Pozzovivo: “Waarom niet richten op podium in de Giro?”

Door , zondag 7 januari 2018 om 20:49
Pozzovivo: “Waarom niet richten op podium in de Giro?”

foto: Sirotti

Domenico Pozzovivo heeft de ambitie om dit jaar in de Giro d’Italia op het podium te rijden. In het shirt van zijn nieuwe ploeg Bahrain Merida hoopt hij dit te realiseren, zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Na vijf seizoenen voor AG2R La Mondiale gekoerst te hebben verwerkt Pozzovivo komend seizoen zijn kilometers in het shirt van Bahrain Merida. De keuze om over te stappen kwam niet voort uit ontevredenheid bij zijn Franse werkgever, verduidelijkt hij. “Het was niet zo dat ik niet wilde blijven. Het was het einde van mijn contract. Ik had een kans om op een andere manier gemotiveerd te raken. Ik had wat contact met Vincenzo Nibali en hij vroeg me of ik bij het team wilde komen. Om hem te helpen in bergritten van grote ronden en ook om voor mijn eigen kansen te kunnen gaan”, legt hij uit.

Giro d’Italia
In de Italiaanse grote ronde zal de 35-jarige klassementsrenner voor zijn eigen kansen rijden. Ondanks zijn leeftijd ziet hij volop kansen en mikt hij hoog. “Waarom zou ik niet proberen het podium te halen? Het wordt moeilijk maar ik denk dat het haalbaar is. Het ligt er ook aan wie er starten. We weten nog niet veel over wie er start in de Giro. We zullen het niet weten tot andere kopmannen hun programma bekend maken”, stelt hij.

Een renner die wel zijn aanwezigheid in de Giro heeft bevestigd is Chris Froome, volgens Pozzovivo de grote favoriet. “Met Chris Froome aan de start van een grote ronde is hij de grote favoriet.  Maar ik denk dat de Tour en Vuelta a España combineren een andere uitdaging is dan de Giro en de Tour. Het parcours is anders. In de Giro wordt er een hoop geklommen. In de Vuelta ook, maar vooral in de finale.”

Knechten
Ondanks de leidersrol in de Giro is hij niet te beroerd om in andere wedstrijden te knechten in dienst van Nibali. “Mijn belangrijkste doel is het algemeen klassement in de Giro. Daarna zal ik ploeggenoot van Vincenzo zijn in de Tour. Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn voor hem in de bergetappes. Hierna start ik graag in het wereldkampioenschap. De route is heel zwaar en ik denk dat ik Vincenzo kan helpen aan de overwinning”, vertelt hij.

Studeren
Iets wat niet verandert bij zijn nieuwe ploeg, is het volgen van een studie naast zijn leven als beroepsrenner. Bij sommige mensen staat hij bekend als ‘de Dokter‘. Na een diploma in bedrijfseconomie gehaald te hebben, is hij nu bezig aan een opleiding sportwetenschappen. “Ik hou van studeren. Ik heb nu wel een diploma maar ik wil niet stoppen. Ik wil doorgaan met leren. Ik geniet ervan. Ik ben nu 35 dus ik weet wat ik doe. Vroeger was het moeilijker soms kopman te zijn in een koers en tegelijkertijd te studeren. Dat is nu anders. Ik weet wanneer ik moet koersen en wanneer ik kan studeren”, legt hij uit.

Een eventuele vervolg van zijn carrière als trainer of ploegleider na zijn actieve loopbaan, ziet hij wel zitten. Al duurt dat wel nog een paar jaar. “Ik denk dat ik nog drie jaar op hoog niveau kan koersen”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Blaudzun 7 januari 2018 om 21:20

Een prima renner die jaarlijks nog een stapje maakt. Wellicht kan hij in de toekomst nog een grote ronde winnen.

Nibs 7 januari 2018 om 21:28

Haha

Arry1337 7 januari 2018 om 21:51

Pozzovivo heeft zijn portie pech wel gehad afgelopen jaren. Ik kan me herinneren dat hij een paar goede tijdritten neerzette een jaar of twee terug en me echt verraste betreft zijn potentie. In eerste instantie denk ik niet dat hij het podium zal halen, maar wie had vorig jaar gezegd dat het Uran in de Tour zou lukken? Als iemand onverwacht uit de hoek kan komen is hij het misschien wel…

Chasse_patate 7 januari 2018 om 21:54

Nog 3 jaar. Dan kan hij op zijn 38ste een grote ronde winnen ala Horner.

LutsenkoFan 7 januari 2018 om 22:26

Hij reed echt een sterke Giro afgelopen jaar.

BartBrouwer 7 januari 2018 om 22:32

Prima laatbloeier en daarnaast lijkt het me naast de fiets ook een degelijke vent om erbij te hebben in je ploeg, ook niet te beroerd om te werken voor een ander, prima binnengehaald door bahrein!
Ben wel benieuwd hoe hij het in deze ploeg gaat doen, zat inmiddels al een paar jaartjes bij ag2r dus zal vast even een switch zijn.

marehoek 7 januari 2018 om 22:48

Ziet hij Tom Dumoulin niet als kopman , of vind hij Dumoulin geen grote naam.
Hij zal toch wel gehoord hebben dat Tom Dumoulin in de giro zal starten, vreemd.

Scott Sunderland 7 januari 2018 om 23:14

@ chasse_patate

Horner was 41 , bijna 42 toen hij de Vuelta won. Dus Pozzovivo heeft nog tijd hoor…

Mwielerfan 7 januari 2018 om 23:24

Als hij voor de vuelta zou gaan heeft ie best een kans. Meestal is die zwakker bezet dan de laatste 2 jaar en is de top 5 ronderenners niet aanwezig of eigenlijk te moe al. Als Monfort 5de kan worden, peter Velitz 3de en horner winnen moet hij daar 4de worden.
Giro podium lijkt me niet maar ik zag Arroyo, bruseghin, de gendt en amador (4de) ook niet aankomen. Arroyo was natuurlijk wel heel uitzonderlijk maar anderen. Vooral Bruseghin was ook al wat ouder toen maar had wellicht wat hulpmiddelen.

De Brigadier 7 januari 2018 om 23:38

Meneer zit iets te veel met zijn neus in de boeken want vrijwel alle teams hebben inmiddels bekend gemaakt naar welke grote ronde ze met welke kopmannen gaan.

Blijf het een buitengewoon gezicht vinden. Die geitgnoom met zijn worstenbeentjes, bergop ongekend zware staalmolens vooruit wiekend. In al die karakteristiekheid een graag geziene diversiteit in het magere heintjes ensemble maar toch mag ik hem niet.

Jungle Man 8 januari 2018 om 07:45

Altijd attractief koersende renner, blijkt ook nog eens iemand te zijn die studeert. Petje af! Top 3 in giro….moet ie wel iets aan zijn tijdrit gaan doen lijkt me.

tvm 8 januari 2018 om 09:38

In de Giro was hij behoorlijk sterk en eindigde hij vrijwel alle etappes (biljartlakens daargelaten) in de top 15 van het peloton. In Zwitserland een paar weken later leek hij de trend door te zetten maar even later was het vet van de soep toen hij uit de leiderstrui werd gereden door cultheld Spilak.

Shinzawai 8 januari 2018 om 13:02

Podium lijkt me niet haalbaar. Zit minder kracht achter zijn demarrages dan vroeger en hij kan de sterkste mannen net niet meer volgen. Top-10 zal zeker wel gaan lukken.

Scott Sunderland 8 januari 2018 om 13:06

Ik word op de een of andere manier niet enthousiast van Pozzovivo. Ik denk ook niet dat hij het podium gaat halen in de Giro. Wel een leuke kans voor hem die hij mag gaan proberen te grijpen nu Nibali er niet bij is.

Mwielerfan 8 januari 2018 om 19:52

Ik vond het altijd leuk dat een jonge renner van kleine ploeg het goed deed, de underdog. Had gehoopt dat ie van stap naar wt beter zou worden maar dat is niet gebeurd. Is ag2r niet professioneler dan bardiani en voorlopers?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.