‘Pinarello valt in handen van Louis Vuitton Moët Hennessy Group’

‘Pinarello valt in handen van Louis Vuitton Moët Hennessy Group’

De Pinarello's van Sky - foto: Sirotti

maandag 17 oktober 2016 om 12:23

Een opvallende stap in de fietsenbranche, schrijft TuttoBiciWeb. Het Italiaanse fietsenmerk Pinarello valt volgens het medium namelijk in handen van de Louis Vuitton Moët Hennessy Group, het grootste conglomeraat ter wereld van luxeproducten. De LVMH Group wil haar portfolio uitbreiden met sport en wellness.

Onder de LVMH Group vallen nu luxe artikelen als fashion, sieraden, juwelen, cosmetica, wijnen, sterke drank en horloges. Saillaint detail: het Zwitserse horlogemerk Tag Heuer valt ook onder de LVMH Group en is volgend seizoen co-sponsor van BMC. Volgens TuttoBiciWeb zijn de gesprekken over een overname in een vergevorderd stadium. Fausto Pinarello zou na de deal wel aanblijven als CEO van het fietsenmerk; die functie bekleedt hij nu ook.

Rectificatie
In het hier bovenstaande artikel stond een fout. De zin: ‘De LVMH Group wilde Pinarello graag overnemen omdat Sky op die fiets de laatste jaren drie keer de Tour de France wist te winnen, stelt Cyclingnews.’, was niet juist. Hier had moeten staan: ‘De interesse van LVMH Group in Pinarello komt mede voort door de aanwezigheid van Sky in het profpeloton, de ploeg van Tour de France-winnaar Chris Froome.’

Dit artikel delen:

38 Reacties

Kirsipuu 17 oktober 2016 om 15:02

@klootje:
Achter de schermen inderdaad. Ik vind het pedant gedrag om hier in de reacties een redacteur op een stijlfout te wijzen, vooral als het er geen is. Begin dan lekker je eigen wielersite of solliciteer voor hoofdredacteur.

0
klootje kriekeljon 17 oktober 2016 om 15:41

Kirsipuu, eens. Los van de drogredenering dan (Wie is hier nou de snackbar? Gij of ik?).

Aan de andere kant wordt het misschien ook een beetje gênant als je -in welk beroep dan ook- op regelmatige basis gecorrigeerd kunt worden door mensen die jouw werk niet doen en er ook niet voor betaald krijgen. Als jij zo vaak die mogelijkheid biedt dan komt dat toch echt omdat je vaak fouten blijft maken. Een bakker wordt op zijn brood afgerekend, een schrijver op zijn teksten. En onterecht is dat volgens mij niet.

Zoals jij het zegt mag je alleen meepraten als je zelf een wielersite hebt. Dat vind ik dan weer een brug te ver. Of pedant, of hoe je het wilt noemen.

0
Coppi Coppi 17 oktober 2016 om 16:11

Hm, kan ik nog wel rijden op mijn Pina of moet ik aan een andere fiets?

0
Kirsipuu 17 oktober 2016 om 16:12

@klootje:
Natuurlijk moet je als schrijver er op de eerste plaats voor zorgen dat je teksten kloppen. En als er een fout in staat kan je als lid een redacteur op wijzen, daar is niks mis mee en zelfs sympathiek. Maar als je in het verbeterpuntentopic aangeeft dat de schrijfvaardigheid van een specifieke redacteur beter kan is het in mijn ogen vervolgens aan de leiding van de site om dit aan te kaarten en met redacteur naar verbetering te streven. Om dan teksten van die redacteur na te pluizen op zoek naar fouten vind ik vervelend gedrag. Zeker als het dan ook nog eens geen fout is.

Mijn opmerking over de eigen wielersite was dan weer een niet zo sympathieke steek onderwater.

0
Polleke 17 oktober 2016 om 16:58

De Chinezen hebben Colnago, de Arabieren krijgen Pinarello…cultuurschennis !

0
klootje kriekeljon 17 oktober 2016 om 17:19

Polleke, het koppelen van deze luxe artikelen aan de volksport nr. 1 is ook zo apart. Maar ben bang dat we er maar aan moeten wennen allemaal.

Kirsipuu, dat is precies wat het is. Goed ingeschat als je het mij vraagt.

0
Covadonga 17 oktober 2016 om 17:54

De rijke sjeik is vast enthousiast geworden. Goed zo!
En dat gezeik over spel en -stijlfouten mag gerust ergens anders hoor, redactie.

0
pirazzi 17 oktober 2016 om 18:24
Quote:
Let vooral even op het tweede woord in de derde alinea.

Ik zie maar twee alinea's?
Edit: of het slaat op de tekst in de link.

0
Jacco van Stierop 17 oktober 2016 om 18:32

@klootje
Inderdaad, fietsen is hip.
Rapha, de kledingsponsor van Sky, heeft een ‘clubhouse’, in één van de 9 straatjes, winkelgebied in de westelijke grachtengordel van Amsterdam, inmiddels vergelijkbaar (ook wat betreft huurprijs per vierkante meter) met de PC Hooftstraat, maar dan voor hipsters.
Je kan er een kek merinowollen shirt kopen voor slechts 180 euro.

0
Thijs E 17 oktober 2016 om 18:40

Nou snel een paar oude Pinarello’s kopen, want dat zijn straks de echte van voordat het allemaal enorm misging. Straks heeft elke gangstah een Pino om mee te shinen.

0
schipperaar 17 oktober 2016 om 18:51

@thys
En wat dacht je van een Basso lotto xdmv18 buis met ambrosio’s excellight? Komt weer helemaal in en er is zat te vinden.

0
Thijs E 17 oktober 2016 om 18:58

@Schipperaar: N+1

Als t mooi spul is tenminste

0
Coldeportes 17 oktober 2016 om 21:38

@xistnc
Komop…. Je kunt het. Echt. Zeg me na: “sorry Youri, ik zat ernaast. Dat gebeurt me wel vaker, maar ik vind het heel moeilijk om mijn ongelijk toe te geven”. Antwoord Youri: “OK, beste xistnc, voor straf nu je eigen onoverzichtelijke website eens opschonen, dan zijn we weer vriendjes” ;)

@klootje
Klinkt kinderachtig. En is het ook een beetje, op een wielerforum. Zeker als het om taalkruimels gaat :p

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone