Ploegloze Quintana vliegt naar Europa voor gesprekken met UCI en MPCC

woensdag 8 februari 2023 om 13:13
Ploegloze Quintana vliegt naar Europa voor gesprekken met UCI en MPCC

foto: Cor Vos

Het is begin februari en Nairo Quintana heeft nog altijd geen nieuwe werkgever. De Colombiaanse klimmer geeft echter niet zomaar op en vliegt deze week naar Europa voor gesprekken met de UCI, MPCC (Movement for a Credible Cycling) en Tourorganisator ASO, in de hoop zo de impasse te doorbreken.

Volgens het Colombiaanse El Tiempo zou Quintana de komende dagen aan de vergadertafel zitten met mensen van de UCI, MPCC en ASO, om te praten over de afhandeling van zijn inmiddels veelbesproken Tramadol-zaak en zijn onzekere toekomst. Quintana hoopt zo snel mogelijk op een doorbraak en te tekenen bij een nieuwe ploeg. De 33-jarige renner gaf eerder al aan dat hij alleen wil uitkomen op profniveau.

Lees ook:
Nairo Quintana gaat nog niet met pensioen: “Ik geef niet op”

Quintana kwam de voorbije drie seizoenen uit voor het Franse Arkéa-Samsic, maar begin oktober 2022 besloten beide partijen – ondanks een eerdere mondelinge overeenkomst tot contractverlenging – uit elkaar te gaan. De klimmer was twee maanden eerder uit de uitslag geschrapt van de Tour de France, na een positieve test op Tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI.

De tweevoudig winnaar van een grote ronde kwam afgelopen zondag nog in actie op het Colombiaans wegkampioenschap in Bucaramanga. Quintana wist als individuele renner – de klimmer reed in een wit shirt zonder sponsors in de rondte – de bronzen medaille in de wacht te slepen. De titel ging naar Esteban Chaves.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Cochise 8 februari 2023 om 14:45

Benieuwd of dat gelobby wat oplevert! Het zouden vooral ASO en MPCC zijn die veto’s hebben gesteld bij de ploegen die het aantrekken van Quintana overwogen.

1
Ronellenfitsch 8 februari 2023 om 14:47

Inderdaad wel een dubieuze rol van een wedstrijdorganisatie, ze zijn geen sportbond (ook al heeft de ASO in praktijk de macht …)

2
Gebruikersnaam 8 februari 2023 om 22:11

Oh nee, een veto van MPCC, dat wil je niet. Je zal maar moeten omgaan met die “absoluut geen gevolgen” die daarbij horen.

0
Jean Dumas 9 februari 2023 om 12:35

Zelfde principe als bij einde B&B. De andere ploegen zitten niet te wachten op concurrentie, legde Berkhout uit bij In het Wiel.

0
Polleke 8 februari 2023 om 15:59

Redelijk hopeloze missie… daar gaat niemand zich aan wagen, te veel akkefietjes de laatste jaren…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone