Poels niet naar Giro: “Dat had ik wel gevraagd, maar helaas”

Poels niet naar Giro: “Dat had ik wel gevraagd, maar helaas”

foto: Sirotti

dinsdag 20 december 2016 om 12:23

Wout Poels gaat in 2017 niet voor eigen kansen rijden in de Giro d’Italia. Dat vertelt de Limburgse klimmer van Sky aan de NOS. Het is al lange tijd Poels’ ambitie om eens voor zichzelf te rijden in een grote ronde. “Dat had ik wel gevraagd, maar helaas. Dat is ook het enige nadeel aan het rijden voor een grote ploeg als Sky”, zegt hij.

In plaats daarvan zal Poels zich houden aan het programma dat vorig jaar zo succesvol voor hem was. Na de seizoensopening in de Ronde van Valencia gaat hij naar Parijs-Nice. “Daarna de klassiekers en vervolgens de Ronde van Zwitserland”, legt Poels uit. In de zomer staat de Tour de France op zijn schema, terwijl in het najaar de Vuelta a España tot de mogelijkheden behoort.

Vorig jaar won Poels de Ronde van Valencia en Luik-Bastenaken-Luik. In de Tour loodste hij Chris Froome naar diens derde eindoverwinning. Bij Sky spraken eerder Mikel Landa en Geraint Thomas al uit dat ook zij voor het kopmanschap in de Giro willen gaan.

[poll id=”387″]

Dit artikel delen:

51 Reacties

achtpuntzes 20 december 2016 om 12:31

jammer maar logisch, Froome heeft een fitte Wout nodig.

goed moment om zich af te vragen of hij blijft knechten of toch elders meer voor zichzelf wil gaan rijden.

AWestie 20 december 2016 om 12:36

Als hij hetzelfde programma rijdt ben ik vooral benieuwd hoe hij zijn 2017 nog beter kan maken dan 2016. Jammer dat ze bij Sky niet graag sleutelen aan agenda’s van zulke renners, want op zo’n manier gaat hij ieder jaar precies hetzelfde rijden. Boring again, Sky.

FondriestTF3 20 december 2016 om 12:37

Hoe lang loopt zijn contract nog?

Ik zou zeggen; een miljoentje is zo gevonden en dan kan Woutje een klassement rijden.

Sowieso was hij afgelopen jaar vaak de sterkste in bergritten. Etappewinst lijkt me dus vrij realistisch.

horsm 20 december 2016 om 12:51

Of Froome gaat onderuit in de eerste tourweek en Wout wordt keurig zevende in het eindklassement.

LyndaLid 20 december 2016 om 12:57

Lijkt me logisch. Ten eerste was t de beste knecht bergop voor Froome in de Tour, ten tweede verdient Landa op zich nog een kansje, ten derde wil ie in de klassiekers toch vlammen? Dat is vrijwel niet te combineren met een top klassement in de Giro.

Wat ik interessant vind is dat ie Zwitserland gaat rijden! Gaat Froome dan ook van zijn bekende programma afwijken, of mag Wout voor winst in Zwitserland gaan zoals Thomas al eerder deed?

SolitaryShell 20 december 2016 om 13:05

@Fondriest

Hij heeft eind september zijn slaafovereenkomst verlengd tot 1 januari 2020.

ikbenprocycling 20 december 2016 om 13:05

Edit redactie: Insinueren kan ergens anders op deze website

KnightBiker 20 december 2016 om 13:05

jammer, en even op herhaling in Luik-bastenaken-luik zie ik ook niet zomaar gebeuren. Een kopmanschap en winst in de Dauphine of zwitserland zou goed zijn om zijn status op te vijzelen. Ik dacht dat winst in LBL trouwens ook wel iets waard zou zijn
– misschien schaduwkopman in de tour proberen dan? Froome kan altijd op zijn kokosnoot vallen natuurlijk, en dan heb je aan Thomas en Landa natuurlijk niet zoveel als die vermoeid uit de Giro komen.

Leukefans 20 december 2016 om 13:08

Voor Thomas kan dat dan natuurlijk wel goed nieuws zijn, die ziet zijn kansen om als (mede-)kopman de Giro in te gaan wel stijgen nu…

SolitaryShell 20 december 2016 om 13:12
Quote:
Ik dacht dat winst in LBL trouwens ook wel iets waard zou zijn

Bij Sky weten ze heus ook wel dat dat een toevalstreffer was.

Koersmaniak 20 december 2016 om 13:23

Poels had duidelijk geen ballen aan zijn lijf bij de onderhandelingen van zijn nieuw contract.

ChefSpijker 20 december 2016 om 13:23

KnightBiker >>> Is maar de vraag of Poels dan weer zo sterk is in de slotweek als hij vanaf km 0 vol gas moet gaan. Dit jaar kon ie lekker in de spaarstand de eerste anderhalve week. In het middelgebergte losten andere mannen het knechtwerk op.

ah-ja 20 december 2016 om 14:03

Hij moet niet zeuren! Als je voor het geld kiest dan moet je eigen gewin ook maar gewoon vergeten en daar achteraf niet over beginnen zeiken. Schik je naar je broodheer!

ShortsNL 20 december 2016 om 14:08

Wout, als je je goed voelt gedurende de Tour, stop dan met steeds uitzakken als het werk erop zit. Blijf bij Froome ook in een vlakke finale en verkwansel je tijdrit niet. Dan rijd je vanzelf top10.

Geit in mijn Kelderman 20 december 2016 om 14:12

Lekker weg daar of niet meer zeuren. Wil je je als robot profileren in de geestdodende machine die Sky heet of als renner in een andere ploeg in het peloton en weer regie over je eigen carriere hebben. Ik zou het wel weten. Maar goed, robots krijgen nou eenmaal wat beter betaald dan renners.

lnnrt 20 december 2016 om 14:29

@ hierboven. Ik zie hem nergens zeuren of zeiken. Hij geeft enkel aan dat hij het jammer vindt, en het enige nadeel van rijden voor een grote ploeg. Dat is toch niet zeuren?

schipperaar 20 december 2016 om 14:33

Als werknemer heb je ook wat in te brengen, Sky snapt blijkbaar niet dat elke superknecht kan uitgroeien tot kopman. Een giro zit een tour echt niet in de weg en knechten hoeft alleen in een paar bergritten.

josi 20 december 2016 om 14:37

Logisch natuurlijk. Landa is voor de Giro aangetrokken en Poels is de beste helper voor Froome in de bergen, dus ze zullen hem in topvorm in de Tour willen hebben. Ik zou het wel leuk vinden als hij dit keer in de schaduw ook een leuk AK probeert te rijden, door in de niet-bergetappes geen tijd te verliezen. Ben wel benieuwd waar hij dan zou uitkomen.

Ideefiks 20 december 2016 om 14:44

Rijdt Sky volgend jaar nog wel ergens ?
De rel rond Brailsford loopt snel uit de hand. En daarmee de betrouwbaarheid van de hele ploeg. Inclusief Poels.

Magikdatzeggen 20 december 2016 om 15:14

Hij heeft voor het geld gekozen en moet dus niet klagen.

Tiim 20 december 2016 om 15:14

Dit zag je van mijlenver aankomen, eigen schuld als je voor het geld kiest. In 2018 beter jongen, hahahaha.

snoep de hond 20 december 2016 om 15:21

@schipperaar,
Je zal echter als werknemer van een ploeg als Sky ook moeten beseffen dat er tussen je ploeggenoten nog minstens stuk of 6 superknechten zitten.

Verder is het ook begrijpelijk dat Sky het totaal niet nodig acht om de kopman van de Giro als knecht in te zetten in de Tour. Ze hebben namelijk de luxe om een stuk of 3 a 4 renners, die ook zelf een klassement zouden kunnen rijden, specifiek klaar te stomen om te knechten in de Tour.

schipperaar 20 december 2016 om 15:34

@sdh
Lijkt of Poels zijn eigen capaciteiten nog niet kent, acht hem in staat een betere tijdrit te kunnen rijden dan Froome en dan zijn de rollen ineens omgedraaid, zijn nationaliteit doet hem de das om waarschijnlijk want Sky is(was) nu eenmaal british.

richi 20 december 2016 om 15:39

Wat een leiderschap bij de Sky ploeg.
Toppunt van hoe je een van je beste renners demotiveert.
Logisch dat ze Wout graag weer als meesterknecht meenemen naar de Tour.
Maar maak het voor Wout ook interessant (wat ik niet hier lees) door hem bijvoorbeeld de kans te geven voor de bergtrui te gaan en voor een etappe overwinning.
Persoonlijk denk ik ook dat Wout zijn kracht ligt bij het bergklassement en/of winnen van bergetappe.

Arry1337 20 december 2016 om 16:12

Geef hem dan in ieder geval de zekerheid voor een vrije rol in de Vuelta, met mogelijkerwijs kopmanschap afhankelijk van zijn vorm in het voorjaar. Dan kan hij in de Tour als knecht pieken op anderhalve week, en dan meteen na de Tour gaan voorbereiden op de Vuelta.

Headlines

Materiaalzone

Populair