Proloog Romandië eist slachtoffers: Bewley en Van Rensburg lopen breuken op

dinsdag 30 april 2019 om 19:58
Proloog Romandië eist slachtoffers: Bewley en Van Rensburg lopen breuken op

foto: Cor Vos

De proloog in de Ronde van Romandië heeft twee slachtoffers geëist. Sam Bewley en Jacques Janse van Rensburg  kwamen vlak voor én na de tijdrit ten val. De Nieuw-Zeelander liep een ontwrichte linkerschouder op, terwijl de Zuid-Afrikaan moest opgeven met een sleutelbeenbreuk.

De 31-jarige Bewley crashte in de verkenning. De renner van Mitchelton-Scott reed de Ronde van Romandië als voorbereiding op de Giro d’Italia, waar hij een van de knechten moest worden van Simon Yates. Dat feestje gaat nu niet door, aangezien Bewley niet op tijd fit zal zijn voor de drieweekse ronde.

Val door een elektrische kabel 
Van Rensburg wist de proloog wel tot een goed einde te brengen, maar de coureur van Dimension Data kwam vlak na de finish ten val. De eveneens 31-jarige renner viel over een… elektrische kabel. “Scans hebben aangetoond dat Jacques zijn rechtersleutelbeen heeft gebroken”, aldus ploegarts Ruben Anemülle.

Van Rensburg hoeft voorlopig niet onder het mes. “Maar onze medische staf zal de situatie voortdurend monitoren. Jammer genoeg zal hij een maand uit de roulatie zijn.” Naast Van Rensburg en Bewley kwam ook Victor Campenaerts ten val. De uurrecordhouder kwam echter met de schrik vrij.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Random wielerliefhebber. 30 april 2019 om 20:01

Lullig voor beide. De situatie vlak na de finish was niet echt goed gedaan door de organisatie, die hobbel waar van rensburg blijkbaar over is gevallen, waar iedereen een bunnyhopje over moest doen lag veel te dicht op de streep waar de renners nog veel vaart hadden.

Polleke 30 april 2019 om 21:05

Dus daar lag eerst een kabel en na de val een beschermkap… het parcours was trouwens ook bezopen..bij regenweer was het een kerkhof geworden…

heuvelcolombia 1 mei 2019 om 01:25

Waarom? Heb de rit zelf niet kunnen zien.

Paling99 1 mei 2019 om 07:13

@Polleke, waarom? Heb de geluiden vaker gelezen/gehoord gisteren, maar sturen en behendigheid hoort toch evengoed bij wielrennen als hard rijden. Zelfs al zou het regenen, met gepaste snelheid is elke bocht te nemen. Voor wat betreft die hobbel na de finish: dat is wel onaanvaardbaar. Voor de rest een prima parcour in mijn ogen, een keer wat anders.

Jowinho 1 mei 2019 om 11:13

Evenpoel was daar tijdens de opwarming ook al gevallen.

Polleke 1 mei 2019 om 17:12

Voor iedereen regen zou uiteindelijk een zelfde uitslag geven op zo’n parcours, min een paar valpartijen….. bij wisselende weersomstandigheden kan je net zo goed een tombola organiseren voor de eerste leiderstruien….

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair