Primoz Roglic verlengt tot eind 2025 bij Jumbo-Visma
Richard Plugge en Primoz Roglic zijn blij met de nieuwe overeenkomst - foto: Jumbo-Visma
woensdag 22 december 2021 om 11:17

Primoz Roglic verlengt tot eind 2025 bij Jumbo-Visma

Jumbo-Visma heeft het contract met kopman Primož Roglič opengebroken en hij verlengt tot en met 2025. Het eerdere contract van de Sloveen liep tot en met 2023. Met de nieuwe verbintenis staat de voormalig skischansspringer straks tien jaar onder contract bij de Nederlandse ploeg. De laatste drie seizoenen won Rogla de Ronde van Spanje.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Roglič is blij met zijn verlenging en blikt terug op de ontwikkeling die hij bij de Nederlandse ploeg heeft doorgemaakt. “Ik ben met dit team meegegroeid sinds mijn komst in 2016. We hebben samen al een flinke geschiedenis waar ik erg trots op ben. Ik maakte op een wat latere leeftijd mijn debuut in het WorldTour-peloton. Het zag er misschien makkelijk uit en de mooiste momenten komen het snelst bovendrijven, maar het was niet altijd gemakkelijk. Toch is het snel gegaan met mij en mijn ontwikkeling. Ik ben niet in mijn eentje verantwoordelijk voor die mooie momenten. Dat deed ik samen met mijn ploeggenoten en de staf. Het is fijn om ook de volgende jaren onderdeel uit te maken van dit team”, laat hij weten.

Ook vertelt hij vertrouwen te hebben in de toekomst. “Mijn doelen staan los van resultaten. Ik wil me vooral blijven ontwikkelen op verschillende gebieden. Fysiek en mentaal, maar ook als leider van een team en als mens. Daarvoor zit ik hier op de juiste plek. Waar de komende jaren de focus op komt te liggen, zullen we wel zien”, kijkt de Sloveen vooruit.

‘Roglič is de belichaming van de transformatie van onze ploeg’
Wie ook content is met de nieuwe verbintenis, is sportief directeur Merijn Zeeman. “We vinden het heel speciaal dat Primož nogmaals verlengt en tot op heden zijn hele professionele carrière bij ons team rijdt. Daar zijn we superblij mee en ook heel erg trots op. Primož is de belichaming van de transformatie van onze ploeg in de laatste jaren. Deze contractverlenging geeft ons de mogelijkheid om ook de komende jaren plannen en doelstellingen te maken waarin hij een centrale rol speelt. Primož is een van de pijlers binnen de ploeg. De cultuur die we samen hebben opgebouwd, is ontzettend van toepassing op de sporter en de persoon Primož Roglič”, klinkt het trots bij de sportief directeur van Jumbo-Visma.

 
58 Reacties
Sorteer op:
22 december 2021
Mooi om te horen. Hij is een van de mannen, die 't team op hoger plan hebben gezet.
  22 december 2021
  Inderdaad. En dan vind ik het ook mooi dat 1 van de "cultuurdragers" gewoon lang binnenboord wordt gehouden. Zonder Roglic en Groenewegen stond TJV niet waar ze nu staat. Contractverlening voor deze periode is wat mij betreft dan ook een teken van onderling vertrouwen en respect. Want qua prestaties is het een gok om iemand "op leeftijd" een dergelijk contract te geven, maar ik denk dat ze genoeg gezien hebben qua werkethiek, persoonlijkheid en teamgeest om die "gok" te nemen.
  22 december 2021
  Mooi verwoord met termen als vertrouwen en respect, maar aan het einde van de rit is het gewoon Jumbo waarbij het geld tegen de plinten klotst. Met zo'n 'makkelijke' sponsor is het eenvoudig zaken doen. Situatie is goed vergelijkbaar met Rabobank waarbij op een bepaald moment ook alles kon. Vanuit schaarste ontstaan vaak mooiere dingen, zoals het stap voor stap Roglic richting wereldtop brengen, dan vanuit de luxe waarin het team nu verkeert. Geld is nauwelijks nog een issue.
22 december 2021
Wat een heuglijk bericht. Proficiat aan beide partijen!
22 december 2021
Goed nieuws, ze zullen wel geld over hebben gehad met het vertrek van Groenewegen
  22 december 2021
  Groenewegen lag voor 2022 en 2023 vast. Dat heeft geen invloed op het budget van 2024 en 2025
  22 december 2021
  Je zou kunnen schuiven met budget, dat is vrij normaal om te doen. Slechts in de politiek (voornamelijk gemeenten) is het normaal om ieder jaar je beschikbaar gestelde budget op te maken ook al heb je er geen doel voor. Door op de plek van Groenewegen een sprinter te zetten die 1 miljoen minder kost per jaar 'bespaar' je in '22 en '23 in totaal 2 miljoen die best uitgesmeerd over 4 seizoenen in de zakken van Roglic zou kunnen verdwijnen.
22 december 2021
Dan zal hij 37 zijn. Gewaagd.
  22 december 2021
  Commitment voor het leven, mooi om te horen.
  22 december 2021
  Is niet zo zeer een probleem. Hij begon met (professioneel) wielrennen op zn 26e. Veel renners gaan met pensioen omdat ze het mentaal niet meer kunnen opbrengen om te leven als een prof.
  22 december 2021
  Hij kan natuurlijk ook in zijn laatste jaren als wegkapitein in de grote rondes fungeren. De nieuwe kopman(nen) begeleiden in wat er nodig is voor het winnen van een GT behalve talent alleen.
  22 december 2021
  Je maakt hem wel ouder dan hij is. Hij zal pas net 36 zijn als zijn contract afloopt.
  22 december 2021
  @Josi: de titel is verwarrend: beter tot en met 2025, dan tot 2026. Klinkt nu alsof hij 2026 inclusief getekend heeft. En dan zou hij 37 zijn.
  22 december 2021
  Hij wordt inderdaad 36 aan het einde van het seizoen van 2025, dus hij is 35 in 2025. Hopelijk gaat het Roglic lukken om de Tour nog te winnen. Het zou toch een soort van gemis op zijn palmares zijn als je het vergelijkt met de rest van de koersen die hij wint. Cadel Evans won de Tour nog op zijn 34e en Froome en Thomas nog op hun 32e, maar de tijd gaat wel erg dringen nu.
22 december 2021
En gelijk de presentatie van het nieuwe tenue!
Goed nieuws!
Goed nieuws!
22 december 2021
Erg mooi nieuws, een teken van vertrouwen naar elkaar toe en doordat hij relatief laat als prof begon zal de motivatie de komende jaren ook geen probleem zijn denk ik. Natuurlijk wordt hij zeer goed betaald maar de man is ook een ongekend succesnummer voor de ploeg gebleken die de hele transformatie naar superformatie heeft meegemaakt en er in geen geringe mate de katalysator van is geweest.
22 december 2021
In de titel staat 2026 in de tekst 2025 welke van de 2 is het?
  22 december 2021
  Tot en met 2025 is hetzelfde als tot 2026, maar een enigszins misleidende titel is het daardoor wel.
22 december 2021
Geweldig nieuws, ze mogen Roosen, Teunissen, Eenkhoorn en van Hooydonck ook nu al wel met 2 jaar verlengen. Tom zal wel weggaan.
  Hangt er een beetje van af wat de ambities van Dumoulin nog zijn lijkt me. Maar indien die niet meer overeenstemmen met eind 2019 zal die wel flink moeten inleveren uiteraard.
  22 december 2021
  @petje die 4 zullenz e na het voorjaar wel verlengen. Eerst aankijken hoe ze gegroeid zijn en dan pas verlengen.
22 december 2021
Mooie move!
22 december 2021
prima , (primoz), en wout v aert, en nog meerdere kopstukken, mooie toekomst voor jumbo-visma, hoop wel dat ze wat meer aan wedstrijd deelnamen gaan doen, zie quick step, cq bora hansgrohe, die na mijn gevoel meer deelnamen hebben.
  22 december 2021
  Daar ben ik het mee eens, ze mogen zich zeker in wat kleinere wedstrijden in België meer laten zien.
  22 december 2021
  Geheel eens, te beginnen bij de Slag om Norg.
  Quote:
  Mijn doelen staan los van resultaten. Ik wil me vooral blijven ontwikkelen op verschillende gebieden. Fysiek en mentaal, maar ook als leider van een team en als mens. Daarvoor zit ik hier op de juiste plek.
  Mooi. Groei of resultaten zijn lang niet altijd in een erelijst te vangen. Eén van mijn favoriete renners bij de ploeg waar mijn hart ligt. En dat nog veel langer dus. Mooi. Roglic en Jumbo-Visma versterken elkaar enorm.
22 december 2021
Mooi nieuws! Logisch ook dat Groenewegen dan vertrekt: de komende jaren zal de Tourploeg in het teken van het klassement van Primoz staan.
22 december 2021
Heerlijk vaag verhaal als het over doelstellingen gaat. Revanche in Parijs-Nice en de Tour? Kan me voorstellen dat de Waalse Pijl daarnaast stiekem hoog op het verlanglijstje staat, die zou niet misstaan op zijn palmares, en waarom niet voor het Ardens tweeluik gaan? Roglic heeft daarnaast bewezen te kunnen rechtveren na ongeluk. Wat er ook gebeurt, het moet al aardig mislopen als hij zijn carrière niet met honderd hoogwaardige profoverwinningen gaat afsluiten.
  22 december 2021
  100 ja? Toch nog 40 te gaan. Misschien als hij à la Valverde heel lang top blijft. Ik vind hem een beetje de nieuwe Tony Rominger, al zit hij nog niet aan dat palmares. Zeer goeie, complete renner maar niet buiten categorie.
  100 is nog wel wat; zeker gezien het relatief geringen aantal wedstrijden dat hij rijdt + ook nog eens WT-niveau. Maar zolang die explosieve punch niet afbot zal dat sowieso lukken. Dan moet je uitgaan van gemiddeld 8 overwinningen de komende 5 seizoenen. Dan zal hij ook al 37 zijn. De voorbije jaren ging hij los over de 8 overwinningen per seizoen.
  22 december 2021
  Ik zie hem nog wel even aan de top blijven, maar er zijn maar weinig renners die nog na hun 35 op hun beste niveau zijn. Ik ga er niet zomaar vanuit dat hij het niveau van de afgelopen 2-3 jaar nog jaren aan een stuk volhoudt.
  22 december 2021
  Ik vind Roglic wel HC en de beste renner die ze in al die jaren gehad hebben, zelfs boven de al even zo sprankelende Menchov en van zijn welverdiende tour bestolen Rasmussen.
  22 december 2021
  Geen Giro, geen Tour, 1 monument (weliswaar nadat Flip de anderen heeft weggekegeld, maar hij heeft ‘m niettemin). 3 Vuelta’s ja. Heras heeft er zelfs eentje meer, maar vind ik ook geen uitzonderlijk kampioen. Uiteráárd een zeer goeie renner maar op de cruciale momenten gaf hij ook vaak niet thuis. Verder veel kleinere rondes gewonnen, maar qua topkoersen mag er voor mij nog wel iets bij om hem in dezelfde adem te noemen als Contador, Froome of Nibali.
  22 december 2021
  @Alfons Haavers Rominger is helemaal geen onaardige vergelijking. 3 Vuelta's en 1 Giro - meer nog dan de Tour had Roglic die ene Giro nooit mogen verliezen. Rominger nog meer tijdrijder en minder puncher wel. Het maffe is dat Rominger in de PCS all-time ranking zomaar op een 16de plaats staat, vòòr Indurain, en een heel eind boven Contador en Nibali... Misschien wel de meest onderschatte moderne renner in de top 30, als ik de lijst zo bekijk... Roglic is na het voorbije seizoen ook op kousevoeten de top 50 binnengeslopen, maar zo hoog als Rominger zie ik hem inderdaad nooit eindigen.
22 december 2021
Vind het wel een beetje flauw dat er iedere keer naar zijn verleden als skischansspringen wordt verwezen. Hij heeft zichzelf voldoende bewezen met wielrennen.
22 december 2021
@Alfons Geen buitencategorie????? Wie zijn dat wel dan? Niemand in het huidige peloton?
  22 december 2021
  Binnen het huidige peloton de afgelopen paar jaar 1 van de allerbesten natuurlijk, ik heb het over de grote wielerkampioenen. Tot die categorie hoort hij wat mij betreft (nog) niet.
  22 december 2021
  Ja daar heb je misschien gelijk in kwa GT's en klassiekers. Maar hij wint zoveel ook kleinere koersen dat ik hem wel in dat rijtje plaats kwa talent. Ook Olympische tt btw nog. En zijn palmares is nog niet afgerond natuurlijk.
22 december 2021
Mooi nieuws. Tekent de professionaliteit, stabiliteit en loyaliteit van de ploeg. En gun Deze aimabele renner echt de Tour die hij 2 jaar geleden al verdiend had in mijn ogen!
22 december 2021
Het sentimentele neemt hier de bovenhand over de ratio. Roglic is dan 36, 37. Nog zo twee seizoen als de voorbije twee en hij is volledig uitgepierd. En dan komen er nog twee...
  22 december 2021
  Zei je dat ook van Valverde? Roglic laat begonnen en zal niet de enige zijn die tot op latere leeftijd top blijft. Tot nu toe zelfs ieder jaar progressie!
  22 december 2021
  Roglic is niet Bala Ballin, El Imbatidooo!
  22 december 2021
  Roglic is toch de man van de grote en grootse overwinningen. En als je dan zijn tegenstand ziet, respect hoor.
  22 december 2021
  Nog twee seizoenen als de voorgaande en hij is al het geld vier jaar lang waard... Je bent ook af van vervelende onderhandelingen over een hoger salaris en geruchten 'hij gaat weg'. Dat is ook wat waard.
  22 december 2021
  Roglic lijkt me er bovendien de man naar bij uitstek, om als meesterknecht te fungeren, wanneer Vingegaard hem is voorbijgestreefd. Hij acht zijn knechten hoog en zal dit zeker in de herfst van zijn carrière vergoeden. Ik hoop dat 'ie bij Jumbo-Visma koerst tot zijn fiets aan een wilg hangt.
  22 december 2021
  Goed punt Turtelhoofd Hangt er natuurlijk vanaf wat ie verdient.
22 december 2021
OK, dus dat betekent dat Pogacar definitief niet komt? ;)
22 december 2021
Leuk te lezen dat hij voormalig schansspringer is, mooi nieuwtje.
22 december 2021
Volgens sloveens televisie krijgt hij 6.1 miljoen . Ik ontmoet iemand die op het trainingskamp in spanje was. Misschien kan ik nog wat melden.
  22 december 2021
  Dan wordtie met afstand de meest overbetaalde knecht ooit.
22 december 2021
Goed dat ze deze kanjer en boegbeeld langer vastleggen.
23 december 2021
Van iemand die dicht bij TJV staat ((ik hoop dat ik de informatie mag vertrouwen): Qua prestaties: Steven, Sam en Tom waren erg sterk. Jonas kreeg wel spiermassa en kon accelereren, maar bleef achter bij de verwachtingen in bergritten. De vorm van Primoz was niet te lezen, Wout was explosief maar kon het tempo van de klimmers niet aan. Hij zag er echt "dik" uit. Qua "Team chemistry: Er was wat verschillen tussen de Nederlanders en de anderen. Engelstalig deel (inbegrepen Belgen) was gericht op het trainen. Dumoulin probeerde vaak zijn visies te bespreken en anderen (ook tijdens de ritten) te betrekken bij de discussie en planning van de toekomst en team doelen en opstellingen voor de grotte and kleine rondjes. Wout was ermee duidelijk geïrriteerd.

Reacties zijn gesloten.