Nairo Quintana gaat nog niet met pensioen: “Ik geef niet op”

woensdag 25 januari 2023 om 15:58
Nairo Quintana gaat nog niet met pensioen: “Ik geef niet op”

foto: Cor Vos

Nairo Quintana stopt dan toch niet als profwielrenner. Lokale media meldden eerder dat de klimmer vandaag zijn afscheid aan zou kondigen, maar op de geplande persconferentie liet hij weten dat hij niet van plan is om afscheid te namen. “Ik geef niet op”, aldus Quintana.

“Ik ben in zeer goede vorm”, vervolgde de klimmer. “Ik zal blijven vechten om weer mee te strijden. Ik ben een eerlijke renner die zich aan de regels heeft gehouden.” Quintana vertelde verder dat hij nog geen ploeg heeft voor 2023, maar gaf aan dat hij hoopt die alsnog te vinden. Hij wil actief blijven en op profniveau en sloeg dus al meerdere aanbiedingen van Colombiaanse conti-teams af, waaronder Medellín-EPM.

“Ik ben dankbaar voor de aanbiedingen van verschillen Colombiaanse ploegen, maar mijn doel is om mijn land te vertegenwoordigen in de belangrijkste wedstrijden in de wereld”, zei Quintana. “Hoewel ik nog geen team heb, blijf ik beschikbaar. Ik wil weer koersen, een nummer opspelden. Een echte wielrenner geeft niet op bij tegenslag. Ik heb veel moeilijkheden overwonnen, en ik heb altijd antwoord gegeven op alle vragen en onjuiste beweringen.”

Quintana kwam de voorbije drie seizoenen uit voor het Franse Arkéa-Samsic, maar begin oktober 2022 besloten beide partijen – ondanks een eerdere mondelinge overeenkomst tot contractverlenging – uit elkaar te gaan. De klimmer was twee maanden eerder uit de uitslag geschrapt van de Tour de France, na een positieve test op tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI.

In november zei Quintana dat hij in 2023 voor een WorldTour-team uit zou komen en onlangs berichtten Colombiaanse media dat hij naar Europa zou vliegen om een contract te tekenen bij een nieuwe ploeg. Quintana geeft nu dus toe dat hij nog geen team gevonden heeft.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Fast Freddy 25 januari 2023 om 16:04

Haha, ik wist het wel. Er komen nog minstens 10 berichten met nieuwe geruchten en tamtampraat voordat dit nootje wordt gekraakt.

1
AnderJ 25 januari 2023 om 17:09

Wat mij betreft kunnen items over Quintana naar de rubriek Wielerflits kort of Wielerflits Boulevard totdat hij daadwerkelijk een getekend contract heeft…

1
re-cycle 25 januari 2023 om 20:38

Voor mij mogen dit soort berichten zeker. Zeker wielerwaardig in vergelijk met de tranen die in een tv programma te zien waren bij huidig commentator/oud wielrenster over haar vader/ oud wijlen wielrennen. De melding van de emotie was hoe oprecht ook niet vermeldenswmaardig voor een site als deze Quintano doet er wat mij betreftnog toe al heeft hij (nog) geen contract.

2
Wheely 25 januari 2023 om 16:17

Medellin heeft vast nog wel een plekje. ;-)

0
Limal 25 januari 2023 om 16:28

Met als bonus een sappige docu: 'Nairoman vs. Superman'

0
bilthoven 25 januari 2023 om 18:54

Volgens mij staat in bovenstaand artikel duidelijk vermeld dat hij geen trek heeft in aanbiedingen van Columbiaanse conti-teams.

0
Viktrodriguez 25 januari 2023 om 21:01

Met die zaak boven zijn hoofd en we zitten al eind januari in een sport waarin de ploegen maar beperkt plaats en budget hebben.

Quintana mag blij zijn als ie überhaupt bij zo’n contiploeg terecht kan.

0
Maillot à Pois 25 januari 2023 om 21:38

Dat is de ironie net: er hangt Quintana geen zaak meer boven het hoofd. De Tramadol-zaak is afgehandeld, hij heeft de sanctie die daarmee gepaard gekregen en zijn beroep is afgewezen. Een schorsing was nooit aan de orde.
Maar blijkbaar is ie méér verbrand dan anderen die wel geschorst werden en daarna opnieuw een contract kregen.

0
Gebruikersnaam 25 januari 2023 om 19:08

Zal misschien wel moeten wachten tot april/mei, wanneer de eerste teams beginnen panikeren omdat ze te weinig punten hebben (ook al hebben ze nog 2 en een half jaar)

0
DunJay 26 januari 2023 om 09:43

Hij moet hopen op een paar flinke valpartijen waarbij een team een substantieel deel van de selectie in de lappenmand ziet belanden. Dan krijgt hij wellicht nog een kansje.

0
Marveloke 25 januari 2023 om 20:43

Hopelukt gunt iemand Nairoman nog een plekje. En kan hij dan weer antwoorden met de pedalen.

0
Fikret 26 januari 2023 om 00:25

Hij zou in zijn nadagen erg goed de Jay Vine of Wout van Aert rol in kunnen vullen als meesterknecht voor bijvoorbeeld zijn landgenoot Bernal of een andere grote kopman in de Tour, vervolgens voor eigen kansen gaan in de Giro of Vuelta.

0
Grote Plateau 26 januari 2023 om 00:35

Voor wie dan? Hij helpt niet dat hij met bijna niemand goed kan opschieten.

Colombianen voorin het peloton zijn smeriger met elkaar dan presidentsverkiezingen.

0
Het Luipaard van Lent 25 januari 2023 om 16:28

Wellicht in Porto. Mag ie buitenaards de Portugese cols opvliegen 1 keer per jaar.

-1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone