Pogacar ziet “heel sterk” UAE: “Bewezen dat we de wedstrijd kunnen controleren”

zondag 10 juli 2022 om 18:32
Pogacar ziet “heel sterk” UAE: “Bewezen dat we de wedstrijd kunnen controleren”

foto: Cor Vos

UAE Emirates reed vrijwel de volledige negende etappe van de Tour de France op kop om de vlucht te controleren. Kopman Tadej Pogacar sloeg het tevreden gade. “Het team is heel, heel sterk”, zei de geletruidrager na afloop tegen Eurosport/GCN.

“Ze hebben laten zien dat ze alleen maar sterker worden. Vandaag, en de laatste dagen in het algemeen, zijn het bewijs dat we de wedstrijd kunnen controleren, zelfs met zeven renners”, doelde Pogacar op het ontbreken van Vegard Stake Laengen, die zaterdag niet van start kon gaan in de achtste etappe na een positieve coronatest. “Het wordt heel zwaar, vooral voor Mikkel Bjerg, maar hij is heel goed. De rest ook, dus ik ben heel trots en blij.”

Vandaag worden de renners allemaal getest op corona, dus de mogelijkheid bestaat dat Pogacar nog meer ploegmaten verliest. “Gelukkig testen we in het team allemaal negatief, ook al is Laengen naar huis gegaan. We hebben allemaal een afzonderlijke kamer, we passen overal op, op de hygiëne en dergelijke. Ik hoop dat er niet veel positieve gevallen zullen zijn. Vingers gekruist dat het hele peloton bij elkaar blijft.

Dit artikel delen:

6 Reacties

debarreman 10 juli 2022 om 19:24

Prima dat hij zijn vertrouwen in zijn ploeg uitspreekt.
Maar we hebben vandaag maar een paar dingen gezien:
Soler die er heel vroeg af moest en door stil vallen van het peloton weer terug kon komen.
Martinez en Uran niet goed genoeg. Uran mag het nog een keer proberen.
Maar voor de rest geen aanval van JV natuurlijk.

0
Dikke Vrouw 10 juli 2022 om 19:57

Kuss en Steven even door trekken en enkel die majka is over

0
harryjohan71 10 juli 2022 om 20:48

@Dikke vrouw Dat had vandaag alleen zin gehaf als Roglic fit was. Zoals iedereen kan zien heeft Roglic nog steeds last van de val

0
de adelaar 10 juli 2022 om 21:12

@Harryjohan71; het zou dom zijn om te wachten op Roglic, alles op Vingegaard

0
Tony 11 juli 2022 om 14:43

Inderdaad. Als er echt gekoerst wordt bergop gaat Bennet er ook meteen af en houd Pogi alleen Maika over.

0
Kopinkas 11 juli 2022 om 00:49

Vergis ik me als ik zeg dat Pogacar nog nooit uit een leiderstrui gereden is? Hij mag dan wel aangeven zich niet met dergelijke statistieken bezig te houden, maar in alle stilte is Pogacar op een missie om alle records van de tabellen te vegen. Eerzuchtig baasje. Geel blijft een erezaak voor hem, vandaar dat de uitspraak van Frans Maassen dat hij had verwacht dat UAE het geel uit handen zou geven me ook verbaasde.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone