Pim Ligthart (32) stopt met wielrennen

zaterdag 19 december 2020 om 12:00
Pim Ligthart (32) stopt met wielrennen

foto: Cor Vos

Na vijftien jaar zet Pim Ligthart een punt achter zijn wielercarrière. Dat maakte de renner van Total Direct Energie via zijn social media bekend.

Ligthart, die in de lente zijn 33e verjaardag viert, was graag nog een paar jaar langer doorgegaan, schrijft hij. “Maar helaas is de tijd gekomen om deze bladzijde om te slaan.” De in Hoorn geboren renner heeft zijn roots in het baanwielrennen, waar hij meerdere nationale titels won. Daarna ging hij zich ook toeleggen op het wegwielrennen en reed hij achtereenvolgens voor Vacansoleil, Lotto Belisol, Roompot-Nederlandse Loterij en de laatste twee jaar Total Direct Energie.

Als renner van Vacansoleil-DCM werd hij in 2011 Nederlands kampioen. In Ootmarsum was hij de snelste van een kopgroep met zes man. In de sprint versloeg hij Bram Tankink en Reinier Honig. In datzelfde jaar won hij ook de Hel van het Mergelland. Later zette hij ook de GP La Marseillaise en ritten in de Ster ZLM Toer en de Ruta del Sol achter zijn naam. Vorig seizoen zegevierde hij nog in de Ronde van Drenthe. Na een koers over 217,6 kilometer klopte hij zijn medevluchter Robbert de Greef in de eindspurt.

Ligthart laat weten erg trots te zijn op wat hij heeft bereikt in de wielersport. “Dat was niet mogelijk geweest zonder de hulp van alle mensen rond mij. Ik wil iedereen bedanken die de tijd en energie in mijn carrière heeft gestopt, waardoor ik mijn dromen kon najagen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Mark 19 december 2020 om 13:54

Was toch altijd wel een leuke renner, die hard kon fietsen met een aardige sprint. Die verrassend Nederlands kampioen op de weg werd toch wel een kroon op zijn carrière.

HoofdIsVrij 19 december 2020 om 14:11

Toch wel de meest verrassende Nederlandse kampioen van de laatste 20 jaar. Tankink wordt daar denk ik nog steeds wel eens schreeuwend wakker van.

Romāns Vainšteins 19 december 2020 om 14:12

Rob Ruijgh was de sleutel daar, beste man in koers.

Pizzi 19 december 2020 om 19:39

Theo Bos werd daar toen toch 4e? In z’n snelpak met rugzakjes gemaakt van startnummers.

Plavka 19 december 2020 om 21:03

Er waren de laatste 20 jaar echt wel een paar verassende kampioenen. Maar hij hoort daar zeker bij en zonder Ruijgh had hij nooit gewonnen daar.

Scott Sunderland 19 december 2020 om 14:11

De laatste twee jaar heeft hij anoniem rondgereden en dat kun je je niet meer permitteren. Hij kwam op voorspraak van Terpstra naar de Franse ploeg maar na twee jaar houdt dat geen stand. Terpstra blijft in Frankrijk fietsen en Ligthart heeft geen ploeg meer gevonden.

Lance4eva 19 december 2020 om 16:26

Zitten ook wel lekker in de centjes daar toch? Kan Pim met opgeheven portemonnee stoppen.

Baukema Tomoulin 20 december 2020 om 08:35

Jammer, ik heb altijd het idee gehad dat er bij Ligthart meer in zat en het wachte was op die ene uitschieter. Zoals Dillier in Parijs-roubaix bijvoorbeeld.

Headlines

Materiaalzone

Populair