Primoz Roglic: “Ik had weinig last van de valpartij”

zondag 25 augustus 2019 om 20:01
Primoz Roglic: “Ik had weinig last van de valpartij”

foto: Cor Vos

Gisteren was Primož Roglič nog een van de grote verliezers, maar vandaag wist de Sloveen tijd te pakken op een groot aantal concurrenten. De kopman van Jumbo-Visma stijgt in het klassement naar plek zes, op 36 seconden van nieuwe leider Nicolas Roche. “Ik had vandaag weinig last van de valpartij”, zo laat hij weten in een perscommuniqué.

De 29-jarige Roglič was in de finale op pad met de eerder genoemde Roche, Fabio Aru, Nairo Quintana, Rigoberto Urán en Mikel Nieve. De grote favoriet voor de eindoverwinning zag in de finale Quintana naar de ritzege soleren, maar zelf wist hij met een derde stek ook nog vier bonificatieseconden te sprokkelen.

“Het was echt een zware dag”, zo begint Roglič zijn verhaal. “Ik had op het laatst de benen niet meer om mee te doen voor de ritzege. Ik ben wel heel blij met mijn derde plaats en de geboekte tijdswinst. Na de Giro d’Italia heb ik buiten het nationaal kampioenschap niet meer gekoerst. Ik wist dus niet hoe het met mijn vorm zou zijn.”

“Dit is echter bemoedigend en geeft me vertrouwen”, aldus Roglič, die zijn ploeggenoot en mede-klassementsrenner Steven Kruijswijk tijd zag verliezen onderweg naar Calpe. De Ronde van Spanje gaat morgen verder met een relatief vlakke etappe richting Alicante.

Dit artikel delen:

8 Reacties

kelderfan 25 augustus 2019 om 20:11

Roglič is het beste wat TJV is overkomen. Wat een kanjer om na zo'n valpartij er weer te staan. Dat belooft nog wat voor het verdere verloop.

Romāns Vainšteins 25 augustus 2019 om 20:50

Hangt natuurlijk ook wel een beetje van de valpartij af in hoeverre je de dag nadien er als een kanjer kan staan en het beste dat TJV kan overkomen.

kelderfan 25 augustus 2019 om 21:07

Morgen kunnen zij weer in herstelmodus en in rit 5 mag Roglič weer aan de bak en dan kan ik weer genieten.

VerstandOpNul 25 augustus 2019 om 21:38

Hij zou het hardste gevallen zijn, maar daar is weinig van te merken..

Brummel 26 augustus 2019 om 09:36

altijd lastig om van de buitenkant te zien

west 25 augustus 2019 om 22:26

Als je gewent bent om van zestig meter hoogte honderdvijftig meter ver op je plaat te gaan, dan maakt een beetje van je fiets vallen je de pis niet meer lauw.

rogerilli 26 augustus 2019 om 00:09

gewend*

Tony van Raamsdonk 26 augustus 2019 om 10:09

Echt een man naar mijn hart. Wat een geweldenaar en wat een focus. Ik heb Primoz altijd al hoger ingeschat dan Kruijswijk. Hij durft aan te vallen en gaat nooit linkeballen. Als hij zich goed voelt dan geeft hij alles. Een genot om naar te kijken en ik hoop dat hij de komende weken nog veel mooie dingen kan laten zien. JUMBO-VISMA is een topploeg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair