Poels krijgt belangrijke rol binnen Sky in de Vuelta
Foto: Sirotti
dinsdag 4 juli 2017 om 08:23

Poels krijgt belangrijke rol binnen Sky in de Vuelta

Sky-teammanager Dave Brailsford heeft er alle vertrouwen in dat Wout Poels op zijn best zal zijn in de Vuelta a Espana. De Limburger bereidt zich voor op de Spaanse rittenkoers via de Ronde van Polen, meldt De Telegraaf.

Poels, die de afgelopen maanden sukkelde met een knieblessure, hoopte natuurlijk in de eerste plaats op een Tourselectie. Volgens Brailsford waren de risico’s om Poels mee te nemen nog te groot. “Als je iemand na een langdurige knieblessure en met bijna geen competitie in de benen laten starten in de Tour, dan is er een kans dat bij snelle overbelasting die blessure terugkomt. En er was ook de vraag of hij zijn topniveau in deze Tour zou kunnen halen.”

De 29-jarige ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik mag zich nu opmaken voor de Vuelta. “Samen met Chris Froome zal Wout daar normaal gesproken als belangrijke renner van onze ploeg van start gaan”, besluit Brailsford.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2017 11:31
Nederlandse fan te vriend houden? 'Belangrijke rol' zegt nagenoeg niets, dat snappen wij allemaal.
Maar wat moet ie anders zeggen? Dit is nog altijd beter dan 'die gast met die kapotte knie rijdt geen wt wedstrijd meer dit seizoen'
4 juli 2017 11:33
Het heeft echt helemaal niks met medelijden te maken, maar alles met dat ik als Nederlander en fan van Poels, hem liever een keer voor eigen kansen ziet rijden in een grote ronde.
4 juli 2017 12:08
Eens met ChefSpijker. Sky probeert bijna altijd wel een tweede man achter de hand te houden in het klassement, mocht er iets gebeuren met de kopman. Op die manier zou Poels in het zog van Froome best een kans kunnen krijgen om top 10 te rijden. Dan moet hij natuurlijk wel eindelijk bewijzen dat hij dat ook kan.
4 juli 2017 12:10
Bij TLJ had Poels al lang een keer meegestreden om een podiumplek.
4 juli 2017 12:27
@ChefSpijker
Goeie observatie over Konig, maar veelzeggend genoeg dat net hij dan ook bij Sky vertrokken is, terwijl Poels zich lijkt te schikken in zijn rol.
Terzijde: als ik bij mijn kapper of in mijn ijssalon om een Quintana/Contador-coupe vraag , kijken ze me onbegrijpend aan. Om maar te zeggen dat het een coup is, mijn beste.
4 juli 2017 15:46
Prima toch, Poels is geen (3 weken) Ronde Renner. Sky heeft op dat gebied betere alternatieven. Poels is ook geen "meesterknecht" zoals Porte dat voor Froome wel was en Froome voor Wiggens, (bijna) net zo goed als de kopman zelf).
Ik zou zeggen: mee als rittenkapers EN volledige focus op Lombardije.
4 juli 2017 16:33
Ja ik denk als woutje voor zichzelf mag rijden in grote rondes, dat hij dan voor de bergtrui moet gaan en rittenkaper moet spelen. Dat kan hij prima denk ik. Hopelijk lukt dat een beetje komende Vuelta. Klassement zie ik hem nooit rijden. Niet constant genoeg. Al had hij in de Giro 2014 zonder die sneeuwetappe wellicht 10e kunnen worden als knecht van Iran (was wel zwak bezette ronde)
4 juli 2017 20:41
Brailsford kan het weten want die prepareert de Sky renners al jaren.
19 juli 2017 12:13
Ja net zo belangrijk als vorig jaar in de tour.

Reacties zijn gesloten.