Primož Roglič grijpt de macht in de Ronde van Slovenië

Door , zaterdag 16 juni 2018 om 14:54
Primož Roglič grijpt de macht in de Ronde van Slovenië

foto: LaPresse

Primož Roglič heeft op indrukwekkende wijze de vierde etappe in de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Sloveen reed op de slotklim al zijn concurrenten uit het wiel en hield in Kamnik genoeg seconden over om de leiderstrui over te nemen van Rigoberto Uran Uran, die niet kon volgen.

In de Ronde van Slovenië wachtte het peloton opnieuw een aantal bergen op. Uran was in het bezit van de leiderstrui, maar Roglic wilde deze graag in eigen land van de Colombiaan afnemen.

Kopgroep met grote namen
Het begin van de etappe leek op die van een overgangsrit in een grote ronde. Grote namen die zich in de debatten mengen om aan de finish de klassementsmannen voor te blijven. Veertien renners kregen uiteindelijk de zege van het peloton, met Ruben Plaza (Israel Cycling Academy), Fausto Masnada (Androni-Sidermec-Bottechia), Davide Formolo (EF Education First-Drapac), Pawel Poljanski (BORA-hansgrohe) als grootste namen. Ook Amund Grøndahl Jansen zat mee. Hij kon op de slotklim van Volovljek, die op twintig kilometer van de meet eindigde, een rol spelen bij een mogelijke aanval van Roglic.

Roglic ontbindt zijn duivels op Volovljek
De kopgroep hield echter niet stand; ondanks de enkele minuten die ze kregen van het peloton, was het aan de voet van Volovljek gedaan voor de koplopers. Poljanski en Masnada waren de laatste renners die ingerekend werden.
Ingerekend werden zij echter niet door het peloton, maar door een ontketenende Roglic. De Sloveen ontbond op de slotklim zijn duivels en liet na meerdere demarrages iedereen zijn hielen zien. Ildar Arslanov was de laatste renners die moest capituleren. Uran kon het tempo van de LottoNL-Jumbo-renner niet volgen en moest aanhaken in een achtervolgende groepje dat op 35 seconden van Roglic bovenkwam.

Achtervolgers komen niet dichterbij, Roglic grijpt de macht
In de afzink naar Kamnik breidde de Sloveen zijn voorsprong alleen maar uit. Aan de finish hield Roglic meer dan een halve minuut over op zijn concurrenten, waar Matej Mohoric en Rafal Majka naar de tweede en derde plaats werden verwezen. Door deze zege grijpt Roglic de macht in Slovenie met nog één dag te gaan, een tijdrit.

Dit artikel delen:

38 Reacties

tendam 16 juni 2018 om 16:55

@grootverzet
Dat je de hype rondom Roglic overdreven vindt, prima, maar waarom moet je dat onderbouwen met onzinargumenten? Het doel van Roglic is de Tour de France, deze Tour of Slovenia is mooi meegenomen maar hij arriveert hier niet in topvorm, net als die andere namen die je noemt. Uiteraard is het een groot vraagteken of hij 3 weken lang presteren op hoog niveau aankan, maar een stresskip is hij niet bepaald…

rahimns 16 juni 2018 om 16:55

@kelderfan ik zeg dat ik niet zoveel belang hecht aan deze uitslag…. wat jij ermee doet moet jezelf weten ;)

Col du Bramont 16 juni 2018 om 17:12

Wederom prima gepresteerd van Roglic en daarmee uiteraard ook TLJ die dit seizoen, zeker gelet op hun beperkte budget prima presteren.
Roglic zijn vorm curve zit duidelijk in de trend omhoog en je mag van hem in de Tour het nodige verwachten.
Prima coureur die zeker nog wat stappen kan en zal gaan maken.

klimmer99 16 juni 2018 om 17:31

Misschien is Pogacar eerder iets voor Tlj. Jong en landgenoot van Primoz.

Wildebert 16 juni 2018 om 17:52

Mooie opsteker weer voor TLJ en Roglic bevestigt wederom. Kijk met veel interesse uit naar zijn Tour. Heuvelaf ook in zijn element. En bergop een steeds krachtiger draaiende diesel. En stress lijkt hij niet te kennen.

jwbriede 16 juni 2018 om 18:54

Hier kon maar één man winnen. Maar dat doet hij dan ook. Dat is de echte klasse.

ivodepivo 16 juni 2018 om 20:52

Vind je de ronde van Romandië en de ronde van Baskenland notabene ook maar een klein nietszeggend rondje, grootverzet?

marehoek 16 juni 2018 om 21:22

De jonge garde van Sunweb doen het uitstekend.

assen 16 juni 2018 om 21:51

Sunweb hier het beste team (zie ploegenklassement). Sunweb gaat komende jaren terecht hopen.

TLJ kan filialen gaan openen in Ljubljana – sooo wat een hoop TLJ fans daar!

Mwielerfan 16 juni 2018 om 22:08

@tendam je schiet in verdedigende modus. Grootverzet zegt nergens dat roglic een stresskip is of meer last van stress zou hebben dan anderen. Hij zegt dat nieuwe tour renners meer last van stress hebben, iets wat talloze andere ook bevestigen.
Dat betekent niet dat roglic daar heel veel last van gaat hebben. Hij heeft al een tour etappe gewonnen, en me dunkt dat je je kalmte moet bewaren als je van een schans springt. Dat is echter een kort moment van focus en de tour is een oneindige aaneenschakeling waarbij je moet weten hoe je zelf daar het beste mee om kunt gaan. Veel renners moeten dat leren. Roglic is wederom een uitzondering want wat ouder voor een nieuwkomer. Misschien dat zn levenservaring van pas komt op dit gebied.
Overigensgaan veel renners die een week ronde kunnen winnen meestal anderhal twee weken mee in de tour. Talansky rui Costa lovkvist kiserlovski kangert thomas brajkovic Danielson en eigenlijk ook porte.

Mwielerfan 16 juni 2018 om 22:09

Pogacar valt op inderdaad. Volgend jaar bij de betere in een pct team of knecht in wt

kelderfan 16 juni 2018 om 22:17

Pogacar is al voorzien. Hij rijdt wat ik gelezen heb bij UAE volgend seizoen. PCS had die jongen opgenomen bij UAE-Team Emirates 2019, maar inmiddels weer verwijderd.

Bizziecle 17 juni 2018 om 09:25

Voor het geld kan Mohoric beter bij Bahrain blijven. Sportief gezien is hij bij TLJ wel beter af

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair