Ploegarts is optimistisch over herstel Evenepoel: “Hij gaat beter worden dan de oude”

maandag 17 augustus 2020 om 10:42
Ploegarts is optimistisch over herstel Evenepoel: “Hij gaat beter worden dan de oude”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel moet zeker zes weken volledige rust houden als gevolg van de bekkenbreuk, die hij overhield aan zijn buiteling in een ravijn tijdens de Ronde van Lombardije. Ploegarts Yvan Vanmol gaat er in het beste geval van uit dat de renner over twee maanden weer kan fietsen.

Volgens de ploegarts van Deceuninck-Quick Step is de bekkenbreuk niet of zeer weinig verplaatst wat een zeer goede prognose veronderstelt. “Als hij in België is, kijken we met de orthopedische chirurgen wat de verdere therapie gaat zijn. Ik denk dat de kans groot is dat die conservatief gaat zijn en dat er geen operatie aan te pas komt”, vertelde Vanmol aan VTM Nieuws.

Evenepoel moet nu eerst een hele tijd rusten, dat wil zeggen platliggen. “Dan spreken we over zes weken. Laat ons in het beste geval ervan uitgaan dat hij over twee maanden opnieuw kan fietsen. Dan veronderstel ik dat hij klaar is om ons eerste trainingskamp in december mee te maken, in dezelfde conditie als de meeste andere renners op dat moment.”

Zijn valpartij betekent voor Evenepoel dus het einde van het seizoen, maar Vanmol verzekert dat er een goede kans dat de renner terugkomt op zijn oude niveau. “Hij wordt opnieuw de oude. Hij gaat beter worden dan de oude.”

Dit artikel delen:

77 Reacties

Romāns Vainšteins 17 augustus 2020 om 15:52

Hamvraag is, heeft hij het wel echt zo gezegd ? Dat weet je eigenlijk nooit meer hier.

Beer 17 augustus 2020 om 16:30

Aftellen tot hij terug is en weer gaat vegen. Komaan Remco! Tuurlijk wordt hij beter dan hij al was. Ook totaal niks met deze uitspraak.

jan jansen 17 augustus 2020 om 19:02

Omdat de sfeer op de site van WF slechter wordt door de BE-NL, TLJ-DQS strijd heb ik besloten om een liedje voor jullie te gaan zingen om iedereen een beetje op te vrolijken:
"Het is moeilijk bescheiden te blijven,
wanneer je goed bent als ik.
Zo stoer, zo charmant en zo aardig,
dat zie je in een ogenblik.
(Iedereen meezingen, ook Remco)
Als ik kijk en sta voor de spiegel,
Dan denk ik, daar staat een geweldige vent
Het is moeilijk bescheiden te blijven,
Voor een kerel met zoveel talent.

Kannibaal van Schepdaal 17 augustus 2020 om 20:24

Misschien weet hij wel gewoon dat hij veel sneller kan rijden dan de rest. En dat hij gewoon zou hebben als hij niet gevallen was. Arrogantie gaat over je beter voelen dan anderen, niet over louter vaststellen dat je harder rijdt dan anderen.

Trouwens, gaan we iedereen met zelfkennis en zelfvertrouwen arrogant noemen?

Mario de Vries 17 augustus 2020 om 20:30

Die jongen weet straks zelf niet meer wie hij is joh. Geboren als gewone Remco, word dan ineens de nieuwe Merckxs, transformeert zichzelf tot de nieuwe coole Remco, die ineens weer de oude Remco word schijnbaar want er komt straks een nog nieuwere betere Remco.
Ik volg het allemaal nie meer hoor

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair