Politt: “Weet nog niet of ik in Vlaanderen start”

Politt: “Weet nog niet of ik in Vlaanderen start”

foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

donderdag 3 maart 2016 om 18:42

Nils Politt was woensdag een van de verrassingen in Le Samyn. Hij trok zelf ten aanval, maar kon de contra-attaque van Niki Terpstra in de volle finale niet volgen. “Ik heb mezelf ook verrast”, vertelt hij aan het Duitse Radsport.

Had gehoopt op meer steun
De Duitse neoprof van Katusha kreeg tijdens zijn aanvalspoging pas laat bijval van Florian Sénechal. Dat had Politt liever anders gezien. “Ik zag dat een paar andere renners moe begonnen te worden. Ik had gehoopt dat er één of twee renners mee zouden glippen. Het liefste ook met Terpstra. Later draaide de samenwerking met Sénechal op niets uit en toen Terpstra daarna vervolgens ging, was de koek op. Maar ik ben tevreden met mijn prestatie en het resultaat. Dat ik zo vroeg in het seizoen al in de kop van de koers kon mee doen, heeft mezelf ook verrast.”

Vraagtekens
Politt was ook van de partij tijdens het openingsweekend, maar toen voornamelijk in dienst van Alexander Kristoff. Na de Driedaagse van West-Vlaanderen neemt de 21-jarige beloftenkampioen van Duitsland twee weken rust. In diezelfde periode bepaalt zijn werkgever of Politt al direct in de Ronde van Vlaanderen mag starten. “Ik ga me tijdens mijn koersvrije weken in ieder geval wel voorbereiden op de grote klassiekers. Of ik ook direct in de Ronde van Vlaanderen te zien zal zijn, zal de komende weken uitwijzen.” Wel rijdt Politt Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Turtlehead 3 maart 2016 om 20:27

Heerlijk nieuws dit! Ik ben benieuwd wat het antwoord wordt.

aardappeljager 3 maart 2016 om 21:34

Voor mij de grootste verrassing van de GP Samyn. Ben benieuwd wat hij nog kan brengen

S-Works87 4 maart 2016 om 07:52

Alleen z’n gezicht als ie aan het afzien is … Haha

pirazzi 4 maart 2016 om 19:02

Politt is nu de enige Duitser bij Katusha sinds het vertrek van Rüdiger Selig.

Headlines

Materiaalzone

Populair