Puck Moonen krijgt De Jong en Van ’t Geloof als ploeggenotes bij Lotto Soudal

Puck Moonen krijgt De Jong en Van ’t Geloof als ploeggenotes bij Lotto Soudal

Puck Moonen - foto: Marcel Koch

woensdag 4 oktober 2017 om 15:32

De vrouwenploeg van Lotto Soudal heeft haar selectie voor 2018 compleet gemaakt. Er rijden komend seizoen drie Nederlandse rensters bij het team van Dany Schoonbaert. De Belgische selectie versterkte zich met Demi de Jong (Parkhotel Valkenburg-Destil) en de 21-jarige Marjolein van ’t Geloof (Jan van Arckel). Zij moeten met Instagram-hit Puck Moonen – die haar contract met één jaar verlengde – volgend seizoen zorgen voor het mooie weer.

“Demi stond hoog op ons lijstje omdat we weten wat ze voor een ploeg kan betekenen”, vertelt Schoonbaert in een persbericht.  “Ze heeft alle kwaliteiten om het ver te schoppen en heeft daarbovenop ook nog eens een neus voor goede ontsnappingen. In het verleden reed ze bij Boels-Dolmans en Parkhotel Valkenburg, beide gerenommeerde namen in het peloton die haar de nodige ervaring hebben bijgebracht. Marjolein is Nederlands kampioene bij de elite zonder contract en reed afgelopen seizoen voor Jan van Arckel. Ze houdt van waaierkoersen en dat is een mooie troef aangezien we toch een mooi Nederlands programma rijden.”

Moonen wil doorbreken
Moonen is in haar nopjes met de verlengde verbintenis bij Lotto Soudal. “Ik ben blij mijn contract bij Lotto Soudal te kunnen verlengen. Ik hoop dat ik me net als dit seizoen weer op een aantal vlakken kan verbeteren. Op die manier hoop ik volgend jaar door te breken”, schrijft ze op haar Instagram-account.

Dit artikel delen:

28 Reacties

hongerklopje 4 oktober 2017 om 15:37

Sinds wanneer is Puck Moonen het Lotto Soudal boegbeeld? Gebruik dan een Lotte Kopecky als titelvoorbeeld

Frits des Jeux 4 oktober 2017 om 15:41

Mooi dat Demi de kans krijgt weer een stapje omhoog te maken. Verder krijgt deze ploeg echt wel een mooie selectie met ook 3 nieuwe Belgische talentvolle dames. Demey heeft het bij Sport Vlaanderen niet slecht gedaan en Castrique heeft bij de juniores mooie dingen laten zien en Van den Steen is het grootste klimtalent bij de Belgen.

Wat ik wel jammer vind is dat Sport Vlaanderen-Guille d’or een internationale ploeg gaat worden. België miste in het internationale dameswielrennen al enigszins de slag en als dan een dergelijk team ook al internationaal wordt, gaat het lastig worden.

Alleen d’Hoore is echt wereldtop en dat is voor een land als België te weinig.

zipp404 4 oktober 2017 om 15:42

Enige NL’er in de selectie tot dus ver

schipperaar 4 oktober 2017 om 15:45

Mooi voor Puck, klinkt ambitieus.

Vastaranta 4 oktober 2017 om 15:55

Toch bedenk ik mezelf bij mevrouw Moonen vaak: van un schon toffel itte nie lang.

Sagan=hulk 4 oktober 2017 om 16:19

Krijgt WielerFlits geld elke keer als er een artikel over Puck Moonen verschijnt? Ondertussen gaat ongeveer de helft van de artikels over vrouwenwielrennen over haar. De extra aandacht voor het vrouwenwielrennen juich ik toe, maar het zou wat meer verspreid mogen worden.

Poeksel 4 oktober 2017 om 16:27

Sagan=hulk: je overdrijft nogal.

http://www.wielerflits.nl/?s=moonen

Sephiroth 4 oktober 2017 om 16:29

Sagan=hulk.. dan moet je toch echt eens beginnen met alle artikelen te lezen. Als 10% van de artikels over vrouwenwielrennen Moonen benoemen is het al veel. Dus kraam geen onzin uit en zet die gekleurde bril af.

Leuke aanwinsten voor Lotto. Moonen haar doelen voor volgend jaar zijn wat slapjes/vaag echter, beetje jammer.

wielrenner 4 oktober 2017 om 16:37

Hopelijk gaat ze volgend jaar haar eerste UCI punten vergaren.

ikbenprocycling 4 oktober 2017 om 17:08

Wattage bazookaas

Hoebele 4 oktober 2017 om 17:14

@Hongerklop
+1 Moonen had helemaal niet genoemd hoeven worden in dit artikel (ik zou verrast zijn als ze volgend jaar minder DNF’s heeft) terwijl ik Kopecky inderdaad mis; zij is toch een wereldkampioene?

@Frits
Wat noem je internationaal? LSL blijft vnl. Belgisch en dat zijn Lares en het nieuwe Experza waarschijnlijk ook. Ik denk juist dat meer internationale inbreng/ervaring goed kan zijn voor het Belgische wielrennen. Er is juist gebrek aan één goed team; nu zijn ze allemaal van vergelijkbaar niveau, terwijl er in NL een duidelijke hiërarchie is.

123poetertjes 4 oktober 2017 om 18:22

Ah Puck, onze clickbabe. Niet dat ik er over klaag ofzo.

achtpuntzes 4 oktober 2017 om 18:30

@ 123poetertjes +1
Clickbabe? ja. is dat erg? neuh.

Kosmonaut 4 oktober 2017 om 18:54

@hongerklopje,

Serieuze vraag? Bril nodig? Met alle respect maar al was Kopecki 25x wereldkampioen dan nog is Moonen marketingtechnisch interessanter. Weet ik hoeveel volgers op social media, gewild voor tv items en fotoshoots en dergelijke. Noem het vrouwonvriendelijk of seksistisch maar dit is hoe het werkt. Zeker aangezien er waarschijnlijk nog altijd meer mannen dan vrouwen naar het vrouwenfietsen kijken.

Van mij mag er trouwens best een wekelijks Puck item komen hier hoor.

Kirsipuu 4 oktober 2017 om 18:55

Als ik wielerjournalist zijn zou ik Puck ook meteen bellen voor een reactie als Lotto Soudal dames ergens wordt genoemd.

nederbelg 4 oktober 2017 om 18:57

Ze zijn bij Lotto-Soudal duidelijk nog niet van ’t Moonen Geloof af.
Nu nog een posterboy bij de heren. Greipel moet het op dat vlak ook al een tijdje afleggen tegen Kittel.

baswallet 4 oktober 2017 om 19:08

Iedereen weet toch dat Puck een marketingmiddel is? Is toch niets mis mee? Bij mannenwielrennen werkt het ook zo. Belkin wilde een Amerikaan, Segafredo wil een Italiaan. In het voetbal werkt het ook regelmatig zo. Madrid rechtvaardigt aankopen omdat ze via de merchandising de kosten vrijwel dekken.
Ik volg het vrouwenwielrennen niet intensief maar ik ken Wiggle, Boels en Orica wel als ploegen. Als Puck (ik mag Puck zeggen) Niet bij Lotto had gereden had ik niet eens geweten dat ze een vrouwenploeg hadden.

Mwielerfan 4 oktober 2017 om 19:37

Kopecky is wel wereldkampioen maar op de baan, dus niet met haar ploeg. En de site is toch altijd meer Vlaams dan nederlands dus de Nederlandse in de ploeg moet genoemd worden. En er is een reden om puck te noemen (ik mag haar ook al zo noemen) dus gebeurd dat.
Ik hoop inderdaad dat puck wat meer meekan. Maar ze is nog jong en heeft iig weer een jaar de ruimte

havana 4 oktober 2017 om 19:51

Puck is niet aangenomen om uitslagen te rijden, maar om bereik te genereren op sociale media. Dat heeft ze het afgelopen jaar uitstekend gedaan. Dus een logische beslissing dat ze er een jaar aan vastknoopt.

FritsvanHoefelen 4 oktober 2017 om 20:13

Puck is ook nog steeds wel jong hè? Dus het kan op de fiets ook nog altijd wat worden. Helaas valt ze net als haar vriendje te vaak

KeesD 4 oktober 2017 om 22:53

Leuk om te zien die Puck. Prachtig stel tieten, heerlijke kont, helemaal niks mis mee. Maar dat DNF achter haar naam mag wel wat minder. Zonder haar looks had ze niet eens in een amateurploeg gefietst.

klootje kriekeljon 4 oktober 2017 om 23:26

Baswallet, er zit natuurlijk wel een verschil tussen aantrekkelijk zijn om nationaliteit en daarmee een markt bedienen of een lekker ding zijn en daarmee een markt bedienen. Heerlijk dat het allebei kan, vooral met al die rondemissen die er verdwijnen. Go Lotto-Soudal! Daar kunnen nog geen 10 feministen tegenop.

Smuckinho 5 oktober 2017 om 09:43

Die Puck Moonen is een toppertje hoor, die komt er wel. Ik was vooral onder de indruk van haar prestaties tijdens La Course. Ook Iserbyt is onder de indruk, zo aan zijn huidige uitslagen te zien.

Plavka 5 oktober 2017 om 10:46

@smuckinho
Welke indruk bedoel je? Ze kwam op 5 km, als voorlaatste door, op meer dan 3 kwartier achterstand!

Plavka 5 oktober 2017 om 10:47

Buiten dat is het een mooie meid, maar qua fietsen stelt het weinig voor. Puur marketing, maar niks mis mee.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone