Plugge op zoek naar versterkingen voor LottoNL-Jumbo: “Geen grote namen”

woensdag 22 juli 2015 om 10:34
Plugge op zoek naar versterkingen voor LottoNL-Jumbo: “Geen grote namen”

Teammanager Richard Plugge gaat zich op de transfermarkt begeven om LottoNL-Jumbo op een gerichte manier te versterken. “We hebben een extra afmaker nodig die voor successen zorgt”, vertelt hij in een interview met De Telegraaf.  “Daarnaast moet onze tweede lijn sterker worden gemaakt. Wanneer je naar Team Sky kijkt dan is niet alleen Chris Froome van sublieme kwaliteit. Al zijn knechten zouden bij andere teams het kopmanschap dragen.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Salarissen zoals die bij Sky worden betaald, hoeven renners bij LottoNL-Jumbo echter niet te verwachten. “Wij hebben niet het budget om meer dure jongens aan te trekken. Je hoeft dus geen
grote naam als versterking te verwachten. We moeten heel handig en slim zijn. Met een innovatief en creatief beleid hopen we jonge renners aan ons te koppelen.”

Contracten met sponsors
Hoewel er naar buiten toe geen zekerheid is of De Lotto en Jumbo het sponsorcontract na 2016 verlengen, maakt Plugge zich geen zorgen over de toekomst. “Onder dit project ligt een plan tot en met de Winterspelen van 2018. Daarvoor hebben we al toezeggingen binnen. Wij kunnen dus zonder problemen tweejarige contracten aanbieden, zoals we met Tom Leezer hebben gedaan.”

“Resultaten aan de magere kant”
In het eerste seizoen van de ploeg werden de verwachtingen qua prestaties nog niet ingelost. “Dit jaar valt het tegen. Slechts drie zeges is aan de magere kant”, beaamt Plugge, die wel blij is met de verbetering die sinds de grote rondes is opgetreden. “De sterke Giro d’Italia van Steven Kruijswijk en de tot dusver knappe revival van Robert Gesink tonen aan dat we weer op de goede weg zijn.”

Dit artikel delen:

70 Reacties

maastrichtmandarijn 22 juli 2015 om 10:36

Mensen voor een goede sprinttrein en iemand op Vanmarcke te ondersteunen op de kasseien

0
John hiatt 22 juli 2015 om 10:40

Coquard!

0
robotour 22 juli 2015 om 10:40

@maastrichtmandarijn
iemand om Vanmarcke te ondersteunen, die rijdt toch altijd lek op het moment supreme;)
Met Hofland hebben ze een aardig goede sprinter, maar om daar nu een hele sprinttrein voor te gaan bouwen, lijkt mij niet in het budget te passen. Volgens mij kan Hofland zich ook aardig goed alleen redden in de sprints.

0
TaDo 22 juli 2015 om 10:40

Gelukkig aan realisme geen gebrek bij de ploeg. Ook het interview gisteren met Verhoeven en een kijkje achter de schermen weergeven niet het pamper/tevredenheid beeld wat een aantal mensen hier proberen te beweren. Een ploeg die door minder geldbudget in de steigers staat, hopelijk kunnen ze het voorbeeld volgen van hun Belgische evenknie met afmakers als een Greipel en Gallopin.

0
TheArt 22 juli 2015 om 10:41

Tweede lijn moet sterker worden. Hèhè ze hebben het door.

0
maastrichtmandarijn 22 juli 2015 om 10:45

@robotour gewoon iemand die Hofland net dat kleine beetje beter kan afzetten, maar daarnaast moet hij ook leren zich zo snel weg te laten drukken. Op de kasseien moeten ze iemand formaatje sep hebben zodat hij meteen zn fiets af kan staan ;)

0
KnightBiker 22 juli 2015 om 10:47

Idd vanmarcke beter ondersteunen, en kijken hoe je hem beter kan inzetten: na de ontsnapping eerder deze tour denk ik dat hij als een Hushovd berg etappes aan kan die eindigen op een afdaling. Hij heeft wel degelijk iets te zoeken in een grote ronde want voor zijn zware lichaam kan hij toch goed klimmen.
Wat verdere versterkingen betreft: grote kans dat de broertjes van poppel komen als Cavendish naar Trek gaat. De van poppels zullen nog niet veel gaan winnen, maar wel veel ereplaatsen en dus punten kunnen oprapen.

0
Vastaranta 22 juli 2015 om 10:56

De poppeltjes verwacht ik zeker

0
vinnievidefietsen 22 juli 2015 om 10:57

Benieuwd of Ten Dam blijft, anders komt er weer een paar tonnetjes vrij…

0
Front-runner 22 juli 2015 om 10:58

Ik denk niet dat mannen als Greipel en Gallopin haalbaar zijn qua budget.
Versterking voor de voorjaarsklassiekers lijkt me absoluut noodzakelijk. Op dit moment zit Sep vaak veel te vroeg geisoleerd en moet daardoor veel werk zelf doen. Bijvoorbeeld: Elmiger, Keukeleire, Oss, Wallays en Breschel.
Daarnaast richten op jong talent: Felline en Juul Jensen. En een type als Paterski is ook wel toe aan de WT.

0
Wim Kruithof 22 juli 2015 om 11:02

de van Poppels voor zeges in mindere koersen en ik zou Langeveld terughalen een zeer goede stap vinden, maar die is lastig los te weken bij Garmin-Cannondale denk ik.

0
Vastaranta 22 juli 2015 om 11:03

Naar het karakter van de ploeg kijkende zal men zich zeer waarschijnlijk versterken met Nederlanders en/of vlamingen.

0
Lars#1 22 juli 2015 om 11:03

Zou een Haussler geen goede versterking zijn?
Kan zowel Hofland en Vanmarcke ondersteunen en daarnaast is hij zelf ook in staat om goed te finishen.

0
TeamNL 22 juli 2015 om 11:08

Het contract van Monfort bij Lotto-Soudal is nog niet verlengd. Ideale renner die lang mee kan met de kopman(nen). De La Parte reed een goede ronde van Oostenrijk en zou ook een goede aanwinst kunnen zijn. Een Nederlandse afmaken ga je in ieder geval moeilijk vinden.

Edit: Cavendish heeft nog niet verlengd bij EQS ;-) Over onhaalbaar gesproken!

0
lnnrt 22 juli 2015 om 11:09

Ik zou eens een heel goed gesprek met M. Van der Poel hebben, komend jaar nog vol op het veld laten inzetten, maar met het vooruitzicht om daarna op de weg aan de slag te gaan.

Verder zou ik Bob Jungels een mooie versterking voor TLJ vinden.

0
Kirsipuu 22 juli 2015 om 11:32

Er lopen een heel aantal contracten van interessante renners af die denk ik wel haalbaar zijn. Iemand als Jelle Wallays voor de klassiekers, Paterski als knecht bergop die zelf ook af kan maken of Meintjes als talent…

0
KnightBiker 22 juli 2015 om 11:47

Plugge geeft zelf aan dat het geen grote namen kunnen worden: een Cavendish caliber renner is onhaalbaar met het huidige budget.
Het zij de talenten die je moet halen: de van poppels passen perfect in de doelstellingen en zullen nog niet de hoofdprijs kosten.
Hausler: nogal wisselvallig maar kan in potentie veel.
Monfort: mooie renner, maar van dat type heeft L-J al 4 betere versies komend jaar en geen renner die vaak puntjes kan halen.
Wouter Wipper zou een perfecte renner zijn, maar die wil niet. ( > Garmin of evt Trek)
Bij QS verdwijnen nog wel een paar renners denk ik: daar valt nog wat kwaliteit te halen.
Type Steegmans zou ook goed zijn voor vanmarcke, jammer dat die stopt want daar zou nog veel uit te halen zijn.
Wie voldoen er nog meer aan het profiel Steegmans/Hausler die vrij zijn? Die jongens van Topsport doen het erg goed, maar zijn waarschijnlijk al besproken.

0
tendam 22 juli 2015 om 11:48

@tado
Hun Belgische evenknie leunt wel erg sterk op buitenlanders… maar je ziet dat het zoals bij Rabo vroeger eigenlijk niet uitmaakt, de Vlamingen zijn er toch wel trots op. Ik vraag me alleen wel af of er een jonge buitenlander van het niveau Gallopin nu naar LottoNL zou komen, en wie dat dan zou moeten zijn.

Persoonlijk vond ik het jammer dat Slagter vertrok, en die haalt nu bij lange na niet z'n niveau bij Garmin. Ik weet niet of ze echt in onmin uit elkaar zijn gegaan, anders gelijk terughalen die gast.

0
kampie 22 juli 2015 om 11:55

Ik hoop dat ze de versterkingen uit België of Nederland halen. Of Tejay van Garderen, die spreekt ook beetje Hollands :)

0
lnnrt 22 juli 2015 om 12:04

Meintjes is wel een goeie, die spreekt Afrikaner, dat is toch bijna Nederlands ;)

@TeamNL: die De la Parte meen je toch niet serieus?

0
gardeyn 22 juli 2015 om 12:06

@kampie : en dan in het halve budget op ;)

0
peervaneynthoven 22 juli 2015 om 12:10

@kampie. Zuid-of Noord-Hollands? OT Sam Oomen? Of gaan dit soort talenten niet meer via een Hollandse, sorry Nederlandse ploeg maar rechtstreeks naar een buitenlandse vanwege de centen en betere faciliteiten. Ik zie het dan somber in voor het Hollandse, sorry Nederlandse wielrennen.

0
Kwouter 22 juli 2015 om 12:11

Ik ben zeer benieuwd wie hij wil halen. Bij roompot heeft ook niemand zich echt goed in de kijkers gereden.
Het zal vooral voor de sprint en de kasseien worden. Voor de bergen is de 2de lijn best goed.
Sep kan wel 3 goede mannen gebruiken. 1 om zijn wiel af te staan na wéér lek rijden, 2 man om hem terug te brengen (waarvan 1 daarna kan aanblijven). En na de 2de keer lek kan de overige man zijn wiel afgeven.

Leezer en Wynants zijn onde andere mannen die dat moeten doen, maar die stelde een beetje teleur.

0
Laatste man 22 juli 2015 om 12:12

Realistisch verhaal over verbeteringen en aankopen.
Veel renners kan een streep als aankoop;
Te duur (Cav etc.), sponsor (Felline, Oss, Paterski etc.) of verleden (De la Parte).

Categorie Benelux, Duitsland en wellicht scandinavie. Vooral jong.
– v.Poppels, Groenewegen, v.Baarle, Arndt, Zabel, Jungels, Quaadde etc.

0
Arema Pro Cycling Team 22 juli 2015 om 12:18

Weinig budget..zullen ze moeten vissen in de pro-cont ploegen, dus bij Topsport, Bora en Roompot bijvoorbeeld.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone