Ploegleider Marc Reef: “Te vroeg om Tom Dumoulin af te schrijven als klassementsrenner”

Ploegleider Marc Reef: “Te vroeg om Tom Dumoulin af te schrijven als klassementsrenner”

© Cor Vos

donderdag 12 mei 2022 om 10:41
Interview

Jumbo-Visma kreeg een dreun tijdens de Giro-etappe naar de Etna. Tom Dumoulin loste vroeg, maar ook Tobias Foss en Sam Oomen, de andere klassementsrenners, verloren veel tijd. Anderhalve dag later stelden we de vraag aan ploegleider Marc Reef. “Hoe het nu verder moet met Tom? In eerste instantie rustig blijven. De Giro is nog lang. Er ligt hier nog veel moois te rapen voor de ploeg.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

We spraken Marc Reef, ploegleider bij Jumbo-Visma in deze Ronde van Italië, gisteravond. De klap van dinsdag, toen alle drie de klassementsrenners kopje onder gingen op weg naar de top van de Etna, blijkt al een beetje verwerkt. “We zijn de etappe van woensdag – met aankomst in Messina – goed doorgekomen. Er is goed doorgereden op de klim halverwege de rit, maar het was toch een gecontroleerde etappe. Al bij al een relatief rustige dag. Goed om te resetten.”

Heb je intussen nog met Tom Dumoulin gepraat?
“Zeker. Maar de conclusie blijft wat Tom eerder zelf al had aangegeven in een eerste reactie. Hij heeft zichzelf niets te verwijten. Hij heeft hier hard voor gewerkt. Zijn voorbereiding was niet optimaal, maar de laatste drie weken op hoogte waren goed. Hij moet nu het vertrouwen behouden, weliswaar in de wetenschap dat een klassement niet meer haalbaar is. Maar dat harde werk mag niet zomaar verloren gaan. Er zullen zich in deze Giro nog andere kansen aandienen en daar gaan we voor strijden.”

Kan hij zich optrekken aan zijn degelijke tijdrit in Boedapest?
“Dat moet hij absoluut doen. Daar heeft hij laten zien dat de conditie zeker niet slecht is. Hij verloor er amper vijf seconden op Simon Yates en was na hem de beste klassementsrenner. We hebben Tom gezegd dat hij dat moet meenemen naar de rest van deze Giro. Nu eerst even de rust bewaren, de eerstvolgende dagen gebruiken om te resetten om daarna zijn moment te nemen.”

Moet hij zich heroriënteren en in de toekomst zonder klassementsambities naar een grote ronde trekken? 
“Dat gaan we later bekijken en bespreken. En daar heeft Tom uiteraard ook zelf een belangrijke stem in. Maar vandaag is het veel te vroeg om daar een streep onder te zetten.”

Het is intussen vier jaar geleden, van de Tour de France 2018, dat het nog een keer lukte.
“Dat klopt niet helemaal. In 2020 werd hij zevende in de Tour, terwijl hij onderweg nog in steun van Primoz Roglic reed. Maar laten we eerst focussen op het vervolg van deze Giro.”

Vorig jaar piekte hij perfect naar de Olympische tijdrit. Tegen de klok is hij wel wereldtop. Misschien ligt dat hem beter, in combinatie met het streven naar dagsucces. Denkt hij zelf niet in die richting?
“Nog eens, zowel Tom als de ploegleiding vinden het te vroeg om daar nu al over te praten. Zoiets beslis je niet binnen de 24 uur. Onze plannen voor deze Giro wijzigen trouwens niet zo veel. Met Tobias Foss en Sam Oomen streven we hier nog steeds een goed klassement na. Dat is nu belangrijk.”

De renners Jumbo-Visma in de Giro d’Italia – foto: Cor Vos © 2022

Ook zij hebben niet meer de beste uitgangspositie…
“Dat klopt. Maar aan die plannen zijn niets gewijzigd. Zij gaan voor het best mogelijke klassement. Nee, een podiumplaats zit er niet meer in, maar dat was vooraf misschien ook geen reëel doel. Een toptienplaats is ook een klassement. We hebben de voorbije jaren wel meer gezien dat renners ondanks een slechte dag in de beginfase, later nog kunnen oprukken.”

Hoe is de sfeer intussen?
“Oprecht, heel goed. Natuurlijk was er na de Etna-etappe een moment van teleurstelling. Maar dat is nu het voordeel in een grote ronde: de dag erop wordt er opnieuw gefietst. Zoals je bij een overwinning weinig tijd hebt om euforisch te zijn, moet je ook bij een tegenvaller snel de knop weer omdraaien.”

Olav Kooij won intussen in de Ronde van Hongarije. Had die jongen niet de Giro moeten rijden?
“Olav is ontzettend getalenteerd, heeft dit jaar al hele mooie dingen laten zien. Maar we hebben met hem de weg van de geleidelijkheid ingeslagen. Daar past een mooi programma bij met een aantal vaste jongens in zijn lead-out. Het is niet slecht om een keer op een iets lager niveau mee te doen voor de winst. Beter stap voor stap dan hem voor de leeuwen te gooien in een grote ronde als deze. Bij Jumbo-Visma vinden we talentontwikkeling heel belangrijk. Daarom deze aanpak.”

Dit artikel delen:

63 Reacties

Barry Batsbak 12 mei 2022 om 10:53

Dat bepalen wij wel meneer Marc Reef.

0
Alucard 12 mei 2022 om 10:54

Grappig hoe de Tour van 2020 steeds vaker wordt aangehaald als een topprestatie van Dumoulin.

Terwijl die Tour toentertijd werd beleefd en beoordeeld, ook door hemzelf, als een enorm fiasco.

Hij ging die Tour in als een van de favorieten voor eindwinst, maar botste al heel vroeg op zijn eigen mentale en fysieke zwaktes. We hebben allemaal de docu kunnen zien. Terwijl Roglic en Van Aert topprestaties leverden, was Dumoulin alleen met zichzelf bezig en plaatste hij zichzelf al klagend, mopperend, verwijtend, huilend en lossend buiten de groep.

Pas toen alle druk er volledig af was, wist hij in de laatste week met volgen en tijdrijden de schade op Mas, Landa, Porte en Lopez beperkt te houden. Maar zijn einde als ronderenner was toen allang daar. Dat werd een maand later tijdens zijn desastreuze Vuelta definitief bevestigd.

0
Barry Batsbak 12 mei 2022 om 11:52

Werd toen wel gehinderd door een “derde bal” he…

0
jimmen 12 mei 2022 om 12:31

Ik ken weinig renners die dan alsnog 7e worden hoor.

0
Handige Harry 12 mei 2022 om 12:38

Zevende in de Tour is gewoon een goed klassement, ook al was hij daar zelf niet erg blij mee.

0
Panache 12 mei 2022 om 13:03

Ik wil net zeggen: ondanks alle misère, tegenslag en knechtenwerk 7e worden in de Tour zegt toch veel meer over iemands kansen dan 7e worden met mazzeltjes, bloedvorm en een vrijgeleide vlucht? Eigenlijk is je hele post een bewijs dat er heel veel mogelijk is als de puzzel volledig klopt.

0
Tool 12 mei 2022 om 10:54

Prima, op het gemak bekijken wat het beste is voor zowel de ploeg als voor Tom.. Ook goed om Kooy rustig te brengen. In

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 12 mei 2022 om 10:57

De hele wielerwereld ziet dat het wel klaar is met Dumoulin als klassementsrenner, behalve de ploeg en Dumoulin zelf blijkbaar.

Het begint echt vrij pijnlijk en zielig te worden zo, waarom doen ze zichzelf dit aan? Accepteer nou gewoon dat het echt niet meer gaat..

0
Limal 12 mei 2022 om 11:14

De ploegleider zegt dat het NU niet het moment is om conclusies te trekken met verstrekkende gevolgen. Voor de hele wielerwereld is het duidelijk dat dit in het midden van een grote ronde de enige juiste aanpak is. Je kan ervan op aan dat ze hem mentaal en fysiek zo goed mogelijk aan de start van de afsluitende tijdrit willen krijgen zodat er misschien nog een ritwinst kan behaald worden. Daarna is er tijd genoeg om samen te zitten en te praten over de toekomst.

0
Handige Harry 12 mei 2022 om 12:39

Ik zie hier ook dagelijks iets dat nogal pijnlijk en zielig is.

0
Mystery Rider 12 mei 2022 om 14:10

@Limal – daar ga ik mee akkoord, laat hem rustig de komende dagen/weken in de buik van het peloton groeien en dan op de slotdag de tijdrit winnen – als alle klassementsrenners zich de pleuris hebben gereden – hij is tenslotte de beste tijdrijder aan de start van deze Giro!

Zou heel mooi zijn!

0
Rob de Keijzer 12 mei 2022 om 11:07

Hou jezelf voor de gek. Maar niet ons. Iedereen weet dat Dumoulin geen ronderenner meer is. De winst in de Giro was een uitschieter. Geniet daarvan en doorrrrrr

0
Koers 12 mei 2022 om 11:14

Winst in de Giro een uitschieter? Hij werd het jaar nadien 2e in zowel de Giro als de Tour. Hij behoorde op dat moment tot de absolute top qua klassementsmannen.

0
YogiBear 12 mei 2022 om 12:51

Met dit soort reacties geef je echt aan je helemaal niet te verdiepen in het wielrennen. Hij heeft 22 overwinningen en meer dan het dubbele aan ereplaatsen.

0
LaurentJalabert 12 mei 2022 om 11:08

Goed interview! Laat Dumoulin en het team kijken wat er nog mogelijk is als klassementsrenner. Het is toch ook niet heel gek dat het met die voorbereiding niet lukt. Laat hem deze ronde lekker uitrijden en een paar keer mee zitten met een ontsnapping en de afsluitende tijdrit proberen te winnen. Dan heeft hij weer een grote ronde in de benen en is hij weer echt wielrenner!
Hij heeft de afgelopen drie jaar zo weinig gekoerst.

0
Pannenkoek 12 mei 2022 om 11:08

Waarom is iedereen altijd Dumoulin aan het afzeiken? Het is nooit een type ronderenner geweest, maar hij heeft dit geleerd en dat heeft hem veel tijd gekost. Laat hem lekker fietsen en moedig hem aan. Ik vind het jammer dat die lost, maar niks verloren, hij kan nu een keertje in de aanval en we gaan wel zien hoe ver die komt. Lekker boeiend of hij nu 5,7e of 25e wordt. Hij gaat weer een ‘klassement’ rijden en daar komt een resultaat uit. De keer daarna doet die het weer wat beter en zo gaat die de komende 1-2 jaar gewoon weer stapjes maken om te kijken of het podium of beter mogelijk is.
Het blijft gewoon een fantastische renner, we hebben alleen de luxe dat we er veel hebben. Uiteindelijk was die gewoon 3e in de tijdrit, reed hij de klim hard op in de tijdrit en gaan we wel zien waar het schip strand over 3 weken. Dat opgeven vind ik jammer van zowel ploeg als supporters. Lekker fietsen, nog 2,5 week je best doen en aan het einde de balans op maken.

0
TheBigShow 12 mei 2022 om 11:16

Omdat mensen teleurgesteld zijn… dan gaan ze afzeiken

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 12 mei 2022 om 11:23

Kritiek =/= afzeiken

Wat is dat toch in dit land dat alles maar met de mantel der liefde moet worden bedekt. Tom presteert al jaren niet naar behoren, men heeft daardoor logischerwijs veel kritiek op hem. Maar zodra die kritiek wordt geuit heb je altijd weer hordes mensen die er bovenop springen en Tom gaan verdedigen. Waarom toch?

Het zou wel fijn zijn als we met zijn allen een heel stuk kritischer worden.

0
TheBigShow 12 mei 2022 om 11:35

Ja ik had jouw reactie wel verwacht lui paard…

Uiteraard. Er moet kritisch worden gekeken. Echter, wat jij doet is geen kritiek geven. In dit topic noem je het ook alweer zielig… Ik noem dat afzeiken. Zeker als je het in elk topic doet. We weten nu wel dat je alles ___ vindt

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 12 mei 2022 om 11:47

Zoals iemand hieronder mooi omschreef, het is alsof je een vierkant blokje door een rond gat probeert te rammen. Iedereen ziet dat het niet kan, maar toch blijven ze het tegen beter weten in proberen. Dat vind ik op den duur zielig worden ja.

Hoe kan je dat ooit als afzeiken zien..?

0
Klein Verzet 12 mei 2022 om 12:05

Als bij iedere tegenslag een renner zijn fiets over de Zeelandbrug flikkert, blijft er geen peloton meer over.

0
Pannenkoek 12 mei 2022 om 12:22

@jachtluipaard.
Klopt kritiek is niet gelijk aan afzeiken. Maar welke kritiek valt hier te geven anders dan hij voldoet niet aan de doelstelling die je zelf verwachtte. Hij ging voor het klassement en had geen idee waar die stond. Nu weet die iets, de dag na een rustdag kan die op de Etna niet mee en hij staat 8 minuten achter.
Dat voldoet niet aan wat we hopen en misschien verwachten. Dat is jammer, maar Tom was eigenlijk gestopt.
Dan kan je kritiek hebben op dat zijn doelstellingen niet reeel zijn, maar je kan ook denken tof dat die er voor gaat. In de tijdrit zat hij er bij en leek het wat te gaan worden, op de Etna werd zichtbaar dat hij er nog niet is. Maar het gat tussen dit en er wel bij zitten is niet zo groot als het lijkt.

0
Pannenkoek 12 mei 2022 om 12:23

@thebigshow.

Precies dat, er zit voor mij een onderscheid in kritisch aanschouwen, analyseren en feedback geven. Want nee het is duidelijk dat dit niet goed genoeg is voor een klassement.
En afzeiken en hem ‘zielig’ noemen zonder verdere duiding wat zielig dan betekent en waarom dat nuttige kritiek is. Ik vind het ook zielig, in de vorm van medeleven dat er zoveel naar gekeken wordt en dat hij niet lekker kan fietsen. En als hij dan lekker fietst dat het dan enorm tegenvalt. Dat is vervelend voor hem.

0
Tisnix 12 mei 2022 om 12:38

+100. Goed verwoord

0
Romāns Vainšteins 12 mei 2022 om 12:58

‘Wat is dat toch in dit land …’

Is wat mij betreft de meest kortzichtige en arrogante manier om welk statement dan ook aan te vangen. Ten eerste is het nooit eenheidsworst en ten tweede geloof ik er geen bal van dat zo’n iemand ook maar enig benul heeft van hoe (anders) het er aan toe gaat in andere landen.

0
Panache 12 mei 2022 om 13:15

"Het zou wel fijn zijn als we met zijn allen een heel stuk kritischer worden."

Ik denk dat de aanzwellende kritiek op jou veroorzaakt wordt door een onprettige combinatie van grote woorden en weinig diepgang. Samen met je grote behoefte aan aandacht is dat een desastreuse combinatie. Je denkt enkel nog aandacht te krijgen door de overtreffende trap toe te passen en over enkele weken is die methode uitgewerkt en reïncarneer je als de 10e La Doyenne, Hollow Brain, als de Hyena van Henegouwen. Misschien heb je inhoudelijk heel wat te bieden, geef die kant van je ook een kans.

0
S.t.B 12 mei 2022 om 13:52

Het hoogsteigen WF old boys netwerk Panache en RV is er als de kippen bij om hier als een schuimbekkende Veluwse dominee de forumzeden te bewaken.

Behoorlijk eng.. Die pedanterie van ‘enkel Onze verheven reacties zijn de norm gij zondig wezen’.

0
Sjonge Jonge 12 mei 2022 om 14:26

Maar in dit geval hebben ze overschot van gelijk

0
Maenhout 13 mei 2022 om 09:44

Een paar decennia geleden was Tom de beste ronderenner geweest, als een Indurain: tijd pakken in tijdritten en op eigen tempo bijblijven in bergritten. Helaas voor hem zijn de tijdritten korter en de bergen steiler “geworden”.

0
Koers 12 mei 2022 om 11:13

Nog 1 jaar proberen, als het dan niks is de doelen maar verstellen. Ik heb er op zich nog wel vertrouwen in. Benieuwd of hij de Vuelta gaat rijden, daar zouden we dan al een betere Tom moeten zien.

0
de adelaar van de adsteeg 12 mei 2022 om 11:16

Blijven geloven in iets dat voorbij is kan zeer pijnlijk zijn

0
Armstronger 12 mei 2022 om 11:23

Laat hem gewoon tien kilo aankomen en een Tony Martin worden die nog eens voor een tijdrit-overwinning kan gaan

0
jkjustin 12 mei 2022 om 11:33

Ik kan er met mn kop niet bij waarom ze bij JV dit vierkante blok maar door een rond gat proberen te rammen…
Waarom die eeuwige drang om van Tom weer een AK kopman te maken in de grote rondes? Waarom zetten ze geen 'stapje terug' en focussen ze zich op de dingen die wel lukken? Tom is nog steeds een solide renner waar je echt nog mooie dingen mee kan bereiken in tijdritten of individuele etappes. Het behalen van AK's moet echt niet langer meer plan A zijn voor hem.

0
Pannenkoek 12 mei 2022 om 12:19

Exact en zelfs al wil je hem klassementen laten rijden. Zorg dat dat die zich vanaf de bodem weer opnieuw bewijst ipv hem weer naar een grote ronde te proppen met een te laag basisniveau. Op basis kan die leuke 1weekse rondes meedoen voor het klassement en als dat structureel goed gaat kan die daarna weer een grote ronde voor top 10 gaan wat mij betreft.

0
Dangeroe 12 mei 2022 om 12:19

Misschien omdat Tom het zelf wil?

0
jkjustin 12 mei 2022 om 12:58

@Dangeroe

Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat Tom mentale voldoening kan halen uit de huidige gang van zaken.

0
Panache 12 mei 2022 om 13:24

Wat Dangeroe zegt. Dumoulin heeft in verschillende interviews (al sinds december) aangegeven heel graag voor een klassement te willen gaan, in de Giro, met gedeeld kopmanschap. Hij ziet het ook als zijn grootste kwaliteit (ronderenner zijn). Dat het er nu niet uitkomt is geen gevolg van een plank voor de kop bij TJV en een pusherige houding om de renner iets te laten doen wat hij niet wil.

0
Txirrindularitza 12 mei 2022 om 11:37

Denk eerlijk gezegd dat ’t juist het perfecte moment is om een kruis door Dumoulin als klassementsrenner te zetten. Het wordt hem gewoon niet meer.

Beter richt hij zich op op de Gilbert/Nibali/Mollema-rol, een senior die grote ritten/eendagskoersen pakt. Of stoppen, want hij lijkt er weinig zin in te hebben.

0
Kopinkas 12 mei 2022 om 11:58

Als je Gilbert, Nibali en Mollema door dezelfde molen haalt, dan is het wel duidelijk dat je van wielrennen geen kaas gegeten hebt.
Gilbert is nooit een klassementsman geweest, hoefde zich ‘als senior’ ook niet om te turnen, was altijd al een klassiekerman, maakte hoogstens de shift van het heuvelende naar het kasseienwerk.
Bij Nibali ging de focus op de heuvelklassiekers, grote rondes en kampioenschappen dan weer altijd hand in hand. In 2018 toen hij eindelijk Milaan-San Remo won, lag hij in de Tour op koers voor een goede notering toen hij uitviel, en werd hij nadien nog tweede in Lombardije.
Mollema dan: constant niveau in grote rondes, als aanklamper, want net te beperkt als klimmer en als tijdrijder. Beantwoordt nog het meest aan je rittenkaper-omschrijving, mist ook de punch zoals Dumoulin, moet dus alleen aankomen. Haalde een monument én een (later toegekend) podium in de Vuelta binnen, en zou met ritwinst in de Giro de kroon op zijn carrière zetten. Mollema behaalde minder zeges dan Dumoulin , maar wel bijna altijd solo in rittenkoersen en (semi)klassiekers.
Dumoulin behaalde slechts drie van zijn carrière-overwinningen in een rit in lijn! (wel telkens in één van de grote ronden, maar enkel die in de Tour valt onder de noemer ‘rittenkaper’), kwam nooit in de buurt van winst in een eendagswedstrijd, 16 van zijn 22 overwinningen zijn tijdritten, de 2 overige zijn eindklassementen.
Blijven focussen op tijdritten lijkt me een evidentie, en met heel veel meeval en als er niemand sterker of sneller mee is misschien nog eens een rit in lijn meepikken, maar dat maakt hem nog niet tot een ‘rittenkaper’, daarvoor is hij niet genoeg sluipmoordenaar.

0
Txirrindularitza 12 mei 2022 om 14:58

Je reactie beginnen met “je hebt er geen kaas van gegeten” behoort tot mijn favoriete ripostes. Ik zeg toch niet dat Dumoulin dezelfde renner is als Nibali/Mollema/Gilbert, noch dat ze dezelfde kwaliteiten hadden. Ik zeg enkel dat hij zich kan richten op eendaagswedstrijden of enkele ritten.

0
Kopinkas 12 mei 2022 om 15:11

Begrijpend lezen is blijkbaar al even moeilijk als neerschrijven wat je wil neerschrijven. Je hebt het zèlf over één bepaalde rol die Mollema, Gilbert en Nibali alle drie zouden invullen: ‘een senior die grote ritten/eendagskoersen pakt’. Daar haak ik dan op in.
Als dat niet is wat je wil zeggen, dan moet je het anders formuleren (dan zit ik mijn tijd ook niet te verspillen met een uitgebreid antwoord)

0
Wheely 12 mei 2022 om 11:45

Wel leuk dat de vragen die hier in de comments opdoken nu rechtstreeks bij de ploegleiding terechtkomen. Anderzijds verwacht ik ook niet een andere reactie dan deze van Reef. Alleen Tom kan op termijn beslissen wat voor hem goed is. Nogmaals ik kan mij heel goed voorstellen dat hij er nu weer klaar mee is maar als hij nog wat van deze Giro wil en kan maken lijkt mij dat als kijker erg leuk en siert dat hem.

Wat betreft Kooij, zijn kansen komen uiteraard nog wel.

0
Silent Hill 12 mei 2022 om 11:50

Bestaat de Ronde van Hainan eigenlijk nog ? Misschien het moment om eens terug te keren. Met Tom, natuurlijk.

0
Kopinkas 12 mei 2022 om 11:59

De ronde van Haai-nan, klinkt als een uitsmijtertje voor Nibali!

0
Retro Lex 12 mei 2022 om 12:17

Jammer dat dit interview alleen over Tom ging. Ook Oomen en Foss stelden teleur. Lag dit aan de voorbereiding van JUmboVisma. Zijn de trainingsmethoden nog wel goed. Hoe is het verder met de omkadering ? Moet daar ook door geselecteerd worden. Hoe kan het dat ze Tom niet meer aan het fietsen krijgen ?
Laat ze bij Jumbovisma ook eens in de spiegel kijken ipv alles op Tom te gooien

Tom kan zich nog omscholen tot een Ramon Sinkeldam Rol voor Kooij. Of in het voorjaar een rol als Tim “de tank” de Clerq

0
Dangeroe 12 mei 2022 om 12:24

Mooi dat je conclusies wilt over Oomen en Foss op basis van één rit. Jij denkt dus dat JV niet in de spiegel gaat kijken. Denk dat ze dit tot in de puntjes gaan analyseren om te kijken waar het mis ging.

0
Eddy Vroemm 12 mei 2022 om 12:39

Vrees dat de AK-rol van Tom is uitgespeeld. Echter ik dacht een aantal jaren geleden ook dat Cavendish nooit meer een sprint ging winnen. Dus wie weet.

0
Geurt Harm 12 mei 2022 om 12:58

De grootste vraag zit hem op het mentale vlak. Wie wielrenner wat meer cijfermatig bekijkt, ziet dat verreweg de meeste toprenners die langer langs de kant hebben gestaan een seizoen nodig hebben om weer renner te worden en pas in het tweede seizoen na die pauze weer op hun top komen. Tom is veel te vroeg met de conclusie dat hij niet meer mee kan, net zo goed als Thijs Zonneveld ook veel te vroeg is met het afschrijven van Tom. Ik denk dat Tom vooral moet leren wat hij eventueel in de huidige tijd moet aanpassen in zijn aanpak om toch weer als ronderenner de top te halen. En waarom zou een zeg maar nieuwe carrière als klassiekerrenner geen mooi vervolg zijn? Mijn advies aan hem zou zijn… de Giro uitrijden… zodat je weer een grote ronde in de benen hebt. Je op een paar dagen nog testen… vervolgens de lessen van de Giro evalueren en kijken met welke van die lessen je in het najaar nog resultaten kunt boeken en welke lessen je moet integreren in je voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er is nog niets verloren aan zijn carrière!

0
Wheely 12 mei 2022 om 14:32

“PLOEGLEIDER MARC REEF VROEG OM TOM DUMOULIN AF TE SCHRIJVEN ALS KLASSEMENTSRENNER”

Dacht ik even te lezen! :p

0
SpeedyLegs 12 mei 2022 om 15:06

Misschien iets voor een Net* serie?

0
Kopinkas 12 mei 2022 om 17:12

The Great Barrier Reef schermt Toms biotoop af

0
DeGroteMolen 12 mei 2022 om 18:02

De kop kan beter zijn ‘het is te vroeg Dumoulin af te schrijven als renner’. Hij heeft een geweldige motor die veel kan opleveren nog, alleen niet als klassementsrenner. Ik zou hem wel eens in parijs roubaix willen zien bijvoorbeeld.

0
I Langof 12 mei 2022 om 18:04

Ik heb Tom heel lang gesteund. Maar te veel verkeerde keuzes sinds hij bij TJV zit. Hellas. OP korte termijn gaat niet allemaal goed komen. Gewoon reëel zijn: Tom heeft 3 jaar gehad, maar in Jumbo Visma trui niets latten zien.

0
Cen Morawec 12 mei 2022 om 18:55

Helemaal met je eens. Jumbo-Visma heeft qua Too te veel verkeerd gedaan.

Waarom stuurden ze hem naar Zuid-Amerika en Thailand? Wat is er zo interessant voor de sponsors daar? Waarom moet hij bij een belgisch coach treinen, zijn er geen Nederlanders.

Ik heb gelezen dat Tom zijn voedingsexpert van Sunweb meegenomen heeft, maar ze moest na een jaar weg toen Tom zijn sabbatical nam. De Sloveense soigneur mag Primoz altijd volgen. Waarom krijgt alleenTom zo weinig steun?

0
Henk Boer 12 mei 2022 om 22:00

Waarom niet deze Giro uitrijden en dan toch naar de tour. Hij moet weer meters maken.

0
Maenhout 13 mei 2022 om 09:47

Koersen moet’ie. En dan mee willen doen om weer eens wat te winnen.

0
ddjong67 13 mei 2022 om 08:41

@jachtluipaard en anderen. Wil je svp even je eigen palmares hier in dit forum delen? Dan kunnen wij jouw kennislevel even in perspectief zetten. Ik ben benieuwd hoe vaak je de tour de france als prof wielrenner uitgereden hebt. D ik vraag nog niet eens om top 15 klassering. Of … hoe vaak heb je top 3 gereden in een uci koers? Mag u23 tot profs zijn…

0
Anton van Valouwe 13 mei 2022 om 09:57

Wat een kleuter reactie…

0
ddjong67 13 mei 2022 om 11:41

ik ben volgens jou een kleuter .. prima. Waarom ik reageer? Ik zou graag willen dat we wat zorgvuldiger met mensen omgaan. Er zit een competente groep van mensen om die renners heen. Die monitoren het, die maken plannen … En hier worden volgens mij dingen geroepen zonder dat we die informatie hebben (geen data, geen plan, geen…) en niet te vergeten we hebben het niet over een machine maar over een mens.. Ik citeer even een opmerking: “Gewoon reëel zijn: Tom heeft 3 jaar gehad, maar in Jumbo Visma trui niets latten zien.”.. Wacht even? niks ‘latten’ zien? : 7e in de tour in 2020 is niks??? …. a) je kunt niet alles aan uitslagen zien en b) hij heeft desondanks uitslagen! en c) probeer als goed medeburger mensen beter te maken ipv af te breken.. En zo iemand afbreken en afkraken op een sociaal media forum lijkt gewoon normale zaak geworden te zijn. En als er dan iemand bijna dood gereden wordt in het peloton, staan we allemaal te janken en dag erna, zijn we het weer vergeten, want dan is er een nieuwe event die belangrijk is. Laat mij dan maar een kleuter zijn… Ik zou je best is face to face willen spreken… ik weet totaal niet hoe diep jij in het wielrennen betrokken geweest bent. Ik niet zozeer.. maar ik denk zomaar dat ik iets ‘hands-on’ weet van wat er nodig is om de top te bereiken.. Ik kan je zeggen: het moet matchen met je karakter en het kan enorm eenzaam zijn aan de top. Kijk bijv naar Jakobsen in Hongarije .. hij wint! dat klopt! maar er ligt ook een jonge vent te kreperen van de pijn in de perkjes naast de weg .. Wat is jouw prijs? Ik vind het mooi om het uiterste uit jezelf te halen. Maar laat ruimte voor mensen bij wie dat anders uitpakt dan je had gehoopt en verwacht!

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone