Ploegleiding: “Lobato reageerde nergens op”

Ploegleiding: “Lobato reageerde nergens op”

Foto: Sirotti

zaterdag 16 december 2017 om 11:30

Nadat LottoNL-Jumbo eerder deze week bekendmaakte Antwan Tolhoek, Juan José Lobato en Pascal Eenkhoorn naar huis te hebben gestuurd vanwege het in bezit hebben of gebruiken van slaapmedicatie buiten de ploeg om, is nu ook meer bekend geworden over de toedracht van het incident.

De Nederlandse WorldTour ploeg heeft openheid van zaken gegeven in een reconstructie van de NOS. Dinsdagavond werden zowel Eenkhoorn als Tolhoek in verwarde toestand aangetroffen in het hotel. Beide renners waren wel bij kennis. Dit bleek niet het geval bij de Spaanse sprinter Lobato. “We zagen dat hij sliep. We probeerden hem wakker te maken, maar dat lukte maar niet”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. Teammanager Richard Plugge zegt erg geschrokken te zijn van de situatie. “We stonden op een bepaald moment met wel 25 paarden aan hem te trekken, maar hij reageerde op niks.”

Hierop besloot de ploeg om contact op te nemen met de ploegarts, die het advies geeft om medische hulp in te roepen in de vorm van een ambulance. De Spanjaard, die inmiddels was ontwaakt uit zijn diepe slaap, werd vervolgens onderzocht door het ambulancepersoneel. “Lobato was in staat om op eigen kracht naar de ambulance te lopen”, vertelt Zeeman. De sprinter vertrok daarop, samen met Eenkhoorn en Tolhoek, naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Na enkele vervolgonderzoeken arriveerden Eenkhoorn en Lobato woensdagochtend weer bij het hotel. De renners moesten een paar uur later door de leiding nogmaals wakker worden gemaakt.

Het was aanvankelijk nog onduidelijk welk slaapmiddel de drie renners die bewuste avond hadden ingenomen. Het blijkt nu om het middel Noctamid te gaan, ook wel bekend als Lormetazepam. Dit middel wordt vaak kortstondig voorgeschreven aan patiënten vanwege de hoge verslavingsgevoeligheid. De vraag die nu heerst, is hoe de zaak zal worden afgehandeld. Zeeman stelt dat de ploeg zijn tijd zal nemen voor een weloverwogen besluit. “We zetten op dit moment alles tegen elkaar af, ook om de ratio en de emotie zo goed mogelijk van elkaar te scheiden. Maar iedereen binnen de ploeg neemt afstand van wat er is gebeurd. Het druist in tegen onze manier van het bedrijven van topsport.”

Dit artikel delen:

62 Reacties

Jungle Man 16 december 2017 om 18:33

Waarom in vredesnaam slaappillen nemen zonder goede reden .Voor intercontinentale vluchten gebruik ik zelf stilnox. Maar Spanje lijkt ne zo ver.

0
ChefSpijker 16 december 2017 om 19:06

Lobato heeft het middel verstrekt binnen de ploeg. Zonder hem hadden die jonkies waarschijnlijk niet eens gebruikt. Zou dan niet heel raar zijn om de ‘dealer’ binnen de ploeg eruit te gooien. Nu is het nog iets onschuldigs, de volgende keer is het een zwaarder middel wat wel op de dopinglijst staat…

0
Laatste man 16 december 2017 om 19:07

Lekker kansloos Spinergy!

0
ghostwriter 16 december 2017 om 19:48

Het lijkt me dat degene die het middel heeft verstrekt wordt ontslagen en de andere twee een flinke tik op de vingers krijgen.

0
sooike 16 december 2017 om 20:09

Lekkere binnenkomer van Eenkhoorn. De rest van zijn loopbaan gebrandmerkt. Zo werkt het nu eenmaal.

0
roeleur 16 december 2017 om 20:36

Edit redactie: Doe normaal

0
wielrenner 16 december 2017 om 20:56

Lekker trippen met Stilnoct, las net het verhaal van Zonneveld in het AD. Als het waar is wat hij zegt dan hebben die 3 jongens een héél groot probleem…

0
Laatste man 16 december 2017 om 21:41

Waarom is het eerdere bericht over ontslag Lobato verwijderd?

0
oscarito1908 17 december 2017 om 00:32

En Eenkhoorn en Tolhoek?

0
RikkyG 17 december 2017 om 01:32

Frederik Backaert halen ! (Dat mag toch ondanks contract pro-conti ?)
Jammer van Lobato maar er zijn voldoende Spaanse en Franse Pro-Conti’s voor hem denk ik.
Bille(n)koek voor de jongetjes en stinkend je best doen t komende jaar.

0
MME 17 december 2017 om 19:39

LEES NET OP CYCLINGNEWS.COM DAT LOBATO ONTSLAGEN IS!!

0
Verweggistan 17 december 2017 om 20:08

@MME: ‘set to fire’. niet ‘fired’. Daar zit een groot verschil tussen. Maar ik vind dat Wielerflits wel erg terughoudend reageert. Dit hadden toch ook 10 berichten kunnen zijn?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone