Frankrijk heeft zijn kalendervoorstel klaar

zaterdag 9 mei 2020 om 09:56
Frankrijk heeft zijn kalendervoorstel klaar

foto: Cor Vos

Teams hebben een voorstel ontvangen voor de herziene Franse kalender. Voorwaarde is wel dat het coronavirus onder controle moet zijn. Naast de WorldTour-wedstrijden staan nog zestien koersen gepland voor het restant van het jaar.

Volgens het voorstel begint de kalender op 1 augustus met de Zuid-Franse ronde Route d’Occitanie (die oorspronkelijk gepland stond voor juni) en eindigt die op 25 oktober met Parijs-Roubaix. Negen wedstrijden hebben hun datum van de oorspronkelijke kalender behouden. Het Frans kampioenschap tijdrijden staat gepland voor 21 augustus. De wegwedstrijd wordt normaal gesproken twee dagen later gehouden.

15 april schetste wielerbond UCI de contouren van de herziene wielerkalender, waarop de Tour de France expliciet al nieuwe data kreeg toegewezen. Dinsdag maakte de UCI de agenda bekend met daarop alle nieuwe data voor de WorldTour-wedstrijden. Daaruit bleek al dat ook plek is ingeruimd voor de Franse wedstrijden Critérium du Dauphiné (die wel is ingekort van acht naar vijf dagen), Bretagne Classic-Ouest France en Parijs-Roubaix.

flag-fr Franse profkalender 2020
Route d’Occitanie (1-4 augustus) *
Mont Ventoux Dénivelé Challenge (6 augustus) *
Tour de l’Ain (7-9 augustus) *
Critérium du Dauphiné (12-16 augustus) *
Poly Normande (15 augustus) *
Tour du Limousin (18-21 augustus)
Mercan’Tour Classic Alpes Maritimes (24 augustus) *
Bretagne Classic-Ouest France (25 augustus) *
Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine (27-30 augustus) *
Tour de France (29 augustus-20 september) *

Tour du Doubs (6 september)
Grand Prix de Fourmies (13 september)
Grand Prix d’Isbergues (20 september)
Parijs-Camembert (22 september) *
Parijs-Chauny (27 september)
Tour de Vendée (4 oktober)
Parijs-Bourges (8 oktober)
Parijs-Tours (11 oktober)
Chrono des Nations (18 oktober)
Parijs-Roubaix (25 oktober) *
* nieuwe datum

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jean Dumas 9 mei 2020 om 10:59

We gaan dus in de zomervakantie koersen in de Pyreneeën en de Franse Alpen (Occitanie, Ventoux, Ain en Dauphiné). Vaststaat dat deze koersen een bovengemiddelde belangstelling kunnen verwachten, ongeacht het doorgaan.

Johnny7 9 mei 2020 om 12:13

Here we go again.

Wat is er met die enorme drang om elke keer maar weer nieuwe kalenders te maken, ik kan het werkelijk niet begrijpen. Dit gaat NIET gebeuren. De wielerwereld is niet de enige wereld die weer bezig wil, heb wat geduld net als de rest van de wereld.

BenderBeach 9 mei 2020 om 13:12

Geduld waarvoor? Wereldwijd is het virus meer en meer onder controle. Met strenge regels en goede testen is er geen enkele reden niet te koersen.

Onderweg rijdt er toch altijd al politie escorte voor en achter renners. Die kunnen prima publiek weghouden en een berg is al helemaal makkelijk af te sluiten dus de bergen in, in de zomer: prima idee!

Polleke 9 mei 2020 om 13:37

Het publiek is niet het probleem maar het van hot naar her reizen van het wielercircus…als er al weer gevlogen mag worden zal dat zeker onder zeer strikte en beperkte voorwaarden gebeuren. Alles met auto’s en bussen afrotsen zal ook niet zo simpel zijn…

John Bidon 9 mei 2020 om 16:01

Kan niet achterhalen uit het stuk uit wiens koker dit idee komt. Wordt met Frankrijk de overheid bedoeld of de Franse wielerbond?

Maillot à Pois 9 mei 2020 om 16:40

Wielerbond.
Dit is de eerste van de nationale kalenders, de andere landen volgen nog. Ten laatste op 20 mei, aldus de UCI

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone