Preidler en Denifl voorlopig geschorst door UCI

dinsdag 5 maart 2019 om 14:01
Preidler en Denifl voorlopig geschorst door UCI

Georg Preidler - foto: Cor Vos (archief)

Als gevolg van de bekentenissen van Georg Preidler en Stefan Denifl in het Oostenrijkse dopingschandaal, heeft de UCI beide renners voorlopig geschorst. De internationale wielerunie is na het statement van gisteren geïnformeerd over de bekentenissen.

Dopingschandaal dat in 2019 aan het licht kwam. De spil zou sportarts Mark Schmidt zijn. Diverse langlaufers werden betrapt in Seefeld (Oostenrijk). Schmidt werkte ook vanuit Erfurt (Duitsland).

In de documenten van het lopende onderzoek in Oostenrijk naar dopinggebruik binnen het langlaufen zijn ook de biechten van beide wielrenners opgenomen. Op basis daarvan heeft de UCI voorlopige schorsingen uitgedeeld. De wielerunie zal het Oostenrijks anti-doping-agentschap NADA helpen in de aankomende procedures tegen Preidler en Denifl. Daarnaast stelt de UCI hulp beschikbaar voor andere betrokken partijen.

Het dopingschandaal in Oostenrijk krijgt vandaag een nieuwe wending. Er is een veertigtal bloedzakken gevonden. De politie doet een oproep aan sporters om zichzelf aan te geven.

Dit artikel delen:

2 Reacties

doorak 5 maart 2019 om 14:20

Denk dat er nog meer plaatsen beschikbaar komen binnenkort bij de WT en pro-continetaal ploegen. Kunnen hopelijk anderen doorschuiven zoals bijv. Piotr Havik.

LutsenkoFan 5 maart 2019 om 15:41

Die had allang prof moeten zijn.. sterker dan menig Roompot renner.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair