Piotr Havik snelt naar de zege in Sluitingsprijs Putte-Kapellen

dinsdag 15 oktober 2019 om 16:02
Piotr Havik snelt naar de zege in Sluitingsprijs Putte-Kapellen

foto: Cor Vos

Piotr Havik heeft de Sluitingsprijs Putte-Kapellen op zijn naam geschreven. De 25-jarige renner bleef met een late aanval in de slotkilometer een jagend peloton voor. Het is voor Havik een bijzondere dag, aangezien we eerder al wisten te melden dat hij een contract heeft getekend bij de Deense ProContinental-formatie Riwal-Readynez.

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen – de traditionele afsluiter van het Belgische wielerseizoen – was vroeger een profwedstrijd, maar de organisatie besloot vorig jaar af te zien van een UCI-status. Het doet echter weinig af aan de allure van de Sluitingsprijs, al leek de eendagswedstrijd dit jaar nog van de kalender te verdwijnen na het afhaken van organisator Golazo.

De Belgische ondernemer Ben Simons besloot echter om in te stappen, waardoor het voortbestaan van de koers voorlopig is verzekerd. Hierdoor kon een flink peloton vandaag aan de start staan in Putte voor een wedstrijd van 185 kilometer. Het was Maxim Vantomme die als eerste begon aan de laatste lokale ronde van zeventien kilometer, maar de renner van Tarteletto-Isorex werd net op tijd ingerekend door de sprintersploegen.

Havik jumpt naar de zege
Na het inrekenen van Vantomme leken we een massasprint te krijgen, maar Havik had duidelijk andere plannen. De renner van BEAT Cycling Club versnelde in de laatste kilometer, sloeg een gaatje en bleef uit de greep van de eerste sprinters. Voor de Nederlander – die volgend seizoen eindelijk zal uitkomen op een hoger niveau – is het zijn tweede zege van het seizoen. Eerder was hij al de beste in de 1.1-koers GP Stad Zottegem.

Havik werd op het podium vergezeld door de Brit Luke Mudgway en Lionel Taminiaux. De Sluitingsprijs Putte-Kapellen was overigens de laatste koers voor Roompot-Charles. De ProContinentale formatie reed de hele dag op kop voor sprinter Michael Van Staeyen, maar de Belg moest aan het einde genoegen nemen met een vierde plaats.

foto: Cor Vos

Uitslag Sluitingsprijs Putte-Kapellen 2019 (185 km)
1. flag-nl Piotr Havik (BEAT Cycling Club)
2. flag-gb Luke Mudgway (EvoPro Racing)
3. flag-be Lionel Taminiaux (Wallonie-Bruxelles)
4. flag-be Michael Van Staeyen (Roompot-Charles)
5. flag-be Jelle Mannaerts (Hubo-Titan Cargo)


Piotr Havik maakt profdebuut bij Riwal-Readynez

Dit artikel delen:

10 Reacties

HoofdIsVrij 15 oktober 2019 om 16:07

Lekker hoor.

josi 15 oktober 2019 om 16:26

Om nog maar even te onderstrepen dat hij dat contract echt verdient.

Chasse_patate 15 oktober 2019 om 16:42

Had goed bij Jumbo kunnen tekenen.

Gerben 15 oktober 2019 om 17:25

Mss over 2 seizoenen, eerst verder rijpen op een hoger niveau

poeskescherens 15 oktober 2019 om 16:50

leuk voor hem dat wordt een lekkere winter.

vanSpringel 15 oktober 2019 om 16:54

Prachtig, een Jelle Nijdampje !

Hollow Knight 15 oktober 2019 om 16:55

Best mooi voor deze jongen. Verdient duidelijk een kans bij de profs. Ben benieuwd naar zijn resultaten volgend jaar.

chasse patat 15 oktober 2019 om 16:55

Weer een overwinning als "amateur" in een profkoers (al is deze niet meer erkend). Hij bewijst toch weer dat de grotere ploegen te terughoudend zijn geweest in het contracteren van hem.

Baik-Baik 15 oktober 2019 om 17:33

Wat een beer die Havik. De nummer 2 en 3 zijn samen even breed als zijn borstkast.

Ik doop hem hierbij tot: De Grizzly uit Gouda.

sooike 15 oktober 2019 om 21:47

Havik verdient beter dan die Deense ploeg. Zelfs bij JV zou hij niet misstaan, maar het is natuurlijk wel een jongen met een eigen visie en dat wordt bij JV niet altijd op prijs gesteld. Misschien wordt dat zonder Verhoeven beter nu !

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair