Pogacar kon ’te sterke’ Van der Poel niet volgen: “Hij sprintte naar de top van de Poggio”

zaterdag 18 maart 2023 om 18:11
Pogacar kon ’te sterke’ Van der Poel niet volgen: “Hij sprintte naar de top van de Poggio”

foto: Cor Vos

Tadej Pogacar gooide op de Poggio de knuppel in het hoenderhok, maar had geen antwoord op de versnelling van Mathieu van der Poel die daarna volgde. Uiteindelijk eindigde de Sloveen als vierde in Milaan-San Remo. “Ik heb nergens spijt van”, zei hij na afloop tegen Cycling Pro Net.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik had één doel vandaag: aanvallen nadat Tim (Wellens, red.) doortrok”, ging Pogacar verder. “Tim deed heel goed werk vandaag. Ik moet hem heel erg bedanken voor het opzetten van deze aanval. Ik was niet sterk genoeg om solo te gaan. We waren met vier renners en toen viel Van der Poel aan. Ik kon niet volgen, hij was te sterk. Ik kwam dood over de streep”, aldus de tweevoudig Tourwinnaar, die van plan is om het de komende jaren weer te proberen. “Ik heb goede hoop voor de komende edities van deze wedstrijd.”

Nadat Pogacar aanviel, bleef hij op kop sleuren van het groepje dat was ontstaan: Van der Poel, Wout van Aert, Filippo Ganna en Pogacar zelf. “Dat was wat ik wilde doen, misschien probeer ik volgend jaar wat anders. Vorig jaar viel ik vier keer aan, nu slechts één keer. Ik was niet sterk genoeg om los te komen.” Pogacar, die zijn ploeg meermaals roemde, zag vervolgens Van der Poel demarreren. “Mathieu sprintte naar de top, terwijl ik al kapot zat van mijn eigen versnelling.”

“Hij sloeg heel snel een gat en in de afdaling was hij ook beter dan wij. Je kon zien dat hij uit de bochten echt sprintte. Met drie man konden wij niet hetzelfde doen als hij, dus hij won de wedstrijd.” Pogacar zal Van der Poel de komende weken nog wel vaker tegen komen, waaronder in de Ronde van Vlaanderen. Kan hij de Nederlander daar verslaan? “De beste heeft vandaag gewonnen en in de Ronde van Vlaanderen zal dat ook zo zijn.”

Lees ook:
Mathieu van der Poel soleert op magistrale wijze naar winst in Milaan-San Remo
Dit artikel delen:

25 Reacties

Dr.Watt 18 maart 2023 om 18:38

Het mooie is dat hij volgend jaar gaat terugkomen en weer proberen winnen.

8
Dikke Vrouw 18 maart 2023 om 19:31

Streef naar de 5 he

0
Lars Maden 18 maart 2023 om 20:39

Dipje voor Sloveense wielrennen.

5
Groetjesaandevoetjes 19 maart 2023 om 01:13

Inderdaad, al bijna een volle week geen overwinning meer.

0
Handige Harry 18 maart 2023 om 21:07

Als je sterker bent dan Pogacar dan ben je ook echt de sterkste man in koers.

3
zietemgaan 18 maart 2023 om 21:47

Euhhhh er waren er drie sterker dan Pogacar he :) en ja datde winnaar de sterkste in koers is, is misschien ook wel logisch grinnik

-4
SoloSlim 19 maart 2023 om 08:46

Weet niet of Mathieu sterker was dan Pogi, maar Pogi stak er gewoon niet bovenuit en om dan bijna het hele 2e deel van de Pogio door te trekken met Matje in je wiel is zelfmoord.. Dat moest hij bekopen! In MSR blijft het sleutelwoord wachten.

1
Joop Zoetemelk 18 maart 2023 om 20:49

Pogacar had ik sterker verwacht, wel dapper om op de 5% klimmetjes de strijd aan te gaan met de powerhouses Poel, Aert en onze Italiaanse tijdrit bom Ganna.

Op sommige momenten in het seizoen is er ook niks te doen aan een Pogacar.
Dat sprint hij de beste sprinter uit het wiel, rijdt hij Ganna op een hoop in een tijdrit.

Ik denk als een Pogacar wat ouder word en logischerwijs iets zwaarder, dat hij mee kan doen in Roubaix.
Roubaix is ook gewonnen (podium) door veredelde knechten dus die zou hij ook kunnen winnen.

2
Kartouche 18 maart 2023 om 21:46

Hij heeft het in zich om alle vijf de monumenten te winnen. En heeft ook de drive. Ik hoop echt dat binnen een aantal jaar ze op zijn naam heeft staan.

1
Romāns Vainšteins 18 maart 2023 om 18:17

Ronde van Vlaanderen zal weer een nieuwe koers worden met nieuwe kaarten. Even goed komen ze dan allebei (te veel gereden vs te veel op explosieve spurt getraind) niet in het hele stuk voor en maken anderen weer sier.

Milano Sanremo is een heel vreemde koers die niet als blauwdruk op anderen gelegd worden kan. Hoewel hij dit jaar wel erg sterk, t’is van 18 geleden eigenlijk, gewonnen wordt.

0
In de waaier 18 maart 2023 om 19:10

Waarschijnlijk zal v.d.P de RVV niet winnen maar hij zal echt wel meedoen om de prijzen.

-3
Kartouche 18 maart 2023 om 20:22

Uhm…. hij heeft getraind om een explosieve spurt te hebben na 290 km als de anderen aan het einde van hun Italiaan, sorry Latijn zijn. En het is bekend dat hij weinig in vergelijking met anderen aan explosiviteit inboet na een hele zware wedstrijd. Dus de suggestie van te veel op explosieve spurt getraind te hebben en daardoor mogelijk te kort komen voor de RvV, is een die niet helemaal opgaat.

1
Paauwer7 18 maart 2023 om 20:22

Van der Poel en Pogi gaan in de ronde van Vlaanderen gewoon weer vooraan eindigen. Ik roep telkens dat Pogi 100% de RVV gaat winnen (als hij niet ziek is of valt). Ik denk ook nog steeds dat dat gaat gebeuren. Van Aert komt op die steile klimmetjes toch telkens explosiviteit te kort. Op de poggio vandaag eigenlijk ook weer. Toen hij won zat hij net zo ver achter Alaphilippe als vandaag achter Van der Poel op het laatste stukje, alleen toen kwam hij in de afdaling terug. Van Aert is echt een fenomeen, kan klimmen en sprinten. Maar het klimmen eigenlijk op 1 plaat. En het sprinten ook op 1 plaat, hij heeft meer kans op Parijs Roubaix dan in de RVV.
Nog even over die hotelovernachting in Australië. Toen zei van der Poel dat hij goed was, vandaag zei hij dat ook weer. Telkens als hij dat zegt eindigt hij vooraan. Jammer dat hij dus dat WK snel weg was.

6
Albeijing Feeniks 18 maart 2023 om 18:17

Het leek wel alsof Pogacar stilstond toen Mathieu ging. Hij is de beste renner ter wereld

0
DeGroteMolen 18 maart 2023 om 18:50

Van der Poel bedoel je neem ik aan.

0
Wheely 18 maart 2023 om 19:30

Nee Remco natuurlijk. ;-)

1
Limal 18 maart 2023 om 20:01

Wat mij betreft kan Karel Sabbe het beste rennen.

0
Kartouche 18 maart 2023 om 20:30

Beste in de wereld denk het niet. Daar is hij helaas (ben fan!) te weinig constant voor gebleken door blessures en te veel met zijn krachten te woekeren in kleinere wedstrijden. Maar op dag van vandaag was hij de beste. Als hij vaker kiest meer te sparen en te pieken voor de grote wedstrijden, dan kan hij zijn palmares nog mooier aanzien geven. Voor mij is Pogacar de beste van de wereld omdat hij op de weg bijna alles kan en de klasse heeft om alles te winnen. Misschien moet hij net als VdP leren om minder met zijn krachten te smijten.

2
Cees 18 maart 2023 om 21:12

De beste wordt lastiger. MVP vertelde het probleem na afloop, je moet kiezen en leren pieken. Daar is Pogi vandaag ook achter gekomen. Je kan niet ongestraft alle wedstrijden volle bak rijden.

1
Ypuh 18 maart 2023 om 21:15

Of MvdP blijft vooral lekker doen waar die zelf zin in heeft. Ik vind het wel een leuk idee dat ik naar een mens kijk die soms heel bijzondere dingen doet, soms dat je je afvraagt hoe ze het in hemelsnaam kunnen bedenken en af en toe ook gewoon in een dipje zit.

De pieken die MvdP regelmatig laat zien doen alle mindere periodes verbloemen. Al ben ik het eens dat als hij als een robot te werk zou gaan er waarschijnlijk nóg meer uit kon halen.

In beide gevallen zul je hem waarschijnlijk niet snel vergeten, maar zijn deze herinneringen leuker.

5
Dikke Vrouw 18 maart 2023 om 18:21

Gelost door matje op de poggio en dan zoek gereden in de sprint om plek 2 ..

0
Alto de angliru 18 maart 2023 om 19:22

Vinegaard deed die trouwens ook mee? Sorry kon het niet laten dikke vrouw.

0
Dikke Vrouw 18 maart 2023 om 19:30

Wat kan je niet laten ? Het was gewoon pogi ze dagje niet ..

0
Het Jachtluipaard van de Provence 18 maart 2023 om 20:43

We hebben eindelijk weer eens een (meervoudig) tourwinnaar die ook de klassiekers niet schuwt. Sterker nog die naast de tour zelfs daar naartoe piekt, zich er onderscheidt en de koers maakt en kleurt… Je zou daar ook gewoon van kunnen genieten…

6
Kartouche 18 maart 2023 om 21:44

Ja, Het Jachtluipaard van de Provence, helemaal mee eens. Daarom gunde ik het Pogacar het ook om hier te winnen. En als hij terug blijft komen, dan zie ik het ook wel een keer gebeuren dat het geluk zijn kant opvalt. Daarmee zeg ik niet dat het geluk was waardoor VdP vandaag won. Vandaag was hij gewoon de beste met een punt en uitroepteken.

1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone