Poggio gesloten wegens aardverschuivingen

maandag 2 december 2019 om 14:16
Poggio gesloten wegens aardverschuivingen

foto: Cor Vos (archief)

De Poggio, de scherprechter uit Milaan-San Remo, is momenteel afgesloten wegens aardverschuivingen. Naar verluidt is ruim tien miljoen euro nodig om de klim rijklaar te maken voor de voorjaarsklassieker.

De Via Duca d’Aosta, beter bekend als de beklimming van de Poggio in Milaan-San Remo, is uit voorzorg tot nader order gesloten. Dat meldt het Italiaanse Riviera24. De beslissing is deze week genomen na bestudering van een aardverschuiving, die de afgelopen maanden al zorgde voor een gedeeltelijke afsluiting van deze straat.

Extra inspectie
De ANAS (vergelijkbaar met het Nederlandse Rijkswaterstaat) had de gemeente geadviseerd om toezicht te houden op de conditie van de keerwand, waarop het stadhuis meteen ingreep om de situatie onder controle te houden. Blijkbaar was dat niet voldoende, want de sensoren die waren geplaatst, lieten zien dat de aardverschuiving nog altijd gaande is en langzaam steeds verder naar de vallei beweegt.

Daarom zijn de omliggende wegen reeds afgesloten. Begin volgende week vindt een inspectie plaats, met als belangrijkste vragen of en wanneer de wegen kunnen worden hersteld. “Gedurende de week worden verdere controles uitgevoerd. Maar we hebben al aangedrongen op een dringende aanpak van de ANAS en het regiobestuur om de grond te beschermen en instabiliteit op de hele helling te voorkomen”, reageerde het stadsbestuur.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Verweggistan 2 december 2019 om 14:27

Is Ricco weer aan het trainen?

ditisdavid 2 december 2019 om 16:26

Benieuwd wat het alternatief zou zijn. Cipressa-Pompeiana-vlak naar de streep zou interessant zijn.

Fast Freddy 2 december 2019 om 16:44

San Remo zonder Poggio, is als de Ronde zonder Muur. Oh wacht…

WernerFranke 2 december 2019 om 17:01

Misschien nu een waaierrit over kasseistroken, 350km met een aantal klimmetjes erin proberen? Zou Gilbert leuk vinden.

zipp404 2 december 2019 om 23:29

Dit zal wel in het voordeel van Gilbert zijn, al moeten hij en zijn ploeg wel ergens een scherprechter vinden om een bom te gooien.

toke 3 december 2019 om 10:29

Thijs Zonneveld is hem stiekem aan het verzetten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair