Poels niet naar Giro: “Dat had ik wel gevraagd, maar helaas”
foto: Sirotti
dinsdag 20 december 2016 om 12:23

Poels niet naar Giro: “Dat had ik wel gevraagd, maar helaas”

Wout Poels gaat in 2017 niet voor eigen kansen rijden in de Giro d’Italia. Dat vertelt de Limburgse klimmer van Sky aan de NOS. Het is al lange tijd Poels’ ambitie om eens voor zichzelf te rijden in een grote ronde. “Dat had ik wel gevraagd, maar helaas. Dat is ook het enige nadeel aan het rijden voor een grote ploeg als Sky”, zegt hij.

In plaats daarvan zal Poels zich houden aan het programma dat vorig jaar zo succesvol voor hem was. Na de seizoensopening in de Ronde van Valencia gaat hij naar Parijs-Nice. “Daarna de klassiekers en vervolgens de Ronde van Zwitserland”, legt Poels uit. In de zomer staat de Tour de France op zijn schema, terwijl in het najaar de Vuelta a España tot de mogelijkheden behoort.

Vorig jaar won Poels de Ronde van Valencia en Luik-Bastenaken-Luik. In de Tour loodste hij Chris Froome naar diens derde eindoverwinning. Bij Sky spraken eerder Mikel Landa en Geraint Thomas al uit dat ook zij voor het kopmanschap in de Giro willen gaan.

[poll id=”387″]

RIDE Magazine
51 Reacties
Sorteer op:
20 december 2016 16:17
Hij had in LBL eigenlijk voor Henao moeten rijden die uitviel en ook de tweede kopman viel uit waardoor hij kopman werd. Ik denk echt dat het om de honger gaat, en voor de liefhebber is hij al een stylist met cultkwaliteiten wat ik zelfs mooier vind dan een veelvraat.
20 december 2016 16:18
en Poels is zelf ook teveel dat type liefhebber?
20 december 2016 16:37
Poels heeft willens en wetens zijn contract bij Sky tot in lengte van dagen verlengd. Dit betekent veel geld en nauwelijks eigen kansen in de grootste koersen. Als Froome en Sky iets willen, moet Poels "yes sir" roepen en in de houding gaan staan. Over een jaar of 5 heeft hij genoeg poen voor de rest van zijn leven, hebben ze hem niet meer nodig en is hij een vrij burger. Maar een vrije wielrenner...niet bij Sky.
20 december 2016 16:38
Ik vrees dat Poels binnenkort nog een ander nadeel van het rijden voor de ploeg Sky gaat ondervinden. Wie weet heeft dat nadeel ook nog een voordeeltje - even dromen: in een gedecimeerde Sky ploeg tgv het Bradley Brailsford schandaal wordt Poels kopman in de Vuelta en rijdt een legendarische ronde.
20 december 2016 16:38
Geld maakt gelukkig ...
20 december 2016 16:51
Italie is natuurlijk ook moeilijker te bereiken voor de pakketdienst!
20 december 2016 16:54
@schipperaar,
Op dit moment doet vooral zijn trackrecord hem de das om.
Froome heeft al 8 meerdaagse WT-koersen gewonnen, waarvan 3x de Tour en heeft daarbij ook nog eens een totaal van 7 podiumplekken in een grote ronde.
Poels heeft nog nooit een meerdaagse WT-wedstrijd gewonnen en is er ook nauwelijks in buurt geweest en hij heeft ook nog nooit top 10 gereden in een grote ronde.

Je kan blijven praten over zijn potentie, maar als Poels het niet eens een keer laat zien een kleinere meerdaagse koers op zijn naam te schrijven, dan moet je het niet raar vinden dat Sky hem niet zomaar als kopman in een grote ronde uitspeeld.
20 december 2016 17:09
Ik vind Poels echt iemand die voor winst in zware bergritten moet koersen wanneer je hem 'vrij' laat en geen man om een klassement mee te zetten, als voorversneller voor Froome (Porte's oude rol) is hij echter van dermate veel waarde dat het berekende SKY er logischerwijs geen risico's mee gaat nemen. Ik voorspel eenzelfde lot voor dhr Thomas.
20 december 2016 17:10
@jooprioolpijp
Mocht de Sky-ploeg gedecimeerd worden en dan toch een van hun renners nog een grote ronde wint, is dat allerminst geloofwaardig te noemen.
20 december 2016 17:35
Was ook wel een beetje te verwachten. Poels is de belangrijkste knecht vor Froome in de tour, dan nemen ze bij Sky echt niet het risico dat Poels na een zware Giro op halve kracht de tour rijd.
Zou mooi zijn als Poels weer een vrijerol krijgt in het voorjaar, knechten in de tour en in het najaar een vrijrol/kopman voor de Vuelta.
20 december 2016 18:19
Jammer, maar ook wel weer mooi dat hij weer klassiekers gaat rijden. Hij heeft met LBL bewezen dat hij zeker klassiekers kan rijden, al moeten we niet verwachten dat hij dit weer zomaar effe over doet. In de Tour is het ook mooi om te zien hoe hij grote namen helemaal kapot rijdt, dus ik ben blij dat hij dit in ieder geval dit jaar ook weer doet. In de Vuelta zie ik hem misschien ook nog wel top 10 rijden in het klassement.
20 december 2016 18:44
Laat Mathieu van der Poel als hij de weg op gaat aub niet voor (het geld van) Sky kiezen.
Zo'n slimme, zelf-lerende en speelse renner als hij wordt vast niet blij van een Sky keurslijf.
20 december 2016 20:08
Poels genoot als geen ander afgelopen Tour dus dat keurslijf valt wel mee en echte koereurs rijden zelden op halve kracht.
20 december 2016 20:17
@richi
Van der Poel lijkt me de voorkeur te hebben voor een ploeg in België of Frankrijk. Qua taal prima te doen, en relatieve vrijheid qua kansen/programma. FDJ/AG2R hebben dan een streepje voor vanwege Tro Bro Léon ;)
20 december 2016 20:27
Spijtig, maar was te verwachten.
20 december 2016 22:23
Logisch verhaal van/voor Poels.
21 december 2016 11:15
Ik blijf me toch afvragen waarom een renner als Poels voor een eindklassement in de Giro wilt gaan. Hij is een renner met een punch bergop voor het eendagswerk en af en toe een uitschieter in een grote ronde, maar niet drie weken lang. Daarin zijn er genoeg die beter zijn.
21 december 2016 12:27
Poels is een oor aangenaaid voor zijn bewezen diensten vind ik.
Waarom mag hij niet in de Giro gewoon starten en in een vrije rol rijden, net zoals Gesink in de Vuelta deed? Klassement zie ik hem ook niet winnen, maar etappes of het bergklassement is ook leuk in een grote ronde!
Dus grote ronde: Ja, maar dan in een vrije rol en niet als "knecht". Maar Sinterklaas Froome bepaalt natuurlijk welke knechten hij mee krijgt!
21 december 2016 23:31
Ik snap weinig van Poels en z'n management. Als het je ambitie is om voor jezelf te rijden in een grote ronde, dan blijf je toch niet bij Sky? Dit viel 'n beetje te verwachten.
23 december 2016 09:17
@tendam
Als ie gewoon bij zn kopman blijft kan ie de tour winnen als ie zich focust op de tijdrit waarin ie misschien wel beter is.
23 december 2016 09:28
@schipperaar
Beter dan Chris Froome!? Op basis waarvan, die ene tijdrit begin februari in Spanje?
24 december 2016 12:52
Ik krijg het gevoel dat hier bij sommigen wordt gezegd dat Poels zeurt. Het enigste wat hij zegt is : Jammer, ik had het wel gevraagd.
Je weet nou eenmaal, als je bij Sky fietst en je hebt Froome, Thomas en Landa, dat het moeilijk wordt om kopmanschap op te eisen.
Maar het salaris zal dusdanig veel vergoeden, dat hij dat niet erg vind.
Ik geloof dat er hier meer gezeurd wordt dan wat Poels er zelf van vind.
24 december 2016 19:16
@tendam
Gewoon het feit dat ie aërodynamischer is, tijdrijden is gewoon veel doen, elke dag zo hard mogelijk naar je werk en trug.
24 december 2016 19:21
Wanneer Poels een hele Tour de France bij Froome kan blijven, dan lijkt het me niet vreemd te veronderstellen dat hij ook in het tijdrijden een onwaarschijnlijk grote stap kan zetten. Logisch zit het daarmee wel redelijk in elkaar, maar dat de realiteit zich naar die nieuwe werkelijkheid gaat ombuigen lijkt tamelijk onwaarschijnlijk.
24 december 2016 20:05
@vlek
Hij is te lief, won lbl bij toeval dus waarom de tour niet?

Reacties zijn gesloten.