‘Ploeg Mathieu van der Poel moet waken voor sprintersconflict’

‘Ploeg Mathieu van der Poel moet waken voor sprintersconflict’

Foto: Cor Vos

vrijdag 2 juli 2021 om 08:05
Opinie

‘The world is not enough’, dat is maandag de gedachte op de Rue du Général de Gaulle in Pontivy. Als eerste en tweede flitsen de renners van Alpecin-Fenix imponerend na de massasprint over de finish. Tim Merlier als ritwinnaar, Jasper Philipsen knap tweede. Terwijl kopman Mathieu van der Poel na zijn sensationele zege van zondag op Mûr-de-Bretagne nog altijd in de gele trui zit. De Tour de France is pas drie dagen oud en de debutant onder de ploegen drukt een nadrukkelijke stempel op het grootste wielercircus. Je zou van minder overmoedig worden.

Met de fenomenale ontwikkeling van Mathieu van der Poel schiet ook de evolutie van de ploeg van Christoph en Philip Roodhooft als een komeet de lucht in. Vrijwel alles wat Van der Poel aanraakt verandert in goud, terwijl de renners om hem heen zich optrekken aan zijn hoge niveau. Daarbij zorgen beide Kempense broers voor een super omkadering, waardoor hun ‘familieploeg’ binnen no-time een dominante factor in het peloton is. Wanneer je je zo snel ontwikkelt, moet je echter ook rekening houden met groeipijnen.

Richting de zesde rit in Châteauroux speelt Alpecin-Fenix een stoutmoedig, misschien zelfs tikkeltje arrogant schimmenspel. Wie van de twee, lijkt de quizvraag te zijn die voor de traditionele sprintersrit binnen het Belgische kamp wordt gesteld. Gaan ze Merlier voor zijn tweede ritzege uitspelen of krijgt Philpsen na zijn nederlaag twee dagen eerder opnieuw zijn kans? De laatste is er, logischerwijs, na zijn tweede plek van maandag nog altijd van overtuigd dat een eigen etappesucces ook binnen handbereik ligt. “Ik zou ook wel willen weten wie er uitgespeeld gaat worden”, voert Christoph Roodhooft bij de start de spanning bij de media nog wat op.

Keuzestress

Van keuzestress is in het kamp van Alpecin-Fenix geen sprake. Bewust is er dit jaar intern vrij snel de keuze gemaakt dat beide sprinters in principe de Tour rijden. Dat beide sprinters allebei etappes kunnen winnen wordt niet als een dilemma maar als een luxeprobleem gezien. Het zou zelfs de kracht van de ploeg illustreren. Iedereen krijgt hier zijn kansen en iedereen is bereid zijn eigen kansen voor een ander op te offeren. Het team staat in alle gevallen boven het individu.

Cor Vos © 2021

Bovendien, zo sluimert binnen het team: het is mooier om met een aantal verschillende renners ritten te winnen dan wanneer een of twee renners alle koek voor hun rekening nemen. Dat klinkt heel sociaal. Alleen wordt er één grote fout gemaakt; dit is (met alle respect) niet de Baloise Belgium Tour, maar de Tour de France. Het belangrijkste strijdtoneel in de wielersport waar iedereen het hele jaar naar toeleeft. Daar moet je als ploeg pakken wat je pakken kunt. De enige wedstrijd van het jaar waar je binnen het team resoluut moet kiezen voor de belangrijkste aas.

Tom Boonen was vorig jaar in de Tour reeds kritisch richting Trek-Segafredo dat toen met Edward Theuns, Jasper Stuyven en Mads Pedersen met drie sprinters roteerde. “De Tour is geen chirokamp”, zei Boonen, waarmee hij wilde zeggen dat de belangrijkste wielerkoers van de wereld geen speeltuin is.

Na de zege van Merlier toont Philipsen zich blij voor de ploeg. Al benadrukt hij dat hij niet gewoon is om een lead-out te doen. En dat hij niet daarvoor naar de Tour gekomen was. Merlier bekende woensdag in een interview met WielerFlits dat hij zelfs nog nooit eerder in zijn loopbaan een lead-out heeft gedaan. Antwoorden die benadrukken dat beide rappe mannen zich eigenlijk helemaal niet op hun gemak voelen in die dienende rol.

Intrinsieke snelheid

Dat Alpecin-Fenix in Châteauroux in de sprint resoluut voor Philipsen kiest is echter helemaal geen logische keuze. Dit is een loodrechte, vlakke aankomst waar de intrinsieke snelheid wordt beloond. Kijk naar de absolute topsnelheden in de sprint: Nacer Bouhanni 73,5 km/uur, Arnaud Demare 72,3 km/uur, Jasper Philipsen 71,9 km/uur en winnaar Mark Cavendish 70,5 km/uur. Allen dik boven de zeventig kilometer per uur. Dan weet je dat het een sprint op pure snelheid is. Op papier is Merlier op dit terrein een betere sprinter dan Philipsen. Toch geeft de leiding van de ploeg voor een tweede opeenvolgende keer de voorkeur aan Philipsen.

Cor Vos © 2021

Naar de reden van deze keuze blijft het gissen. Willen ze Philipsen op deze manier meer vertrouwen geven? Na zijn derde plek in Fougères achter Mark Cavendish en Nacer Bouhanni was hij immers zwaar ontgoocheld. Daarbij is Merlier de brave jongen die eerder zal zwijgen wanneer zijn kaart niet wordt getrokken. Ook is het logisch dat Philipsen een zekere positie heeft kunnen afdwingen toen hij afgelopen winter van het ‘grote’ UAE Emirates naar het pro-continentale Belgische team verkaste. Beide sprinters hebben nog een doorlopend contract tot eind 2022, dus dit kan geen reden voor een bepaalde voorkeur zijn. Al is wel bekend dat er na de ritzege van Merlier in de tweede rit van de Giro d’Italia een aantal ploegen interesse in de Oost-Vlaming heeft getoond.

Smet of feestvreugde

De nieuwe, tweede plek in Châteauroux is niet alleen voor Philipsen een deukje in zijn vertrouwen, maar ook een smet op alle feestvreugde binnen Alpecin-Fenix. Natuurlijk is men fier wanneer Mathieu van der Poel zijn vijfde gele trui ontvangt. Alle andere renners inclusief de ploegleiding mijden echter de media in de mixed-zone. Ze duiken weg voor moeilijke vragen. En op die manier laat je toch een enigszins negatieve sfeer in de ploeg sluipen. Dat is iets waar je altijd voor moet waken.

Het is klip en klaar dat de succesvolle broers Roodhooft nu duidelijkheid binnen de sprintersgarde in hun ploeg moeten scheppen. Het zou zonde zijn wanneer er straks, ondanks hun successen, een domper op de feestvreugde binnen hun team heerst. Bij de groeispurt van Alpecin-Fenix hoort nu eenmaal ook het goed managen van dit soort individuele belangen.

Cor Vos © 2021

Dit artikel delen:

59 Reacties

John Bidon 1 juli 2021 om 20:53

“Alle andere renners inclusief de ploegleiding mijden echter de media in de mixed-zone. Ze duiken weg voor moeilijke vragen.”

Is dat zo? Of is dit Raymond die heisa probeert te maken waar het niet is?

Panache 1 juli 2021 om 21:27

Hij bedoelt ‘ze nemen onze prikkelende vragen niet serieus’. Welkom in 2021 waar de pers niet langer een noodzakelijk doorgeefluik is voor ploegen en de boodschap linea recta en zuiver richting de volgers gecommuniceerd kan worden.

mackie 1 juli 2021 om 21:35

@Panache,
Want als rechtstreekse communicatie is altijd zuiver? Volgens mij heb je juist journalisten nodig die kritische vragen durven te stellen en niet met ieder antwoord akkoord gaan. Vind dat Alpcine best wel kritisch ondervraagt mag worden voor de keuze die ze vandaag maken.

Guushovd 1 juli 2021 om 21:54

Haha, Panache denkt dat de pers dingen verdraait en de ploeg correct communiceert.

Denk je ook dat de reclameblokken nieuwsprogramma’s zijn?

En je denkt waarschijnlijk ook dat de belastingdienst en het Rijk zelf de toeslagenaffaire bekend hebben gemaakt via twitter. Niet Trouw en RTL nieuws, want daar werken journalisten.

Panache 1 juli 2021 om 22:40

Ik heb het over zuivere communicatielijnen, niet over een zuivere boodschap beste lezers. Met zuiver bedoel ik in deze context dus de lijn boodschapper – ontvanger zonder ruis. Het team geeft haar bedoelde boodschap zuiver door (wat iets anders is – staat er niet – dat er een zuivere boodschap wordt overgebracht). Of de inhoud van de boodschap oprecht is daar spreek ik niet over. Slik die ‘haha’ dus maar weer in, het slechte lezen met daar op voortbordurende karikatuur is vergeven.

Edit: je voorbeeld van reclame is (onbedoeld) precies het punt. Wanneer je als fabrikant je boodschap rechtstreeks naar de consument communiceert dan krijgt de consument ongefilterd door wat de fabrikant wil dat er wordt opgepikt door de potentiële koper. Zet je er een journalist tussen (consumentenbond, recensie, etc) dan ontstaat er een ander beeld.

Guushovd 2 juli 2021 om 07:08

Je gebruikt worden als ‘zuiver’ en ‘ongefilterd’. Maar even terug naar het onderwerp. Als er een sprintersconflict is zal Alpecin dat niet ; ‘zuiver’ en ‘ongefilterd’ naar buiten brengen.

En als je enige punt is dat ze de journalistiek niet nodig hebben om hun boodschap naar buiten te brengen, dan geef ik dit mee:
1. Het bereik van de eigen kanalen van Alpecin komen nog steeds niet in de buurt van die van de media in het algemeen en daarmee de journalistiek. Het idee dat ze zonder de media en journalistiek hun boodschap kunnen overbrengen aan het grote publiek (en niet alleen de kleine groep zeer geïnteresseerden) is onjuist.
2. Probeer als ploeg de journalistiek maar een de hele tour te ontwijken, dat pakt niet goed voor de ploeg uit, zeker niet als er echt iets te verbergen is. Ze zullen juist op zoek gaan naar wat er aan de hand is en daar komt een ploeg vaak niet heel best uit.

Romāns Vainšteins 2 juli 2021 om 07:30

Kijk. Als 1 renner dit doet, dat ‘wegduiken’ kan het gewoon een persoonlijk trekje zijn, niks aan de hand. Maar als een hele ploeg het als een soort symbiotisch wezen op exact dezelfde wijze de boot afhoudt,… tsja,.. dan is er ergens wel iets loos.

Even gestoeld op de aanname dat professioneel waakvlamzoeker Kerckhoffs dit juist opvoert. Wat nu als casus opdoemt is Merlier die sjanst met een vertrek, het daarop naar voren schuiven van Philipsen vanuit de ploeg en MvdP die daar buiten wil blijven. Soit, we hebben harder, better, faster, stronger schandalen gezien.

HSV 2 juli 2021 om 08:46

Sowieso is de ploeg vaak laat met bekend maken van hun plannen en aankopen en ook doen ze niet alles via de lijn van de pers. Daarbij lijkt vooral Philipsen te balen omdat hij nog niet wist te winnen. Kan me voorstellen dat hij daarom wegduikt.
Hij legt zichzelf veel druk op kennelijk.
En wat geruchten betreft zowel Rickaert als Merlier staan nog tot en met 2022 onder contract bij AFC.

Japiejo 1 juli 2021 om 20:57

Kansloos gedoe. Sprint uitslagen zijn hier van het niveau rond van Turkije. Merlier had er al 3 kunnen hebben.

ffstampen 1 juli 2021 om 21:01

Wat een stoker, krijgt zn zin zeker niet of zoekende naar een sensatie, pffff

Wheely 1 juli 2021 om 21:04

Volgens mij probeerden ze vandaag wat zand te strooien door vooraf te zeggen dat ze Merlier zouden laten sprinten en vervolgens de kaart Philipsen te trekken. Ik heb niet het idee dat er een conflict is maar dat ze het nogal speels aanvangen met dit soort gokjes. Dit gaat hun Tour echt niet verpesten maar is wel zonde voor de kansen van Merlier.

Panache 1 juli 2021 om 21:30

Het verhaal van deze ochtend was dat Philipsen mocht sprinten, omdat Alpecin liever drie verschillende winnaars heeft. En zoals aangekondigd ging het (op Cavendish na dan).

Pole Pole 1 juli 2021 om 21:37

Tja in hoeverre kan je zand strooien als je in de laatste kilometers toch Merlier voor Philipsen ziet? Denk niet dat de concurrentie daar verschil in trekt.

Een gat laten vallen in de laatste bocht vind ik dan wel weer een heerlijke wielerstreek.

Wheely 1 juli 2021 om 22:52

@Panache
VdP zei voor de start resoluut Merlier bij Sporza. Daar gaat dus blijkbaar al iets mis.

Beer 1 juli 2021 om 21:07

Spot on. Felicitaties in ontvangst nemen kunnen ze bij Alpecin. Hetzelfde respect tonen aan de tegenstand is blijkbaar moeilijker. Zagen we ook vorig seizoen al toen VDP het moeilijk had in de Italiaanse zomer.

Pole Pole 1 juli 2021 om 21:17

Dat was VDP zijn menselijke periode, die elke renner eigenlijk eens per seizoen zou moeten hebben.

Alleen bleef er toen van dat “sympathieke” ineens niets meer over. Ook menselijk. Niks verkeerd aan.

Beer 1 juli 2021 om 21:22

Tja, als je een van Aert deze Tour of tijdens een veldritseizoen vol 2e plaatsen telkens waardig en sportief voor de camera’s ziet komen. Hoort er gewoon bij als sportman. Respect voor de prestaties van de tegenstanders.

Pole Pole 1 juli 2021 om 21:24

Ach, wat is daar zo belangrijk aan. Afbreken is niet chique en flauw maar als je over een ander gevraagd wordt gewoon standaard zeggen: "Dat heeft hij goed gedaan." Iedere keer hetzelfde en daarmee is de kous toch af.

Panache 1 juli 2021 om 21:34

Is al de 10e keer dat je deze discussie start, Beer. Het interesseert mensen geen hol of Mathieu na een nederlaag netjes de tegenstander feliciteert voor de tv-camera’s. Je kan het hem ook niet kwalijk nemen: Wout heeft gewoon veel meer ervaring met 2e plaatsen, al doende leert men.

ChefSpijker 1 juli 2021 om 23:27

Mathieu was toch zaterdag een van de eersten om Alaphilippe te feliciteren na de finish.

Pole Pole 1 juli 2021 om 21:08

U bedoelt Alpecin Fenix? / De ploeg Roodhooft? Heel leuk onderhuids insinueren met dat fotoo'tje alsof het vingertje betrekking zou hebben op Philipsen. Als u een ploegleider/genoot hebt die daarover wil getuigen hoor ik het graag.

Maar ja, inderdaad, onontkenbaar is dat Merlier vanavond naar bed gaat met het idee dat hij kon winnen vandaag, waren de rollen omgekeerd.

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 21:14

Ze zijn haha, op dit, ha ha, vlak een beetje das Fingerspitzengefühl een beetje kwijt.

Japiejo 1 juli 2021 om 21:21

Het Fingersphilipsengefühl

madeinstars 1 juli 2021 om 21:16

Het is natuurlijk een beetje speculatieve nonsens dit, maar als ik Merlier was zou ik toch ook wel even achter m’n oren krabben.

Pole Pole 1 juli 2021 om 21:22

In de interviews tot voor deze Tour was Philipsen ook altijd de bedaarde, beschaafde, bescheiden jongen zoals het tegenwoordig verplicht is. Maar aan alle keuzes zie je dat hij niet wil wachten en 'het' NU wil.
Terwijl ik kijk en zie van amai grote potentie maar vaak tweede.

Een logische opbouw van niveau koersen zoals met Jakobsen gebeurd is lijkt me toch veel beter voor je vertrouwen, je scherpte en om minder fouten te maken.

ProfrondeZevenbergen 1 juli 2021 om 21:30

“En op die manier laat je toch een enigszins negatieve sfeer in de ploeg sluipen.”

Walgelijke zin die exact hetzelfde lijkt te beogen.

Pole Pole 1 juli 2021 om 21:43

Als ze een beetje sterk in hun schoenen staan en die goede sfeer is er laten ze zich toch niet van de wijs brengen door Raymond Kerckhoffs? Als er iets mis komt te zitten dan was de match van in den beginne misschien al niet 100%. Merlier, Rickaert, VDP, de Roodhoofts, dat gaat prima, die hardstyle bende. Philipsen is eerder de nieuwkomer die ik sneller dan je verwacht weer van team zie hoppen. Hij is erg ongeduldig. Terwijl de potentie zonneklaar is en hij niet moet vrezen voor een permanente tweede viool status. Wedstrijden genoeg. Merlier heeft het alvast bewezen in de 'kleinere' koersen.

Frappanter is nog Meurisse, die grotere wedstrijden wou rijden. Nu is Wanty toch Worldtour en moet ie vaak op kop werken voor Alpecin Fenix. Zou die spijt hebben? Of is het loonstrookje langer? Iemand?

Japiejo 1 juli 2021 om 22:21

@PolePole: de Giro en Tour vallen onder de ‘kleinere’ koersen? Merlier bewijst het juist op het hoogste niveau.
Philipsen amper.

Bij Meurisse zal het balen wel meevallen denk ik. In de ritten dat hij moet knechten heeft hij toch niks te zoeken. Straks in het tweede deel zal hij toch zeker wel voor eigen kans mogen gaan?

Pole Pole 1 juli 2021 om 22:37

vandaar de aanhalingstekens. Opbouw is het sleutelwoord.

Over Meurisse: Bij Wanty had hij in het peloton kunnen hangen. Dat scheelt wel voor een mindere god die later in een ontsnapping zijn slag wil slaan.

Sil Verhallen 1 juli 2021 om 21:50

Het niveau van de sprinters bij deze Tour is behoorlijk laag. Zelfs een Gaviria sprint Cavendish er toch gemakkelijk uit? Mij dan ook compleet onduidelijk waarom ze veruit de beste sprinter uit het peloton als lead-out gebruiken. Bizarre keuze. Alpecin had al op 4 etappes kunnen staan.

Panache 1 juli 2021 om 22:37

Baloise Belgium Tour etappe 5:
1. Cavendish
2. Merlier
3. Ackermann
4. Groenewegen
5. Bouhanni
9. Ewan
Merlier is de snelste van Alpecin maar geen gegarandeerde winnaar van sprints.

Newschooler 2 juli 2021 om 01:09

Dqs is gewoon retegoed in sprinters afzetten. Morkov is bijv echt goud waard

Massimo Bataille 2 juli 2021 om 08:57

Zoals Gaviria en een Viviani sprinten, zou ik ze echt niet boven Cav, Bol of Bouhanni zetten hoor.
Enige sprinters die er voor mij bovenuit steken zijn Bennett en Ewan, maar Merlier en Cav hebben nu ook al getoond dat ze er niet echt moeten voor onderdoen in goede vorm.

Pedalo 1 juli 2021 om 21:51

Wat onze Raymond en vele anderen niet doorhebben is dat Cav de Tour waarschijnlijk niet gaat uitrijden en Merlier ook niet, want die gaat zeer waarschijnlijk nog de Vuelta doen. Philipsen wel en die pakt dan mss wel heel onverwacht de groene trui in Parijs.

Craig Vanderswag 2 juli 2021 om 09:30

Maar ik schat ritzeges wel een stuk hoger in dan een groene trui. Dat is een blijft een nevenklassement. Ritzeges zijn hoofdprijzen.

Titaantje 1 juli 2021 om 22:01

Al bij al had Alpecin er beter aan gedaan Merlier gewoon niet te laten starte deze Tour. Hij had een goede Giro, de Tour was altijd al aan Jasper beloofd, en dan kan Tim weer de Vuelta doen. Alhoewel het artikel van Raymond speculatief is, ben ik het er wel mee eens dat de keuze om beide heren te laten starten eerder to onvrede dan blijdschap bij beide kan leiden. Dat had voorkomen kunnen en moeten worden.

flipper 2 juli 2021 om 09:52

Precies.

Komt nog eens bij dat Philipsen in het verleden al heeft laten zien niets voor een ander te willen doen (zie Tour 2019 met Kristoff). Enige verklaring waarom de ploegleiding hiervoor kiest zou een “groene droom” kunnen zijn, maar om dat nu in te ruilen voor een kans op een extra etappezege van Merlier?? Ik weet niet of dat wijsheid is.

Kelder is de Man 1 juli 2021 om 22:03

Eerste zin Raymond..

assen 1 juli 2021 om 22:08

Eens. De Tour is geen liefdadigheidsfeestje. Gewoon werken voor de sterkste sprinter, dus Mathieu of Merlier. Behalve als de renners en ploegleiding allen graag liever werken voor de tragere Philipsen.

Wildebert 1 juli 2021 om 22:08

Deze champoo mix zorgt voor rode hoofden.

djerkson 2 juli 2021 om 01:09

Shampoo of bedoelde je een porte-manteau van champagne en poo, dat zou dan wel toepasselijk zijn op deze situatie.

FDJ 1 juli 2021 om 22:41

Merlier en Philipsen meenemen is gewoon een domme zet geweest. Er had gekozen moeten worden voor 1 van de 2. Daarnaast heb je het geluk dat Mathieu al een rit en geel heeft. Hij had in dit veld ook voor winst kunnen sprinten. Feit is echter wel dat Merlier intrinsiek sneller is dan Philipsen. Zeker in de sprint van vandaag moet dan gewoon de kaart Merlier getrokken moet worden.

VTI 1 juli 2021 om 23:14

Philipsen is een arrogante kwal die over de rug van zijn ploeggenoot praatjes heeft maar niets presteert. Merlier had al op drie kunnen staan maar is helaas te netjes. Hij moet echt verhuizen als Philipsen blijft

ProfrondeZevenbergen 1 juli 2021 om 23:47

Een 2e, 3e en 2e plaats in de Tour. Noem het maar niks.

Ivanoviclover 2 juli 2021 om 00:26

Belangrijke vraag: werd er na de etappe al iets gecommuniceerd door de ploegleiding of de renners in kwestie over deze prangende materie? Werd er voor de etappe beslist? Of tijdens? Ik ben zó benieuwd.

Pietspeed 2 juli 2021 om 05:21

Top journalistiek van de bovenste plank. Klasse, chapeau!
Ineos, TJV moeten waken voor 'winnaarsconflict'.
Gelukkig blijft een waakvlammetje altijd klein, tenzij er nog wat olie op gegooid wordt. "Het is een luxeprobleem", dat lijkt me wel juist. En wat Roodhooft vooraf zei, lijkt ook waar te zijn: 'we gaan met Philipsen een klein risico aan (zij het met oog op diens blessure weliswaar), dat weten we'. Lijkt evenmin onjuist, als er tenslotte voor de sprint 3 potentiële kanshebbers zijn.
Een inkoppertje dus, alleen je moet wel scoren zou Cruyff toevoegen.

SpeedyLegs 2 juli 2021 om 06:51

Wat goed werkt bij en voor MVDP werkt dus minder of niet met twee concurrenten, zoals met de twee dominante sprinters. Zo vertoont JP allergische reacties bij het woord leadout. Die past daarmee dan ook nooit bij DQS of INEOS. Na de overstap van TM en bij succesvolle OS gaat er natuurlijk ook iets gebeuren met MVDP: gaat een Frans team hem binnenhalen? Wat er dan overblijft bij AF is JP. Geen aantrekkelijk team.

hjjanssen1973 2 juli 2021 om 08:39

Als iedereen weet dat Merlier de snellere sprinter is, dan kan dit maar 1 ding betekenen: Merlier is al op weg naar de uitgang.

Culnamo 2 juli 2021 om 08:41

Volgens mij hebben ze gewoon puur gekozen voor de strijd om het groen met Phillipsen. Merlier gaat de Tour niet uitrijden en zal dus nooit het groen kunnen verdedigen.

HSV 2 juli 2021 om 08:57

Merlier staat tot en met 2022 onder contract bij AFC. Ik geloof ook dat hij helemaal niet zo erg baalt: ze zien allemaal dat Cav miraculeus scherp staat. Het is een historische revival.

platteprijs 2 juli 2021 om 08:46

“… een smet op alle feestvreugde binnen Alpecin-Fenix.” Ik denk dat alle collega’s van Kerckhoffs onder de tafel van het lachen gelegen hebben. Hoe krijg je deze on’zin’ uit je pen!

master-pieter 2 juli 2021 om 08:50

Zou het ook zo kunnen zijn dat de jongens in het team elkaar gewoon wat gunnen? Voor Merlier is dit ook nieuw. Hij wordt nu neergezet als de beste sprinter van de tour maar misschien levert dat ook wel genoeg stress op dat hij zegt: nu is het aan Philipsen.

Ik vind het wel leuk wat ze doen. Het is continu onverwacht, ook voor de concurrentie. Het is steeds letten op drie man van Alpecin. Merlier, Philipsen of doet Matthieu weer iets onverwachts.
Ploeg lijkt me ook niet heel druk te maken. Vroege vlucht met Asgreen op 1,30 min van het klassement vertrekt met Rickaert in het wiel. Matthieu gaat op z’n gemakje achterin het peleton zitten en de Franse ploegen hebben zich redelijk aan stront gereden om de groep terug te pakken. Met Alpecin op deze manier gebeurd er elke keer wel iets wat bijdraagt aan de spanning in de koers.

HSV 2 juli 2021 om 09:00

Ik geloof ook dat het zo zit en dat er veel minder aan de hand is dan hierboven gesuggereerd wordt. Philipsen is wat ongeduldig misschien en wil niet onder doen voor zijn teamgenoten.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair