Ploegleider White: “We moeten dit weekend tijd pakken op Dumoulin”
foto: Lapresse
zaterdag 19 mei 2018 om 11:59

Ploegleider White: “We moeten dit weekend tijd pakken op Dumoulin”

Simon Yates is de trotse leider in de Giro d’Italia. De Brit heerst momenteel bergop, maar beseft dat hij nog meer tijd moet pakken om titelverdediger Tom Dumoulin achter zich te houden. Met de tijdrit naar Rovereto in het vooruitzicht zullen de komende bergritten van levensbelang zijn, zo beseft ook ploegleider Matt White in gesprek met de NOS. “In het ideale geval pakt Simon dit weekend één minuut op Dumoulin”, aldus de Australiër.

White ziet niet in waarom zijn protegé geen tijd kan pakken bergop. “Hij is gezond en blaakt van het zelfvertrouwen. In het ideale geval pakken we dit weekend één minuut. Het moge duidelijk zijn dat we tijd moeten pakken. We weten hoe goed Tom is tegen de klok, en hoe constant hij is over drie weken. We mogen niet teveel achterstand hebben in de slotweek.”

De voormalig profrenner gelooft niet dat Dumoulin met de dag beter wordt bergop. “Ik heb nooit gedacht dat hij slecht reed. Hij heeft vrijwel geen tijd verloren, uitgezonderd in de laatste explosieve meters van etappes. Hij is al sinds de start in Jeruzalem goed in vorm, en is altijd dé referentie geweest voor ons”, zo besluit White.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
19 mei 2018 12:00
WRONG. Tom moet tijd pakken op Simon.
19 mei 2018 12:09
@Johnny7
Want?
19 mei 2018 12:19
Na de tijdrit zijn er nog lastige ritten genoeg. Het gaat er niet om dat Tom na de tijdrit in het roze staat maar dat Tom ook in Rome met het roze staat!
19 mei 2018 14:18
Mitchelton oogt sterk. Yates kan alleen geklopt worden als hij het roze verliest in de tijdrit.
19 mei 2018 15:38
Als ik White was zou ik niet al te zeker van mijn zaak zijn. Yates heeft de neiging om er doorheen te zakken. De derde week en met name volgend weekend zal erg zwaar worden voor Yates. En ik zou niet alleen Dumoulin, maar ook Pinot en Pozzovivo vrezen als ik hem was.

Reacties zijn gesloten.