Pim Ronhaar houdt Cameron Mason af in Koppenbergcross voor beloften

Pim Ronhaar houdt Cameron Mason af in Koppenbergcross voor beloften

© Nico Dick

maandag 1 november 2021 om 13:47

Op de Koppenberg stond deze middag voor het eerst dit veldritseizoen een aparte wedstrijd voor beloften mannen op de kalender. Wereldkampioen Pim Ronhaar haalde het na een boeiend duel met de Brit Cameron Mason. De heroptredende Thibau Nys werd derde na een fraaie inhaalrace.

Geen Ryan Kamp of Niels Vandeputte op de Koppenberg. Na de zware Wereldbeker in Overijse tussen de eliterenners kozen ze voor een dagje extra rust in functie van het Europees kampioenschap van volgende week op de VAM-berg. Maar met wereldkampioen Pim Ronhaar, de heroptredende Thibau Nys, Witse Meeussen, Anton Ferdinande en de Brit Cameron Mason – de revelatie van Overijse – stond wel mooi volk aan de start.

En Ronhaar startte meteen furieus. Al in de start sloeg hij een kloof en leek vertrokken voor een lange solo. Maar dat was zonder Mason gerekend. De voormalige ploegmaat van Tom Pidcock in het Trinity Team maakte een rondje later de aansluiting. Ook Witse Meeussen, dit jaar helemaal terug na een aanslepende knieblessure, en Anton Ferdinande hielden de twee in het vizier.

Maar de aansluiting maken, lukte niet meer. Mason en Ronhaar staken er op de Koppenberg bovenuit. En na driekwart koers maakte Ronhaar – die achteraf aangaf in Overijse geen beste benen had en zich dan maar spaarde – toch weer het verschil. Mason beperkte de achterstand, maar strandde op een handvol seconden.

Thibau Nys reed een ontzettend sterke tweede wedstrijdhelft en passeerde in de slotronde nog zowel Ferdinande en Meeussen. Die laatste viel na pech nog uit de top tien, Ferdinande werd vierde. Nys verkleinde zijn achterstand in die tweede koershelft zelfs van om en bij de vijftig seconden naar een klein half minuutje. Ook voor hem een goede generale repetitie met het oog op het EK.

foto: Nico Dick

X2O Trofee Koppenbergcross 2021
Uitslag beloften

1. flag-nl Pim Ronhaar
2. flag-gb Cameron Mason
3. flag-be Thibau Nys
4. flag-be Anton Ferdinande
5. flag-be Sander De Vet
6. flag-ch Loris Rouiller
7. flag-ch Dario Lillo
8. flag-be Jente Michels
9. flag-gb Joseph Blackmore
10. flag-gb Rory McGuire

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 1 november 2021 om 13:56

Pim blijft de man voor de zware omlopen, nu weer met klimwerk en anders in de modder van bv Dendermonde. Palmares mooi aangevuld, Mason sterk en Nys jr bekroont een inhaalrace met het podium en dat is een teken dat het met de inhoud wel snor zit.

Steven_E 1 november 2021 om 14:20

Nys zat halverwege bijna op een minuut, en halveert z’n achterstand nog. Kwam van de top-5 ook als meest frisse over de finish. Eens die explosiviteit wat terug is komt dat wel goed.

thomasjaarsma 1 november 2021 om 14:26

Als je kijkt waar Cameron 4 jaar geleden was en nu met de beste beloften meegaat, impresive

Tom Bidon 1 november 2021 om 15:33

Goede herstart van Nys. Had ik eigenlijk niet in die mate verwacht. Hij heeft zich wel geen cadeau gedaan met te crashen in Amerika. Staat zeer ver in de UCI-ranking, dus een slechte startpositie gaat hem nog parten spelen gedurende november. Om te beginnen voor een medaille op de VAM-berg volgende week. Ronhaar, Kamp en compagnie zijn al lang de pijp uit tegen dat Nys jr in de top 10 duikt.

notriple 1 november 2021 om 16:54

Was volgens mij de enige nederlander die aanwezig was. Wel een super overwinning.

MrBerend 2 november 2021 om 23:05

Des te opvallender dat hij wint, die Ronhaar voor een brit en drie belgen. Eigenlijk zoals we gewend zijn in het veld, maar dan met andere namen.

Headlines

Materiaalzone

Populair