Porte naar Tour de France met Van Garderen als meesterhelper

dinsdag 12 december 2017 om 12:25
Porte naar Tour de France met Van Garderen als meesterhelper

foto: Sirotti

Richie Porte richt zijn pijlen opnieuw op de Tour de France in 2018. Tejay van Garderen is door BMC aangewezen als meesterknecht van de 32-jarige Australiër. Dat meldt Cyclingnews.


“We moeten op het eindpodium van de Tour terechtkomen”, zei BMC-manager Jim Ochowicz volgens de website. “Cadel (Evans, red.) was onze laatste man op het podium met zijn overwinning in 2011, en we weten hoe we het moeten doen. Je moet geluk en de juiste atleten ervoor hebben, maar we hebben de geschikte renners en Richie is onze man die de klus moet klaren.”

Portes seizoen werd overschaduwd door een zware val in de Tour de France. De Australiër brak hierbij zijn sleutelbeen en bekken. In oktober maakte hij zijn rentree in de Japan Cup, waar hij de finish niet haalde. Hij trapt het nieuwe jaar af met de Tour Down Under, waar hij zijn titel verdedigt.

Giro d’Italia
Rohan Dennis is in de Giro d’Italia de vooruitgeschoven pion van de Amerikaanse WorldTour-formatie, die gisteren alvast de nieuwe shirts presenteerde voor het aankomende wielerseizoen.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Veloburto 12 december 2017 om 12:27

Ik hoop niet voor Porte dat de andere kopmannen dan gaan aanvallen tegen hem. Dat zou gemeen zijn.

Polleke 12 december 2017 om 12:59

Eerst moet Porte er voor zorgen dat hij op zijn fiets blijft zitten…. na zijn 2 zware craches in afdalingen zal hij met een ei in de broek aan elke volgende beginnen en dat maakt hem tot aangeschoten wild….

hartstikkebedankt 12 december 2017 om 13:12

@Polleke Gelukkig heeft Porte nu de ideale man bij zich om op de fiets te blijven zitten.. Caruso en Roche wellicht ook mee voor Porte?

Dennis kopman in de Giro, ben benieuwd. Denk toch dat ie bergop over drie weken nog aardig wat te kort komt voor een strak klassement.

Scott Sunderland 12 december 2017 om 14:07

Ik geloof niet zo in Porte als tourwinnaar. Aardig potentieel op zich maar een brokkenpiloot en volgens mij ook niet enorm stressbestendig.

Van Garderen valt net zo vaak en is vooral bekend om zijn wisselvalligheid en om spectaculair door het ijs zakken op belangrijke momenten. Het zal mij niet verbazen als hij voor 2019 gewoon wordt vervangen door ene Geraint Thomas.

En Rohan Dennis… Super tijdrijder. Maar in 2017 veel op de grond gelegen ook en ook geen jongen die vaak het geluk aan zijn zijde heeft. Ik ben bang ook veel te beperkt als klimmer. Hij heeft klassementsambities. Het zal vrees ik bij ambities blijven…

Het zal vooral van Van Avermaet moeten komen wat betreft de hoogtepunten komend seizoen… Maar ik krijg graag ongelijk.

Japiev 12 december 2017 om 14:39

“We moeten op het eindpodium van de Tour terechtkomen” geweldig zo’n ambitie. Om vervolgens weer met zijn ploeg vol voor de SKY-trein te gaan rijden omdat de nr 18 op 12 minuten van Porte op plek 3 in een ontsnapping zit. Men andere woorden: gaat BMC weer het vuile werk voor SKY oplossen omdat Porte eens op het podium wilt staan. Spreek toch eens uit dat je vol voor de winst wilt gaan? Ipv dat laffe “we gaan voor plek 3 en dan zien we wel”.

marehoek 12 december 2017 om 14:40

Nu nog Tom Dumoulin , en dan is er een deelnemersveld met favorieten dat
nooit eerder is vertoond.

Chaba 12 december 2017 om 14:41

Als er niets met hem gebeurd dan zie ik in hem zeker meedoen voor het podium.
Ik vind dat hij echt de kwaliteiten heeft om als tussenpaus een keer de Tour te winnen totdat de volgende toprenner opstaat en de Tour een periode gaat domineren.

Pieter Peet 12 december 2017 om 14:42

Kan zomaar de Tour winnen. De kwaliteiten heeft hij, zowel bergop als in de tijdrit.
Niet direct de topfavoriet, maar als je zo’n jaar hebt waarbij een aantal concurrenten uitvallen of slecht in vorm zijn en je zelf op je fiets blijft zitten kan het zomaar gebeuren. Van Evans en Sastre hadden we bijvoorbeeld ook niet gedacht dat ze de Tour nog zouden winnen, maar die flikten het ook op 33 en 34 jarige leeftijd.

Valtverder 12 december 2017 om 16:50

Hij wint ‘m dit jaar. Froome nog net op het podium.

Sephiroth 12 december 2017 om 18:53

Hoe goed is Porte op de kasseien eigenlijk?

WF-EG 12 december 2017 om 20:08

Dumoulin gaat voor de tour. Gezien het deelnemersveld lijkt de kans op winst daar het grootst en ik meen dat dat doorslaggevend zou zijn bij de keuze?

Skedel 12 december 2017 om 20:29

De term meesterhelper zou ik niet zomaar gebruiken in het geval van Van Garderen, die zijn goede dagen nogal scheutig afwisselt met totale off-days.

koningg1 12 december 2017 om 20:31

Hoe goed Porte terugkomt na zo een klapper is natuurlijk ook nog maar de vraag?!?!?!!

MME 12 december 2017 om 20:38

Froome
Dumoulin
Bardet
Quintana
Porte
Pinot
Mollema
Zakarin
Chaves
Martin

Zoiets zal het wel worden

Headlines

Materiaalzone

Populair