Poels over rol Vuelta: “Ik ben de back-up kopman”

Poels over rol Vuelta: “Ik ben de back-up kopman”

foto: Sirotti

woensdag 16 augustus 2017 om 12:58

Wout Poels heeft een belangrijke taak in de komende Vuelta a España. De 29-jarige renner van Sky moet zijn kopman Chris Froome naar de dubbel leiden, nadat de Brit vorige maand de Tour de France wist te winnen. Zich helemaal wegcijferen voor Froome hoeft hij niet , vertelt Poels aan het Algemeen Dagblad.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Poels is binnen de Britse sterrenploeg de tweede man achter Froome. Hij heeft daardoor een beschermde status en kan in het gat stappen dat Froome achterlaat, als er zich calamiteiten voordoen. “Ik ben de back-up kopman. Als Chris goed rijdt en er wat minder gewerkt hoeft te worden, kan ik me misschien een beetje sparen. Maar stel dat het wat minder gaat en we moeten harder vechten voor de eerste plek, dan wordt het anders”, legt Poels uit.

In WielerFlits Live kwam Wout Poels maandag ook aan bod. Bekijk hieronder het fragment.

Dit artikel delen:

61 Reacties

glenn485 16 augustus 2017 om 12:59

Zelfde rol als Konig vorig jaar had dus en dan is het prima mogelijk om ook top 5 te rijden als hij goed genoeg is.

0
park111982 16 augustus 2017 om 13:03

Landatje spelen in de Vuelta voor Poels zoals verwacht maar goed met slim rijden is top 3 misschien wel gewoon mogelijk.

0
vevie 16 augustus 2017 om 13:05

Ja, idd, zelfde rol als Konig. En die had zonder Formigal gewoon top 5 gereden. Die had misschien zelfs podium gereden. Maar goed, ‘als’ en ‘misschien’ telt niet.

Ik hoop het van harte voor Poels, want dit is dé kans voor hem om het te laten zien. Het hangt volledig van Poels zelf af. Het is deze ronde gewoon mogelijk om in het kielzog van Froome naar een hoge positie te rijden. Dus grijp die kans, Poels!

0
LutsenkoFan 16 augustus 2017 om 13:06

Dus hij hoeft pas te knechten als Froome het lastig heeft? Wat

0
Romāns Vainšteins 16 augustus 2017 om 13:07

Zou hem op dit parcours eerder een Barguil-aanpak aanraden, dat kan deze sprietatoom ook. Maar ja he, Froome he, *bliep* met die hap dus.

0
lathumnees 16 augustus 2017 om 13:07

Hmm klinkt leuk, schaduwkopman, maar lijkt me vooral een zoethoudertje. Het wordt gewoon vol knechten.. ze zetten natuurlijk alles op de dubbel van froome. Schaduwkopman bij sky, tja, je komt een beetje naief over, wout.. zie de tour en alle andere grote ronden sky. Ze zetten daar altijd alles op 1 man.

0
Tutu888 16 augustus 2017 om 13:17

Poels beste resultaat in een grote ronde blijft nog steeds zijn 17e plek in de Vuelta 2011. Ook als superknecht van Froome had hij altijd mindere dagen. Ik zie nog steeds geen aanwijzingen dat hij daadwerkelijk kan uitgroeien tot kopman bij Sky (of elders) voor Tour, Giro of Vuelta.
Maar goed: één keer een goede eendagswedstrijd leverde hem ook de winst in een monument op.

0
vevie 16 augustus 2017 om 13:19

Wel mooi dat Poels zelf het volgende aangeeft: “Het is alles voor Chris. Dat hoort bij de keuze die je maakt als je voor deze ploeg rijdt. Dan moet je achteraf niet gaan zeuren. Een plan is een plan, daar moet je ook achter blijven staan.”

Dat is ook de reden waarom we nooit en te nimmer medelijden met Poels moeten hebben. Volwassen man. Zelf getekend. Accepteer de consequenties.

0
Die_Rooie 16 augustus 2017 om 13:21

Haha wat laat je je dan voor de gek houden. Toch jammer van de normaal zo nuchtere Wout…

0
Stenalic 16 augustus 2017 om 13:24

Blijft opmerkelijk dat Poels hier in blijft trappen. Zolang Froome niet uitvalt zal hij gewoon knecht zijn. Beetje te goedgelovig die Wout.

0
Geit in mijn Kelderman 16 augustus 2017 om 13:24

Schaduwkopman bij Sky? Dan heb je evenveel macht als een stagiaire in het Witte Huis. Maar goed, volgens mij weet Wout prima waar hij voor getekend heeft en moet hij zelf maar uitvogelen wanneer hij zijn rol als dienstbare lakei beu is. Dat hij klaar is voor de volgende stap zien we allemaal al een paar jaar al wel.

0
LaurentJalabert 16 augustus 2017 om 13:27

Wat Tutu888 zegt. Iedereen heeft altijd hoge verwachtingen van Poels, maar op die ene Giro na waar hij alleen in de kou een hele slechte dag had, heb ik nog nooit tekenen gezien dat hij drie weken constant kan presteren (eerder juist niet).
Als hij dezelfde rol als Landa krijgt kan hij dus ook 4e worden, dat lijkt me al een extreem goed resultaat, nu hij nog nooit top 10 heeft gereden in een grote ronde.

0
Natrix maura 16 augustus 2017 om 13:36

Ik las in een interview dat hij Top 10 nastreeft. En dat hij pad van G. achterna wil (Geraint Thomas). Nou ja, eindelijk dan. Ik vind dit al veel beter dan uit laten zakken en op een kwartier binnen komen. We gaan nu dus ook wat meer leren over zijn toekomstige mogelijkheden als AK-man in grote rondes.

0
CrazyVonkyStyl3 16 augustus 2017 om 13:43

Heeft G. Thomas niet ook ooit geprobeerd een Tour in die rol te rijden?

0
tendam 16 augustus 2017 om 13:49

@natrix maura
Toekomstige mogelijkheden? Hij is geen jong talent meer, die gast is 30 jaar. Zelfde generatie als Gesink, Mollema, Kruijswijk. En als je dan nog nooit top-10 hebt gereden in een grote ronde, kun je concluderen dat je daar misschien tekort voor komt. Ik bedoel, Landa was ook knecht maar die was bijna goed genoeg om de Tour te winnen.

Hij heeft wel af en toe een flinke uitschieter. Schrijf hem bv. maar op voor die rit naar de Angliru, die beklimming ligt hem perfect.

0
Romāns Vainšteins 16 augustus 2017 om 13:51

‘Ill be back ! ..upkopman..

0
James Highsand 16 augustus 2017 om 13:51

Teleurstellend dat hij dit nog steeds accepteert. Hij is hard bezig om zijn beste jaren als klassementsrenner weg te gooien. Als Sky echt het beste met hem voor zou hebben, hadden ze hem nu het kopmanschap gegund. Laat die Froome ook maar weer eens iets voor een ander doen. Nee, ze zien Wout alleen als luxe werkpaard die hooguit in een klassieker voor eigen kans mag gaan.

0
Bertvd 16 augustus 2017 om 13:52

Wat een negativisme hier en daar. Er wordt net gedaan alsof Poels een dom naïef jongetje is. Hij geeft zelf aan;

“Het is alles voor Chris. Dat hoort bij de keuze die je maakt als je voor deze ploeg rijdt. Dan moet je achteraf niet gaan zeuren. Een plan is een plan, daar moet je ook achter blijven staan.”

En alsof je geen schaduwkopman kan zijn bij Sky. What about Landa, Froome (vroeger voor Wiggo) enThomas? Alleen is er een duidelijke hiërarchie

En verder wat Tutu888 zegt.

0
Bertvd 16 augustus 2017 om 13:54

@ James Highsand: daarom ben jij dus geen ploegleider ;)

0
jan jansen 16 augustus 2017 om 13:55

Back-up kopman, hij kent de situatie. Alleen als Froome ziek wordt of valt is hij de kopman. Als Froome goed rijdt en er wat minder gewerkt hoeft te worden kan hij zich MISSCHIEN wat sparen. Wat een voorrecht.

0
josemanuelfuente 16 augustus 2017 om 14:01

Dit zorgt er in ieder geval wel voor dat hij geen etappes laat lopen en daar ben ik al best tevreden mee.

0
Sammysosa 16 augustus 2017 om 14:03

Omdat Konig, Thomas en Landa alleen in dienst van Froome bijna podium reden in een grote ronde wil toch niet zeggen dat Poes hetzelfde kan? Op een goede dag is Wout fantastisch, op een mindere dag gewoon heel slecht. Poels kan prima top 10 grote ronde rijden, maar stel dat doet ie, dan gaan de mannen hier toch net zo hard weer roepen dat ie voor etappes zou moeten gaan in plaats van kleurloos 8e worden, net als bij Mollema. Er is niets mis met meesterknecht zijn van een grote ronde winnaar.

0
Colbrelli. 16 augustus 2017 om 14:10

Mooi hoe dat chauvinisme hier altijd werkt. Poels moet even het kopmanschap opeisen tegenover een viervoudig Tourwinnaar die er alles op zet om de Vuelta dit jaar eens te winnen. Poels mag in zijn handjes klappen dat hij hier nog eens enigszins beschermde rol heeft.

0
-luka 16 augustus 2017 om 14:14

Lijkt me duidelijk, hopelijk zakt Froome de derde etappe al door het ijs. Anders in de 5de etappe naar Ermita Santa Lucia. Ik weet zeker dat Froome hier niet het eindklassement gaat winnen.

0
Max01 16 augustus 2017 om 14:14

Koste wat kost voor de dubbel van Froome die met de tour in de benen hoe dan ook minder zal zijn. Dus Poels: je mag flink aan de bak (maar dan wel voor een ander). En als blijkt dat Froome er echt doorheen zakt en je hebt niet kunnen sparen zien we helemaal geen sky man in de top 3 (wat ik persoonlijk weer prima vind)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone