Roglic snelt in extremis voorbij vroege vluchter Mäder voor derde ritzege in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
zaterdag 13 maart 2021 om 14:56

Roglic snelt in extremis voorbij vroege vluchter Mäder voor derde ritzege in Parijs-Nice

Primož Roglič heeft zijn derde etappezege geboekt in Parijs-Nice. Na 119,2 kilometer kwam de renner van Jumbo-Visma als eerste boven op Valdeblore La Colmiane door in de laatste meters van de etappe vroege vluchter Gino Mäder te passeren. Dankzij zijn etappezege legt de Sloveen een nog stevigere basis voor eindwinst in de Koers naar de Zon.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Eigenlijk zou de zevende etappe van Parijs-Nice in badplaats Nice beginnen. Maar op verzoek van de burgemeester werd de start verplaatst naar Le Broc. De aankomst in skigebied La Colmiane bleef wel intact. Ook voor de slotklim werd aangevat moest er al flink worden geklommen. Direct uit het vertrek wachtte al de Côte de Gilette. Met de Col de Sigal en de Côte de Saint-Antonin volgden nog twee beklimmingen van tweede categorie.

Belgen melden zich in vlucht
Een vroege kopgroep had geen schrik van de vroege beklimmingen. De namen: Anthony Perez (Cofidis), Neilson Powless (EF Education-Nippo), Andrey Amador, Laurens De Plus (INEOS Grenadiers), Alexey Lutsenko (Astana-Premier Tech), Julien Bernard, Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Sam Bennett, Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quick-Step), David De la Cruz (UAE Emirates), Dylan Teuns en Gino Mäder (Bahrain Victorious).

Veel Belgen in de vroege vlucht – foto: Cor Vos © 2021

Mads Pedersen wilde ook onderdeel uitmaken van de vlucht van de dag, maar hij belandde in een ouderwetse chasse patate. Vooraan stond de groep niet stil, want de eerste twee koersuren werden afgewerkt aan een gemiddelde van 42,1 kilometer per uur. Het peloton reed ook door, daar de voorsprong van de kopgroep nooit boven de drie minuten uit kwam. In zijn jacht op de bergtrui kwam Perez op alle drie de beklimmingen onderweg als eerste boven. Daarmee was de missie van de 29-jarige Fransman geslaagd: hij verzekerde zich van de bolletjestrui.

Mäder op jacht
Na zijn jacht op de bollen liet Perez zich uitzakken. Nog voor de slotklim werd bereikt werd de Cofidis-renner gegrepen door het peloton. Vooraan hadden Lutsenko, Powless, Elissonde en Mäder er nog wel zin in. Zij scheidden zich in de eerste kilometers van hun vluchtmakkers af, al kreeg Lutsenko wel snel door dat het voor hem te snel ging. Vanuit het peloton was Simon Geschke (Cofidis) op zoek gegaan naar de kop van de koers. De jarige Duitser haalde diverse renners in, maar vooraan kwam hij nooit.

Met nog zeven kilometer te gaan schudde Mäder wederom aan de boom. Van deze demarrage werd Elissonde het kind van de rekening, een volgende versnelling twee kilometer later werd Powless fataal. Maar op de klim van eerste categorie werd het voor de Zwitserse stilist ook een hachelijke zaak om vooruit te blijven. Op het moment dat Mäder Powless van zich afschudde was de voorsprong al geslonken naar veertig seconden.

Roglič kent geen medelijden
Toen Steven Kruijswijk op een goede twee kilometer van de streep op de pedalen ging staan in dienst van Roglič ging het helemaal hard met de voorsprong van Mäder. Toen Special K afgaf, plaatste Roglič al een eerste versnelling. Onder de vod gaf Tiesj Benoot er een lap op, maar hij werd gecounterd door de geletruidrager. Hij leek met Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) in zijn wiel in een streep naar Mäder toe te rijden, maar hij besloot nog even te wachten, als een kat die speelde met zijn prooi.

Met iets minder dan 300 meter te rijden zette Roglič zijn laatste versnelling in. Schachmann zette alles op alles, maar hij kon niet mee in het geweld van de Sloveen. Mäder gaf alles wat hij in zich had, maar hij kon niet voorkomen dat Roglič hem op zo’n 25 meter voor de streep voorbij snelde.

foto: Cor Vos

Dankzij zijn derde ritzege in Parijs-Nice heeft Roglič bij het ingaan van de slotetappe 52 seconden voorpsrong op Schachmann. Alexander Vlasov volgt op 1m11s. Tiesj Benoot staat op een voorlopige vijfde plaats op 1m34 van de oppermachtige Sloveen van Jumbo-Visma.

De slotrit van Parijs-Nice is een 93 kilometer lange etappe die start in Le Plan-du-Var en finish in Levens. Vandaar rijden zij eerst de Côte de Duranus (3,9 km aan 3,7%) omhoog. Na 20,2 kilometer wordt voor de eerste keer de aankomststreep in Levens gepasseerd.

RIDE Magazine
139 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2021 14:57
Ik ben fan van Roglic maar dit is echt sneu voor Mäder!
    13 maart 2021 15:01
    Hartverscheurend mooi dit. Dat gebaar van Mäder ook.
    13 maart 2021 15:04
    Dat gebaar van Mader is nog het domste. Als hij gewoon doorrijdt ipv gaat sukkelen met Powless, wint hij hem makkelijk.
    13 maart 2021 15:06
    Dat gebaar van Mäder begrijp ik ook niet, het was toch geen onreglementaire sprint van Roglic.
    13 maart 2021 15:07
    Precies, elke overwinning telt en niemand krijgt iets kado.
    13 maart 2021 15:12
    Tuurlijk en Roglic heeft het top gedaan, maar zo dichtbij en ik zal zo balen en teleurgesteld zijn als Mäder was.
    13 maart 2021 15:18
    Als Mäder in de laatste 12 meter nog 2 seconden verliest, stond hij dus zo goed als stil. Dan moet je niet zeuren, al zal de teleurstelling op dat moment groot zijn.
    13 maart 2021 15:31
    Inwendig heb ik een traantje voor Gino gelaten.
    13 maart 2021 16:37
    Jullie wilden allemaal een aanvallende Roglic terug, nu heb je het. Stop met huilen ;-)
13 maart 2021 14:57
Wow! Dit was erg cold blooded. Het was Mader gegund, idd. Dit was echt heel erg sneu voor die jongen
13 maart 2021 14:57
Tsja, had het Mäder enorm veel meer gegund.
    13 maart 2021 15:32
    Niet zozeer meer, maar wel heul veul. Gino gaat gelukkig nog veel mooie overwinningen halen.
13 maart 2021 14:57
Tikkie sneu, zou ie het geweten hebben dat roglic er zo snel aankwam?
13 maart 2021 14:58
Gatver alle me sympathie verloren . 2 etappes al gewonnen paris nice van B garnituur gewonnen mag hopen dat ze bij alle ploegen bij elk moment dat hij pech heb de rest van ze carrière vol doortrekt krijg er rillingen van
    13 maart 2021 15:00
    Want? Je bent sportman en een echte sportman wil alles winnen wat hij kan. Echt killer en winnaar. Niks mis mee.
    13 maart 2021 15:00
    Topsport is helaas keihard, Maar om nu onsportief gedrag te promoten dat gaat te ver. De tegenstanders moeten met betere plannen komen
    13 maart 2021 15:02
    Misschien verstandig om in het vervolg even een paar uur te wachten met reageren als je zo vol emotie zit. Slaat natuurlijk helemaal nergens op wat je hier allemaal neerplemt.
    13 maart 2021 15:02
    Jij doet zeker zelf niet aan sport?
    13 maart 2021 15:02
    Ga eens ergens anders de hooligan uithangen, Romano1800.
    13 maart 2021 15:03
    Don’t feed the troll
    13 maart 2021 15:03
    Ik doe wel degelijk aan sport . Kom op wat roglic in zijn carrière heeft gewonnen is gigantische en wat hij nog gaat winnen vast ook die mäder gaat er niet 100 zeges aan elkaar rijgen beetje sympathie mag wel . En pech hoort bij wielrennen niks onsportiefs aan
    13 maart 2021 15:06
    Ga je ook over Lewandowski zeggen dat het zo sneu is dat Bayern de Bundesliga weer domineert? Gun die andere ploegen ook eens wat. Al die doelmannen die kansloos zijn als Lewandowski weer een voorzet in het doel kegelt. Het zou hem sieren als hij die ballen ook eens recht op het doel kopt, zodat de keepers de ballen kunnen keren.
    13 maart 2021 15:07
    Hoe is het sportiever om Mäder te laten winnen? Die jongen is ook gewoon topsporter en snapt duidelijk beter dan jou (Romano) dat voor winst hij iets harder had moeten trappen.
    13 maart 2021 15:15
    En wat vind je dan van Eddy M?
    13 maart 2021 15:17
    Het was fantastisch geweest als de underdog vandaag gewonnen had. Maar we kijken naar topsport en niet naar een tuneelstukje.
    13 maart 2021 15:22
    Hooligan, troll. Het blijft lastig voor sommigen normaal te reageren
    Beetje onzin al het bovenstaande. Als klassementsrenner moet je beseffen dat je ooit wel eens een gunst nodig hebt. Een gunst die meer kan opbrengen dan een nutteloze ritwinst in Parijs-Nice.

    Zelfs de arrogantste ronderenner van de laatste 20 jaar begreep dat.

    Enfin. Roglic moet niks. Mag uiteraard winnen als hij dat kan.

    Velen lijken te vergeten dat dit gewoon een professionele sport is. Net zoals in het echte ‘zakenleven’ is het beter om je concurrenten niet te doen verliezen als je daar zelf niks aan hebt.
    13 maart 2021 15:32
    Michiel dat aanmatigende en superieure gedrag kun je achterwege laten.
    @Fdj

    Dus matje is een kneusje want die trok de sprint aan voor Merlier eerder deze week? Wat een loser is me dat.
    @Marik

    Heeft nochtans gewoon gelijk, normaliter speel je de bal en niet de man.

    Vreemd dat al die zogeheten sportmannen dat niet inzien.
    13 maart 2021 15:56
    @mister 60 % leuk geprobeerd, jammer van de poging. De situatie die je probeert te vergelijken is uiteraard anders. Merlier is een ploeggenoot die voor dezelfde sponsor rijdt en ook in staat is te winnen. Zie Samyn en Monsere. In de rit waar het gebeurde zullen ze beiden dezelfde winstkansen hebben. In de cross 'gunt' Mathieu ook niemand iets toch? Omdat hij daar veelal gewoon echt de beste is.

    Roglic is echter de enige binnen die ploeg kan winnen en is daarnaast verreweg de sterkste in dit deelnemersveld. Kortom dan wil je dat ook laten zien en dan wil je winnen.
    13 maart 2021 16:03
    Merckx gunde zelfs een ploegmaat met wie hij vele kilometers in de aanval reed de overwinning niet in LBL.
    @Fdj
    Onzin maar goed, wat dan in Kuurne? Laat daar ook alle kansen liggen op de zege. Maar goed, je wil het niet zien.

    De overwinning van Roglic zit hem in het eindklassement, niet in deze ritzege.

    Als winnen het enige is dat telt, waarom wordt er dan zoveel gemopperd over treintjes en verstikkende tactieken?

    Weet je nog toen Armstrong mee ging in de vroege vlucht met Simeone? Was ook zijn killerinstinct, hij wou gewoon die etappe.

    Maar goed. Ga maar lekker herrie schoppen, polariseren boven nuanceren!
    13 maart 2021 16:12
    Marik. En jij mag een paar toontjes lager zingen. Er is niets aanmatigends of superieur aan mijn bijdrage.

    Wat Monsieur zegt.
    13 maart 2021 16:12
    Wat een onzin, sport is hard en ik zie geen enkele reden om voor Roglic om in te houden!
    13 maart 2021 16:39
    Weet je deze site bestaat alleen maar uit hypocriete mensen , je mag namelijk geen kritiek hebben op het o zo machtige jumbo of onze van aert of van der poel . Als Bernal dit had gedaan of een pogacar bij een mollema dan was de wereld te klein . Maar nu het roglic begeeft is het allemaal oke .

    Tuurlijk je mag gaan voor iedere overwinning maar dit gaat je opbreken en vind dit uiterst onsympathiek zeker omdat hij dit rondje met 4 vingers in de neus van de b garnituur hier wint
    13 maart 2021 16:42
    Mag best, want je bijdragen staan er nog. En net zoals jij kritiek mag hebben, mogen anderen het met jou oneens zijn en daar argumenten voor aandragen. Dan heb je zomaar opeens een discussie! Als je daar niet van houdt, tja, dan kun je inderdaad beter maar niets posten.
    13 maart 2021 16:50
    Nee maar ik kan me goed heugen dat ineos alles won wat er te winnen valt en dan komt er stormen van kritiek omdat het wielrennen niet goed doet maar wat jumbo doet is dan geweldig dat is toch krom ben je met me eens toch
13 maart 2021 14:58
Hier maak je geen vrienden mee.
13 maart 2021 14:58
Roglic de nieuwe kannibaal
13 maart 2021 14:59
Roglic scoort geen pluspunten vandaag... Ben een fan maar heb hem net even zitten vervloeken. Bovendien kan dit soort egoisme hem later in het seizoen nog wel eens lelijk opbreken.
    13 maart 2021 15:49
    Serieus? Ik vond dit een geniaal staaltje hebzucht, eerst het achterom kijken naar Schachmann en vervolgens ieder op een hoop rijden. Met de koers word ik een grotere fan van deze man.
13 maart 2021 14:59
Deze rekening krijgt TJV nog een keer terug.
    13 maart 2021 15:33
    En dat is het leuke van de wielrennerij.
13 maart 2021 14:59
Rupsje-nooit-genoeg! Nu met Bahrein weer 1 ploeg minder die in de tour je een handje zou willen helpen. Ik ben benieuwd of Pogacar diplomatieker is tov andere ploegen.
    13 maart 2021 16:46
    Want jij vond voor vandaag Bahrein een logische kandidaat om de ballen uit de broek te rijden voor TJV?

    Of iemand je In een koers wel of niet helpt heeft veel meer met opportunisme te maken dan met vriendjes zijn.
13 maart 2021 15:00
Winnen is winnen, maar deze voelt wel een beetje naar. Vreemd, topsport ik ben fan en prachtig wat een vermogen hij hier neerlegt. Beloning voor de ploeg ook. Maar ik had het mooier gevonden als hij in het wiel van Mäder over de finish was gegaan. Maar ja, waarom zou hij?!
13 maart 2021 15:00
Gemeen hoor Primoz ;-)
13 maart 2021 15:00
Wat een onzin reacties nu al. Sinds wanneer zou je bij topsport cadeautjes weg geven?
    13 maart 2021 15:04
    Helemaal mee eens... voor hetzelfde geld ligt hij morgen op zijn snufferd en is het seizoen aan diggelen. Als topsporter rijd je altijd voor de overwinning.

    Tuurlijk is het sneu voor Mäder, maar laten we niet vergeten dat ook andere teams hebben bijgedragen aan het verkleinen van de voorsprong.
    Makkelijk scoren hierboven!
    13 maart 2021 15:11
    Topsport is niet voor watjes. Dat zielige en angstige gedoe is typisch Nederlands.
    13 maart 2021 15:13
    In het wielrennen in ieder geval al sinds ik oud genoeg ben om wielrennen te kijken en begrijpen. Lance Armstrong gaf jaarlijks toch wat kado's weg in functie van de tour overwinningen.
    13 maart 2021 15:51
    Precies, bovendien heeft Roglic in de Vuelta opzichtig al eens cadeautjes uitgedeeld. Nu is hij hongerig en ik prijs hem erom.
    14 maart 2021 00:12
    @arviidd: Sinds het wielrennen bestaat. Aan de reacties te zien, zit dit forum vol met mensen die de sport nog niet lang volgen en niet begrijpen hoe het werkt in het wielrennen. Vanuit Roglic en zijn niet-traditionele wielerachtergrond volstrekt logisch dat hij deze rit ook nog even wil winnen, maar een snuggere ploegleider had hem dit duidelijk afgeraden. Divide et impera........
13 maart 2021 15:00
Een mijlpaal volgens mij met zijn 50e zege, Klasse gedaan en het werk van de ploeg perfect afgemaakt. Jammer voor Mäder maar die was anders er al eerder aan gegaan slechts het de eerste keer kunnen volgen van Primoz door Schachmann maakte de uiteindelijke afloop nog iets dramatischer op de finish.
Goed de deelnemerslijst is hier minder ferm bezet maar dat maakt de prestatie van Primoz niet minder indrukwekkend. Doet mij denken aan de Vuelta vorig jaar waar hij op verschillende wijze de etappes kon winnen.
13 maart 2021 15:01
Wat een rare reacties hier eigenlijk. Als Van der Poel Van Aert er drie keer afrijdt, vinden we het toch ook prachtig?
    13 maart 2021 15:04
    Vreemde vergelijking. Totaal anders natuurlijk.
    13 maart 2021 15:07
    Ik hoop eigenlijk dat Van Aert wel af en toe van MvdP zal winnen.
    13 maart 2021 15:08
    Laten we de vraag anders formuleren: wat als Van der Poel op zo'n manier nog net de etappe 'steelt' van Mäder?
    13 maart 2021 15:10
    Dan zou het dubbel sneu zijn voor Mäder haha.
13 maart 2021 15:01
Wat een ongelofelijk gezever hierboven. Pakken wat je pakken kan en killen die handel. Dit is nou juist wat ik mooi vind aan Roglic.

Dat het Mader niet gegund is is heel wat anders.
    13 maart 2021 15:02
    +1 Ook lachwekkend wel.
    13 maart 2021 15:03
    +1. Ik gunde het Mader absoluut meer maar in roglic’s plaats had ik hetzelfde gedaan.
13 maart 2021 15:02
Wat een complete onzin reacties hier. Als Nibali de boel naait moet TJV niet zo zeuren en hoort het bij de sport. En nu had Roglic een cadeautje moeten geven?
    13 maart 2021 15:05
    Ik zou het persoonlijk nog veel erger vinden als Roglic met een rotgang er aan komt en dan in m’n wiel mij de overwinning gunt. Zo van; ‘doe maar jongentje’
    13 maart 2021 15:10
    Je bent niet de enige. Van https://www.wielerflits.nl/nieuws/dit-gebeurde-er-in-de-wielerwereld-op-16-juli/:

    "Lance Armstrong besluit op de top van de Mont Ventoux dat Marco Pantani de etappe mag winnen. De Texaan heeft al snel spijt van zijn beslissing, ook al omdat Pantani het barmhartige gebaar van de geletruidrager niet kan appreciëren. De Italiaan voelt zich in zijn eer gekrenkt. “In de bergen wil ik solo winnen.” Dit schiet dan weer in het verkeerde keelgat van Armstrong, die toch maar even fijntjes laat weten dat hij toch écht de beste was op de Mont Ventoux. Het moge duidelijk zijn: de relatie tussen beide kampioenen is behoorlijk verzuurd."
    13 maart 2021 15:11
    LOL. Roglic die er als een speer aankomt en dan stopt met trappen om te applaudisseren voor een moegestreden Mäder die al zwoegend over de meet komt. Dát zou genant zijn.
    13 maart 2021 15:16
    Hahah, dat zou die Mäder hem achteraf ook niet met dank hebben afgenomen. Heb je later een overwinning in je carrière en is die je gegund door iemand die veel beter was.
13 maart 2021 15:03
Het is te hopen dat in de Tour Roglic meteen op achtervolgen is aangewezen en niet direct het geel pakt. In verdedigend rijden is hij echt briljant.
    13 maart 2021 16:14
    Weer zo'n merkwaardige reactie.
13 maart 2021 15:05
Jammer voor die jongen, maar cadeautjes worden niet gegeven in topsport.
    13 maart 2021 15:43
    Roglic krijgt van de reporter van Eurosport al de bijnaam "de Kanibaal".
13 maart 2021 15:05
Rare reacties hier. Ik zou er als ploeggenoot/ploegleider/sponsor niet kunnen mee lachen als Roglic bewust niet zou winnen.
    13 maart 2021 15:07
    Helemaal mee eens
    13 maart 2021 15:11
    Klopt helemaal, de ploeg trekt zich uit elkaar voor hem op de slotklim maar nee hij moet en zal een cadeautje aan Mäder geven. Wat voor een onzin is dat?
    Had nochtans de indruk dat ie de laatste Tour Pogacar wel een paar cadeaus deed.
    13 maart 2021 16:22
    Inderdaad merkwaardige reacties, en wellicht ook wel (of weer eens) gevoed door de heren van Sporza.
    Roglic speelde het spel magistraal en had Mäder al veel eerder kunnen oppeuzelen. Dat het in extremis gebeurd maakt de tragiek alleen maar mooier. Zij die beginnen te neuzelen over ‘zeges schenken’ schijnen niet te beseffen dat de arrogantie die hierachter schuilt (Armstrong-Pantani) vele malen groter is dan altijd voor de overwinning gaan.
    13 maart 2021 16:24
    Inderdaad 60%, in die laatste tijdrit hield ie helemaal in om Poga de zege nog te schenken ;-)
    13 maart 2021 16:40
    Helemal eens mee.
13 maart 2021 15:06
Mäder krijgt nog wel een cadeautje terug in een andere koers. Roglic lost dat wel op, geen zorgen.
    13 maart 2021 15:16
    Te laat, dom dom.
    Bahrein gaat nu voor pogacar rijden
13 maart 2021 15:07
Dit is toch precies de taktiek die sommigen TJV en dus Roglic verweten in de afgelopen TdF. Hij is nu vast aan het oefenen. Niets laten liggen want je weet niet hoeveel je nog nodig hebt aan het eind.

En dit is tevens dank je wel zeggen tegen Kruiswijk die niet voor niets het gat even terug bracht naar 10-15seconden.
    13 maart 2021 15:53
    precies, mooie analyse.

    Links of rechtsom is er altijd wel iemand die er iets van vindt.
    13 maart 2021 16:11
    Ik vind het geweldig voor Roglic dat hij hem pakt. Wat een klasbak, maar men moet niet raar opkijken dat in de toekomst Bahrain niet snel meer voor Roglic gaat rijden. Wat ook prima is. Soms is een cadeautje geven handig (wat Roglic ook af en toe doet), maar in dit geval leek het me prima om voor de winst te gaan, aangezien hij zelf goede zaken voor het klassement doet. Als Mader en Roglic samen naar de top waren gegaan dan had Roglic hem wel als cadeau moeten geven voor het harde werk, maar dat was vandaag niet het geval.
13 maart 2021 15:07
Haha, die reacties hier. Zoals je een wolf niet kunt leren zich in te houden tussen de lammetjes, zo kun je van een topsporter niet vragen in de remmen te knijpen. Mäder had ietsje sneller moeten fietsen.

Komaan zeg, gaan we nu huilie huilie doen? Topsport is hard, deal with it. En Roglic kan weer een winstpremie delen met zijn ploegmakkers.
13 maart 2021 15:09
Ik was al geen fan van Roglic en nu?
    13 maart 2021 15:11
    Nu wel fan?
    13 maart 2021 15:32
    Van Fener?
    13 maart 2021 15:48
    En nu mag hij niets in je poesiealbum schrijven?
    13 maart 2021 20:58
    Nee, ik ga een paar whiskies drinken om deze rotdag door te spoelen.
13 maart 2021 15:09
Een paar aparte reacties hier. Waarom is het hier not-done om hem in de laatste meters te pakken maar mag het bij andere wedstrijden wel?
Een MvdP die Van Aert gisteren klopte, had die ook maar in het wiel moeten blijven zitten? Of MvdP die 30 velritten wint in één winter, dan hoor ik ook niemand er over dat je cadeautjes hoort uit te delen.
Bij een Annemiek van Vleuten die La Course met een soortgelijk demarrage won als hier werd ook niet gezegd dat het onsportief / onnodig was.

Ontzettend sneu voor Mäder dit, ik had hem de overwinning wel gegund. Maar ik zie liever dit dan een coureur die opzettelijk inhoudt en niet z'n best doet om te winnen.
    13 maart 2021 15:15
    Dit heeft toch alles te maken met voor wie men juicht. Zij die Roglic al niet mochten, om welke reden dan ook, zien zichzelf nu bevestigd. Zou je er niet te druk om maken.

Reacties zijn gesloten.