Ploegleider Van Poppel geniet van zeges Roompot Oranje Peloton: “Dit is geweldig”

zaterdag 22 augustus 2015 om 11:19
Ploegleider Van Poppel geniet van zeges Roompot Oranje Peloton: “Dit is geweldig”

Jean-Paul van Poppel beleefde vrijdag zijn tot nu toe fijnste dag als ploegleider van Roompot Oranje Peloton. Na al het hele seizoen te hebben gewacht op een overwinning was het dankzij Maurits Lammertink (Tour du Limousin) en Dylan Groenewegen (Arnhem Veenendaal Classic) plots twee keer raak op één dag.

“Dit is geweldig”, vertelde Van Poppel, die zelf in de ploegleiderswagen zat bij de Arnhem Veenendaal Classic, aan de NOS. Tijdens deze koers kreeg hij door dat Lammertink in de Limousin de slotetappe had gewonnen. “Ik heb het bewust niet verteld aan mijn renners in koers. Ik was bang dat het extra druk zou geven.”

Geen stress door uitblijven zege
Het uitblijven van een overwinning dit seizoen had volgens Van Poppel niet voor extra stress gezorgd. “Wij hoeven niet per se te winnen. Zeker niet met zo’n jongerenploeg die we dit jaar zijn opgestart. Maar dit geeft wel heel veel tevredenheid.”

“De jongens rijden een programma met wedstrijden waar hele sterke ploegen aan meedoen, echt de top van de wereld. Je ziet dat we mooie uitslagen hebben geboekt en ons goed in de kijker hebben gereden. Dat we nu opeens twee keer scoren is natuurlijk fantastisch.”

Tijd voor een feestje na de overwinning in Veenendaal was er niet. “Iedereen ging al snel zijn eigen weg. Maar gezien het appverkeer van de renners viert iedereen zijn eigen feestje, dus dat is wel leuk.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

LinusGerdemann 22 augustus 2015 om 11:59

Het mooiste was eigenlijk nog het passeren van de streep door Berden de Vries. Ruim een minuut na het peloton met gebalde vuisten over de streep komen.

Wheely 22 augustus 2015 om 12:40

Leuk voor JP!

Is er al eens een rechtstreeks duel uitgevochten tussen zijn zoons en zijn pupillen eigenlijk?

Nick Doup 22 augustus 2015 om 13:18

Ik hoop dat ze deze lijn, na de Eneco Tour en deze zeges, door kunnen trekken!

@Wheely
Het was bijna zo dat Danny in de Eneco Tour Jesper Asselman de leiderstrui kon ontnemen als hij de rit won. ;)

Wheely 22 augustus 2015 om 13:27

@Nick
Dat is waar ook, denk dat pappa van Poppel dat geen enkel probleem had gevonden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair