Poels krijgt belangrijke rol binnen Sky in de Vuelta

dinsdag 4 juli 2017 om 08:23
Poels krijgt belangrijke rol binnen Sky in de Vuelta

Foto: Sirotti

Sky-teammanager Dave Brailsford heeft er alle vertrouwen in dat Wout Poels op zijn best zal zijn in de Vuelta a Espana. De Limburger bereidt zich voor op de Spaanse rittenkoers via de Ronde van Polen, meldt De Telegraaf.

Poels, die de afgelopen maanden sukkelde met een knieblessure, hoopte natuurlijk in de eerste plaats op een Tourselectie. Volgens Brailsford waren de risico’s om Poels mee te nemen nog te groot. “Als je iemand na een langdurige knieblessure en met bijna geen competitie in de benen laten starten in de Tour, dan is er een kans dat bij snelle overbelasting die blessure terugkomt. En er was ook de vraag of hij zijn topniveau in deze Tour zou kunnen halen.”

De 29-jarige ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik mag zich nu opmaken voor de Vuelta. “Samen met Chris Froome zal Wout daar normaal gesproken als belangrijke renner van onze ploeg van start gaan”, besluit Brailsford.

Dit artikel delen:

34 Reacties

platteprijs 4 juli 2017 om 08:27

En wat houdt ‘belangrijke rol’ in, meneer Brailsford? Of is de journalist dat vergeten te vragen?

Doomsday 4 juli 2017 om 08:27

Geen kopman dus:) nog een jaartje zijn ambitie in de ijskast zetten..

Chaba 4 juli 2017 om 08:28

Slimme keuze geweest en bij een team als Sky hoef je ook geen risico te nemen want je hebt genoeg toprenners die Froome kunnen ondersteunen. En die belangrijke rol in de Vuelta zal wel ‘gewoon’ Froome naar zijn eerste Vuelta zege loodsen.

Ideefiks 4 juli 2017 om 08:28

Zoethoudertje. Froome zal kopman zijn en Poels luxe knecht. Daar is hij ook voor aangenomen.

Geit in mijn Kelderman 4 juli 2017 om 08:37

Belangrijke rol, een zoethouders voor luxeknecht. Toch zonde als je zag welk niveau hij in de Tours van 2015 en 2016 wist te halen bergop.

Reynaerde 4 juli 2017 om 08:46

Laatste man voor Froome is inderdaad een belangrijke rol. Voor eigen kansen zal buiten malheur voor meneer Froome vermoedelijk weinig ruimte zijn.

Grintametbrinta 4 juli 2017 om 08:50

Ik denk dat hij dezelfde rol krijgt als geraint Thomas nu. Dus hij wordt zelf veel uit de wind gehouden. Maar als het er echt op aankomt moet hij als laatste man toch froome helpen. Ik hoop eigenlijk op een soort valverde rol voor woutje. Veel aanvallen dus en wellicht soms weg kunnen blijven.

Scott Sunderland 4 juli 2017 om 08:54

Poels verdient veel geld bij Sky ongetwijfeld. Zelfs zijn kooi is van goud. Brailsford heeft de gouden sleutel en laat zijn hulpje er soms even uit. Dan mag hij Froome dienen. En terug in de kooi. Geen water en brood. Champagne en kaviaar. Maar ook dat gaat vervelen als je dat elke dag geserveerd krijgt…

Johnny7 4 juli 2017 om 08:55

Ik snap niet dat mensen blijven klagen en zeuren hier. Poels heeft zijn contract hier getekend voor een lekker salaris en weet gewoon dat hij in een grote ronde geen kopman zal zijn. Als hij dat wel wil dan moet hij naar een ander team en dat weet hij. Dat kan altijd nog over een jaartje (of 2).

Scott Sunderland 4 juli 2017 om 09:08

We hoeven voor Poels geen medelijden te hebben. Echt 0,0.

Lucratief contract waar hij heel tevreden mee is. Hij rijdt voor de allergrootste ploeg. Hij is geen kopman in de meeste wedstrijden die hij fietst. Jammer dan.

marehoek 4 juli 2017 om 09:14

Brailsford moeten we niet meer 100% nemen, wat deze man uitkraamt is
van geen waarde.
Hoe staat het onderzoek in zijn pakketjes aan Wiggens, je hoort er niets meer van , complot UCi?

Pubsted 4 juli 2017 om 09:24

Hij reed wel goed in de Tours van 2015 en 16 maar vergeet niet dat hij daar ook paar keer kon laten lopen. Om zelf 3 weken goed en geconcentreerd te zijn moet hij ook maar bewijzen dus snap dat ze hem niet zomaar de kopman maken.

McMulenga 4 juli 2017 om 09:30

Poels was vorig jaar in de Tour een van de betere klimmers en heeft natuurlijk zijn klassieker gewonnen, maar ik heb verder nog niks van hem gezien waardoor ik denk dat hij een goede kopman zou zijn voor een grote ronde. Ik denk dat hij hooguit top 15 materiaal is en daarvoor komt Sky niet naar een grote ronde.

xistnc 4 juli 2017 om 09:33

‘Belangrijk’ is een dusdanig ruim begrip, dat het waarschijnlijk alleen als zoethoudertje voor de vraagsteller bedoeld is.

Overigens siert het Brailsford, dat hij zich ondanks alle verhalen en andere stress bij Sky zo makkelijk toont. Zowel in de Giro als in het openingsweekend van de Tour heb ik hem regelmatig op een zichtbare en toegankelijke positie rond teambus/-hotel gezien. Hij verstopt zich niet. Wat natuurlijk ook weer ‘levelen’ kan zijn in de trant van ‘zo laat ik zien dat ik niks te verbergen heb’. Maar dan wel prima uitgevoerd.

platteprijs 4 juli 2017 om 09:49

@Johnny als mensen hun mening weergeven, waar dit podium toch voor is, moet je dat dan als zeuren en klagen bestempelen?

Brummel 4 juli 2017 om 09:59

Wout kan weer doen wat hij leuk vindt. Prima toch?

schipperaar 4 juli 2017 om 10:01

Geen betere dooddoener dan belangrijke rol, die heeft de mecanicien ook.
Zeg dan niks, zijn knie problemen zijn al ruimschoots voorbij en zelfs op niet top nivo was ie voor onschatbare voor het hele team.
Betreft zijn blessure, zouden die ontstekingsremmers averechts hebben gewerkt?

Ab Normaal 4 juli 2017 om 10:16

Ik snap het gezeur ook niet. Poels is niet goed genoeg om podium te rijden in een grote ronde.
Soms moet je je kwaliteiten en beperkingen zien.
Als perfecte helper voor Froome wordt hij alom geprezen en heeft hij aanzien. Mag in de klassiekers en kleine rondes voor eigen kans gaan en verdient bakken met geld.
Mocht ie per se zelf als kopman willen starten ergens kan het ook eindigen in iets sneus zoals bij TJ.

vevie 4 juli 2017 om 10:18

Wat Johnny en Scott Sunderland zeggen klopt natuurlijk wel: we hoeven geen medelijden te hebben met Poels. Die heeft met zijn volle verstand dat contract getekend. Ik vond/vind dat nog steeds jammer, maar Poels is hier zelf voor aansprakelijk en dient hier ook voor aansprakelijk gehouden te worden. Zelf zijn moeder had hem kunnen vertellen dat het bij Sky voor hem een bijrolfunctie zal zijn. Daarom is Poels in de media ook vaak rustig. Je hoort soms wel erdoorheen dat hij baalt, maar hij kan zelf niks zeggen, want; hij heeft dat contract zelf getekend. Hij zal nog 2 jaar mogen knechten, want Thomas zal volgend jaar de Giro rijden en Froome de Tour en Vuelta. Thomas gaat na volgend jaar weg en dan mag je hopen voor Wout dat hij de Giro in 2019 mag rijden. En, dan zal je net zien dat ze volgend jaar zomer een andere kopman halen en dan kan Wout ook weer in 2019 knechten.

Wat Thomas betreft, die zou dit jaar wel eens hoog kunnen eindigen in de Tour. Het klopt dat hij als laatste man zal moeten rijden voor Froome, maar tegen die tijd zullen de andere klassementsmannen al moeten aanvallen willen ze tijd pakken op Froome. Dus Thomas heeft denk ik dit jaar het geluk dat hij al snel op eigen tempo zal kunnen rijden omdat Froome die andere mannen moet volgen als ze gaan. Een top 5 zit erin voor Thomas dit jaar, hij gaat iig zeker top 10 rijden.

ChefSpijker 4 juli 2017 om 10:18

Poels kan in de schaduw van Froome toch prima voor een klassement gaan in de Vuelta? Kan hij meteen laten zien of hij volgend jaar in de Giro eventueel kopmanschap waard is. Konig stond vorig jaar ook gewoon top 5 tot de Quintana/Contador-coupe.

Magikdatzeggen 4 juli 2017 om 10:21

Poels blijft natuurlijk gewoon knecht. Daar wordt hij goed voor betaald en hij weet dat er bij SKY nog genoeg betere renners rondfietsen.

kittelkolb 4 juli 2017 om 10:50

Dit is echt hilarisch, de beste man zegt helemaal niets over die rol. Bij Sky vinden ze nr 1-9 allemaal een belangrijke rol.

Jungle Man 4 juli 2017 om 11:00

Poels is -denk ik- een schakel in het doel om met Froome zowel de Tour als de Vuelta te winnen.

TykkeThor 4 juli 2017 om 11:03

Lekker vrijblijvend. Een renner van het kaliber van Poels is per definitie een belangrijke renner natuurlijk.

Hoebele 4 juli 2017 om 11:10

Brailsford weet dat hij (nu via De Televaag) de Nederlandse fans te vriend moet houden. Niets meer, niets minder.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair