Tadej Pogacar kent UAE Emirates-ploeggenoten voor E3 Saxo Classic

donderdag 23 maart 2023 om 09:56
Tadej Pogacar kent UAE Emirates-ploeggenoten voor E3 Saxo Classic

foto: Cor Vos

UAE Emirates heeft zijn selectie voor de E3 Saxo Classic gedeeld met de buitenwereld. De succesvolle WorldTour-formatie gaat met Tadej Pogačar resoluut voor de overwinning. Voor de Sloveen is het zijn eerste kennismaking met de E3 Saxo Classic.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Voor Pogačar is de E3 Saxo Classic ook een belangrijke laatste test voor de Ronde van Vlaanderen. De Sloveen was eigenlijk niet voorzien voor de ‘mini-Ronde van Vlaanderen’, maar besloot onlangs zijn programma om te gooien en de E3 Saxo Classic toe te voegen aan zijn wedstrijdkalender.

“Ik denk dat hij misschien nog iets meer ervaring wil opdoen met het parcours. De E3 is natuurlijk een mini-Ronde van Vlaanderen. Die ervaring is heel zinvol en waardevol voor de Ronde, een dikke week later. Het maakt hem beter voorbereid”, is Aart Vierhouten, de ex-ploegleider van Pogačar, van mening.

Wellens en Trentin als schaduwkopmannen?
Na een geweldige seizoensstart behoort Pogačar automatisch tot de grote favorieten voor komende vrijdag, al zal hij wel moeten afrekenen met onder meer Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De kopman van UAE Emirates zal normaal gesproken in de finale kunnen rekenen op steun van Tim Wellens en Matteo Trentin, die wellicht ook kunnen profiteren van de favorietenrol van Pogačar.

De selectie is verder aangevuld met Nederlander Sjoerd Bax, Mikkel Bjerg, Ryan Gibbons en Rui Oliveira.

Lees ook:
Aart Vierhouten: “Grootste fout is om Pogacar op kasseien niet als topfavoriet te zien”
Lees ook:
Voorbeschouwing: E3 Saxo Classic 2023 – Nieuwe strijd Van der Poel, Van Aert en Pogacar

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dikke Vrouw 23 maart 2023 om 10:09

Hup sjoerd !

1
Gibo 23 maart 2023 om 11:22

Wellens toch echt een welgekomen versterking in deze ploeg (voor dit werk)

1

Headlines

Populair

Materiaalzone