Ploegleider Wouters: “Meeusen past nog steeds binnen onze ploeg”

Ploegleider Wouters: “Meeusen past nog steeds binnen onze ploeg”

Kris Wouters en Sven Vanthourenhout in Bièles - Foto: Sven Nys

maandag 23 januari 2017 om 15:00

Het was even schrikken toen Tom Meeusen afgelopen week in de Belgische media hard uithaalde naar zijn ploeg Telenet-Fidea, enkel Sven Vanthourenhout werd gespaard. Volgens die andere ploegleider, Kris Wouters, betekent dit niet per se het einde van de samenwerking. “Tom heeft in Hoogerheide nog maar eens bewezen dat hij prima in onze ploeg kan functioneren”, vertelt hij aan WielerFlits.

“De ploeg staat niet meer achter mij, en ik ook niet achter hen” en “Sven Vanthourenhout is de enige reden dat ik nog bij dit team ben” zijn maar enkele van Meeusens uitspraken die afgelopen weekend veldritland op zijn kop zetten. Meeusen rept in het interview met geen woord over teammanager Nys en die andere ploegleider, Kris Wouters. Doet dat pijn? “Sven is zijn persoonlijke trainer en dan is het normaal dat zijn band met hem beter is dan met de andere ploegleiders. Ik heb zeker niets tegen Tom en hij ook niet tegen mij, denk ik dan. Dat is toch nog nooit ter sprake gekomen in het verleden.”

Wouters ziet deze ophef dan ook niet als het einde van de samenwerking met Telenet-Fidea. “Ik heb mij altijd ingezet voor Tom en ik zal dat blijven doen zolang hij deel uitmaakt van het team, zoals ik dat probeer te doen voor elk lid”, zo vindt de ex-renner uit Westerlo. “Het was misschien beter geweest om die dingen intern te bespreken, maar goed, dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren. Tom heeft in Hoogerheide nog eens bewezen dat hij prima in onze ploeg kan functioneren. Mede dankzij het werk van hem en Corne van Kessel heeft Lars kunnen winnen, dus hij past zeker nog binnen het team.”

“Nooit meegemaakt”
De slotmanche van de wereldbeker in Hoogerheide was een fenomenale dag voor de troepen van Kris Wouters. Met Lars van der Haar op één, en Meeusen en Corne van Kessel op de dichtste ereplaatsen bezetten zij het volledige podium. Een unicum, voor Wouters. “Ik zit al een tijdje in het wereldje, maar dit heb ik nooit meegemaakt. Je kan van zoiets alleen maar dromen, en gisteren is dat uitgekomen. Vooral de manier waarop, vind ik mooi. Lars heeft de zege behaald, maar daarachter is perfect werk geleverd door de andere renners van de ploeg. Dat is als ploegleider heel fijn om te zien, natuurlijk.”


Vrijdag laat Wouters, die vorige week nog op verkenning ging, zijn licht schijnen op het WK-parcours in Bièles in onze voorbeschouwing.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Pizzi 23 januari 2017 om 15:06

Flinke muur daar rechts op de foto.

Geraint 23 januari 2017 om 15:39

Nys praat over spectaculair en heel technisch parcours. Adri lapt het hem ;)

theking 23 januari 2017 om 16:44

Meeusen is ook wel een beetje aan het zeuren vind ik. Als ik de veldrit ten zie dan heb ik nou niet echt het idee dat hij door zijn eigen ploeg benadeeld wordt.

LutsenkoFan 23 januari 2017 om 16:53

Flinke muur, mwah.. Gaan ze allemaal geen problemen mee hebben, of het moet heel modderig zijn.

Wheely 23 januari 2017 om 16:54

Viel me op dat Meeusen gisteren wel erg fanatiek de sprint aan ging tegen Van Kessel na een poos in zijn wiel te hebben gehangen. Weinig teamspirit bij die jongen.

Gebruikersnaam 23 januari 2017 om 17:05

Meeusen heeft gisteren even veel gaten dichtgereden en even veel afgestopt als Van Kessel, geen idee waarom die niet gewoon zou mogen meesprinten voor de 2e plaats.

Wheely 23 januari 2017 om 17:10

Ik zou hand in hand met mijn ploegmakker over de meet fietsen na zo’n mooie teamprestatie.

nederbelg 23 januari 2017 om 17:48

@wheely
Met 3 in top 3 en handen in de lucht doet me altijd aan doping-dominantietijden denken, beter wat ingetogener. Dewolf/dhaenens, Berzhyn/Argentin, quickstep trio in P-R… vieze smaak..

DeGroteMolen 23 januari 2017 om 17:59

@ Nederbelg, neemt niet weg dat Meeuwsen bijna achterstevoren op zijn fiets zat om zijn ploegmaat die een lange beurt voorop deed nog in de laatste meter voorbij te steken. Had ook wat anders gekund wat mij betreft.

Thijs E 23 januari 2017 om 18:52

“Meeusen past nog steeds binnen onze ploeg”

Met andere woorden: hij past als hij een passende/lagere aanbieding accepteert, anders mag hij gerust een andere ploeg opzoeken.

karper 23 januari 2017 om 19:54

Ik vond Meeusen gisteren goed teamwork leveren. Dat hij nog ging sprinten is zijn goed recht.

Sebas 24 januari 2017 om 09:30

Ja, maar @ Thijs E .. Zo is het toch ook gewoon? Telenet Fidea heeft nog twee andere jongens die een flink stukje door de modder kunnen rijden. Ik geloof heilig dat er plaats is voor Meeusen, maar als hij meent de volledige steun vd ploeg te missen, ben ik bang dat hij het bij zichzelf moet zoeken. TF kan toch niet alle ballen op Meeusen gaan gooien als ze met drie man op het podium staan en de Europees kampioen niet eens meedoet? Wellicht is een eigen weg inslaan voor Meeusen nog niet zo'n slecht idee, maar daar gaat wel veel tijd en energie naar uit.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone