Pinot wil geen Tour rijden in 2017, Chaves twijfelt

Door , donderdag 8 september 2016 om 10:17
Pinot wil geen Tour rijden in 2017, Chaves twijfelt

foto: Sirotti

Thibaut Pinot slaat in 2017 de Tour de France over. Tenminste, als het aan hemzelf ligt. “Ik wil graag de Giro d’Italia betwisten, maar de definitieve beslissing ligt niet bij mijzelf”, vertelt de Fransman tegen Cyclingnews. Tegenover hetzelfde medium laat ook Johan Esteban Chaves een Tour-deelname in het midden.

Sponsor beslist
Pinot moet afwachten wat sponsor FDJ met hem wil. De Franse kopman van de Franse WorldTour-formatie zou normaal gesproken altijd starten in de Ronde van Frankrijk. “Ik wil heel graag de Giro doen. Het zou mijn carrière wat opleuken, omdat ik nu al jarenlang hetzelfde programma afwerk. Ik wil graag eens breken met de routine. Maar de beslissing ligt bij de sponsor. Voor de zichtbaarheid van FDJ is de Tour de allerbelangrijkste koers van het jaar. Ik beslis zelf over mijn programma naast de grote rondes, maar niet welke grote rondes ik wel of niet rijdt. Het staat in ieder geval vast dat ik twee grote rondes doe. Bijvoorbeeld een klassement in de Giro, om daarna voor ritzeges te gaan in de Tour. Of een combinatie Giro-Vuelta a España.”

Chaves denkt nog niet aan de Tour

foto: Sirotti

foto: Sirotti

Met een podiumplek in de Giro op zak en zondag mogelijk een tweede top-5 notering in de Vuelta op zijn naam, lijkt Chaves klaar voor de Tour. De reed de Colombiaan nog nooit, maar misschien slaat de renner van Orica-BikeExchange ook volgend jaar de Franse rittenkoers wel over. “Op dit moment ben ik in gedachten niet enthousiast over de komende Tour de France”, vertelt de altijd goedlachse Chavito. “We moeten zien welke andere koersen goed voor me zijn en welke wedstrijden het best bij Johan Esteban Chaves passen. Veel zal afhangen van het routeschema dat het beste bij mijn kunnen past.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

wimpy 8 september 2016 om 10:23

Goed zo mannen! De Tour is niet de enige belangrijkste wedstrijd wat dus wel de instelling is van sommige andere renners..

Natte spons 8 september 2016 om 10:24

Voor Chaves is de Giro misschien wat koud, maar de bergen in de Vuelta zijn weer niet zo hoog dat zijn unieke voordeel van heel zijn leven op hoogte leven eruit komt. Misschien is juist de Tour wel het meest geschikt. Normaal gesproken warm en grote hoogtes.

Matisz 8 september 2016 om 10:24

Die Chaves is een pientere kerel. Hij weet maar al te goed dat hij vooralsnog beter wat wacht om de Tour op te zoeken. Hij beseft dat die Froome, zonder tegenslagen, de komende twee à drie jaar niet te stoppen is. Overigens kan zijn tijdrit nog wat beter.

Pinot ik hoop het voor hem. Kijk naar Rolland die reed bevrijd rond in de Giro (hij werd daar vierde). Als Pinot fris en zonder stress aan de start kan staan van de Giro, zit podium er zeker in en zelfs meer…

Witte Trui 8 september 2016 om 10:25

Geeft wel meer cachet aan de komende Giro- overwinning van Kruijswijk…

Vlugge 8 september 2016 om 10:26

Voor Chavéz zal dit denk ik geen probleem zijn. Sturen ze de broertjes Yates wel naar de Tour. Ook niet misselijk.

Wat betreft Pinot ligt dat wat lastiger. Is natuurlijk een lieveling van het publiek, Franse sponsor, weinig alternatieven binnen de ploeg.

Davide_Formolo 8 september 2016 om 10:32

@vlugge Pinot zou toch voor een klassement kunnen gaan in de Giro, en dan in de Tour een paar etappes uit kunnen kiezen waarin hij gaat voor de etappewinst. Verder wel eens dat de uitstraling een stuk minder wordt als Pinot wegvalt, dan kom je bii mannen als: Démare, Reichenbach, Geniez…

KnightBiker 8 september 2016 om 10:48

@nattespons
Chaves deed het deze giro prima in de koude & in deze vuelta zijn de bergen niet het hoogste maar dat is niet altijd het geval. (die in de giro zijn over het algemeen wel de langste/hoogste en meest spectalulaire)
Chavez is een pure klimmer voor het stijlere werk en in de Tour de France zijn die extreem stijle klimmen er niet: daardoor is een ploeg als sky absoluut in het voordeel in de tour de france maar kunnen ze dat voordeel minder makkelijk uit spelen in de andere rondes, in de tour is een goede ploeg meer waard dan de andere grote rondes. Daarbij kan Chavez 2x scoren op een jaar met de Giro en Vuelta, met de tour maar 1x. Ik zou als Chavez alleen naar de tour gaan als de ambitie is om te leren of de wedstrijd hem past.
(Orica heeft nu met de Yates broers en Chavez ook wel veel mensen voor het klassement, die kunnen niet allemaal de tour rijden…)

jenku 8 september 2016 om 10:58

Pinot stijgt nu in mijn achting. Als Franse klassementsrenner geen klassement willen ambiëren in de tour. Dan heb je wel ballen nodig. Maar de sponsor zal wel iets gaan eisen. Een combi van klassement in Giro/Vuelta en dan voor etappes in de tour gaan.

aoyen 8 september 2016 om 11:01

Zou wel mooi zijn als de echte toppers zich wat meer laten zien in de Giro, dit jaar met afstand de minst bezette ronde. Al kwam dat ook door Rio denk ik.

Tuubke 8 september 2016 om 11:19

Voor Franse renners is de druk in de Tour natuurlijk onmenselijk hoog. Ik vind het helemaal niet gek dat dat verlammend werkt. Groot gelijk dat ze ook eens in een andere ronde willen starten. Misschien komen die talenten dan wel beter tot hun recht.

Romāns Vainšteins 8 september 2016 om 11:25

Beiden renners die ik graag zie rijden > Pinot zou idd voor een AK in de giro kunnen rijden om daarna ritten te kiezen in de tour en Chaves zou ik dan eerder een focus op de punch/bergritten in de tour aanraden om daarna voor een klassement in de vuelta te gaan. In de tour proberen het monster Froome en de bergbewoner Quintana in topvorm te gaan belagen zie ik ze niet redden helaas.

Trouwens ook interessant wat Aru gaat doen aankomend jaar, die moet eigenlijk vol voor de giro gaan mijns inziens.

Baukema Tomoulin 8 september 2016 om 11:34

Ik denk dat de giro uitstekend bij Pinot past. Hij heeft vaak moeite met precies op het juiste moment in vorm te zijn, wat al 2 jaar op rij het resultaat heeft dat hij te vroeg in vorm is. Laat hem lekker dezelfde voorbereiding doen, maar dan de giro ipv de tour. Dan zou hij de absolute topvorm in de laatste week van de giro hebben. Daarna kan hij nog altijd 3 weken zwaaien naar de Franse fans met roze helm en schoenen aan.

Djoop 8 september 2016 om 11:47

Vreemde manier om je wensen kenbaar te maken, zeker als je wet dat FDJ je (natuurlijk) liever de tour ziet rijden. Dat is het nadeel van een Franse shampiejon, je verdient wel meer dan dat je verdiend maar je bent overgeleverd aan de grillen van het Franse publiek. Dan zou ik zelf toch de nederlandse azijnpisser prevaleren.

Ik zie hem overigens graag de giro rijden. Sinds ze de giro en vuelta uitzenden merk ik sowieso dat ik die veel intensiever volg, veel leuker vind om te volgen. Laat al die toppers de giro en Vuelta rijden, laten we de tour reduceren tot het toetje van de Giro of het voorgerecht van de Vuelta. Wellicht wordt die machtspositie -die elke verbetering voor renners (financieel als sportief) in de weg staat- dan nog eens doorbroken.

Over azijnpissers gesproken. Wat gaat Voeckler doen, de tour rijden zeker?

Spinergy 8 september 2016 om 12:24

Als Pinot het doet zoals Majka dit jaar en al eens eerder, is FDJ blij, het Franse publiek en hij zelf ook.
Daarbij is Pinot denk ik ook nog ietsje beter dan Majka.

Frits des Jeux 8 september 2016 om 12:47

Zou een hele goede zet zijn van Pinot. Het eerder al aan gerefereerde voorbeeld van Rolland is inderdaad goed.

Wat Majka doet zie ik Pinot echter niet doen. Ik heb het gevoel dat Majka een stuk taaier is dan Pinot. En voor een bergklassement rijden vraagt heel veel van een renner.

Thailand 8 september 2016 om 13:12

Ik denk dat Chaves idd meer te winnen heeft in tour-vuelta dan in de tour. Zeker zolang hij nog zoveel verliest in de tijdrit, en met de Sky ploeg op volle oorlogsterkte zal Froome isoleren in de hooggebergte in de tour niet eenvoudig zijn.
Daarbij heeft Orica als gezegd ook nog de gebroeders Yates die graag in de tour zullen willen starten.

@ Spinergy, pinot iets beter dan Majka? Vind ze redelijk vergelijkbaar, allebei podium in grote ronde, majka wat meer toptien plekken in grote ronde, twee bollentruien in de kast, ook niet slecht hoor.

vevie 8 september 2016 om 13:24

Wat boven al gezegd is. Eindelijk zien mensen in dat de Tour niet heilig is. Je kunt beter de koersen rijden waar je de meeste kans hebt. Waarom Tour rijden, als je je seizoen anders kunt indelen en succes kunt halen in Giro en Vuelta.

munnik 8 september 2016 om 14:12

Dat wordt sterk bezette Giro met Kruiswijk, Mollema, Poels en Dumoulin:)

Johnny7 8 september 2016 om 16:24

Als fan zou dit leuk zijn maar als sponsor zou ik het niet pikken dat mijn duur betaalde Franse renner van mijn Franse ploeg niet in de grootste koers die toevallig Frans is wil rijden op minder dan 100%.

vevie 8 september 2016 om 18:02

@Johnny: snap je punt, maar een Franse renner die voortdurend in ontsnappingen zit en steeds in beeld rijdt levert natuurlijk ook voldoende publiciteit op.

IlPirata 8 september 2016 om 19:16

Snap die mannen wel de giro en vuelta is veel leuker voor de renners en de toeschouwers. Daarnaast hebben zij daar eerder kans op het podium dan in de tour.

Lalsacien 8 september 2016 om 19:31

@Johnny7 Als Pinot de Tour rijdt, dan rijdt hij hem op 100%, of voor etappe overwinningen of voor het klassement.
@Djoop jammer van je obsessie!
Trouwens, de kop is wel misleidend, Pinot wil best de Tour rijden maar dan niet voor het klassement gaan.

jooprioolpijp 8 september 2016 om 21:01

@vevie: denk je niet dat de gemiddelde franse wielervolger ook het verschil wel ziet tussen een landgenoot in de kansloze ontsnapping-van-de-dag en één die meedoet om de knikkers?
Zoals Tuubke zei, vanuit Pinot gedacht kan ik me juist daarom voorstellen dat hij met veel minder druk de Giro in kan dan de Tour. Weet niet hoe drukgevoelig onze franse vriend is.
Ben het verder met mijn bijna-naamgenoot Djoop eens dat alles wat de machtsbasis van de ASO aantast toe te juichen is.

pippodeclown 11 september 2016 om 15:05

Zou jammer zijn.. de Tour is het wielerhoogtepunt waar je uiteindelijk toch iedereen wil zien vlammen. Tdf is zoveel belangrijker dan de andere wedstrijden, zeker voor het grote publiek, wat je als sport nodig hebt. Of je het er nu mee eens bent of niet.. (WF is geen standaard voor het grote publiek)

Headlines

Materiaalzone

Populair