Primoz Roglic over keuze Jumbo-Visma: “Er is gezegd dat het klassement moest blijven zoals het was”
foto: Cor Vos
donderdag 14 september 2023 om 19:23

Primoz Roglic over keuze Jumbo-Visma: “Er is gezegd dat het klassement moest blijven zoals het was”

Op de Alto de l’Angliru reden Primoz Roglic en Jonas Vingegaard weg bij Sepp Kuss, maar in de laatste bergrit van de Vuelta a España bleven ze aan de zijde van de rodetruidrager. “Gisterenavond is er een plan gemaakt en is er gezegd dat het klassement moest blijven zoals het was”, vertelde Roglic na afloop van de rit.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik ben de eerste die wil dat Sepp deze Vuelta wint”, aldus de Sloveen. Bij journalist Daniel Friebe gaf hij nog wel aan dat de ploeg de keuze had gemaakt en dat hij zelf gemengde gevoelens had. Na de rit benadrukte hij echter dat hij – voor nu – blij was. “Maar er komen nog zware dagen. Eerst kijken we naar morgen, daarna naar de volgende etappes.”

Roglič erkende later in gesprek met een andere journalist dat het lastig was om zelf niet te kunnen koersen voor de eindzege. “Yeah, for sure he. Ik heb mijn eigen gedachten daar wel over, maar ik ga er alles aan doen om de situatie zo te houden zoals die nu is”, is te zien op beelden die NBC Sports deelde.

Indrukwekkende Evenepoel
Terwijl het klassement bleef zoals het was, reed Remco Evenepoel vanuit de vroege vlucht naar de ritzege. “Indrukwekkend”, vindt Roglic. “Hij bewijst maar weer eens wat een goede renner hij is, een wereldkampioen in alle disciplines binnen het wegwielrennen. Hij verdient het echt.”

 
91 Reacties
Sorteer op:
14 september 2023
Tsja, het is wel duidelijk dat Primoz zich braaf aan de stalorders houdt maar er diep van binnen toch flink wat moeite mee heeft. Maar aan de andere kant, er is eigenlijk ook geen scenario denkbaar waarin Roglic de Vuelta wél wint. Als ze er wel voor zouden rijden en dan maar de beste laten winnen pakt Vingegaard de eindzege namelijk met speels gemak.
  14 september 2023
  Moeilijk te zeggen, Vingegaard heeft Roglic mss ook wat meer geringeloord door eerder aan te vallen dan Rog. En dat kon door zijn eerdere tijdsverlies. Ik denk dat we de vorm van Roglic helemaal niet gezien hebben. Dit is suggestief, maar ik denk ook dat vooraf allicht is geopperd dat Roglic de kopman is, dat Vingegaard gaat om overwicht te creeren en te zien hoe hij twee rondes in 1 jaar verteert, en met het scenario Kuss is geen rekening gehouden. In die zin is Roglic het "meest slachtoffer" in de uitkomst tov de rollen die vooraf bepaald waren.
  14 september 2023
  @Titaantje - het is dan ook niet zo moeilijk om eerder aan te vallen dan Roglic. Vingegaard ging op 8 en 4 kilometer van de finish, dat is niet meteen de marathonaanval die niemand zag aankomen. Heb het idee dat deze week pas echt volledig de kaart Kuss werd getrokken, maar dat het vorige week geen issue was geweest indien Roglic hem was voorbij gegaan. Maar die wachtte weer af, mogelijk in de hoop dat Kuss wel ergens zou kraken en het dan wel vanzelf in zijn schoot zou worden geworpen. Wel respect dat hij toegeeft dat hij niet meteen laaiend enthousiast wordt van de keuze voor Kuss, maar ik vind dat hij het grotendeels aan zichzelf heeft te danken en dus geen slachtoffer is van zijn ploeg.
  14 september 2023
  Ik begrijp de reactie van Primoz ontzettend goed. Het is een winnaar en hij heeft gevoeld dat hij wel de benen had om de Vuelta te winnen. Desalniettemin blijkt wel het respect dat hij heeft jegens Sepp Kuss, die er door zijn aanval in rit 6 en de tijdrit voor heeft gezorgd dat hij in deze positie kwam. Met deze superdominantie had vooraf niemand rekening gehouden. Daarnaast zal het stiekem toch wel knagen als je ziet dat Vingegaard met een Tour in zijn benen evengoed voor de dag komt als Roglic volledig geprepareerd. Lof voor de teamleiding van TJV. Fantastisch gemanaged en ik denk dat uiteindelijk iedereen met deze uitslag kan leven.
  14 september 2023
  @Kevin: ik vind zelf, dat Vingegaard er beter uitziet dan Roglic. Sterker nog, ik heb zelf totaal niet het gevoel, dat Roglic deze Ronde kan winnen. Vingegaard daarentegen wel...
  14 september 2023
  Vergeet ook niet dat Roglic de jongste niet meer is. Het is zeer waarschijnlijk dat Vingegaard nog wel 1 of meerdere kansen krijgt om de Vuelta te winnen. Voor Roglic gaat dat het geval niet meer zijn.
  15 september 2023
  Vignegaard winnen met speels gemak zeg je ? Stel nu dat hij zaterdag zou wegrijden op vijftig km van de meet. Heeft Sepp Kuss dan niet het recht om gans de ploeg in de achtervolging te sturen ? Denk het wel. En meer, denk dat ze bij JV doodsbenauwd zouden zijn alleen al met de gedachte van zulk scenario....
  15 september 2023
  @Titaantje: Het is lastig te zeggen how sterk Roglic precies is, één ding is echter wel duidelijk: Op de momenten dat Vingegaard aan ging, reed hij Mas en Ayuso uit het wiel, op de momenten dat Roglic aanging lukte hem dit niet. Op basis van dat beperkte bewijs likkt Vingegaard toch sterker te zijn.
  15 september 2023
  Tim, heb je ook de Angliru rit gezien? Daar reed Roglic wel degelijk iedereen uit het wiel (en flink ook), behalve zijn ploegmaat Vingegaard. Dus eens dat Vingegaard sterker is, maar je redenering klopt niet helemaal, ten opzichte van de andere ploegen lijkt Roglic mij sterker.
14 september 2023
En de media blijft maar doorgaan met selectief shoppen in interviewteksten, woorden uit zijn verband halen en suggestieve vragen te stellen. Alles om maar een verhaal te hebben over onrust en heibel bij Jumbo Visma.
  14 september 2023
  Eens met u YB. Te walgelijk voor woorden
  14 september 2023
  Volgens mij vond Roglic het al meteen prima idd. Had makkelijk in meerdere etappes tijd kunnen pakken
  14 september 2023
  Maar het kan ook zo zijn dat er wel degelijk iets speelt en dat we nog maar het topje van de ijsberg hebben gezien. Roglic is een prof en weet hoe hij zich moet gedragen. Ik heb hem nog nooit uit de bocht zien vliegen na een vette teleurstelling. Vingegaard en Roglic zijn echt geen vrienden.
  14 september 2023
  Ach gossie toch...
14 september 2023
Jammer dat sommige mensen Rogla negatief proberen weg te zetten in deze.
14 september 2023
Ik snap wel dat Roglic hier een beetje ziek van is heeft hier naar toe geleefd zijn jaar ook op afgestemd. Het valt voor hem net allemaal verkeerd met kuss maar ja zo loopt het soms gisteren kon hij ook niet echt het verschil maken en ook in de rit die vinegard won werd het verschil niet veel kleiner dus een beetje gevangen in de taktiek van lotto jumbo
  14 september 2023
  De grote gamechanger is natuurlijk het afvaardigen van Vingegaard geweest. Zonder die er bij had Kuss Roglic gewoon op zijn Kuss’ afgeleverd in de belangrijkste etappes om deze naar zijn 4e vuelta te laten poefen. Na zijn tourambities wordt ook dit door zijn neus geboord en zo goed en gedreven als ie is kan dit, denk ik, niet tot iets anders dan een vertrek leiden.
  14 september 2023
  Die 4e Vuelta was ook wel heel mooi geweest natuurlijk, logisch dat Roglic mixed feelings heeft, dat betekent niet dat hij het Kuss niet gunt. Als fan heb ik er ook een dubbel gevoel bij, hoe moet dat dan wel niet voor Primoz zijn.
  14 september 2023
  Ook gewoon de Giro gewonnen dus hij staat niet met lege handen dit seizoen. En een echte winnaar geeft niet makkelijk iets weg. Dat toch doen geeft aan hoe mooi dit is van hem ondanks dat hij het lastig vind. Voor hem staat er ook wat op het spel. Record houder Vuelta en een heel jaar ongeslagen inclusief 2 grote rondes. Bizar goed. Eerlijk hierover zijn siert hem ook. En voor de complotdenkers die zeggen dat hij weggaat. Dan had hij schijt aan stalorders en ging hij gewoon!
Alternatieve kop: Primoz Roglic over keuze Jumbo-Visma: “Ik ben de eerste die wil dat Sepp deze Vuelta wint”
  15 september 2023
  En Jonas is ook al de eerste, die dat wil.
  15 september 2023
  Inderdaad, dat dacht ik ook. Klinkt positiever, waarschijnlijk minder kliks?
14 september 2023
Allerlei insinuaties over Roglic. Echter hij wint elke meerdaagse etappe-koers waarin hij deelneemt op 1 na. Dat is ook nog eens een ronde die hij al 3 x heeft gewonnen met Kuss aan zijn zijde. Dus al die suggesties over ontevredenheid lijken mij onzin. Sterker nog, de enige kans om de tour te winnen is om bij jumbo te blijven. En juist Kuss bewijst dat deze ronde. 2 x meer verdienen bij een andere ploeg is natuurlijk wel een reden om weg te gaan
  15 september 2023
  Precies! Wat mensen snel vergeten is dat zijn link met TJV ook die met Lamberts is. De trainer die in de staf van de ploeg zit. Vertrekken naar een andere ploeg zonder die trainer lijkt me een gewaagde stap. Dit jaar Giro winst en vele andere successen, ik denk dat hij blijft bij de ploeg in 2024.
14 september 2023
Roglic heeft zich er naar geschikt. Hij weet ook wel dat Vingegaard de sterkste is en kan bepalen.
14 september 2023
Alleen de hardcore Jumbo fan is verliezer bij een vertrek van Roglic naar een ander team (Bahrein bijvoorbeeld, die wel het hele team maar niet de kopman hebben). Hij heeft duidelijk nog steeds de kwaliteit, mentaliteit en dedicatie om de tour te kunnen winnen. Vingegaard zal hem die kans duidelijk niet gunnen en dat is volkomen te begrijpen. Netjes scheiden van wegen en in een ander tenue aankomend jaar te Frankrijk elkaar succes boksen bij de start: dat hebben we nodig. Ik daag de minnertjes uit om uit te leggen wat daar erg aan zou zijn: het enige waar ik bj inkomen kan is dat je eventueel liever Vingegaard ziet vertrekken: dat zou inderdaad alles nog iets spannender maken maar niet heel erg voor de hand liggend.
  14 september 2023
  Zou jij het nu een goed idee vinden wanneer Roglic naar Bahrein zou vertrekken? Wordt me niet helemaal duidelijk.
  14 september 2023
  Doodzonde als hij vertrekt. Smoorverliefd
  14 september 2023
  Zeker jammer op zich wanneer Roglic weg zou gaan bij Jumbo, gezien hun historie. Maar liefst zie ik ook de sterktste renners bij verschillende teams en tegen elkaar rijden.
  14 september 2023
  Roglic ruilen tegen Poels dan ben ik akkoord, dan wint Wouter volgend jaar de Vuelta.
  14 september 2023
  Ja, ik zou het liefst Roglic naar Bahrein zien vertrekken. Ik denk dat een goede match gaat zijn en de uitgelezen ploeg voor hem om de tour nog eens proberen te winnen. Veel beter dan een soort van thunderbirdsuperknechtrol met plastic blije bek binnen jumbo te vervullen.
  Waarom bahrein? Roglic lijkt me niet het type dat de orders uitdeelt. Volgens mij moet je dat als bahrein-kopman wel doen.
  14 september 2023
  Zeer tegen m'n gewoonte in een duimpje gegeven. Qua sponsor is het wat mij betreft Bah-rein, maar qua team zou het idd goed passen. Na deze Vuelta sowieso. Zo'n (overigens welverdiende) inteelt-overwinning hoeft niet nog een keer. Alternatief voor Bahrein zou nog evt Ineos zijn als dat feestje met SQS toch niet doorgaat.
  14 september 2023
  Alsjeblieft, geen Bahrein, dan nog liever Ineos. En 't lijkt misschien of ik een hekel heb aan Vingegaard, ik heb gewoon de indruk dat Kuss en Roglic wel weten waar Abraham de mosterd haalt terwijl Vingegaard eerder snel naar de mosterdwinkel fietst. In fini zou het me niet verbazen als bij een snelle change-of-sponsor juist hij in nieuwe wateren gaat vissen.
  14 september 2023
  Eind augustus waren de geruchten dat Roglic naar Lidl-Trek zou trekken. Dat werd daarna wel meteen naar het rijk der fabelen verwezen vanuit TJV en ook het management van Roglic hield zich op de vlakte, wijzend naar het bestaande contract. Roglic is natuurlijk een rasopportunist, dit wringt bij hem langs alle kanten. Terecht natuurlijk, 2 rondes in 1 jaar winnen blijft iets uiterst uniek. Deze eeuw enkel in '17 en '08 gebeurd. Had hier ook recordhouder kunnen worden in de Vuelta. Niet vergeten dat deze man al meermaals een grote ronde heeft moeten verlaten met een stel benen waarbij eindwinst zeker geen utopie was. Tour '21 en '22, Vuelta '22. Nu dit. Roglic bij een ander team zou wel een leuke impuls geven aan het groterondewerk, de handschoen opnemend tegen de ploeg die hij eigenhandig naar de top heeft gebracht. Of was het omgekeerd? We hadden hier gewoon een leuk duel Vingegaard - Roglic kunnen krijgen. Kudos trouwens voor zijn taaiheid, hij zakt er nooit doorheen en draait weer een topseizoen - ondanks dat hij pas diep in de winter weer op de fiets zat.
  14 september 2023
  @Mooie Sjors. Natuurlijk is het omgekeerd. Jumbo heeft Roglic opgepikt bij Adria Mobil, Vingegaard bij Coloquick en Kuss bij Rally. Dan nog van Aert bij Veranda's Willems. Dat is dus net alsof PSV groot is geworden met het aantrekken van spelers van Kozakken Boys, JVC Cuijk en ACV Assen.... Jumbo-Visma heeft die renners dus groot gemaakt en ja, ook de renners zelf hebben natuurlijk een meer dan behoorlijk steentje bijgedragen. Maar door de hele omkadering van Jumbo-Visma 'het plan' zijn de renners nog beter geworden dan ze zouden zijn geworden bij een Trek, FDJ of Movistar. Ik durf te wedden dat als je David Gaudu 2 jaar laat rondrijden bij TJV dat ook hij de Tour zou kunnen winnen.Bij FDJ is dat onmogelijk.
  14 september 2023
  Ik ben Jumbo fan en Roglic fan. Ik denk dat Toglic de meeste kans heeft de Tourcte winnen vanuit de Jumbo ploeg. Hoe graag ik hem ook zie denk ik dat hij net niet de top kan bereiken die Jonas en Tadej aantikken. Als 2e man dus aanvallen zoals Vingegaard deze Vuelta deed is denk ik zijn grootste kans!
  15 september 2023
  Bij SQS zoeken ze nog een extra helper voor E'poel in de klimtrein.
14 september 2023
Ik begrijp de frustratie van Roglic wel. Hij was eigenlijk de enige leider van de ploeg. Toen moest Vingegard mee om sterker te zijn tegenover Remco als team. Toen liet de ploeg toe dat Kuss heel veel tijd pakte. Toen begon Jonas twee keer met vroeg aanvallen zodat Roglic moest blijven zitten. En toen stond Roglic ineens derde, terwijl hij in de eerste twee weken waarschijnlijk eigenlijk de sterkste rijder in de ploeg was. Zelfs als Kuss kraakte kon hij niet meer winnen. En toen ging de man die eerst had gezorgd dat hij voor hem kwam te staan voor het geval Kuss zou kraken de grote galante ridder uit te hangen en mocht hij niks meer doen. Tuurlijk heeft Kuss heel veel gedaan voor hem, en mijn gevoel is ook dat Kuss moet winnen. Maar gezien hoe de teamdynamiek zich heeft ontwikkelt in de afgelopen weken kan ik de teleurstelling van Roglic ook wel begrijpen.
  14 september 2023
  @Rulifaller Vingegaard had aan het begin van het seizoen de Vuelta op zijn planning staan, net zoals Kuss.
  14 september 2023
  Het lijkt me allesverklarend waarom Vignegaard het liet lopen op het eind. Hij gaat Roglic de tweede plaats gunnen als compensatie, want echt opgetogen lijkt deze me niet met de handboeien aan in 'zijn ronde'.
14 september 2023
Je merkt dat Primoz dit wel heel lastig vindt. Is toch blijkbaar een renner die echt alleen het kopmanschap wil dragen. Schoorvoetend volgt hij de orders terwijl hij graag nog eens een splijtende demarrage wilt doen. Dit is de keerzijde van het grote succes van TJV en er zal deze winter goed overlegd en gepland moeten worden voor 2024.
  14 september 2023
  Gewoon een echte winnaar en eerlijk. Het is toch ook dubbel om als kopman iemand te laten winnen. Ook al gun je het hem kun je nog vinden dat de sterkste moet winnen. Ik snap dat heel goed. Maar gezien Kuss zo'n geweldige knecht is die de kopmannen veel gebracht heeft snap ik dit gebaar ook heel erg goed. Het is idd dubbel. De heerschappij heeft ook een keerzijde!
14 september 2023
Journalisten blijven prikken om grote etterende wonden te maken. Denzel Washington zei hierover: “Selling the truth is not important. Being first is. Even it’s not true, just sell it”
14 september 2023
Primoz heeft bij deze al een rekening geopend voor de Tour van 2024 en zal door Jonas en Sepp geescorteerd worden naar de eindwinst, want deze ontbreekt nog op zijn palmares
  14 september 2023
  Wat is de wisselkoers met de munteenheid op Pogacar's rekening?
  14 september 2023
  Daar geloof ik niet in. Vingegaard staat inmiddels hoger in de pikorde.
14 september 2023
Ik heb ook het gevoel dat sommigen er meer van maken dan er is, en dat er naar hartelust wat quotes worden verzameld om de boel verder op te kloppen. Bottom line: Roglic had graag zelf gewonnen, maar snapt ook dat Kuss in de positie is gekomen dat het niet meer gaat. Hij had m.i. de benen, en als in de twee etappes was weggesprongen waar Vingegaard nu is gegaan, dan had zeer waarschijnlijk Roglic de Vuelta gewonnen. Want hij was in mijn ogen minstens net zo goed als Vingegaard. Waarbij ik wel de kanttekening maak dat Roglic op hoogtestage is geweest, en Vingegaard op pakweg 90-95% aan het rond fietsen is.
  Er zijn er die opkloppen en er zijn er die mega-nieuwsgierig zijn naar hoe er achter de schermen wordt gewerkt. Ik zet mezelf in de tweede groep.
  14 september 2023
  @Quincy, ook ik ben daar heel nieuwsgierig naar. Maar als je de quotes en reacties leest dan lijkt het bij sommigen alsof er achter de schermen oorlog is geweest. Als ik naar de mannen kijk na de finish, dan zie ik toch eerder 3 sporters die allemaal graag willen winnen, maar ook prima kunnen leven met een ploeggenoot als winnaar. Ik heb hier geen seconde het Froome-Wiggins gevoel, of Lemond-Hinault uit vroeger jaren.
14 september 2023
Zeker Andrea, boete niet halen van de minimum snelheid
14 september 2023
Toch logisch? Primoz wil zelf winnen, dat is normaal als je een kopman bent. Maar indien niet, is het ok dat zijn luitenant wint. Meer zegt hij niet en daar is ook niks mis mee..
14 september 2023
Het is voor de vuelta jammer dat jumbo 1 2 en 3 staat. Ik vindt het niet meer dan logisch dat kuss de vuelta gaat winnen. Deze editie was op zijn naam geschreven en daarbij hoevaak hij zichzelf opgeofferd heeft voor de kopmannen. In elke andere ploeg had hij meer kansen gehad om in de bergen voor eigen kans te gaan. Ik vindt het niet meer dan fair dat jumbo kuss zijn moment of fame krijgt. Misschien is dit wel de enige keer dar hij een grote rond gaat winnen.
14 september 2023
Ik kan me heel goed voorstellen dat het niet makkelijk is om je daarbij neer te leggen. Hij wil aanvallen, koersen. En tegelijkertijd zal er ook die andere kant zijn die het Kuss gunt. Eigenlijk alleen maar mooi dat hij die ambivalentie niet verstopt. Maarre heeft ie het zelf niet een beetje gejinxt was het Roglic niet die zei van te voren dat Kuss de Vuelta ook kon winnen….. be carefull what you wish for!
14 september 2023
Je bent natuurlijk geen winnaar als je geen mixed emotions zou hebben.
14 september 2023
Dat is een stuk milder dan ik had verwacht.
14 september 2023
Drie vragen: - Wanneer is nou bepaald dat Vingegaard meeging? Begin vh jaar. Roglic Giro - Vingegaard Tour - en dan Vuelta zien wie de sterkste is? - Voor Roglic stond wel echt wat op het spel: mede-recordhouder worden. Had daar niet wat emapthie voor moeten zijn vanuit de ploeg/Vingegaard? - In welke rol is Vingegaard meegegaan? Druk houden op de concurrentie of mede-kopman? Kortom: ik had het Roglic gegund. Voelt als het einde.
14 september 2023
Begrijpelijk maar jammer.. Kuss is een wereldgozer maar Roglic een echte kampioen en gentleman die het verdient om de vuelta te winnen.. Kan me voorstellen dat ie dat bij Ineos of Bahrein misschien ook wel kan doen..
14 september 2023
Vintage roglic
15 september 2023
Het was deze super sympathieke Sloveen die voor de Gran Salida grappend zei dat Kuss ook mocht winnen! Als TJV maar won. Maarja zoals het wel vaker is in het leven: makkelijk beweren wanneer je denkt dat het toch niet relevant zal worden. Nu lijkt het wel te gebeuren en blijkt het toch teleurstellend om niet zelf te winnen. Je hierin verplaatsen is ook geen uitdaging want dat is toch wel gaaf: alles winnen waaraan je meedoet, record winnaar, etc. Dat Vingegaard hier anders gewoon wint zal toch louterend moeten werken. Kuss verdient het na al die jaren trouwe dienst. Dit jaar opgeteld als extreme prestatie. Primoz moet ook weer niet te veel indirect zeuren (en daarna zeggen dat hij het hem toch wel zo gunt, maar....) want dat haalt weer te veel van de glans voor Sepp ervan af. Ik meen me te herinneren dat Bernal de Tour won en er in een documentaire over Thomas bleek dat hij het ook wel jammer vond dat hij door de leiding van zijn jonge teammaat zijn titel niet kon verdedigen. Dat is het nadeel van een individueel palmares in een teamsport. Zo worden de kaarten soms gedeeld. Hiervan zal Evenepoel niet snel last hebben. Die zorgt volgens mij altijd dat hij vanaf dag 1 al bovenin staat.
15 september 2023
Tijdens de contractonderhandelingen is vast afgesproken dat Vingegaard de kopman zou zijn in de Tour en Roglic in Vuelta en Giro. Dit zal er mede toe hebben geleid dat hij heeft verlengd. Nu schuift Vingegaard er tussendoor en wint Kuss omdat hij een vooruitgeschoven man was in een ontsnapping. De kopman is het 3e wiel geworden ondanks eerdere afspraken. Kan me voorstellen dat dit niet lekker voelt en dat het eerlijker voelt om er om te rijden.
15 september 2023
Je kunt je laten leiden door allerlei emoties die het koersen van dit team heeft aangewakkerd. Maar feit is dat het team vroeg deze week al aangaf zo veel mogelijk tijd op de rest te willen pakken en dan uiterlijk donderdag zien wie er het beste voor staat en die wordt kopman. Dit heeft het team gedaan. Het is toch vrij ironisch hoe men hier van anderen eist om naar feiten te kijken en anders met bewijs te komen, om dan zelf enorm te laten leiden door persoonlijke gevoelens over het een en ander en dat dan als feitelijk te bestempelen. Uiteraard dit alles zonder enig bewijs. Als wat hier op dit forum aan gedrag vertoond wordt een weerspiegeling is van ieders privéleven, dan vrees ik dat in die huishoudens maar weinig vrede heerst.

Reacties zijn gesloten.