Pineau: “Plots zelfvertrouwen teruggevonden”

donderdag 13 mei 2010 om 21:45

Jérôme Pineau is de eerste Fransman die een etappe weet te winnen in de Ronde van Italië sinds Christophe Le Mével in 2004, zes jaar geleden, mocht zegevieren. De 30-jarige renner onthulde na zijn overwinning bij Cyclingnews dat hij tijdens zijn periode bij Bouygues Telecom een depressie heeft moeten weten te overwinnen, om vervolgens bij Quick-Step weer helemaal op het hoogste niveau te koersen.

“In 2003 en 2004 dacht ik nog dat wielrennen simpel was: mijn resultaten waren uitstekend, alles ging vanzelf. Daarna ging het mis: in 2005 had ik een depressie. Daarom ging ik in therapie, waarna ik een jaar nodig had om alles op een rijtje te zetten. Toen besefte ik dat ik maar eens andere lucht moest gaan opsnuiven. En bij Quick-Step vond ik een staf die me wist te motiveren”, vertelt Pineau.

“Zonder mijn overstap zou ik nooit kunnen verwezenlijkt hebben wat ik vandaag heb gedaan”, stelt hij. “Na een teleurstellend Ardens drieluik wou ik de Giro rijden om mijn zelfvertrouwen op te krikken. En nu behaal ik mijn mooiste zege ooit, bovendien in een grote ronde. De laatste twee kilometer vond ik plots het vertrouwen terug dat ik kwijt was. Dit is perfect, exact wat ik nodig had.”

Dit artikel delen:

Materiaalzone

Populair