Primoz Roglic denkt niet aan vroege aanval: “Optimistisch voor vandaag en morgen”

vrijdag 26 mei 2023 om 11:34
Primoz Roglic denkt niet aan vroege aanval: “Optimistisch voor vandaag en morgen”

foto: Cor Vos

Primož Roglič verwacht niet dat hij al vroeg in de koninginnenrit van de Giro d’Italia ten aanval trekt. De Passo Giau is te ver van de finish op de Tre Cime di Lavaredo, verwacht de kopman van Jumbo-Visma. “De finale is al zo moeilijk… Die laatste drie kilometer, daar gaan we zeker zien wie de beste benen heeft”, kijkt Roglič vooruit.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Na zijn tijdverlies op de Monte Bondone toonde Roglič donderdag op weg naar Val di Zoldo verbetering. Hij pakte tijd terug op João Almeida en klom naar de tweede plaats. “Dat was mooi, hè? Er werd koers gemaakt en ik had de benen. That was fun, huh“, zegt hij voor de start van de negentiende etappe tegen Cycling Pro Net.

Over die rit naar de Monte Bondone praat hij het liefst niet meer. “Ik denk liever aan mijn goede momenten. De rit van gisteren ging goed, dus ik ben optimistisch voor vandaag en morgen”, aldus Roglič. Wat het plan is voor de etappe naar Tre Cime di Lavaredo? “Ik moet zo snel mogelijk aan de finish komen, huh. Ik denk niet dat ik al op de Passo Giau moet aanvallen, de finale alleen al is zo moeilijk. In laatste drie, vier kilometer gaan we zeker zien wie de beste benen heeft.”

Wil Roglič de Giro winnen, dan moet hij Geraint Thomas uit de roze trui rijden. “So far is hij heel erg sterk, maar ik moet eerst hopen dat ik zelf de benen heb”, zegt hij.

Lees ook:
Giro 2023: Voorbeschouwing etappe 19 naar Tre Cime di Lavaredo – Wie van de drie?
Dit artikel delen:

5 Reacties

Marszzz 26 mei 2023 om 11:57

Ja ben wel klaar met die treintjes bergop. Een sprintetappe wordt spannender als iedereen als Roglic denkt. Hoop dat iemand hem toch eerder tot daden dwingt.

0
SprintMaster 26 mei 2023 om 12:21

Hoe zwaarder ze etappes maken hoe behoudender er gekoerst wordt. Het beste voor een vroege aanval is het als de voorlaatste klim het zwaarste is en niet te ver van de finish (zo’n 30 km) ligt.

0
Peel Rijder 26 mei 2023 om 12:31

Voor een sprintmaster heb je er toch goed kijk op

0
De Capybara van de Conradkade 26 mei 2023 om 15:17

Laatste 3km inschakelen dus…

0
VespavanBern 26 mei 2023 om 11:39

Nou, hij houdt het romantische gehalte van de wielersport wel op peil… *ahum*.

-2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone