Powless klaar voor jacht op bergpunten: “Grote kans voor vluchters”
foto: Cor Vos
woensdag 5 juli 2023 om 11:47

Powless klaar voor jacht op bergpunten: “Grote kans voor vluchters”

Video In de vijfde etappe van de Tour de France is het weer klimmen geblazen, met onder meer de Col du Soudet (buitencategorie) en de Col de Marie Blanque (eerste categorie). Voor Neilson Powless is het een uitgelezen dag om weer de nodige punten te sprokkelen voor het bergklassement.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Amerikaan van EF Education-EasyPost keek dinsdag, voor de start van de vierde etappe, al vooruit naar de eerste rit door de Pyreneeën. Powless wist in de eerste etappes al achttien bergpunten te verzamelen, maar vandaag liggen er – op weg naar Laruns – 32 bergpunten voor het oprapen.

“De eerste dagen door het Baskenland waren geweldig. De Baskische fans zorgden voor enorm veel energie. Het is geweldig om de bergtrui te dragen. Het is echt een kinderdroom die uitkomt. Ik hoop dat ik de trui kan vasthouden. Het plan? Gewoon nog meer bergpunten pakken.”

Powless smeet de eerste dagen al met zijn krachten, maar voelt zich nog altijd goed. “Ik herstel momenteel nog altijd goed en de benen voelen nog wel vrij goed aan, maar we zitten nog maar in de eerste week. De kans is groot dat de vluchters vandaag voorop blijven. De bergpunten zijn belangrijk, maar dat maakt het ook wel lastig om dan ook nog voor de ritzege te gaan”, schetst de bollenman.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
Juist omdat iedereen dat denkt en gister zo makkelijk was gaat het lastig worden op tijd een goede voorsprong bij elkaar te fietsen. Het worden iig mooie gevechten vandaag voor de vlucht, de rit, de bollen en het klassement.

Hopelijk durft UAE ook nog beetje tactisch spel te spelen met Adam Yates om Vingegaard uit de tent te lokken al moeten mannen als Skjelmose en Hindley dan niet die gaten gaan dichtrijden.
    5 juli 2023 13:19
    Lijkt me niet dat de ak mannen Adam Yates als 100% tegenstrever inzien hoor, die zal geheid op sommige momenten commando-uitbol krijgen.

Reacties zijn gesloten.