Primoz Roglic over valpartij in Vuelta: “Veroorzaakt door gedrag van andere renner”

vrijdag 9 september 2022 om 16:12
Primoz Roglic over valpartij in Vuelta: “Veroorzaakt door gedrag van andere renner”

foto: Cor Vos

Primoz Roglic heeft gereageerd op zijn valpartij in de Vuelta a España. De Sloveense coureur van Jumbo-Visma kwam ten val in de laatste honderden meters van de zestiende etappe naar Tomares, waarna hij moest opgeven. “Dit was niet oke. Wright kwam van achter en reed het stuur uit mijn handen voordat ik het wist.”

Roglic vertelt op de ploegsite van Jumbo-Visma dat hij zich vragen stelt bij de valpartij. “Hoe kan dit? Ik concludeer dat het niet acceptabel is. Niet iedereen heeft dat goed gezien. De val werd niet veroorzaakt door een slechte weg of door een gebrekkige veiligheid, maar door het gedrag van een renner”, aldus de drievoudige winnaar van de Ronde van Spanje.

“Ik heb geen ogen in mijn rug, anders had ik me breed gemaakt. Wright kwam van achter en reed het stuur uit mijn handen voordat ik het wist”, gaat Roglic verder. “Dit was niet oke. Er wordt snel weer overheen gestapt en we gaan over tot de orde van de dag. Voor mij geldt dat niet. Dit is niet de manier waarop ik wil dat de sport verder gaat en dat signaal wil ik afgeven.”

Richard Plugge: “Rem en gebruik je verstand”
Ploegleider Richard Plugge is blij dat zijn renners zijn mening deelt. “Ik ben blij dat Primoz zich uitspreekt, in de spiegel kijkt en het gedrag van renners ook benoemt. Uit onderzoek blijkt dat in ongeveer de helft van de gevallen het koersgedrag van de renners debet is aan een valpartij. Niet remmen, maar doorduwen bijvoorbeeld. Het verbaast me niet, want elke renner heeft de wil om te winnen. Ik zou willen zeggen: rem en gebruik je verstand”, aldus Plugge.

Ondertussen voelt Roglic zich naar eigen zeggen iets beter en kan hij een klein beetje lopen. “Daar ben ik al blij mee. Na de val kostte het me tijd om dingen op een rijtje te zetten.” Of Roglic nog zal koersen in 2022, is nog niet zeker.

Dit artikel delen:

209 Reacties

Panache 9 september 2022 om 16:28

TJV en Roglic zijn nu eventjes de weg kwijt. De teleurstelling en de pijn van de val zijn uiteraard nog vers, maar na twee nachtjes slapen mag er toch ook wat ratio bij komen. De beelden waren niet heel duidelijk in de uitzending, maar op youtube zijn ook wat zaken vanuit het publiek zichtbaar. Wat er gebeurt is dat Roglic op kop ramt en dat achter hem de sprinters aan hun finale beginnen. De sprinters steken zelfs netjes de weg over en Roglic heeft het juiste idee om in hun zog aan te sluiten en dezelfde finishtijd te bemachtigen. Echter lijkt het alsof Roglic niet op 5e maar op 4e positie de weg oversteekt en geen benul heeft dat Fred Wright er nog achter zit. Doordat Wright meer snelheid heeft en er nog steeds ruimte is (immers zit Roglic nog aan de buitenkant van de gestippelde streep) gaat Wright uiteraard zijn sprint doorzetten. Roglic was hier niet mee bezig, die dacht aan zijn klassement, die dacht niet aan de gretigheid van Wright, dus Roglic steekt de gestreepte lijn over en sluit het gat richting de boarding waar Fred Wright zich bevindt. Consequentie: harde val, einde Vuelta en zoals het uitziet een gebroken moraal bij Roglic. Maar de schuld op Wright afschuiven is pertinent fout in dit geval. Ik vind het zelfs een belachelijke actie van TJV om op deze wijze de publiciteit te zoeken. Er gebeuren tientallen grove fouten (echt gevaarlijke manoeuvres) jaarlijks, maar deze behoort niet in dat rijtje. Ik kan mij ook niet voorstellen dat TJV dat zelf niet inziet. Mijn aanname is dan ook dat Roglic momenteel zo diep in de put zit dat hij het team gevraagd heeft hem in het openbaar te steunen. Allemaal prima en begrijpelijk, maar maak Wright niet de kop van jut.

30
YogiBear 9 september 2022 om 16:30

@Panache Zou je een link naar die beelden willen/kunnen delen? Ik heb niets kunnen vinden wat duidelijkheid biedt.

-1
Dario Koelkast 9 september 2022 om 16:34

Volledig eens, deze moeten ze echt even flink doorslikken.
Maar wat jij ook zegt en dat lees ik, erg tussen de regels, ook bij Roglic; er zijn echt gevaarlijke manoeuvres, maar dat daar ook echt renners voor gestraft worden is voor mij toch een zeldzaamheid. En dat is wel iets wat moet veranderen.

0
Panache 9 september 2022 om 16:40

@YogiBear
Dit is het tv-beeld: https://www.youtube.com/watch?v=2mZsaKzq4TM
Je ziet Roglic oversteken, je ziet Roglic vervolgens 1-2 seconden rechtdoor gaan op de gestreepte lijnen en daarna pas gaat Roglic nog verder naar binnen en botst het.
Hier zie je het vanuit het publiek: https://www.youtube.com/watch?v=Sdz-oxGFz9c
Op het moment van crashen (op 3 seconden in het laatste filmpje) zitten Wright en Roglic gewoon naast elkaar (nou ja met een banddikte verschil). Combineer je het eerste beeld met het tweede, dan is de conclusie dat Roglic richting de boarding stuurt terwijl Fred Wright daar al rijdt. Onnodig richting de boarding sturen deed Roglic toch echt zelf.

5
YogiBear 9 september 2022 om 16:49

@Panache Bedankt voor het delen, maar zou duidelijk als jij het denkt te zien is het voor jou wellicht. Ik zie een Wright die een slinger maakt en heel breed staat met zijn linker elleboog. Of dat de val veroorzaakt of dat het door de val komt is niet duidelijk.

1
Maillot à Pois 9 september 2022 om 17:02

@YogiBear
Duidelijk zijn deze beelden inderdaad niet echt, mij kunnen ze niet meteen uitsluitsel geven over wat er precies gebeurd is. Hier zie ik Wright eigenlijk niets fout doen, maar ik steek er mijn hand niet voor in het vuur.
Maar wat mij verbaast: de dag na de val had Roglic geen idee hoe hij precies gevallen was. Ik vraag me af welke beelden hij dan heeft om nu deze wel hele zware beschuldigingen richting Wright te werpen.

7
platteprijs 9 september 2022 om 17:52

De beelden zijn veel te onduidelijk. Niemand kan hieruit conclusies trekken. Roglic heeft zijn mening gegeven, nu ben ik erg benieuwd naar die van Wright.

-1
Jacco van Stierop 9 september 2022 om 18:00

De beelden geven geen uitsluitsel. Merkwaardig is wel dat Roglic vlak voordat hij ten val komt zijn rechterarm los van zijn stuur heeft (seconde 3, goed te zien op afspeelsnelheid 0,25) waarna hij richting de boarding lijkt te zwenken.
Wright lijkt me gewoon in het wiel van Van Poppel te blijven rijden zonder bruuske bewegingen.

2
odiel 9 september 2022 om 16:21

Hier spreekt toch vooral frustratie, denk ik. Als Roglic niet zo bruusk naar rechts had gestuurd en achteraan had aangesloten, was dit nooit gebeurd. Week meters van zijn lijn af, Wright zo goed als niks.

18
De Dikbilgorgel van Dorestad 9 september 2022 om 16:47

Roglic heeft een punt dat Wright hem ‘ertussen’ had kunnen laten. De reactie van Wright achteraf was ook wat onverschillig, dat siert hem niet.

Maar Roglic gaat voorbij aan het feit dat alle renners aangaven dat ze volledig choco waren gereden. Vooral Wright heeft kilometers lang op en over zijn limiet moeten achtervolgen. Maak dan maar eens in een splitsecond de keuze die je wellicht vanuit je zetel wel zou nemen.

Interessanter dan te verwijzen naar ‘gedrag’ van renners vind ik de factor Bahrein. Daar zit toch regelmatig een bepaalde agressie in, waarvan ik me afvraag of dat niet erover is.

-17
NCK17 9 september 2022 om 16:47

Lijkt me niet, ze hebben juist een paar dagen gewacht, waarschijnlijk om niet in de emotie te reageren. Roglic is blijkbaar niet van mening veranderd dus spreekt hij zich nu uit.

-5
vevie 9 september 2022 om 16:14

Nou, Primoz. Je had toch gewoon rechtdoor kunnen sprinten. Ook een beetje accountability, mag wel.

Laat vooropstaan dat ik het erg jammer vind dat hij uit koers is. De Vuelta was nog gewoon binnen bereik. Maar, wat slimmer zijn op dat moment mocht wel. De etappe zou je niet winnen tegen Pedersen. Had gewoon rechtdoor gesprint en aan het groter plaatje gedacht. We nemen tegenwoordig veel te weinig zelfverantwoording voor onze acties. Begint een pandemie te worden.

17
Brabander 9 september 2022 om 16:51

Dat is sinds die pandemie nog erger geworden. Vrijwel niemand neemt meer verantwoordelijkheid. Het denkvermogen lijkt zelfs aangetast. Dit was namelijk gewoon een fout van Roglič zelf. Ik vind deze reactie dan ook nogal triest

-3
Krist The Vanma 9 september 2022 om 20:10

Het is een hele trieste actie van vooral TJV. Ze hadden beter Roglic tegen zichzelf beschermd. Dit zal zich tegen hem en gans TJV keren.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 9 september 2022 om 21:01

Ik vind dat knap, krist dat je dit lijntje de tjv kant op kan krijgen.

-3
JopieZ 9 september 2022 om 21:48

De fout lag geheel bij Wright, zo als ik al eerder gemeld heb. Wright ging achter van Poppel die Akkerman voorbij ging. Roglic kwam dan wel van links, maar dat was ruim voor de aktie van van Poppel en Wright. In elke sport, schaatsen, motorsport, F1, Atletiek is de persoon die van achter komt altijd verantwoordelijk. Roglic ging denk ik niet voor de Boni’s, maar wilde aansluiting bij het groepje houden, zodat hij dezelfde tijd kreeg als de eerste. Dat is maximaal rendement halen.

-1
benni benassi 10 september 2022 om 09:27

@jopieZ “altijd” is wel wat kort door de bocht. Dan was Jakobsen in Polen volgens jou dus ook de enige schuldige?
En “maximaal rendement” is, gezien het gevolg, ook een wat ongelukkige formulering, niet?
Roglic had niets te zoeken in de sprint, dat is toch wel de consensus in de hele wielerwereld (behalve NL/wielerflits dan)

1
YogiBear 9 september 2022 om 16:21

Sporza begon goed: ‘De beelden zijn onduidelijk’ . De enige twee die het weten zijn Wright en Roglic. Wright noemt het een race incident en Roglic ziet dat anders. Roglic had beter aan de andere kant van e weg kunnen blijven, maar als (als, want ik weet het ook niet) hij dan door Wright van achteren is aangereden, of dat gevoel heeft, is het logisch dat hij dit meldt.

11
unionwagtmans 9 september 2022 om 16:30

Zijn er echt geen beelden van boven, zelfs door het (warschijnlijke) bladerdak heen ?

1
YogiBear 9 september 2022 om 16:41

@unionwagtmans Ik heb ze niet gezien, maar als ze er zijn en ze kunnen duidelijkheid verschaffen, zou dat perfect zijn.

0
Limal 9 september 2022 om 16:47

Er waren wel degelijk gedetailleerde foto's, die zijn de revue gepasseerd de dag nadien in 'The Breakaway'. De mening van Robbie McEwen daarnet in de live uitzending (en waar Dan Lloyd en Adam Blythe mee akkoord gingen) was dat Roglic volledig onterecht de verantwoordelijkheid bij Wright legt.

(Technische voetnoot: video wordt opgenomen aan 24 of 30 beelden per seconde, moderne professionele fotocamera's schieten meestal aan een hogere snelheid in foto-modus)

6
platteprijs 9 september 2022 om 17:44

@Yogi Sporza begon wellicht goed, maar eindigde flink uit de bocht: Renaat Schotte noemde het bericht van Jumbo ‘propaganda’. En De Cauwer had het schuim op zijn mond staan. Een beetje journalist had gewoon gezegd dat hij het er niet mee eens is. En van tevoren opgezocht wat propaganda nu echt betekent.

-5
Massimo Bataille 9 september 2022 om 16:23

Ik ben volledig voor het feit dat renners zich durven uitspreken tegenover andere renners en handelingen. Want vaak is er nog een soort 'omerta' als het over de collega's gaat. Vaak gaat men ook klagen bij de UCI of organisatoren ( terecht meestal), maar zelden op het eigen koersgedrag.
Dat terzijde is dit complete nonsens van Roglic. Wright zit gewoon in het wiel van Van Poppel en probeert mee te sprinten. Roglic komt zelf van de zijkant, proberen in te pikken in het wiel vd sprinters. En blijkbaar vergeet hij dat er nog iemand achter Van Poppel zat.
ik geloof gerust dat de teleurstelling groot is, maar niet de meest wijze woorden van Primoz

10
Krist The Vanma 9 september 2022 om 20:14

Ik geloof nooit dat dat zijn woorden zijn.

-3
TheBFG 9 september 2022 om 16:35

Ja dag. Wright zit achter Van Poppel. Roglic drukt zich daar vanaf de zijkant in terwijl Wright nog steeds gewoon vooruit gaat.
Ik mag Roglic wel, maar dit is totale onzin.

9
Keukentafel 9 september 2022 om 16:20

En weeral de fout bij een ander leggen…

8
SolitaryShell 9 september 2022 om 16:29

Hoezo ‘weeral’?

-9
Keukentafel 9 september 2022 om 16:31

Vorig jaar in de Tour werd toch Colbrelli geviseerd als “dader” van Roglic zijn val

11
YogiBear 9 september 2022 om 16:34

@keukentafel Zo kun je makkelijk alle situaties op één hoop gooien. Maar goed, als we dat toch doen; als er twee keer een valpartij door schuld van een ander is, maag Roglic daar dan niets van zeggen, een keer wat van zeggen, of twee keer?

-2
Keukentafel 9 september 2022 om 16:41

Maar wie zegt dat het de schuld van een ander is? Dat is nooit bewezen. Alles wat Jumbo of Roglic zegt wordt hier precies als onaantastbare waarheid aangenomen.

5
Marcus Aurelius 9 september 2022 om 16:42

Wat Colbrelli betreft, was het wel degelijk de schuld van de Italiaan. Reed gewoon tegen Roglic aan. Colbrelli, geen heilige, verre van. Reed Van Wilder moedwillig aan in het slot van de Dauphiné vorige jaar. In plaats van dat hij resoluut uit koers werd gezet, won hij vijf km verder de rit … en werd er niet meer over gesproken.

8
YogiBear 9 september 2022 om 16:52

@keukentafel Jij gaat er vanuit dat het sowieso de schuld van Roglic zelf is en dat hij dus niets mag zeggen. Terwijl juist de valpartij vorig jaar extreem duidelijk in beeld de schuld van Colbrelli was.

0
Marik 9 september 2022 om 17:09

Yogibear en Kieft zijn een van de weinigen die zien wat er ook echt gebeurde. Hulde mannen!

-3

Net terwijl ik mijn reactie weghaalde omdat er al precies hetzelfde daarboven werd gezegd, Marik.

1
kelderfan 9 september 2022 om 17:54

Gevierd, ha, ha dat is een leuke binnenkomer. Het was gewoon een Sagannetje en Colbrelli heeft dat dunnetjes overgedaan.

-1
JopieZ 9 september 2022 om 21:52

De rijder die van achteren komt is altijd verantwoordelijk. Wright was er bij lange na niet voorbij, anders rij je het stuur niet uit zijn handen

0
Diskob 9 september 2022 om 16:29

Not right, said Fred.

8
de cauwer 9 september 2022 om 16:26

Wel geweldig hypocriet van Roglic en met uitbreiding Jumbo.
Het was toch Roglic die in de afgelopen Tour een valpartij veroorzaakte door in een gat te duiken dat er niet was.
Ook waren er toen verschillende collega’s niet te spreken over het gedrag van de Jumbo’s in het peloton.

https://www.google.com/amp/s/www.indeleiderstrui.nl/wielrennen/kobe-goossens-kwam-ten-val-door-roglic-kan-op-termijn-tegen-jumbo-visma-werken/amp

https://www.google.com/amp/s/www.indeleiderstrui.nl/wielrennen/schachmann-haalt-hard-uit-naar-jumbo-visma-zij-rijden-als-gekken-op-de-laatste-centimeter/amp

7
Keukentafel 9 september 2022 om 16:28

Oei pas op met deze post! De gele armada zal je rap op de vingers tikken.

4
AnderJ 9 september 2022 om 16:34

@de cauwer: aangenomen dat dat waar is, dan maakt dat Roglic nog niet hypocriet. Dat pas zo zijn als hij zou zeggen dat hij niet aangesproken mag worden op zijn fouten.

-3
de cauwer 9 september 2022 om 16:39

@anderj
Er zijn effectief beelden over de val die hij veroorzaakt had.

https://sporza.be/nl/2022/07/08/maximilian-schachmann-klaagt-over-primoz-roglic-na-val-gevaarlijk-voor-alle-renners~1657269904891/

Op sec 30 zie je Roglic het peloton terug invliegen nadat hij op het grind was beland. Daardoor veroorzaakt hij een val.

3
AnderJ 9 september 2022 om 17:02

@De cauwer: je mist mijn punt. Ik reageer op je punt dat Roglic hypocriet zou zijn. Ook als hij eerder een valpartij heeft veroorzaakt (waar ik geen standpunt over innam), maakt hem dat niet hypocriet. Dat zou hij pas zijn als hij zegt dat andere renners zich niet over gevaarlijk gedrag van hem mogen uitspreken. Dit tenzij we een andere betekenis van het woord hypocriet hanteren.

-1
Lalsacien 9 september 2022 om 18:04

@de cauwer wat heeft Roglic over die bewuste valpartij gezegd? Want dat is wel belangrijk voordat je hem hypocriet noemt!

-2
Het Vleesmonster Van De Visafslag 9 september 2022 om 16:35

Lol ik ben fan van Primoz en vind het een toffe gast maar de man is een gigantische brokkenpiloot en heeft de val van meerdere renners op zijn geweten. Dit was zeker niet de schuld van Wright, die ging gewoon de sprint aan en Roglic moest gewoon het laatste wiel aan proberen te tikken.

7
Glorious 9 september 2022 om 16:38

Als je de beelden goed bekijkt zie je wat Wright doet.

-12
Mirra 9 september 2022 om 16:45

Gewoon het wiel van Danny volgen toch?

4
Marcus Aurelius 9 september 2022 om 16:39

Het begon met in de spiegel te kijken, om dan zeer snel verder te gaan met de schuldige te duiden. Sorry, maar als Roglic spurt zoals het hoort, conservatief, en met respect voor de posities van anderen, gebeurt dit niet. Hij maakt helemaal op het laatst een bruuske beweging naar rechts. Kwam dit doordat zijn stuur werd geraakt langs achter of was dat net de oorzaak, moeilijk te zeggen zonder beelden uit de lucht. Maar dan nog, je moet je steeds bewust zijn van waar anderen zich bevinden en met welke snelheid, en dat was hier duidelijk niet het geval. De jury heeft het ook niet duidelijk gezien. Nu kreeg Roglic acht seconden boni voor een valpartij die hij zelf heeft veroorzaakt door het ontegensprekelijk afwijken van zijn lijn. Een straftijd voor het in gevaar brengen van anderen was alleszins een duidelijker signaal geweest. Denk dat we stilaan mogen stellen dat Roglic een loopbaan aan het opbouwen is als brokkenpiloot, en dat je best even goed nadenkt als je van mening bent er veel 'spookrijders' op de weg zijn …

6
Mooie Sjors 9 september 2022 om 16:44

Begrijpelijke teleurstelling bij Roglic, de derde grote ronde in 2 jaar die hij in rook ziet opgaan. Verder wel een beetje uitkijken met impliciet de zwarte piet door te schuiven naar een andere coureur, als er zich zelf al een paar tegen jouw manier van rijden in het peloton hebben uitgesproken.

Wil er wel nog fijntjes aan toevoegen dat José De Cauwer hier nog zwaar werd aangepakt toen hij Roglic waarschuwde voor de risico's die hij nam in de sprint die hij won begin van de Vuelta. "Deel van de heksenjacht tegen onze Sloveense vriend", las ik hier. Of had José misschien toch al in de smiezen dat het bij Roglic een beetje oppassen is voor zijn stuurgedrag? :)

Het wordt wel wat problematisch met al zijn valpartijen, al is het voor een deel ook gewoon pech. Mikken maar op Lombardia dan? Al zal bij Roglic op een gegeven moment mentaal ook wel eens de veer breken en kan hij zich misschien beter al richten op volgend seizoen.

6
Jawbone 9 september 2022 om 17:14

Wat een PR disaster bij TJV vandaag. Ongelofelijk.

6
Stims 9 september 2022 om 20:01

https://twitter.com/McLAYDan/status/1568286436436099074

Jumbo-Visma maakt zich niet populair in het peloton…
McLay heeft natuurlijk volkomen gelijk hier, dit hele statement voelt als een slechte grap.

6
De Dikbilgorgel van Dorestad 9 september 2022 om 20:09

Een vriendje van Wright is ‘het peloton’?

-2
Stims 9 september 2022 om 20:25

Volgens mij zijn er wel weer renners uit het peloton die de afgelopen maanden kritiek hebben gehad.

3
Lalsacien 9 september 2022 om 21:39

@Stims hoeveel van het hele peloton?

-3
11 na 11 9 september 2022 om 16:39

Wright heeft zijn positie en houdt die. Roglic rijdt er zijlings tegenaan. Roglic is in fout. Punt. Tot daartoe Roglic zijn nonsens, kan ik enigszins nog begrijpen vanuit zijn frustratie en ontgoocheling.

Wat ik niet kan begrijpen is dat er in heel het team niemand is die dit aanhaalt. Dat zelfs Plugge hier op de kar springt, die man is blijkbaar kort van geheugen.

5
YogiBear 9 september 2022 om 17:00

Roglic beweegt (van voren gezien) naar links. Vlak voor de val zie je Wright ook naar rechts opschuiven, waarna hij na de val naar links gaat. Of de beweging de val veroorzaakt en wie de ander wanneer raakt is niet duidelijk, op geen enkel beeld. Ook niet op de beelden die Panache hierboven deelt. Alleen de twee renners weten het. Wright noemde het direct een race incident en Roglic ziet het anders.

-2
Gapenberg 9 september 2022 om 17:13

Reactie van Roglic snap ik nog vanuit zijn standpunt
Erger vind ik plugge zijn reactie, ze moeten leren remmen. Hier mist enkel nog achter voor mijn renners
Moest Patje dit zeggen had ik de reacties wel
Is willen lezen

5
Silent Hill 9 september 2022 om 20:16

Het enige wat Roglic nu nog kan doen, is naar Wright gaan en zich excuseren. Dat hij het niet zo bedoelde, dat het uit in een emotionele bui komt en ontgoocheling … want dit statement is zó verkeerd.

Sinds zijn 15 seconden op de Sierra Nevada gaat het van kwaad naar erger. Veel erger. Alsof de duivel ermee gemoeid is …

5
Stims 9 september 2022 om 20:24

Dit statement komt 2 dagen na zijn valpartij. Dan kan je juist niet meer spreken van een emotionele bui waarin je dingen zegt die je niet moet zeggen.

Het is heel bewust opschreven, gecontroleerd door de media-afdeling en gepubliceerd door Jumbo-Visma, 2 dagen na dato. Dat maakt het eigenlijk nog veel erger en schandaliger..

5
Lalsacien 9 september 2022 om 21:43

@Stims zou het kunnen dat er een kern van waarheid in zit? Of zit je zo vastgeroest in je mening?

-3
Bahamontes Fanclub 9 september 2022 om 16:32

Ik meen mij te herinneren dat er 2 maanden geleden in de Tour net kritiek van een aantal renners was op het rijgedrag van… de Jumbo’s (en in Roglic in het bijzonder).

Ik zou dus toch maar voorzichtig zijn met zulke uitspraken.

4
AnderJ 9 september 2022 om 16:36

Waarom moet hij voorzichtig zijn? Anderen mogen toch kritiek hebben op gedrag van Jumbo? Dat doen ze met of zonder dat Roglic zich uitspreekt over wat volgens hem gevaarlijk gedrag van Wright was.

0
Bahamontes Fanclub 9 september 2022 om 17:09

Met voorzichtig zijn bedoel ik: nu krijg je een beetje het idee dat de pot de ketel verwijt dat ie zwart ziet…

2
Herwig Dergent 9 september 2022 om 19:05

Groenewegen en Jacobsen al vergeten ??

2
Lalsacien 9 september 2022 om 21:31

@Herwig wie is Jacobsen?

0
AWestie 9 september 2022 om 16:46

Roglic zit onder een gigantisch vergrootglas, dus dan lijkt hij al sneller een brokkenpiloot (zoals Dekker van de week in het AD bijvoorbeeld zei). Volgens mij is het een hele goeie stuurman, maar kent hij wat minder angst waardoor hij sneller in gevaarlijke posities terecht komt.

Al die mensen die nu zitten te fitten op dat er laatst commentaar was op het gedrag van Jumbo in het peloton zoeken het wel een beetje op hoor. Daarna was de repliek uit het peloton ook maar minimaal.

Ik snap alleen niet zo veel van Roglic en het team nu, het lijkt bijna alsof ze deze val nu gebruiken voor een groter verhaal. Zo duidelijk was het niet, maar Wright zat daarmee waarschijnlijk niet alleen fout. Race-incident, lijkt me te billijken.

4
Mwielerfan 9 september 2022 om 17:55

Hij schijnt ook schansspringer geweest te zijn, die kennen geen angst en kunnen heel subtiel met hun lichaam sturen

1
Wieler-Joke 9 september 2022 om 17:17

Tja als Roglic dit zo aanvoelt dan kunnen wij daar weinig aan veranderen. Ik had niet meteen het idee dat er echt schuldige waren bij deze val maar Roglic nam hier veel te veel risico door mee te sprinten voor misschien maximaal 4 boni seconden. Hij zal dit zelf ook wel beseffen.

4
JasperMollema 9 september 2022 om 18:19

Groot fan van Primoz, maar dit is toch echt wel zijn eigen fout. Had aan die kant niks meer te zoeken.

4
Tim Geerestein 9 september 2022 om 18:21

Nah, dit is gewoon flauw.
Roglic wijkt zelf van zijn lijn af terwijl Wright in het wiel van DvP zit.
Zelfs als dit wel de fout van Wright was, is het een hele stomme actie van Roglic. Die 4 achter hem zijn gewoonlijk al sneller en nu hij ze net 2,5 op sleeptouw heeft genomen zeker. Hij heeft in die sprint helemaal niets te zoeken.

4
Stims 9 september 2022 om 18:46

Wat een bizar statement. Er staan gewoon meerdere leugens in die simpel te ontkrachten zijn op basis van de beelden.
Roglic is een fantastische renner, maar ook een van de meest gevaarlijke van het peloton. Zijn stuurvaardigheid is gewoon heel slecht.

Wat denkt Jumbo-Visma ook precies te bereiken hiermee? De reacties zijn, gelukkig, ook voor groot deel negatief. Mensen prikken wel door dit opzichtige PR-bubbeltje heen.

4
Krist The Vanma 9 september 2022 om 20:37

Volledig mee eens, Stims.

0
Lalsacien 10 september 2022 om 14:56

@Stims heb je de nieuwe beelden bekeken? Kun je de leugens nog even uitleggen?

-1
AK2104 9 september 2022 om 20:28

Volgens Roglic komt Wright van achter hem. Deze video van toeschouwer laat de val van opzij zien.

https://www.stickybottle.com/races-results/fans-videos-show-just-how-hard-roglic-crashed-in-vuelta-finish-videos/

Als je hem vlak voor de val stil zet, zie je dat Roglic achter Wright ligt en niet omgekeerd. Het klopt dus niet wat Roglic zegt.

Verder wel enorm jammer dat dit is gebeurd.

4
De Dikbilgorgel van Dorestad 9 september 2022 om 20:40

Roglic had voor het afzakken vier man in zijn wiel, met Wright als laatste. Dus ja, die kwam van achter. Probeer je werkelijk met stills te bewijzen dat dit niet zo was?

-3
Zwarte panter 9 september 2022 om 16:18

Beetje zielig dit…

3
Brabander 9 september 2022 om 16:52

Nogal ja. Maar aan de minnetjes te zien vind de meerderheid dit prima

-4
Mad 9 september 2022 om 17:03

Helemaal mee eens. Excuses zouden volgens mij meer op z’n plek zijn. Je kunt simpelweg niet door een andere renner heen rijden. De meeste sprinters zijn zich hier gelukkig wel van bewust (geworden). Maar voor hetzelfde geld beukt hij Wright met die rare stuurbeweging gewoon de dranghekken in à la Polen 2020. Dan verpest je de Vuelta en misschien wel carrière van een ander, en nu gelukkig alleen die van jezelf.

-1
Marik 9 september 2022 om 17:06

Inderdaad Mad, helemaal eens. Er mogen best eens excuses aan Roglic worden gemaakt. Deze man mist zo een eindzege in een GT.

0
Michiel 9 september 2022 om 17:11

Wat Marik zegt.

-3
sus 9 september 2022 om 17:35

@ marik , hoezo ?was roglic al gewonnen dan ???

4
Mooie Sjors 9 september 2022 om 17:42

Anderhalve minuut achter en jezelf uit koers gekegeld. Die hebben ze een Vuelta bestolen.

-1
Mad 9 september 2022 om 19:08

Serieus jongens? Roglic' oplossing is letterlijk dat je niet meer van achteren zou mogen komen, niet meer inhalen dus bij een sprint! WTF heeft die arme jongen geslikt?
Ik zeg allemaal een fietsbel! En volgens mij kan Roglic zelf ook beter zijwieltjes overwegen…

6
Jelle De Buck 9 september 2022 om 19:11

Zoals je terecht schrijft kegelt hij zichzelf uit de vuelta. Dit is gewoon een incident waar niemand veel schuld aan heeft. Primoz een beetje onbezonnen en aan zijn uitleg nu te horen heeft hij toch een beetje van een hersenschudding. Spreekt wartaal en ziet dingen die er niet zijn.

0
Krist The Vanma 9 september 2022 om 20:11

Lol, die is goed. Hij mist hierdoor een eindzege. De brave man stond anderhalve minuut ACHTER hé, niet voor.

Bovendien moest hij in de aanval om tijd goed te maken doordat hij ACHTER stond.

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone