Poels kopman in Tour Down Under: “Mooi doel om mee te beginnen”

maandag 7 januari 2019 om 12:01
Poels kopman in Tour Down Under: “Mooi doel om mee te beginnen”

Wout Poels is de kopman van Team Sky in de Tour Down Under, maar wil geen gewenste eindklassering noemen. De Nederlandse klimmer debuteert in de Australische WorldTour-koers. “Hopelijk kunnen we iets leuks doen in de Tour Down Under, dat is het doel. We gaan het zien”, is hij bescheiden.


Poels is al twee weken voor de wedstrijd naar Australië gereisd om te trainen (met Dylan van Baarle en Pavel Sivakov) en te wennen in de hitte. “Ik heb de Tour Down Under nog nooit gereden en dacht altijd dat het een interessante wedstrijd was om te doen. Vorig jaar begon ik er zelf over en ik denk dat het een mooi doel is om het seizoen mee te beginnen”, zegt Poels, die de verwachtingen tempert. “Je weet nooit zeker wat je van de eerste wedstrijd kan verwachten. Ik heb goed getraind en de winter ging volgens plan.”

Scoren in de Ardennen
Het programma van Poels kent een einddoel: de heuvelklassiekers. Na zijn trip in Australië staan de Volta ao Algarve en Tirreno-Adriatico op het programma van de Limburgse klimmer. Poels wil vooral in topconditie aan de start staan, omdat hem dat de laatste jaren niet lukte door blessures aan zijn knie en sleutelbeen.

“Ik houd van de Ardennen, ook al waren het niet de makkelijkste wedstrijden na mijn gebroken sleutelbeen vorig jaar. Ik heb altijd een paar belangrijke wedstrijden in een seizoen. Ik wil graag scoren in de Ardennenklassiekers, dat is belangrijk voor mezelf”, aldus Poels in een persbericht van de ploeg.

Steunen in de Tour
Na het voorjaar gaat Poels’ blik op de Tour de France. “Natuurlijk wil ik daarvoor weer geselecteerd worden om de jongens te steunen”, zegt de Sky-renner, die weet dat Chris Froome en Geraint Thomas daar als kopmannen aan de start zullen staan. “Veel renners willen een duidelijk doel, maar zo kijk ik er niet naar. Ik moet overal toeslaan!”

Selectie Team Sky voor de Tour Down Under 2019 (15-20 januari)
flag-nl Dylan van Baarle
flag-gb Owain Doull
flag-fr Kenny Elissonde
flag-no Kristoffer Halvorsen
flag-de Christian Knees
flag-nl Wout Poels
flag-gb Luke Rowe

Dit artikel delen:

10 Reacties

Tpinotfan 7 januari 2019 om 12:07

Een goede klassering zou er normaal gesproken toch in moeten zitten, het parcours ligt hem in ieder geval. Hopelijk een opvolger van Tom Jelte Slagter!

Wheely 7 januari 2019 om 12:14

Ja je weet het niet met Wout, zo zomaar eens een koers kunnen zijn die hem enorm ligt!

albertocontador1 7 januari 2019 om 14:05

wel mooi dat ze wout uitspelen als kopman

josi 7 januari 2019 om 14:26

Als hij in vorm is, is Poels een podiumkandidaat. Maar zo helemaal aan het begin van het seizoen is het koffiedik kijken hoe iedereen er voor staat.

Brummel 7 januari 2019 om 14:55

Leuk voor Wout. De onvoorspelbaarheid maakt dit tot een vermakelijke koers.

shiraz 7 januari 2019 om 15:05

Is Sivakov dan alleen mee naar Australië om te trainen?

Mathieu Moller 7 januari 2019 om 15:24

Misschien dat hij meedoet met de Cadel Evans Great Ocean Road Race of de Herald Sun Tour. Sky heeft de selecties voor die koersen nog niet geopenbaard.

jooprioolpijp 7 januari 2019 om 16:57

Leuk voor hem. Omdat ‘niemand’ dan nog in topvorm is kan hij, met 2 weken on-site voorbereiding, maar zo podium rijden. Of, op z’n Poels, volkomen tegenvallen.

petoi 7 januari 2019 om 17:22

Zijn genoeg mannen die al voor de jaarwisseling in Australië zijn. Sommigen hebben ook al de Bay crits gereden.
Wat anderen zeggen het is koffiedik kijken welke vorm Poels hier (mag?) verschijnen.

Hij zal niet de eerste op papier grote (Europese) naam zijn die in de TDU niet echt zijn best doet of geen resultaat kan neerzetten.

Mark 7 januari 2019 om 17:51

Tja jaren lang hopen op een kopmanschap in de Giro en Vuelta, maar de realiteit is kopman in Down Under. Hopelijk kan hij bevestigen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair