Bauhaus wint slotrit Ronde van Slovenië, Pogacar stelt eindzege veilig

zondag 13 juni 2021 om 14:48
Bauhaus wint slotrit Ronde van Slovenië, Pogacar stelt eindzege veilig

foto: Cor Vos

De laatste rit in de Ronde van Slovenië is een kolfje naar de hand van Phil Bauhaus gebleken. In Novo Mesto was de Duitser van Bahrain Victorious de beste in de massasprint. Voor Tadej Pogačar was er tijdens de laatste etappe geen vuiltje meer aan de lucht. Het goudhaantje van UAE Emirates mag zich voor het eerst eindwinnaar noemen in de ronde van zijn thuisland.

Weinig obstakels meer in de vijfde en laatste etappe, van hoofdstad Ljubljana naar Novo mesto. Enkele heuveltjes en een verdwaalde gravelsector konden Pogacar niet meer nerveus maken. Daar zorgde de kopgroep ook niet voor. Torstein Traeen (Uno-X), Julen Irizar Laskurian (Euskatel-Euskadi), Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic), Patrik Tybor (Dukla Banska Bystrica), Jeppe Pallesen (Team Coldquick), Pawel Bernas (HRE Mazowsze Serce) en Martin Lavrič (Sloveense selectie) probeerden het desondanks van ver.

Veel leverde het allemaal niet op. De voortvluchtigen werden keurig op tijd ingerekend, mede dankzij de werken van Bahrain Victorious. In de technische finale in de starten van Novo mesto werd deze ploeg beloond voor hun inspanningen. Heinrich Haussler leverde Phil Bauhaus perfect af, waarna de Duitser het alleen nog maar af hoefde te maken. Alex Edmondson (BikeExchange) nestelde zich nog tussen de twee in, maar uitzicht op de ritzege had hij niet.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 13 juni 2021 om 15:06

Goed gereden van Sobrero. Brengt voorlopig meer dan zn maatje Battistella, de beloftenkampioen.

0
Felice Gimondi 13 juni 2021 om 19:25

Bahrain is de zeges echt aaneen aan het rijgen, Bauhaus heeft daar zeker een flink aandeel in

0
peervaneynthoven 13 juni 2021 om 20:08

Het kan niet op bij de Bahrein ploeg.Veel spinazi gegeten in de winter.Sheiks houden niet van verliezen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone