Positieve Juan José Amador: “Ik ben altijd transparant geweest”

dinsdag 21 mei 2019 om 15:52
Positieve Juan José Amador: “Ik ben altijd transparant geweest”

foto: Manzana Postobon

Juan José Amador heeft wat uit te leggen aan de UCI. Gisteren werd bekend dat de 21-jarige Colombiaan positief heeft getest op Boldenone. De renner van Manzana Postobon ontkent echter in alle toonaarden. “Ik ben tijdens mijn carrière altijd transparant geweest”, zo laat hij weten op Twitter.

Amador is vorig jaar op 22 oktober positief bevonden bij een out-of-competition controle. Er werden verdachte sporen aangetroffen van Boldenone, een anabole steroïde die vooral populair is bij bodybuilders. De jonge Colombiaan koerst sinds 2017 bij het ProContinentale Manzana Postobón.

“Ik accepteer de uitkomst niet”
De jonge renner is echter vastberaden om zijn onschuld te bewijzen. “Ik koers al sinds mijn kindertijd voor Manzana Postobon, een ploeg die me heeft geleerd dat fair play het allerbelangrijkste is. De bewuste test is al zeven maanden geleden uitgevoerd, maar ik hoor nu pas het resultaat. Ik accepteer de uitkomst niet.”

“Ik voel me kalm aangezien ik mijn hele loopbaan transparant ben geweest”, aldus Amador, die op steun kan rekenen van zijn werkgever. “De ploeg zal de renner in kwestie blijven steunen, tot er een definitieve conclusie kan worden getrokken. We hebben de renner wel voorlopig geschorst.”

Algehele schorsing voor Manzana Postobon?
Mocht Amador – die nog het recht heeft op een contra-expertise – definitief worden geschorst, dan heeft ook Manzana Postobon een probleem. Eerder dit jaar werd de inmiddels ontslagen Wilmar Paredes namelijk al betrapt op het gebruik van EPO, waardoor het de tweede positieve test is binnen de ploeg.

Er hangt het team dus een algehele schorsing boven het hoofd, aangezien de UCI de zaak nu zal overdragen naar haar disciplinaire commissie. Die commissie kan een algehele schorsing opleggen van 15 tot 45 dagen. “Manzana Postobon zal elke beslissing van de UCI accepteren”, zo meldt de formatie nog.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Bergbeklimmer 21 mei 2019 om 15:59

Dacht ff dat hij positief getest was.

0
nummer3 21 mei 2019 om 16:13

Dat is ie ook.

0
52voor11achter 21 mei 2019 om 16:42

Het is niet Andrey, die komt uit Costa Rica.

0
leegloper 21 mei 2019 om 17:15

Ik geloof niet dat hij echt kalm is.

0
josi 21 mei 2019 om 18:14

Vreemd, als ik van dopinggebruik werd beschuldigd, zou ik zeggen dat ik onschuldig was. In plaats daarvan zegt hij dat hij altijd transparant is geweest, zonder verdere expliciete ontkenning.

0
Chris Van Uden 21 mei 2019 om 18:20

Misschien bedoelt hij te zeggen dat hij niets te verbergen heeft?

0
iLLan 21 mei 2019 om 18:34

Transparant doping gebruiken is minder erg dan ontransparant doping gebruiken. Of zo iets…

0
Martijn Arensman 22 mei 2019 om 22:20

Ach, deze renner heeft gewoon een taalprobleem: hij dacht een Toblerone te slikken. :-)

Even serieus, niet goed voor de sport..

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone