Ploegarts Sky gaf triamcinolon ook aan personeel

zaterdag 4 maart 2017 om 10:21
Ploegarts Sky gaf triamcinolon ook aan personeel

Foto: Sirotti

Afgelopen donderdag werd bekend dat Sky-arts Richard Freeman, de spil in het verhaal rond het mysterieuze pakketje van Bradley Wiggins, een grote hoeveelheid aan triamcinolon (een corticosteroïde) had besteld. Veel meer nog dan Wiggins zelf nodig zou hebben, volgens het Britse antidopingagentschap. Dat leverde de nodige speculaties op, maar Sky meldt nu aan Cyclingnews dat triamcinolon ook gebruikt is voor personeel.

Voor personeel vormt het gebruik van dit medicijn geen probleem, maar renners hebben er een attest voor nodig. Wiggins kreeg driemaal toestemming om triamcinolon in te brengen: voor de Tours van 2011 en 2012, en de Giro van 2013. De door Freeman bestelde hoeveelheid triamcinolon bleek echter veel meer dan nodig was voor één persoon. Dat deed de nodige wenkbrauwen fronsen. Prentice Steffen, een ervaren ploegarts die tegenwoordig voor Cannondale-Drapac werkt, legde bijvoorbeeld aan The Guardian uit dat hij in de laatste tien jaar slechts driemaal het medicijn heeft gebruikt.

De vraag was dus: waarom heeft Freeman dan zo veel van dit middel besteld? Nu blijkt dat ook personeel triamcinolon heeft gekregen. Eén van de betreffende stafleden is nota bene Dave Brailsford. De ploegbaas zegt tegenover The Telegraph “niks te verbergen te hebben” en bevestigt dat hij in 2008 triamcinolon gebruikte vanwege knieproblemen. Ook Keith Lambert, bondscoach van de Britse beloftenploeg, heeft aangegeven dat hij van Freeman triamcinolon heeft gekregen.

Dit artikel delen:

56 Reacties

argon18 4 maart 2017 om 18:12

als ik Poels of van Poppel was zou ik direct opzoek gaan naar een andere werkgever
je naam word als renner toch ten grabbel gegooid
voor zo’n oplichters bende zou je toch niet willen rijden
als renners dat zouden doen dan gaan ze wel anders zingen
misschien ben ik wel heel naïef om zo te denken want dan pikt waarschijnlijk een andere aasgier de plek wel in die er niet om geeft

nederbelg 4 maart 2017 om 18:49

Je zou op slag gaan terugverlangen naar de peer van Pollentier… of naar Museeuw en zijn brood met wespen

Orakel 4 maart 2017 om 19:18

"…voor zo’n oplichters bende zou je toch niet willen rijden als renners dat zouden doen dan gaan ze wel anders zingen misschien ben ik wel heel naïef om zo te denken…"

Waarom denk je dat renners zo graag voor Sky rijden? Ze betalen goed, maar dat doen andere teams ook. Het is het totaalplaatje waar ook de omkadering bij hoort. Het beste team ter wereld, in fysieke duursporten, of dat nu atletiek, zwemmen of wielrennen is: ze zijn eigenlijk nooit volledig schoon. Een renner die een contract tekent bij Sky, Movistar, Astana (er zijn er meer, maar deze zijn op feiten discutabel), calculeert dat in.

moa 5 maart 2017 om 10:27

En nu de testosteron bom ook nog. ‘per vergissing’ testosteron patches geleverd bij SKY/BC.

Schrap die ploeg maar.

kleomantre 5 maart 2017 om 14:57

Tijd om heel British Cycling neer te halen. Opvallend alleen op Olympische Spelen uitmuntend presterende baanwielrenners, Lizzie Amistead met een ook al zo’n belachelijke trits verklaringen en nu dus ook Sky. Ik hoop dat dit balletje gaat rollen, met inhouding van diverse gouden medailles, tourzeges, andere zeges en een celstraf voor degenen die het systeem runnen/managen.

Spinergy 7 maart 2017 om 10:33

heel normaal, op mijn werk gebruikt ook iedereen het, onze hoofd PZ bestelt het…
jammer dat de smoes 'voor mijn hond' al gebruikt was voor Sky….
hebben ze nu al een fatsoenlijk antwoord gegevens betreffende het gewicht van de tijdritfietsen?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair