Pim Ligthart in Waalse Pijl-selectie Lotto Soudal

dinsdag 21 april 2015 om 16:46

Pim Ligthart staat morgen aan de start van de Waalse Pijl. Hij is als Nederlander de enige niet-Belg in de selectie van Lotto Soudal. Tim Wellens en Jelle Vanendert zijn bij de WorldTour-formatie de beschermde renners die voor een goede klassering moeten gaan in Huy.

Vanendert eindigde vorig jaar als zesde, maar kwam zondag in de Amstel Gold Race ten val en heeft nog last van zijn vinger en schouder. “Of dit morgen invloed zal hebben, valt moeilijk te voorspellen.  Ik voel me zeker niet slecht wanneer ik op de fiets zit, enkel als ik recht op de trappers sta merk ik dat het niet honderd procent in orde is.”

De Belg zal in dienst van ploegmaat Wellens rijden als hij zich morgen minder voelt. “We hebben met Tim Wellens een extra troef in de rangen. Als ik mij minder goed voel, zal ik rijden in functie van Tim. En anders zijn we met twee om in de finale iets te proberen.”

Selectie Lotto Soudal voor Waalse Pijl 2015
flag-be Jelle Vanendert
flag-be Tim Wellens
flag-be Sander Armee
flag-be Bart De Clercq
flag-be Thomas De Gendt
flag-nl Pim Ligthart
flag-be Dennis Vanendert
flag-be Louis Vervaeke.

Dit artikel delen:

6 Reacties

zotvankoers 21 april 2015 om 17:10

Waarom start gallopin niet?

0
wolfje 21 april 2015 om 17:21

@zotvankoers
Misschien dat hij zich net als Tom Dumoulin spaart voor Luik. Ik had anders ook niet verwacht dat Gallopin mee zou kunnen op de muur van Huy, hij lijkt me een ander type heuvelrenner

0
Lover16 21 april 2015 om 19:47

Mooi dat Pim Ligthart hier kan mee strijden, zeker een man voor mee te sturen in een vluchtpoging. Gallopin sparen ze voor zondag net als Jürgen Roelandts denk ik.
Hoe dan ook tegen de grote kleppers kunnen ze niets beginnen.
Aanvallende koers dat zou ik graag nog eens zien, zo de ene na de andere die probeert, echt zo nog eens koers in de koers, niet gezellig samen naar die laatste 30 km.

0
mollemarijden 21 april 2015 om 21:03

Héél slim van Gallopin. Vind dat Kelderman eigenlijk ook zichzelf moet sparen. Maar door wanhoopsdaden van de leiding waarschijnlijk, nemen ze hem toch mee.

0
robotour 21 april 2015 om 21:54

Ligthart voor de vlucht van de dag!

0
oscarito1908 21 april 2015 om 22:08

Die jongen heeft ook al veel gereden. En niet onverdienstelijk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone