woke kornuiten kwalijk hier zo hoogdravend op de trom te slaan. Hè verzoek om in te grijpen is eng

0
Merlinappa 28 april 2021 om 08:25

Wat is er eng aan een verzoek om in te grijpen tegen duidelijk seksistische opmerkingen? Weet je wat pas eng is? Spinnen. Brrrr.

0
xistnc 28 april 2021 om 08:38

@evlojami
Laten we het omdraaien. Kun je uitleggen waarom je vindt dat Puck Moonen om sportieve redenen terecht een contract heeft en waarom ze om sportieve redenen terecht opgesteld wordt voor Luik-Bastenaken-Luik?

0
Michiel De Rooij 28 april 2021 om 08:44

Ik zie ze niet, die zgn overduidelijke seksistische opmerkingen waarin vrouw Puck als minder wordt weggezet obv haar vrouw zijn. Al denk ik dat jij veel meer (zgn) seksisme ziet dan ik.

Ik zie wel een handvol belerende soja macchiato drinkende coffeecorner-jochies die menen te bepalen wat wel en niet gezegd mag worden

0
VerstandOpNul 28 april 2021 om 08:46

@Harry: Chris Froome comes to mind..

0
josemanuelfuente 28 april 2021 om 09:11

Zou het zover kunnen komen dat een verslaggever met de achternaam Dick geen vrouwen meer mag interviewen? ;)

0
Merlinappa 28 april 2021 om 09:16

@Michiel
Schattig wel, zo'n belediging vermomd als aanname over wat voor type ik ben. Maar nee, de enige koffie die ik drink is zwart en caffeinevrij. ;)

En dat jij ze niet ziet, betekent niet dat ze er niet zijn. Hier een voorbeeld:

Quote:
Ja dat begrijp ik ook niet. Puck is een lekker ding, maar wel een dom blondje.
0
Michiel De Rooij 28 april 2021 om 09:19

Ik vermoed dat Merlinappa en co om andere redenen ook moeite hebben met de persiflage van Dikkie Dik door de Vliegende Panters.

Of met de kreet 'jongens, kom op nou!' uitgesproken naar een groep mannen en vrouwen. Want, seksisme.

0
Merlinappa 28 april 2021 om 09:21

Och nee, humor om te lachen vind ik fantastisch, en wat mij betreft moet je alles kunnen ridiculiseren. Alleen is WF geen cabaretplatform, is Moonen geen cabaretier en zijn de reaguurders hier dat ook niet. En seksisme is niet hetzelfde als cabaret, of andersoort spitsvondige humor die met een dikke knipoog wordt gebracht.

0
Michiel De Rooij 28 april 2021 om 09:30

Iemand een lekker ding noemen is gewoon een compliment. Boos worden om 'dom blondje', ik vat het niet. Wellicht is dat ergens seksistisch omdat dom blondje nooit tegen mannen gezegd wordt? Maar ik heb er in deze context 0,0 problemen mee. Ze komt ook niet al te snugger over, al is dat wellicht meer een gebrek aan zelfreflectie. Ik ben ook wel eens voor domme boer uitgemaakt. Tsja, daar wordt me de pis niet lauw van. Teergevoelige zieltjes zijn wmb een veel groter probleem dan seksisme en racisme vandaag de dag zouden zijn volgens sommigen

0
Merlinappa 28 april 2021 om 09:33

Waar heb ik gezegd dat ik er boos om wordt? Of verzin je dat nou ter plekke? Weer zo’n rare aanname die je over mij doet, stop daar toch eens mee joh.

‘dom blondje’ is natuurlijk van oudsher al een term die denigrerend richting vrouwen is bedoeld. Of je je er nou gekwetst door voelt of niet, het blijft seksistisch.

0
Michiel De Rooij 28 april 2021 om 09:35

Doe niet zo aangebrand gast. Het irriteert je op z'n minst. Anders haal je het niet aan.

Vreselijk overdreven vind ik het. En al helemaal geen reden voor moderators hier om in te grijpen. Iemand een lekker ding noemen mag ook niet?

0
Merlinappa 28 april 2021 om 09:41

Mwoah, vind het hooguit jammer. Net zoals ik het jammer vind dat je weer aannames over mij doet Michiel. En waar heb ik gezegd dat je niet iemand een lekker ding mag noemen?

0
Rsw85 28 april 2021 om 09:42

Je moet geen vergelijking maken met de mannen. Een man wordt geen prof of blijft geen prof op deze manier en/of door zijn instagram acount. Wat wel voor haar pleit is dat ze zelf graag in andere koersen wordt opgesteld. Wat niet voor pleit is de geringe trainingsarbeid als we strava mogen geloven (waarom zou zij trainingen verbergen?)

0
Romāns Vainšteins 28 april 2021 om 09:43

Dat Puck steeds onder het vergrootglas ‘lekker wijf dat fietst’ gelegd wordt is natuurlijk iets dat zijzelf en de ploegen die haar aantrekken in de hand werken.

0
Merlinappa 28 april 2021 om 09:44

@Rsw85

Heel veel profs zetten (bijna) niks op Strava; MvdP zet bijvoorbeeld alleen grote koersen online. Sommigen zetten alleen buitentrainingen online. Is echt niet zo gek.
Als ik Puck's Strava bekijk staan Tacx/Zwift trainingen er sowieso niet op, dat kan maar zo 10-15 uur per week schelen.

@RV
Dat ben ik wel met je eens; zij heeft zelf ook al eens toegegeven (bij Bureau Sport) dat ze dondersgoed weet dat ze haar lichaam voor marketingdoeleinden kan gebruiken, om het zo maar even te noemen. Dom is ze wat dat betreft ook niet. Ik denk, zoals ik al eerder zei, dat het op dit moment misschien wat te veel is allemaal; prof willen zijn, eigen bedrijf, en ook nog allerlei merken moeten influencen op je social media. Zou voor mij alleszins te veel zijn om lang vol te houden.

0
Michiel De Rooij 28 april 2021 om 09:47

Het is een vraag, Merlinappa. Mag je dat zeggen of is dat ook seksistisch? Je haalde de opmerking er immers zelf bij. Goed te vernemen dat je geen die hard bent.

0
Merlinappa 28 april 2021 om 09:50

Ik haalde de opmerking er vooral bij vanwege ‘dom blondje’. Daar hebben we het al over gehad ;)

0
Handige Harry 28 april 2021 om 11:20

@verstand op nul

Dat jij Chris Froome woest aantrekkelijk vindt, kan natuurlijk.
Maar de bestean heeft gewoon grote rondes gewonnen en krijgt op basis van die prestaties nu zo’n groot contract.

0
kleomantre 28 april 2021 om 12:04

Wat betreft seksime.

Doorgaans lees ik hier, uitgezonderd op wat mensen na die vrouwenwielrennen nog vooral als een amateuristische sport zien, vooral veel respect en bewondering voor de vrouwentak van het wielrennen.
Daarbij is het ook duidelijk dat er diverse, goed uitziende, vrouwen in het profpeloton rondfietsen. Voorbeelden zien idd een eerder genoemde Vollering, maar denk ook aan een Rooijakkers of een Niewiadoma. En zo zijn er nog diverse te noemen. Geen van die rensters, die hun sport serieus beoefenen, wordt echt op hun uiterlijk beoordeeld.. het wordt hoogstens als aanvulling aangeduid door een enkeling.

Wat dat betreft vindt ik het qua seksisme heel erg meevallen. Dat dit anders is bij Puck Moonen lijkt mij toch vooral te komen doordat ze zelf koketteert dan wel handig gebruikt maakt van haar uiterlijk en er tegelijkertijd niets, maar dan ook helemaal niets als prestatie tegenover staat. Ze kiest er bewust voor om met haar mooie koppie te gaan influencen en shinen. Dat is namelijk iets waar ze haar geld (goed) mee kan verdienen. In feite is ze niet veel anders dan een meisje dat serveert in Hooters, waarbij het enkel minder opzichtig pronken is met de waren maar ze bedient mijns inziens toch ook dezelfde doelgroep. Hoe toevallig zijn dat dan kerels die haar puur op uiterlijk beoordelen. Ja dat is seksistisch volk, geen ontkennen aan. Naast de vraag in hoeverre dat erg is, is een andere vraag veel belangrijker. In hoeverre is het fair dat zij mag binnenlopen op uiterlijk zonder andere kunde te tonen en dat als haar uiterlijk er dan bij wordt gesleept bij (overigens terechte) kritiek dat de man zich dan moet gedragen.

In deze casus vind ik seksistische reacties tot op een zeker hoogte helemaal niet zo ongepast.

0
KimJungPoels 28 april 2021 om 12:12

Eens met jou kleomantre. Puck moonen is eigenhandig een soort nichemarkt in gedoken die bij deze moderne tijd hoor.

In die nichemarkt hoef je nét niet echt goed te zijn in hetgeen je doet, zolang je dan maar je uiterlijk heel erg mee hebt en dat dan zelf marketingtechnisch ook nog een beetje uit buit. 15 jaar geleden was Puck nét niet mooi genoeg geweest om daar haar geld mee te verdienen. En ze was zeker niet goed genoeg geweest om met wielrennen haar geld te verdienen.

In de huidige tijd kun je geld verdienen door een combi te maken van die twee dingen, maar daar horen dan ook wat eigen spelregels bij.

Het is natuurlijk wel sneu dat haar persoonlijkheid, mede door haar verleden, eigenlijk helemaal niet goed bestand lijkt te zijn tegen de situaties die haar eigen keuzes met zich meebrengen.

0
reusjen 28 april 2021 om 12:13

@kleomantre
Als je jezelf toont omdat je een knap uiterlijk hebt en er een doelgroep is die daar naar wilt kijken is die doelgroep niet meteen seksistisch. Seksisme is discriminatie op grond van geslacht en dat is niet wat jij hier beschrijft.

0
kleomantre 28 april 2021 om 13:08

@Reusjen, misschien niet goed geformuleerd door mij, excuses. Steek het dan op gebruik maken van bestaande biologische mechanismen. Veel mannen reageren nou eenmaal op opvallende types die zich iets meer uitdossen en in welke mate dan ook pronkzuchtig zijn. Dat kun je aardig in je voordeel laten werken en een ‘businessmodel’ op los laten. Iets dat klaarblijkelijk loont. Bij diezelfde mechanismen hoort ook minder leuk gedrag of commentaar bij als je een beetje vervelend doet of bent. Iets dat je op voorhand zou moeten weten als je eenmaal de tienerleeftijd voorbij bent.

Wil niet zeggen dat elke uiting dan okee is, maar de grens om het grensoverschrijdend te noemen ligt bij een figuur als Moonen m.i. toch wat hoger dan bij pakweg een andere fietsende vrouw die we alleen kennen van het fietsen en de daarbij behorende prestaties. Ik vind daarbij kreten als “Lekker wijf” dan ook aan de te lompe kant, zeker als dat zo’n beetje de enige kwalificatie die aan zo’n persoon wordt gegeven. Bij Puck is dat niet het geval want zij speelt linksom of rechtsom het rolletje “Lekker wijf” ook al zal ze het vast willen verpakken als ”een inspiratiebron zijn voor andere jonge, fietsende vrouwen” of iets in die geest.

0
kleomantre 27 april 2021 om 16:24

De crux van het verhaal is dat Puck de influencer teveel vermengd is met Puck de wielrenster en dat het een (nog) niet zonder het ander kan. Volgens mij heeft ze zelf die afslag genomen en schurkt ze graag tegen het wielerwereldje aan. Misschien is ze in die zucht van aandacht zichzelf wat kwijtgeraakt.

Wat ik alleen lees is dat het voor haar zwaar is, maar alles is nogal vanuit de ik-persoon benaderd waarbij geen plaats lijkt voor voldoende zelfreflectie. Het minste wat je wel kan doen is zorgen dat je mag starten (pcr test laten afnemen) of een beetje ondersteuning geven, als is het maar wat bidons halen na 30km, voor je teamgenoten die willen presteren.

Ik heb er daarom helemaal geen medelijden mee. Ze kan of meer haar best doen en/of denken aan de belangen van de anderen of ze kan tot de conclusie komen dat het gewoonweg te zwaar is in haar (hedendaagse) leven. Genoeg signalen en alarmbellen om die keuze te maken bovendien. Maarjah wie weet is ze bang dat ze met die keuze snel een nobody wordt. Een conclusie die het gros van de wielerfans trouwens toch al trekt als je de reacties hier leest.

Misschien hoort het ook bij de generatie. Verwende jongeren die te vaak het middelpunt zijn, weinig worden gecorrigeerd en eigenlijk geen weerbaarheid meekrijgen. Dit in combinatie met social media waarvan het gevoel heerst dat als je niet meedoet (sterker nog, je plek proberen te claimen) dat je dan niet bestaat kan wel eens een giftige cocktail worden.

0
Signore Cipolla 27 april 2021 om 16:33

Onlyfans.com, Puck…

0
Joop Zoetemelk 27 april 2021 om 16:58

Een ploeg neemt Puck niet in dienst om koersen te winnen..
Ik ken genoeg meiden die 18 zijn en harder fietsen als Puck.
Alleen hebben niet de charisma van Puck.

Puck is een Yolanthe die even haar kontje laat zien op Instagram.

Dus ja weet wat je in huis haalt en ga geen wonderen verwachten.

0
Piet Lut 27 april 2021 om 17:13

Ik las dus: “Maar ik word al een paar jaar ongesteld in wedstrijden waar ik nog niet klaar voor ben.”

Even geteld op PCS, meer DNF dan uitslagen.

0
antilek 27 april 2021 om 17:19

Ja dat begrijp ik ook niet. Puck is een lekker ding, maar wel een dom blondje.

0
Aart van Woud 27 april 2021 om 19:19

Doe mij maar Marianne Vos. Slimme, vlotte, aardige meid. Bescheiden en ziet er ook nog eens goed uit. Puck is overrated.

0
SteelHorseCowboy 27 april 2021 om 19:30

Er is een hoop uit te praten tussen haar en de ploeg.
Maar ik vind het moedig dat ze voor zichzelf opkomt en dat ze zo zorgvuldig de pers te woord staat.

0
Evlojami 27 april 2021 om 19:32

Het zegt genoeg over de ploeg die haar heeft gecontracteerd. Ze maakt een berg reclame voor de ploeg maar nu de druk van buitenaf ( lees ” wielerliefhebbers”) te groot word moet ze er uit. Slechte reclame voor het vrouwenwielrennen. Niet alleen van haar, bingoal wist donders goed waar ze aan begonnen toen ze haar onder contract namen en iedereen die wat van fietsen weet zal zich toen achter de oren hebben gekrabd.

0
Handige Harry 27 april 2021 om 20:00

Als ze gewoon haar koersen rijdt en haar gebruikelijke DNF haalt dan is er niemand bij de ploeg die klaagt.
Ze is hoogstwaarschijnlijk vooral gehaald omdat ze zoveel aandacht genereert maar ze zal toch ook een beetje moeten fietsen.
Jezelf vlak voor wedstrijden afmelden is gewoon egoïstisch als daardoor ook jouw ploeggenoten benadeeld worden.

0
Murcia 27 april 2021 om 20:24

Sinds 2018 heeft ze 31 koersdagen met 20 DNF’s op haar naam staan en dan moet je als renster alleen naar jezelf kijken. Als je in die periode geen ziekte of zware blessures bent tegengekomen blijft als conclusie over dat je niet goed genoeg bent om op het hoogste niveau mee te doen.

0
Evlojami 27 april 2021 om 21:01

Murcia, beweer ik het tegendeel dan? Ik vind dat waneer je als ploeg een coureur binnenhaalt op hoofdzakelijk extrasportieve belangen sta er dan ook niet van te kijken dat je een keer de deksel op je neus krijgt. Dat het niet netjes is wat ze doet is een understatement en daar zal ze zichzelf ook niet best over voelen, temeer ook omdat ze zelf ook wel merkt dat het einde verhaal zal zijn bij bingoal.

0
Murcia 27 april 2021 om 21:16

Mijn post lijkt zo inderdaad een kritiek op die van jou en dat was zeker niet de bedoeling. Bingoal wist dat ze de naam aantrokken maar dat haar prestaties niet aanwezig waren. Mijn reactie is eigenlijk meer dat ik hun nog wel geloof in de pogingen om haar sportief op de rails te krijgen terwijl ik bij haar zelfinzicht mis. Maar beide partijen namen de gok en dragen een gedeelte van de verantwoordelijkheid voor het niet presteren. Alleen in mijn ogen Moonen meer omdat je als mid-twintiger niet serieus aan een semi-profploeg kan vragen om je alleen in de kleine koersen op te stellen. De ploeg wil exposure en het liefst op TV. En die komen geen rondje om de kerk uitzenden.

0
Tijmuh 28 april 2021 om 07:56

Naast het feit dat ze niet over genoeg talent beschikt om een topper te worden, zit het met Puck’s koppie ook niet helemaal goed. Er is altijd wel iets wat haar parten speelt. Eerst haar rug, dan jaar knie en nu een ziekte en aniekaanvallen.. Ze is een mooi uithangbord voor het wielrennen, maar wellicht kan ze zich wat meer nederig opstellen. In dit geval benadeelt ze haar ploeg teveel. Ze mocht van geluk spreken dat ze daar überhaupt voor kon rijden, dus stel je dan ook volledig dienstbaar op. Anders kan ze haar fiets maar beter aan de wilgen hangen.

0
Piet Lut 28 april 2021 om 11:06

Ze is een mooi uithangbord voor het wielrennen?

Integendeel

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone