Ploegarts Sky gaf triamcinolon ook aan personeel

zaterdag 4 maart 2017 om 10:21
Ploegarts Sky gaf triamcinolon ook aan personeel

Foto: Sirotti

Afgelopen donderdag werd bekend dat Sky-arts Richard Freeman, de spil in het verhaal rond het mysterieuze pakketje van Bradley Wiggins, een grote hoeveelheid aan triamcinolon (een corticosteroïde) had besteld. Veel meer nog dan Wiggins zelf nodig zou hebben, volgens het Britse antidopingagentschap. Dat leverde de nodige speculaties op, maar Sky meldt nu aan Cyclingnews dat triamcinolon ook gebruikt is voor personeel.

Voor personeel vormt het gebruik van dit medicijn geen probleem, maar renners hebben er een attest voor nodig. Wiggins kreeg driemaal toestemming om triamcinolon in te brengen: voor de Tours van 2011 en 2012, en de Giro van 2013. De door Freeman bestelde hoeveelheid triamcinolon bleek echter veel meer dan nodig was voor één persoon. Dat deed de nodige wenkbrauwen fronsen. Prentice Steffen, een ervaren ploegarts die tegenwoordig voor Cannondale-Drapac werkt, legde bijvoorbeeld aan The Guardian uit dat hij in de laatste tien jaar slechts driemaal het medicijn heeft gebruikt.

De vraag was dus: waarom heeft Freeman dan zo veel van dit middel besteld? Nu blijkt dat ook personeel triamcinolon heeft gekregen. Eén van de betreffende stafleden is nota bene Dave Brailsford. De ploegbaas zegt tegenover The Telegraph “niks te verbergen te hebben” en bevestigt dat hij in 2008 triamcinolon gebruikte vanwege knieproblemen. Ook Keith Lambert, bondscoach van de Britse beloftenploeg, heeft aangegeven dat hij van Freeman triamcinolon heeft gekregen.

Dit artikel delen:

56 Reacties

brecht_vdk 4 maart 2017 om 11:54

Ik ben even de draad kwijt, is Sky een ziekenhuis of een wielerploeg? :p

Mooie_Mario 4 maart 2017 om 12:00

Heg ergste van alles is dat de best georganiseerde wielrenploeg, die zo schoon mogelijk wilde fietsen en transparant naar buiten wilde zijn, geen inzicht kan geven over alle verstrekte medicaties, omdat er 1 laptop in 2014 gestolen is.

Pierre92 4 maart 2017 om 12:19

Waar ook alweer werd Fluimicil Triamcinolon? Daar zijn ze in ieder geval al mee weg gekomen.

kaalpani 4 maart 2017 om 12:26

Het was denk ik voor een kinderziekenhuis in Rusland. Wie weet nog waarnaar ik verwijs?

jan jansen 4 maart 2017 om 12:30

Prachtig die creativiteit van de renners en hun entourage, daarom is wielrennen zo mooi.
Geldt trouwens ook voor de WFers

markd 4 maart 2017 om 12:33

” de Sky – IT ( jongens in perfect (zwart) pak met de laptop in aanslag) zijn alom aanwezig ” (dixit Wuyts een aantal jaar geleden ) , alle data worden perfect opgenomen en verwerkt ….
Zou de sky dan toch de limiet zijn?????

girardengo 4 maart 2017 om 12:37

Dit is dus het beeld dat overblijft van de schonere wielersport waar nogal wat mensen in geloofden. De realiteit is dat de doping er vanaf het begin van de wielersport (geïntroduceerd vanuit …… de atletiek in Engeland) heeft ingezeten, tot nu aan toe. Hopelijk wordt het ooit beter.

Explorer 4 maart 2017 om 12:51

Lachwekkend slecht verhaal. Drie mensen die vooral verantwoordelijk zijn de renner(wiggins), ploegarts(freeman) en de kale batser(brailsford). Schade voor de sport blijft maar aanhouden, schade voor sky als sponsor is torenhoog. Maar onze ‘sir’ bradley zal de boel nog verder op stelten zetten na het tijdperk Armstrong.
Trieste bende.

Fast Freddy 4 maart 2017 om 13:01

De stekker eruit! Marginal gains, my ass.
Ze zijn duidelijk beter ik het prepareren van renners dan in liegen. Niet goed genoeg naar Armstrong gekeken blijkbaar. Die hield het heel wat langer vol om iedereen voor de gek te houden.

Covadonga 4 maart 2017 om 13:14

Hoe vaak moeten we iets lezen over dit onderwerp? Dit is denk ik al de tiende keer dat hetzelfde bericht in een iets andere dimensie verschijnt. Wat een gedoe. Het zou fijn zijn als het eens goed wordt uitgezocht, zodat het afgesloten kan worden.

vlek 4 maart 2017 om 13:17

Het wordt nu toch uitgezocht? Juist daardoor al die berichten met weer wat nieuwe informatie.

achtpuntzes 4 maart 2017 om 13:21

ik lees op andere media dat het spul ook uitgedeeld werd aan familie en vrienden. dus niet alleen aan het personeel.

Jacco van Stierop 4 maart 2017 om 13:38

En dan komt er volgende maand ook nog een rapport uit over de cultuur binnen het Britse wielrennen van de afgelopen 15 jaar, bullebakkerij en seksuele intimidatie enzo. Niet onwaarschijnlijk is dat de namen van patsertje Brailsford en opperhork Sutton – Wiggins’ trainer en de man die opdracht gaf aan Cope om the ‘jiffy bag’ in Frankrijk te bezorgen- tevens in dat verband zullen vallen.

“We’re looking forward to a great season and the team looks really strong. We are backing them and we’re enthusiastic about their future success.” zegt James Murdoch vanuit de boardroom van Sky.

Klinkt als de clubvoorzitter die na 5 nederlagen op rij op zondagavond plechtig verklaart nog volledig achter de trainer te staan.
Maar de maandag breekt natuurlijk ook weer gewoon aan.

Magikdatzeggen 4 maart 2017 om 13:41

Marginal gains… Ooit gaat hij SKY de beerput helemaal open.

FondriestTF3 4 maart 2017 om 13:48

In september wist hij nog niet wat het was..

Hou toch op man, dit is een belediging voor iedereens intelligentie.

Koffiemolen 4 maart 2017 om 13:57

Dit wijst er wat mij betreft op dat er niet veel veranderd is in de wielersport. De middelen zijn wellicht anders, de gebruikers iets voorzichtiger, maar ik ben bang dat de verschillen met de jaren 90 en 00 hiermee wel ophouden. Sky, Astana en onze Russische vrienden zijn echt niet de enigen die gebruiken.

john 4 maart 2017 om 13:57

Dit ploegje begint aardig te stinken ,net zo als het team van Armstrong vroeger maar zal wel in de doofpot belanden want die twee Sir,s gebruikten niks

NDI22 4 maart 2017 om 14:11

Dit komt overigens van de ploeg die alle data van de renners naar eigen zeggen tot in den treuren analyseren en altijd open kaart willen spelen. Totdat er gevraagd wordt naar medische overzichten van voor 2014. Die data stond blijkbaar slechts op 1 laptop die ook nog eens gestolen is. Journalisten doe je werk, de beerput moet open.

grootverzet 4 maart 2017 om 14:21

Had hij ook meteen kunnen zeggen. Dat hij er nu mee komt heeft een vies luchtje.

Alto de angliru 4 maart 2017 om 14:34

Dat hele sky zooitje stinkt

de geselaar 4 maart 2017 om 14:47

Brailsford heeft niet alleen last van zijn knie! Heb je wel eens naar zijn neus gekeken? Die wordt namelijk wel erg verdacht lang…….

SolitaryShell 4 maart 2017 om 14:57

@NDI22

Ik wacht ook nog steeds op gegevens van Froome van voor zijn magische wonderbaarlijke transformatie.

Coppi Coppi 4 maart 2017 om 15:38

Ok, ik ben om, dit deugt niet.

mark vv 4 maart 2017 om 16:03

Haha en sinterklaas en de kerstman bestaan ook. Ze maken zijn eigen steeds meer verdacht met deze onzin.. zoals thomas dekker al zei. Mijn boek had drie dubbel zo dik kunnen zijn. De wielersport word nooit zuiver. Er blijven altijd vals spelers en blijven altijd een paar stappen voor. Vroeg of laat hangt ook team sky.

Nikolai 4 maart 2017 om 16:06

Denken ze bij Sky echt dat we gek zijn met z’n allen?!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair