Pogacar na eindzege in eigen land: “Ben bijna klaar voor de Tour”

zondag 13 juni 2021 om 18:52
Pogacar na eindzege in eigen land: “Ben bijna klaar voor de Tour”

Tadej Pogacar - foto: Cor Vos (archief)

Tadej Pogačar slaagde er vandaag in om de Ronde van Slovenië op zijn naam te schrijven. De renner van UAE-Emirates zag tijdens de slotrit zijn leiderstrui niet meer in gevaar komen, waardoor hij zijn naam mag laten bijschrijven op het palmares van de Sloveense rittenkoers. De titelverdediger reist met vertrouwen af richting de Tour, al moet hij erkennen dat hij er nog niet helemaal is.

Pogačar hecht veel waarde aan de eerste eindzege in eigen land. “Het was een prachtige week. Het doet mij deugd en trots dat ik hier kan zijn,” vertelt hij op de site van zijn ploeg UAE-Emirates. ” Mijn ploeggenoten hebben hier keihard voor gewerkt. We verdienen dit resultaat.”

Met nog een kleine twee weken te gaan, heeft Pogačar vertrouwen getankt richting de Tour. “Mijn benen voelen steeds beter en beter. Ik ben bijna klaar voor de Tour. Ik heb nog twee weken om mijzelf voor te bereiden voor mijn volgende grote doel dit seizoen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

evanderwel 13 juni 2021 om 21:24

Wellicht de beste route naar de Tour. Minder heftig dan de Dauphine en Zwitserland, maar wel even die wedstrijd hardheid.

0
MartinMartin 14 juni 2021 om 06:29

Dat wordt weer een mooie Tour. Pogacar vs. Roglic vs. Ineos!

0
MartinMartin 14 juni 2021 om 06:30

Ps. Die evenepoel ligt ruimschoots achter op Pogacar, wat een jaloezie bij die belgen. Pogacar wint de Tour, evenepoel de ronde van België, verschil moet zijn er.

0
Turtlehead 14 juni 2021 om 07:26

PS Wat bazel je nou? #Joopwasdelaatstein1980

0
Jooop 14 juni 2021 om 08:41

Bijna klaar voor de tour, alleen nog even de tijdritten minutieus verkennen.

0
Dainino 14 juni 2021 om 10:45

Ik denk dat hij nog niet klaar is voor de Tour. Dit omdat hij nu voor het eerst aan een grote ronde verschijnt als absolute kandidaat voor de winst. Kijk eens terug hoe Bernal hier mee om is gegaan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone