Pinot kijkt uit naar nieuwe Giro-deelname

Pinot kijkt uit naar nieuwe Giro-deelname

foto: Sirotti (archief)

donderdag 30 november 2017 om 15:23

In navolging van Chris Froome, zou ook Thibaut Pinot graag de Giro d’Italia rijden in 2018. De Fransman is blij met het routeschema, maar hij bepaalt pas in december of hij ook daadwerkelijk meedoet. “Ik ben blij verrast, het is een prachtig parcours”, vertelt de kopman van FDJ aan Ouest France. De Tour de France rijdt hij sowieso.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Natuurlijk, ik zou erg graag meedoen aan de Giro”, is de 27-jarige Pinot enthousiast. “Ik zal moeten wachten tot het trainingskamp met onze ploeg in Calpe, in december. Daar kunnen we mijn deelname bespreken. Het gaat sowieso uitdraaien op een speciaal jaar, want ik ga mijn programma ook afstemmen op het WK. […] Als ik weer de combinatie Giro-Tour doe komend seizoen, dan probeer ik beter in vorm te zijn dan dit jaar. Je moet leren van je fouten en in 2017 heb ik er een paar gemaakt. In de komende Tour ga ik beter in conditie zijn. Het is niet gemakkelijk, maar er zit een week extra tussen de Giro en de Tour. Alles hangt af van mijn seizoensplanning en de teamdoelstellingen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

pjam4 30 november 2017 om 15:39

Verrassend! Het lijkt alsof opeens alle klassementsrenners de Giro willen gaan rijden nu er 1 week meer tussen zit …! Alleen zullen ze daar dan in de Vuelta wel niet zo blij mee zijn, die heeft de laatste jaren meer toppers dan de Tour en zeker dan de Giro.

0
Veloburto 30 november 2017 om 15:46

Gaat niet de Giro doen denk ik. Hij heeft deze Tour elke dag lopen huilen op de Franse tv dat ie het zo zwaar had

0
Shinzawai 30 november 2017 om 16:48

Pinot heeft het de laatste jaren erg moeilijk gehad, dus best logisch dat hij liever voor de Giro gaat. Ik zie echter niet in hoe hij met een betere Tourvorm ook nog op het WK gaat pieken.

0
Simon1 30 november 2017 om 16:56

Iedereen prefereert de Giro over de Tour.

0
west 30 november 2017 om 18:09

Als je slim bent ga je in 2018 volle bak voor de vuelta, aangezien iedereen die er toe doet blijkbaar voor een giro-tour dubbel gaat…

0
Momo 30 november 2017 om 19:15

Zou Pinot ook extra centjes krijgen van Israël ?

0
Djoop 1 december 2017 om 12:11

Ik begrijp die obsessie met het WK niet. Je ziet er zoveel die voor de trui van Sagan het hele jaar geen deuk in een pakje boter rijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone